משפטים באת"א

משפטים באת"א

שאלתי את השאלה הזו גם בפורום סטודנטים לא מזמן ושם אנשים רצו להרביץ לי רק על עצם העובדה שבכלל העזתי לחשוב על דבר כזה . אני בכל זאת אשמח לקבל תשובה עניינית ..:) אני מתחילה שנה א' משפטים באת"א , יש לי די הרבה זמן פנוי בחודשיים הקרובים עד הלימודים. מישהו יכול אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חומר קריאה/ספרים שיוכלו לעזור לי עם הלימודים בשנה הראשונה ? תודה !

silverhawk

New member
באמת שמיותר

את הולכת לקרוא כ"כ הרבה פס"ד, מאמרים, מחברות וכיוצ"ב במהלך השנה, שההמלצה הטובה ביותר שניתן לתת לך כעת, היא לנצל את רגעי החירות האחרונים. אבל אם את באמת באמת מתעקשת, את יכולה להתחיל לקרוא את פסה"ד הראשונים באחד המקצועות ע"פ הסילבוס (למרות שלאור זאת שעוד לא היה לך אפילו שיעור החונכות בו יסבירו לך את הא'-ב' של הנושא, איך מסכמים וכו', גם זה קצת מיותר). שיהיה המון בהצלחה (וברוכה הבאה
).

למרות הכל אני אשמח לנסות ...:)

איפה אני אמצע את הפסה"ד הראשונים המדוברים ? תודה !

k98

New member
פרוייקט חונכות שנה א' באת"א

האם יש מטלות בכל שיעור ושיעור? האם אפשר לחפף בהגעה לקורס/בהכנת המטלות? יש בדיקה שמית של הסטודנטים? תודה,

EgeBamayasi

New member
הכנופיה מפורום סטודנטים באה מפה! xD

בכל מקרה גם אני מתחיל ללמוד רק השנה ככה שאין לי ניסיון, אבל אם ממש בוער לך יש את האתר הזה עם סיכומים של הפקולטה למשפטים בבר אילן ואת יכולה להשוואות עם סילבוסים של תל אביב וללמוד לפי מה שאת רואה שדומה http://www.hamishpat.com/ אבל עוד פעם אין לי ניסיון ככה שזה יכול להיות בזבוז זמן, מצד שני זו התשובה הכי טובה שתקבלי פה

EgeBamayasi

New member
התשובה הכי טובה...

מהבחינה שהיא שתענה על הבקשות שלך, לא שהתשובה שלי הכי ממולצת (כי אין לי ניסיון)

flutter girl

New member
מי שענה לך שם בא מפה

וכמו שאמרתי לך אז- לכי על זה, קראי את פס"ד המזרחי. באמת. אני פשוט חושבת שיש דברים בסיסיים שצריך להבין לפני שקוראים פס"ד, וצריך להתחיל ללמוד בשביל זה. גם לחומר העיוני (חומרים של ג. שלו למשל) אין הרבה משמעות (מבחינתך), אם הוא לא מגובה בהסברים ובשיעורים.

אני מאמינה לכם שזה לא יהיה

פשוט להתחיל סתם כך ללמוד לבד אבל בא לי לנסות :) אני באמת לא רואה בזה דבר כ"כ נורא , הכי הרבה לא מתאים , לא בא לי, סוגרת את החומר ושמה בצד ... איפה אני מצואת את פסה"ד המזרחי ?

flutter girl

New member
במאגרים

אני לא יודעת אם הם זמינים לאנשים פרטיים, בכלל. לדעתי לא. את יכולה לגשת לספריה של האוניברסיטה ומשם להוציא.

../images/Emo122.gif אל תקראי את בנק המזרחי!

