מכיוון שהדיון כאן עזר לי לגבש ולמקד את הדעה שלי -
אנסה למקד אותה גם בתגובה לך:
א. אהבה לשני אנשים או יותר אכן אפשרית. סיכמנו את הנקודה הזאת. יכולת קיימת. חוזרת בי. אין בינינו ויכוח.
הבעיה שלי היא עם הרצון המכוון, עם חיפוש. מייד אסביר.
ב. רכה ונשית כאן כתבה בעצמה : עבורנו זאת בחירה אידאולוגית.
בחירה, אלון - ועוד אידיאולוגית. לא צורך, לא נטייה, לא משהו שחייבים או מוכרחים או שנובע מחוסר סיפוק -
בחירה והחלטה. אני מכבדת את זה לחלוטין. אבל זה גם מחזק את דעתי שמדובר ברצון וחשק, שום הזדקקות הכרחית.
כמו שכבר אמרתי, לעומת הדוגמאות שהבאת כאן ששופטות אחרים ועושות להם דה-לגיטימציה - רצון כזה, בחירה כזאת - לגיטימיים לגמרי בעיניי. אני לא רואה איתה שום בעיה ולא פוסלת את זה בשום אופן.
ג. הבעיה שלי היא, כאמור, עם חיפוש מכוון. קורה שמתאהבים בשניים, או שאוהבים שניים. לפעמים מתחילים קשר חדש כשעוד יש בלב אהבה למישהו אחר, שמסיבות כלשהן לא יכלה להתממש לחלוטין. מה שלא מקובל עליי (עליי אישית) - זה שיום אחד בן הזוג יבוא ויגיד לי "אני רוצה לחפש עוד אהבה. אני מוכרח, אני חייב, אני
זקוק לזה. למה? כי אני פוליאמורי!"
את זה אני לא קונה.
לזה אני לא מאמינה. לתפיסתי - הבחור פשוט רוצה - או לחפש לו עוד מישהי לזיין, או שהוא מחפש ריגושים חדשים וגיוון, רגשי ומנטלי (כלומר, מתחיל לשעמם לו איתי), או שפשוט חסר משהו בקשר שלנו. במקרה כזה -
ורק במקרה כזה - כך אני רואה את זה,
ושום דבר לא ישכנע אותי אחרת.
הרי זה לומר במילים אחרות: "
את לא מספיקה לי,
האהבה שלך אליי לא מספיקה לי, האהבה שלי
אלייך - גם לא מספיקה לי."
איזו מוטיבציה או אמביציה יש למישהו להשקיע מאמצים בחיפוש מכוון וביודעין אחר עוד אהבה - אם לא שעמום, חוסר כלשהו או פשוט רצון בגיוון (ולא רק פיזי)? לפחות שיודה שמשהו חסר לו או שבא לו לגוון. שלא יתרץ לי את זה ב"פוליאמוריה". כמו שלא אמכור לו שבגלל שאני בי אני
זקוקה לקשר מקביל גם עם אשה - שלא ימכור לי הוא את הלוקש הזה, שהוא מוכרח למצוא לו עוד אהובה. אכבד אותו יותר אם יאמר את האמת.
כבר אמרתי שיש לי חברות שנמצאות בזוגיות פתוחה - לא על זה אני מדברת בכלל. יש לי הרבה יותר בעיה עם אוכלי בשר, יו נואו
לא אמרת לי - מה תחשוב על הורים שיום אחד אומרים לילדים שלהם "תקשיבו. אנחנו רוצים לטפל בעוד ילדים, של אחרים. מדי פעם - במקום ללכת
איתכם ללונה פארק או לבריכה - נלך עם ילדים אחרים. ולא, אלה לא ילדים שלנו מנישואים קודמים או משהו. אנחנו יוצאים
לחפש ילדים כאלה. האהבה שלכם פשוט לא מספיקה לנו! נכון, זה יבוא על חשבונכם לפעמים, אבל אנחנו זקוקים לזה!" אתה קונה את זה? זה נראה לך הגיוני בכלל? לא? בדיוק.