משרה ראשונה בהייטק

GrimFuture

New member
משרה ראשונה בהייטק

שלום
אני משתמש אנונימי כי אני לא מסוגל לדון על הנושא הזה עם אנשים שמכירים אותי ובפרט אנשים המכירים אותי ביום יום.
המצב הוא כדקלמן:
אני סטודנט שנה שלישית למדעי המחשב במכללה. ואני אמור לסיים את התואר בעוד סמסטר או שניים (בדגש על אמור).
המצב שאני דיי מסתיר אותו מאנשים שסובבים אותי הוא שהממוצע שלי הוא בסביבות 65-67 והוא כנראה לא ישתנה לטובה.
אני בעוד כחודש אהיה בן 26, ועם הגיל הזה באה ההבנה הזאת שאני צריך כבר למצוא את העבודה הראשונה שלי בתחום.
מה עליי לעשות כדי להגיע בכלל לראיון עבודה? בהתחשב בממוצע החריג, והידיעה שאני סטודנט או בוגר(בתקווה)
של מכללה.
ההישגיים הלימודיים שלי הם משהו שאני סוחב איתי, ואני מגדיר אותו ממש כמו אות קלון שמוריד אותי למטה.. בהתחשב בזה שחבריי ללימודים בעלי ממוצעים הגבוהים מ 80.
אני אהיה איתכם כנה, אני מרגיש ממש חרד לגורלי ואני מתקשה לישון בלילה, אבל חשוב לי לשמוע תשובות כנות.
תודה מראש לעוזרים

Indigo121

New member
דעתי

קודם כל חבל לשמוע על החרדה שלך, ועל כך שאתה לא ישן בלילה. אתה צעיר ואלו לא סיבות לא לישון בלילה!
האם אתה לפחות נהנה מהלימודים ואוהב את התחום? כי אם לא, והממוצע שלך נמוך ,אולי היית צריך לשקול בשלב כלשהו לוותר ולהפסיק את התואר? (משהו שרבים וטובים עושים, מוכשרים או חכמים ככל שיהיו).

לחדשות הטובות- אין קשר הדוק בין עבודה ללימודים אקדמים. אם אתה רוצה לעבוד בתחום, אתה יכול למצוא עבודה גם עם ציון כזה, או ליתר דיוק- בלי תואר. יש הרבה אנשים בתעשייה, בכל סוגי העבודות, כולל במשרות טובות בתכנות, שאין להם בכלל תואר. החשוב הוא לעשות קורסים מקצועיים שיקדמו אותך, וכמובן להצליח בהם. להשיג נסיון וידע טכני בכל מקרה עושים מחוץ לאקדמיה.

ובכל מקרה לא הייתי מדיר שינה או מסתובב בתחושת קלון בגלל משהו מטופש בתמונה הכללית כמו ציונים. ההתייחסות שלך לעניין מוגזמת. קבל את המצב בהבנה ותמשיך הלאה.
בהצלחה.

Astroo

New member
ייתכן שתצטרך להתחיל ממשרה שאינה פיתוח

כגון qa, תמיכה טכנית, Dev ops.
בסופו של דבר, אחרי התפקיד הראשון ממוצע התואר כבר לא מעניין אף אחד.

Astroo

New member
מה יוצא דופן ב-dev ops?

כשכתבתי "תמיכה טכנית" לא התכוונתי למוקדנים טלפוניים של חברות תקשורת, אלא L3 Support.

שרעבי100

New member
לא מאוד מבין בdev ops

אבל אני מניח שאם רף הכניסה שם היה זהה לשל qa ושל תמיכה טכנית אז אנשי dev ops לא היו מרוויחים פי שניים (בממוצע) משני המקצועות האחרים.

Astroo

New member
Dev ops לא מרוויחים פי 2

Dev ops מנוסה מרוויח כמו מפתח מנוסה. QA מנוסה (אוטומציה) מרוויח אולי 10% פחות.

שרעבי100

New member
אם הכוונה לL3 ואוטומציה אז מסכים שזה די שקול

זה לא היה ברור מהנוסח המקורי.

בגדול, מסכים איתך שמשם הוא יצטרך כנראה להתחיל. אולי אפילו מqa ידני אם המכללה לא נחשבת אבל תמיד אפשר להתקדם...

Astroo

New member
מה אהבת בדיוק?

פירטתי תפקידים טכניים שאינם פיתוח פרופר ושאליהם יכולים להתקבל גם בוגרי מכללות עם ציונים לא הכי גבוהים.