ושוב - אל תקראי את בנק המזרחי!!!!! אלה סתם אנשים רעים שרוצים להוציא לך את החשק מלימודי המשפטים! זה פס"ד ארוווווווווווך של מאות עמודים ושופטים ששכחו מה תפקיד בית המשפט, וחשבו בטעות שתפקידם להיות מינימום זוכי פרס נובל לספרות יפה. אל תעשי את זה לעצמך! (למרות שאם את כן רוצה לעשות את זה לעצמך, אין לי בעייה לשלוח לך אותו במייל... משוגעת!)

flutter girl

New member
חוצפנית

אל תתערבי בהמלצות שלי!! שתדע מה זה טראומה ושתלך להשתזף!!

חבר'ה, להפסיק להתעלל! ../images/Emo196.gif

אמנם נכון מה שאומרים, שיהיה לך מספיק זמן אחר כך, ושמקריאת פס"ד עכשיו, בלי הכוונה, לא תקבלי הרבה, אבל אם את בכל זאת רוצה להתחיל עם קצת חומר עיוני ולא נורא, הייתי ממליצה לך על "הלוויתן" של הובס, נגיד, שהוא ספר שקראתי לפני שהתחלתי ללמוד, ומעלה, בין היתר, את השאלה על תפקיד המשפט בחברה. ואם יש לך מאגר ממוחשב של פס"ד וחוקים, תנסי למצוא בו כמה דברים, כדי לדעת שאת מסוגלת לתפעל אותו (לדוג', חפשי בו את סעיף 12 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג-1973, ושימי לב שאת לא פותחת בטעות את חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) למשל. ואז תחפשי פס"ד על פי איזכור: בג"צ 3872/93 מיטראל נ. ראש הממשלה, פ"ד מז(5) 485 (1993)). לא שכזה קריטי לדעת לתפעל את המאגר כבר עכשיו, אבל זה יחסוך לך קצת לחץ בהתחלה. ואם אין לך, זה ממש ממש לא נורא. חומר משפטי hard core לא הייתי ממליצה לך להתחיל לקרוא עכשיו, כי השפה אחרת, המושגים אחרים ודי מתסכל לקרוא חומר שאתה "כמעט" מבין. תוך שבוע שבועיים מתחילת הלימודים כבר תרכשי את השפה הזו, אבל לעת עתה זה סתם מתסכל ומיותר. בהצלחה! ואל תתני ל!#$@%^&* מפורום זה או אחרים לשבור את רוחך! העם איתך!

איפה אני יכולה למצוא את המאגר

הממוחשב של פס"ד וחוקים - זה שדיברת עליו ? יש אפשרות להשיג אותו ככה באינטרנט ? ותודה רבה לך על התגובה היפה והמעודדת

Kiru

New member
אין מאגר חופשי רציני,

זה הכי קרוב שאני מכיר. כשתתחיל שנת הלימודים תהיה לך גישה למאגרים ה"אמיתיים".

אם זה ממש חשוב לך

צרי איתי קשר במסרים. אבל באמת, זה לא כל כך חשוב. לפחות אם תלמדי בעברית, כבר באוריינטציה תקבלי דיסק של פדאו"ר. ולא קריטי להתחיל כבר עכשיו. תקראי משהו מעניין בינתיים (עוד מישהו כאן הציע את הובס. תחפשי תרגום כמה שיותר חדש אם את יכולה. התרגום הישן קצת קשה, אם כי יפה ואפשרי בהחלט)

יש לי דז'ה וו מטורף

לכי לים, תשאלי אנשים מה הם חושבים על ביהמ"ש העליון. זה ייתן לך מספיק חומר למחשבה... אה, ותצטרפי לקבוצות מעריצים של חשין
חוצמזה, תקראי את הסילבוסים של הקורסים כדי להבין מה יהיה בכל נושא ותנסי להשיג חומרים מאנשים שנים מעלייך. זהו. חופש! תתפרעי! תבלי!

PIonit

New member
באמת יש לך דז'ה וו?!

אני לא זוכרת שהעלתי על דעתי לפני שנה לקרוא פס"ד להנאתי.. בעצם, גם היום אני לא חושבת על זה

למעלה