משפטים משולב

Janana22

New member
משפטים משולב

שלום, אני שוקלת להתחיל ללמוד משפטים באוקטובר הקרוב, נכון לעכשיו ציוניי מאפשרים לי קבלה בכל מקום שארצה, אז אני מתלבטת בין תל אביב לי-ם. אם נשים את ההתלבטות הזו בצד, אני מאוד מעוניינת לשלב לימודי משפטים עם חוג נוסף, בעברית, ניתן להתמצא באתר בקלות, וכתוב בדיוק מהם השילובים האסורים והמותרים, בתל אביב לא מצאתי רשימה שכזו. בנוסף אני יודעת שבעברית שילוב חוג עם משפטים כרוך בשכר לימוד גבוה יותר. אז אני שואלת את השאלות הבאות. איפה עדיף? ת"T או י-ם? מהו שכר הלימוד הגבוה יותר אליו מתייחסים בעברית? כמה גבוה יותר? האם בתל אביב השכר יהיה גבוה יותר גם? מה מומלץ לשלב? מה מותר לשלב בתל אביב?

אני לומדת באת"א

ואני יודעת שיש תכניות מובנות של משפטים עם חשבונאות, כלכלה ופילוסופיה. עם זאת, יש לי לא מעט חברים שעושים תואר נוסף במדעי המדינה, ואני מכירה מישהי שמשלבת עם מזרח אסיה. מעבר לכך, אין לי מידע נוסף לגבי שכ"ל וכד' גוד-לאק!

Lady McBeth

New member
הממ.. אין שום דבר מובנה בתוכניות הללו

למעט העובדה שהן מזכות בפטור של נ"ז. מבחינת התיאום והסינכרון בין הפקולטות - וול, לפחות בשילוב של משפטים-מנע"ס לא שמעו על זה, ויעידו על כך מועדי המבחנים ושעות על גבי שעות של נסיונות להרכיב מערכת שעות הגיונית.

אני מסכימה

שזה לא "מובנה" ומסונכרן כמו ש"תכנית מובנית" אמורה להיות, אבל לפי מה שהבנתי יש איזושהי הבנייה לגבי התארים הללו, לעומת נגיד תואר נוסף בפסיכולוגיה. בכל מקרה, כל מי שאני מכירה שעושה את השילובים הללו אוכל לא מעט מירורים (אולי הייתי צריכה לציין את זה בהודעה הראשונה
)

Lady McBeth

New member
אני לא מכירה את התואר בפסיכולוגיה

אבל בהתחשב בכך שהפקולטה למשפטים עושה בעיות אפילו על חפיפה של חצי שעה עם קורס בפקולטה אחרת (אני מדברת מניסיוני עם מנע"ס, כאמור) - להגיד שזו תוכנית "מובנית" זה ממש עוול. אגב, זה ככה רק באופן חד כיווני. הפקולטה לניהול לא עושה בעיות כמו שעושה הפקולטה למשפטים, בפרט כשזה קשור להתנגשויות מערכת. אני גורסת שהפקולטה למשפטים מתנהלת כמו שהיא מתנהלת לצורך הצדקת קיומן של 8 מזכירות (בערך), שמהוות ההוכחה החיה לעקרון פרטו.

שוב,

אני לא מדברת מניסיון, ואני מניחה שאת צודקת. לגבי המזכירות - לא תמצאי מישהי שמסכימה איתך יותר ממני!!!

SuGaRBabe1

New member
../images/Emo45.gif בשנה א' זה עוד היה איכשהו בסדר

השנה נוצרה לי פשוט שרשרת ארוכה של התנגשויות מבחנים, שלא היה לי איך לצאת ממנה. מה שלא ברור לי זה אם הם יודעים לתאם יפה את מועדי המבחנים של שנה א' עם קורסי חובה בפקולטות אחרות (כלכלה, מנע"ס וחשבונאות לפחות), אז למה הם לא יכולים לעשות את זה עם המטא משפטיים?! הם הרי אלו שמכריחים אותנו לקחת את הקורסים השקריים האלה, לפחות שיתחשבו!

Lady McBeth

New member
תיאמו לכם את המבחנים של שנה א'?! ../images/Emo12.gif

וואו, אני מופתעת לטובה, אני מוכרחה להודות.

SuGaRBabe1

New member
תיאמו אפילו בצורה לא רעה בכלל

חמישה ימים (פלוס מינוס) בין מבחן למבחן. אם כי יכול להיות שגם זה קרה להם במקרה
וגם, אני לא לומדת מנע"ס, ככה שאין לי מושג מה המצב שם.

Lady McBeth

New member
אה...

חשבתי שהם כבר הגדילו ראש ותיאמו עם לוחות המבחנים של התארים האחרים.. תיאום של המבחנים של הפקולטה למשפטים בלבד בשנה א' גם אני "חוויתי". בקיצור, שום דבר לא השתנה.

SuGaRBabe1

New member
לאאאא. לא הבנת אותי

הם כן תיאמו עם התארים האחרים, אני פשוט לא לומדת מנע"ס (אלא תואר אחר), ככה שאני לא יודעת מה הולך שם ויכול להיות שעדיין יש בלגאן... עם החוג שלי זה היה מתואם להפליא.

Lady McBeth

New member
הו, הבנתי.

טוב, אני לא חושבת שזה יהיה מופרך לצאת מנקודת הנחה שהם לא תיאמו עם הפקולטה לניהול.

Sister Grimm

New member
הממ,

בעברית בשנה א' המזכירות בונה לך מערכת (לא יודעת אם גם באת"א), לי זה עזר עם השילוב האזוטרי. בשנה הבאה אני אצטרך להתמודד לבד.
מומלץ לשלב מה שמעניין אותך. מה הסיבה שאת רוצה לשלב? אם אני זוכרת נכון את היום הפתוח באת"א, אפשר לשלב עם הכול.

תוספת שכ"ל

תלוייה קצת בחוג אותו תבחרי לשלב. עקרונית לימודי משפטים הם 142 נקודות זכות (=נ"ז), שהם כ-350% שכ"ל (40 נ"ז=100% שכ"ל שנתי). אם את מוסיפה עוד חוג, למשל, של 65 נ"ז, זה אמור להוסיף לך עוד בערך 150% שכ"ל (קצת יותר). אבל בעברית אפשר ללמוד 4 נ"ז נוספות (מעל ה-40 השנתיות) בחינם, כך שבעצם אם את מחלקת את הנ"ז בצורה סבירה (כלומר, תוספת של לפחות 4 נ"ז בכל שנה), אמורות להתקזז לך מהתוספת 16 נ"ז, ותשלמי רק על 50 נ"ז נוספות (125% שכ"ל) ולא על כל ה-65 נ"ז (קצת יותר מ-150%). 100% שכ"ל = בערך 9,000 ש"ח (לשנה). אגב, יש לי ידיד שאחראי על המועמדים לפקולטה בעברית (או משהו דומה, לא סגורה 100% מה זה נקרא). אם תרצי, שלחי לי מסר ואשלח לך את המייל+מספר הטלפון שלו (בעצם נראה לי שגם לא תהיה לו בעייה שאכתוב כאן, אני אשאל אותו). (לא, זו לא פרסומת סמוייה. ותיקי הפורום זוכרים אותי כאן משנה א' שלי. אני לא
)

n i e m a n d

New member
בכל הכנות, אני לא חושב שמישהו חושד ולו לרגע

קל של בורות שהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית זקוקה לפרסום בפורומים ע"י שמות משתמש בדויים

למעלה