משפטים דו-חוגי

Hamall

New member
משפטים דו-חוגי

אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב באת"א משפטים וניהול והתחלתי לחשוב אם זה באמת שווה לעשות את המסלול הדו-חוגי ב4 שנים או שפשוט לוותר על החוג הנוסף ולעשות רק משפטים ב3 וחצי שנים. לא מבאס להתחיל התמחות חצי שנה לפחות אחרי המחזור שלך? כמו כן, אפשר פשוט להתחיל לקחת קורסים של החוג הנוסף רק החל משנה ב' מבלי לגרור את התואר או להעמיס אותו בשלבים מתקדמים יותר? אם מישהו עושה דו-חוגי או חד-חוגי ויכול לתת לי נקודות של בעד ונגד אני אשמח. תודה מראש.

Anabol

New member
תשובות

1) לגבי האם כדאי ללך לעשות דו-חוגי או לא. את צריכה לבדוק עם עצמך מה היא הסיבה שאת לוקחת עוד חוג, ואיזה חוג זה. מבחינת התמחות, אין משקל גדול לרוב החוגים (ובמיוחד מנהל עסקים, לפחות לפי דעתי). אם את לוקחת בשביל עניין, ובשיל לקבל ראייה רחבה מעבר למשפטים, אז זה משהו אחר. אבל כמו שאמרתי, מבחיה פרקטית, עדיף לעשות משפטים חד חוגי ולקבל ככל הנראה ציונים יותר גבוהים וזה יעזור יותר למטרה של קבלה להתמחות. 2) לגבי הלו"ז - אפשר להתחיל את החוג הנוסף בשנה השנייה ללימודים המשפטים, וזה מה שאני עשיתי, וזה מה שאני ממליץ. זה נותן את הפאשרות לקבל ציונים טובים בשנה א' ופרספקטיבה לגבי מה שבאמת נחוץ. אחרי שנה באוניברסיטה השיקול דעת יותר טוב. 3) לגבי ההתחלה של ההתמחות, אז ההפך הוא הנכון. אצלנו לפחות, רוב האנשים מתחילים דווקא אחרי ארבע שנים (כי רוב מי שהתקבל גם משלב - לפחות במשרדים הגדולים), זה דווקא האנשים שמתחילים במרץ הם יותר נדירים. לסיכום, אם את לא סגורה על עצמך (ואת לא נשמעת סגורה) הייתי ממליץ לחכות לשנה ב' ובינתיים להשקיע במשפטים. את לא תפסידי כלום מבחינת זמן. הדבר היחיד הוא שתצטרכי להשקיע קצת יותר בשנים ב'-ד', אבל זה לא הבדל גדול, כי בשנה א' לא לוקחים הרבה קורסים מהתואר הנוסף והעומס הזה גם ככה יתחלק על פני השלוש שנים הבאות.

Hamall

New member
קודם, תודה.

דבר שני, אני בן. וקראתי שתקנון של הפקולטה שאם אני רשום לדו-חוגי יש לי הגבלות של מס' נקודות ל36 בשנה, ואם אני רוצה להתחיל את החוג הנוסף רק בשנה השנייה אז זה דופק אותי, כי גם אני צריך לקחת פחות במשפטים וגם לא לוקח בחוג הנוסף. באופן כללי, אני לא מתכוון להיות עורך דין. אולי זה ימשוך אותי ואני אמשיך עם המקצוע, אבל אני עושה את התואר כתואר כללי שממנו אני רוצה להתפתח לפי איך שיצא, אבל אני לא מקובע על שום דבר. אתה אומר שרוב האנשים עושים דו- חוגי?

Anabol

New member
סליחה על הטעות

אני דיברתי באופן כללי ולגבי מה שהולך בעברית. אני לא יודע לגבי ההגבלות שיש באת"א, את זה תצטרך לבדוק ספציפית, אבל לא נשמע לי הגיוני שאי אפשר לסיים תואר במנע"ס תוך שלוש שנים, גם אם זה משנה ב'. אצלנו זה לא דופק, כי כמו שאמרתי מה שהיית מור לעשות בשנה א' מתחלק על פני שלוש השנים הבאות ואתה גם ככה לא יכול לעשות בשנה א' הרבה קורסים. לגבי העובדה שאתה לא רוצה להיות עו"ד, זו כבר החלטה אישית. אם אתה שואל אותי, אלה הולכים להיות בזבוז של ארבע שנים, אם אתה לא מתכוון לפחות לקבל את הרשיון. לך תלמד תואר אחר, יותר קל. אני גם לא מין מה זה בדיוק תואר כללי? אז למה אתה הולך ללמוד בכלל? בשביל הכלליות? הגישה שלי, היא קודם להכיר את עצמך ולקבל כיוון כללי לגבי תחום העיסוק שלך בעתיד, ואז לבחור מקצוע ולא ההפך. שנה' במשפטים היא מאוד קשה גם ככה. אני לא רואה את הטעם לקרוע את התחת באופן בלתי סביר בשביל שיהיה לך תואר כללי. אבל זה רק אני.. כל אחד והשיקולים שלו. אני רק מנסה להציף את מה שאתה צריך לחשוב עליו.

Hamall

New member
אני אחדד.

