מת´- וקטורים-

shlulit

New member
אופס.. ../images/Emo9.gif השאלה: ../images/Emo182.gif

נתון ש a ו- b הם וקטורים הניצבים זה לזה שאורכם 1. חשב את המכפלה הסקלרית : .... איך מוצאים את שיעורי הנקודות? יש לי רעיון כללי אבל משום מה לא יוצא לי. אני יודעת שהזוית היא 90 והשורש של סכום שיעורי הנק´ בריבוע שווה 1.

מכפלה סקלרית ../images/Emo107.gif

המכפלה הסקלרית של שני ווקטורים שניצבים זה לזה היא תמיד אפס ! באופן כללי : המכפלה הסקלרית של שני ווקטורים a,b מוגדרת כך :
a·b = | a |·| b |·cosα​
במקרה שלנו α=90º והאורכים הם 1 , ואם נציב נקבל אפס.

shlulit

New member
נכון, אבל ../images/Emo182.gif

בתרגיל אני צריכה:
א. (2a+b)(a-b) ב. (a+b)(a-b)​

shlulit

New member
אפשר גם לפי הנוסחה: ../images/Emo182.gif

(a+b)(a-b)=a^2-B^2 נכון? מה עם סעיף א´? אמור לצאת 1: (2a+b)(a-b) לי יוצא גם בזה 0 משום מה..​

אני אהיה קצת נודניק... ../images/Emo107.gif

בואי נראה אם גם הבנת, חוץ מהטכניקה. בסעיף ב´ יצא לנו בתשובה אפס. מה זה אומר על שני הווקטורים שבסעיף זה (כלומר על a+b ועל a-b ) ? בסעיף א´ יצא לנו בתשובה אחד. מה זה אומר על שני הווקטורים שבסעיף זה (כלומר על 2a+b ועל a-b ) ?

shlulit

New member
מממ.. ../images/Emo182.gif

לא יודעת

התשובה היא... ../images/Emo107.gif

בסעיף ב´ כפלנו שני ווקטורים והתשובה יצאה אפס. אם מכפלתם הסקלרית של שני ווקטורים היא אפס, זה אומר שהם.... ניצבים זה לזה ! מסקנה: שני הווקטורים a+b , a-b ניצבים זה לזה ! לגבי סעיף א´ - המכפלה יצאה חיובית. המשמעות היא שהזווית בין שני הווקטורים שבסעיף זה היא חדה. אני מתעקש על ההבנה, כי בהמשך הלימוד ישאלו אותך על זה, וגם בבגרות יש שאלות בסגנון הזה.

shlulit

New member
אממ... ../images/Emo182.gif

אני יודעת שאם המכפלה 0 הם ניצבים. לא מבינה למה.. אני יודעת גם שכשאני מציבה בנוסחה אז זה יוצא 0 כי הזוית היא 90 , אבל אני לא מבינה את זה. אני בכלל לא מבינה את המכפלה הסקלרית, מה זה אומר?..

שאלה מצויינת... ../images/Emo107.gif

אבל זה די ארוך, ואני חייב לזוז. אני אנסה לענות לך אולי יותר מאוחר.

shlulit

New member
../images/Emo4.gif טוב.. ../images/Emo182.gif

המבחן עוד שבוע שלם... אולי אני אבדוק אם כתוב על זה בספר משהו.

למעלה