Astroo

New member
מה הקשר?

בלי קשר למה Dev ops עושה, יותר קל לבוגרי מכללה להתקבל לתפקיד junior Dev ops מאשר לתפקיד פיתוח ללא ניסיון.

אצלנו יש
אני חושב שהמושג הזה (DevOps) לא מוגדר היטב ושונה מאוד בין חברות שונות. אצלנו זה סוג של סיסטם/IT משודרג, וקצת פונקציות שמקבילות ל NOC. ויש שם גם אנשים בדרג של מתחילים. אני לא יודע להגיד מה רמות השכר.

S h a r k 1 8

New member
נסה ללכת למסלול של אקספריס או אינפיניטי לאבס

זה מסלול של חצי שנה של לימודים מאד אינטנסיביים. מה שלומדים שם זה פרופר פיתוח תוכנה פרקטי ואח"כ משתבצים כמפתחים בחברות הייטק.
השכר אמנם נמוך למשך שנתיים, אבל זאת עבודה בפיתוח לכל דבר. אחרי שנתיים אתה ברשות עצמך ואז זה לא יעניין באמת אף אחד איפה למדת ומה היה הממוצע שלך, ואז תיחשב כמפתח בעל שנתיים ניסיון לכל דבר.
&nbsp

HaimBenjamin

New member
לחזק את דבריך

אני רוצה להוסיף שכבר בקבלה לעבודה דרך אקספריס, המשרה הינה משרת פיתוח לבוגר בעל ניסיון, החברות המגייסות רואות בבוגרי אקספריס שווים לבוגרים עם ניסיון.

BravoMan

Active member
זהירות, הודעה לא מעודדת בפנים!

אני מסכים עם המגיב הראשון שלא צריך להתבייש, לא צריך להסתיר את הציונים, ובטח שבטח לא צריך לאבד שינה בגלל הציונים הללו.
&nbsp
הם לא אות קלון.
&nbsp
אבל, צריך גם להיות מציאותיים: במצבך, הסיכוי למצוא עבודה כמפתח אפסי.
ואם לא הבנת את ההתכחשות למטה, DevOps זו משרה לא מאוד מוגדרת, אבל כזו אליה בד"כ לוקחים אנשים שהם מפתחים מאוד טובים ובמקביל SysAdmin טובים, אז אין לך מה לחפש בכיוון הזה.
&nbsp
לגבי QA, במיוחד ידני, כנראה שתצליח להתקבל, אבל לא סביר שתצליח להתקדם משם לפיתוח.
&nbsp
תראה, לא כל אחד יכול להיות מפתח. יש אנשים שזה פשוט לא מתאים להם.
וזה מקצוע מהסוג שאם אתה לא בעניין - אתה לא תצליח בו.
&nbsp
בוא נעצור כאן ונגיע רגע לשאלה החשובה ביותר:
למה הממוצע שלך כ"כ נמוך?
&nbsp
זו שאלה קריטית כי היא משפיע על העתיד שלך בתחום.
אתה לא חייב לשתף כאן, אם מדובר משהו אישי מידי.
&nbsp
הנקודה שלי היא כזו:
אם יש לך בעיה עם הקורסים המתמטיים, או יש לך קושי למידה כזה או אחר שמפריע לך להוציא ציונים במסגרת המכללה, ובגלל זה יש לך ממוצע נמוך, זה עניין אחד.
אם במקביל לממוצע הזה אתה מרגיש משיכה עזה לתחום הפיתוח ובונה פרויקטים בבית בזמנך החופשי, לומד לבד שפות וכלים וכו' - זה הכרטיס האמתי שלך לתעשייה.
&nbsp
לאומת זאת, אם אין לך בעיה לימודית, אבל אתה פשוט לא מתחבר לחומר, זה הזמן לעצור ולחשוב על שינוי כיוון - חבל על כל שנה מבוזבזת.
&nbsp
בקיצור - על תפחד, על תתבייש, פשוט קח את עצמך בידיים ותעשה חושבים - למה אתה נכשל?
כשתבין, תדע לאן ואיך להתקדם!
&nbsp
בהצלחה!

ipv6

Member
אתה מכיר מקום

ששולח את המפתחים היותר טובים לDevOps ולא למשרות פיתוח פרופר שלו? אני לא..
&nbsp
אני גם חושב שיהיה לו יותר קל למצוא משרת DevOps (או משרת IT שתכלול קצת פיתוח) מאשר משרת מפתח.

למעלה