משפט, חברה ותרבות

godblessher

New member
משפט, חברה ותרבות

1. המשפט "צריך שוויון כך שלא יהיו פערים כלכליים" - הוא משפט שמתאים לליברליזם של תנועת העבודה (מפא"י) ? 2. בית המשפט העליון מורכב משופטים "בנימינים נתניהוניסטים" ושואף להנציח את מדיניות כלכלתו ? 3. האם המדיניות הכלכלית של הליברליזם (בית המשפט העליון) היא מדיניות שתומכת בשוויון זכויות או נגד שוויון זכויות ? 4. האם בהכרח מי שתומך בשוויון זכויות גם תומך בשוויון כלכלי (צמצום פערים כלכליים), כלומר האם המדיניות הכלכלית של הליברליזם (בית המשפט העליון) תומכת בשוויון כלכלי (צמצום פערים כלכליים) או שהיא נגד שוויון כלכלי ? 5. האם מי שתומך בשוויון כלכלי, בהכרח הוא גם מי שתומך בהעלאת תשלומי ההעברה (העלאת קיצבאות הנכות והזיקנה), כלומר האם המדיניות הכלכלית של הליברליזם (בית המשפט העליון) תומכת בהעלאת תשלומי ההעברה או שהמדיניות הכלכלית של הליברליזם (בית המשפט העליון) מתנגדת להעלאת תשלומי ההעברה ? 6. האם כאשר צד אחד במשפט הוא מיליונר עם תארים אקדמיים, והצד שכנגד הוא אזרח עני מרוד, ושניהם עומדים בפני שופט ליברלי, אז עם מי מהם יזדהה יותר השופט ?

ומה בדיוק השאלה שלך כאן?

אנחנו לא פותרים עבודות לאנשים...

godblessher

New member
סליחה רבותיי, אני לא סטודנטית.

מה אתם רוצים ממני ? בסך הכל בתאדם שאיננה סטודטית, נכנסת לפורום שלומדים בו סטודנטים ומבקשת קצת לדעת מידע. מה כבר קרה ? למה לתקוף ?

הייבי

New member
תראי-

אולי אנחנו נשמעים קצת תוקפניים, אבל אם היה לך מושג כמה סטודנטים באים לכאן ומפרסמים עבודות מלאות בתקווה שיפתרו להם, גם את היית הופכת תוקפנית. חוץ מזה, זה קצת חוצפה לבוא לפורום זר ולפרסם אוסף שאלות ארוך, בלי להסביר מה את מבקשת, בלי לפנות בנימוס לחברי הפורום. פשוט לפרסם אותם ולצפות שמישהו ישב ויענה לך בפירוט בלי לדעת לאיזו מטרה, באיזה רמת פירוט, מה הקושי שלך עם הדברים וכו'.

הייבי

New member
זה לא יעזור לפרסם את זה בפורומים השונים

אף אחד לא ישב לעשות לך את השיעורי בית (בטח לא כשיש לחלק מאיתנו מבחנים..) אם יש לך שאלה ספציפית - תשאל. אם לא- חבל.

smart one

New member
לאחרונה יצא ספר

של מני מאוטנר, "משפט ותרבות" שמו. נדמה לי שיש שם התיחסות שנוגעת לחלק מהשאלות שלך.

מי ניסח את השאלות האלה???

זה נשמע כאילו יש לו משהו נגד בית המשפט העליון!
(והשאלה האחרונה ממש מפגרת!)

Kiru

New member
מפגרת?

אולי מנוסחת באופן שגוי. צריך היה לשאול עם מי השופט יזדהה יותר, ולא כפי שנכתב.

Kiru

New member
סליחה, הטעות היא שלי

הניסוח היה נכון, והשאלה לא מפגרת בכלל.

למעלה