משפטים וחשבונאות

1neta1

New member
משפטים וחשבונאות

האם יש מישהו ששילב חשבונאות עם משפטים רק בשנה השנייה ללימודים, האם מומלץ? האם כדי להתחיל בשנה הראשונה משפטים ומקצוע נוסף צריך אישור מיוחד?

הייבי

New member
תשובות ושאלה

התחלה בשנה ראשונה- בתור התחלה תלוי באיזה מוסד- באת"א מספיק להתקבל לשני החוגים, כלומר: לעמוד בתנאי הקבלה של משפטים ושל חשבונאות ולא צריך שום דבר נוסף. בעברית- יש סכם מיוחד שצריך לעמוד בו כדי להתקבל לתוכניות המיוחדות בשנה א' משפטים. השאלה אם להתחיל בשנה א' או ב' היא שאלה של החלטה אישית. אני התחלתי בשנה א' ולא מצטערת על אף רגע. זה איפשר לי מלכתחילה להתרגל לעומס המוגבר וללמוד לסדר את הזמן שלי ולסגל מיומנויות למידה. זה איפשר לי להאריך את התואר בכלכלה (במקרה שלי) על סמסטר נוסף ובכך להקל את העומס. מנגד, שנה א' במשפטים היא שנה מאוד תובענית והציונים שלה מאוד חשובים לצורך קבלה לסטאז', כך שחשבונאות שהוא תואר עמוס בפני עצמו עשוי לעשות את השנה הזו מאוד מתישה. את צריכה לשאול את עצמך כמה את יכולה להקדיש מעצמך ללימודים, האם את צריכה גם לעבוד במקביל? האם את רוצה להתנדב? במקביל, אם את מתחילה בשנה ב' קחי בחשבון שזה אומר שלא תסיימי ב-3.5 שנים את התואר אלא תצטרכי להוסיף לכל הפחות עוד סמסטר אם לא יותר. זה לגמרי שיקול שלך מתוך הכרות עם עצמך ואיך את מתמודדת עם לחץ, אין כאן נכון או לא נכון.

למעלה