משפט

Subscription

New member
משפט

מישהי קיבלה 2,000 ש"ח לביצוע הפלה, מכיוון שטענה שהינה בהריון, אך מסרבת לספק את ההוכחה (אישור רפואי) שההפלה אכן בוצעה, ושלא מדובר היה בתרמית. נשלח אליה מכתב מעו"ד המתרה בפניה כי עליה לספק את ההוכחה לביצוע ההפלה, או להשיב את הכסף - אך היא מתעלמת. מכיוון שמדובר בסכום קטן יחסית, חשבתי לתבוע עצמאית בבית משפט לתביעות קטנות, כאשר הסעד המבוקש הוא שבית המשפט יחייב אותה להעביר לי עותק של המסמך, או לחילופין להחזיר את הסכום שהיא קיבלה + שכ"ט עו"ד + עוגמת נפש, בזבוז ימי עבודה וכו'. 1. האם בין משפט לתביעות קטנות מתאים לתביעה מסוג זה ולסעדים המבוקשים על ידי ? 2. במידה ואדרוש גם החזר שכ"ט עו"ד, האם מקובל להציג קבלות, או שמספיק לנקוב בשכ"ט הגיוני לנושא ? 3. כיצד ניתן לכמת את עוגמת הנפש לכסף ? 4. האם ניתן שלא לציין את שאר הסכום מעבר ל 2,000 ש"ח, ולתת לבית המשפט לקבוע כמה כסף מגיע בגין עוגמת הנפש, או שבית המשפט לא רשאי לפסוק לי סעד כספי גבוה מאשר נקבתי בו במפורש ? תודה ולילה טוב.

flutter girl

New member
הפורום לא נועד לפתרון עבודות

אפשר לשאול שאלה קונקרטית לגבי העבודה, אבל לא לצפות שיפתרו לך כאן את כל העבודה. בבקשה ויום נעים.

Subscription

New member
ממש לא מדובר בעבודה, ולהלן שאלה קונקרטית :

האם ניתן לתבוע בבין משפט לתביעות קטנות את החזר התשלום שהועבר או לחילופין שבית המשפט יכריח את הנתבעת להעביר לי העתק של האישור ? שאר השאלות פחות קריטיות, אם מיכו מוכן לענות עליהם, זה יהיה לעזר רב. תודה.

sacrament

New member
אם לא מדובר בעבודה

אז אפשר לפנות לפורום חוק ומשפט. שם יש אנשים שעובדים בפרקטיקה ויכולים לענות לך...

Subscription

New member
לא צריך להיות פרופסור למשפטים

מספיק ידע בסיסי, שחשבתי שלבאי הפורום הזה יש. תודה בכל מקרה.

Big Red

New member
בית משפט לתביעות קטנות

תוכל להעזר בלינק הזה http://elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/hesb_ktanot.htm

Subscription

New member
לא ביקשתי ייעוץ משפטי.

ביקשתי תשובות כלליות לשאלות כלליות, ללא התחייבות ואחריות כמובן. מי שלא מוכן לענות, לא חייב כמובן, אבל אין טעם לכתוב לא לעניין.

flutter girl

New member
גם אין טעם להתנשא

ההודעה שלך נכתב בפורמט שנראה כמו עבודה. כאשר הצהרת שזוהי לא עבודה, מנהלת הפורום העבירה אותך לפורום הרלוונטי. על זה הגבת ב"לא צריך להיות פרופ' למשפטים" - שזו תשובה אופיינית לזה שלא קיבל את התשובה הרצויה, ולכן מגיב בעוקצנות. אין טעם להמשיך בדיון הזה, אתה לא תקבל את תקנון הפורום ותמשיך לטעון שזה לא קשור. בכ"א, ענו לך כמדומני, אז אתה מוזמן להמשיך הלאה.

flutter girl

New member
רואים../images/Emo13.gif

רואים שנכנסת למגננה של אדם שהגיע למקום הלא נכון והחליט שלא לקבל זאת. אף אחד לא תקף ולא כעס, ובכל זאת. אני בזאת סיימתי את הדיון המיותר הזה.

BlackUnicorn

New member
דווקא לא מנוסח כמו עבודה לטעמי

ולו בגלל השאלות הספציפיות... אבל בכל מקרה - את הסטודנטים למשפטים מלמדים תיאורטיות ולא פרקטיקה, ולכן בהחלט מומלץ לפנות לפורום "חוק ומשפט".

flutter girl

New member
זה לא משנה כיצד זה מנוסח,

גם אם זו שאלה לעבודה וגם אם זו שאלה שמיועדת לעזרה משפטית, היא לא מתאימה לפורום. לא שזה לא לגיטימי לשאול, אבל זה גם לא לגיטימי להגיב בארסיות כאשר לא מקבלים תשובה, ולומר שכל סטודנט למשפטים יכול לענות על שאלות אלו, וזה שלא - הוא טיפש. (אני מתנצלת, אבל ככה הדברים מנוסחים).

flutter girl

New member
../images/Emo45.gifAll for that.

ד"א, אני צריכה לפתור איתך כמה עניינים אישיים. בבקשה שלחי לי מסר.

למעלה