אני כן מתכוון להוציא רשיון, אבל אין לי כוונות כרגע להמשיך ולהתעסק בעריכת דין. בהמשך אולי אני אשנה את דעתי, אבל כרגע זה הכיוון. ולגבי התואר הכללי - למדתי בעבר שנתיים הנדסה והחלטתי שזה לא מה שאני רוצה לעשות עם עצמי והגעתי למסקנה שאני רוצה לפתח קשרים ולנסות לפתוח עסק יום אחד. משפטים זה תואר שגם אם אני אחליט שאני לא רוצה להיות עצמאי ולפתוח עסק, אז אוכל להתעסק בו וארגיש שלם עם עצמי... תודה על העצות :)

Anabol

New member
אוקיי, זה כבר בסדר

אם כך, אני מניח שהשילוב עם מנהל עסקים דווקא מתאים למטרות שלך. בהצלחה!

Hamall

New member
תודה :)

אני אשמח אם גם מישהו מאת"א יוכל להוסיף ולספר לגבי התחלת החוג הנוסף מהשנה השנייה ואיך זה משפיע על המשך התואר.

לא קראתי את כל השרשור, אבל

לפחות בעברית - בהחלט לא הרוב משלבים. עזוב את העובדה שבשביל להמשיך ולשלב בשנה ב' צריך ממוצע ציונים מעל הממוצע (ובהתחשב בעובדה שלא כולם משלבים, בלתי אפשרי שיהיו יותר משלבים מאשר לא משלבים), גם בשנה א' הרוב לא מתחילים לשלב (אאל"ט יש מכסה של 1/4 או 1/3 מהמתקבלים שיתקבלו לשילוב). רק רציתי להעיר לגבי ההנחה העובדתית הזו.

Anabol

New member
לא כתבתי שהרוב משלבים

כתבתי שרוב מי שהתקבל למשרדים הגדולים משלב

וגם - הרבה לא.

כידוע לך, אני משלבת עם חטיבה במדעי הרוח (כלומר, מבחינת המשרדים המסחריים = לא משלבת). ועדיין התקבלתי למשרד מסחרי גדול ממש בלי בעייה.

Anabol

New member
אוי נו מה את לוקחת את זה אישית..

מה שכתבתי זה על סמך מה שראיתי ולא על פי מה שאני עושה. זו סך הכול עובדה, לא היתה בזה שום המלצה או דעה מה ראוי להיות.

Hamall

New member
אז אם אני רוצה להתקבל למשרד גדול

בתחום המסחרי, מומלץ לי לשלב? והאם זה משמעותי שיש הרבה פחות תקנים להתמחויות בספטמבר מאשר במרץ? כמה זה הרבה פחות? כי אם המשרדים הגדולים מקבלים בעיקר במרץ, הסיכויים להתקבל אליהם למי שמשלב, קטן, לא? או שברגע שסיימת את שנה א' ואתה שולח קורות חיים וגיליונות ציונים - אם הם רוצים אותך, זה לא יישנה להם אם זה במרץ או ספטמבר? תודה, וסורי על החפירה.

Anabol

New member
זה לא מה שאמרתי

הסקת מסקנות: התקבל->משלב. זה לא אומר ש: משלב->התקבל. עניין התקנים נקבע אחרי שהם מקבלים, אם הם ירצו אותך זה לא ישנה להם מתי תרצי להתחיל (ברוב המוחלט של הפעמים). לגבי האם מומלץ לשלב: הסיבה שרוב מי שהתקבל משלב, היא לא בגלל השילוב אלא בגלל שבחלק גדול מהפעמים (שוב, לא תמיד!!) מי שמשלב הוא גם סטודנט חזק. זה שאתה משלב, זה לא אינדיקציה לכלום. אבל סטטיסטית יוצא שמי שמשלב הוא גם סטודנט עם ציונים יותר טובים.

יפתח00

New member
תיראי, בקשר ל-3.5 מול 4

הפתרון שלי - פשוט תריבי איתם. תשלחי בקשות לוועדת הוראה, תבקשי פגישה עם סגן הדיקאן - בסופו של דבר הם נכנעים. הסעיף הזה פשוט שערורייתי, ומציב את הבוגרים של את"א בנקודת פתיחה גרועה לעיתים בראיונות לסטאז' (כי מה לעשות, יש פחות התמחויות בספטמבר). זה סעיף שהועתק מהבינתחומי - ואלוהים יודע למה...

Hamall

New member
מה הכוונה?

אתה אומר שניתן לעשות את חוג הנוסף במסגרת ה3.5 שנים של משפטים? באתר של את"א כתוב שזה לבעלי ממוצע 88 ומעלה ואני מאוד רוצה להיות מאלה עם הממוצע הזה, אבל אי אפשר לבנות על כלום מבלי שהתחלתי אפילו את התואר...

יפתח00

New member
מבחינה רישמית, אכן נדרש ממוצע 88 כדי לסיים

את התואר המשולב ב-3.5. עם זאת, המציאות תכתיב להם יוצאים מן הכלל (לדעתי יהיו הרבה כאלה). כאמור, זה תלוי בסטאזים שאנשים יקבלו, ובעוד אלף ואחד דברים, לכן כללים לחוד ומציאות לחוד...

למעלה