משמעות החיים והכל

משמעות החיים והכל

הרי ברור לי שלא בפורום הזה , ולא בשום מקום ברשת או בעולם או בכל שנות חיי אני אקבל תשובה למדוע נוצרנו ואיך הכל התחיל, ומה היה לפני ומה יהיה בעתיד. והאם זה באמת קיים או לא. תגידו ? זה לא מתסכל (נכון לא שאלה מדעית) למה פילוסופים ממשיכים להתעמק בשאלות - הרי גם אין טעם לשאול אפילו אם יש סיכוי שנקבל תשובה. מה אתם עושים במצב תסכול ?

questRB

New member
נוצרנו בטעות

נוצרנו בטעות.....ואל תדאג בקרוב אנחנו נשמיד את עצמנו.....אז אין לך מה לחשוב על העתיד זה נקודת המבט שלי
אז חייה את הרגע.......

2_be

New member
המממ

מה רע בלחיות את ההוה? יש מספיק דברים מתסכלים בהווה בלי להגיע לפילוסופיות

והנה הוכחה לנכונות השאלה !!

#include <stdio.h> int main () { unsigned char b; for (b=0;b<255;b++) { if (((2*b) | !(2*b)) == 42 ) printf ("%d %d \r\n" ,b, (2*b) | !(2*b)); } return 0; }​

EdisonGirl

New member
ברוח "אופטימית" זו... ../images/Emo122.gif

מה זה? כשקראתי את השאלה לא ציפיתי לשמוע תשובות כאלה... חחחחחחחחח... תקשיב, בניגוד לאחרים, אני רוצה לנסות לענות לך תשובה רצינית (אתגר לא קטן, אה? אבל ננסה...): תראה, לדעת בוודאות לא נוכל אלא אם כן ייצא מי שיצר את היקום הזה (ואני מאמינה שיש דבר כזה..) ויספר לנו זאת קבל עם ועדה, או לפחות ילחש למישהו באוזן... בכל אופן, נוכל לנסות להמשיל זאת לחפצים אשר הם מעשה ידי אדם. כוס, למשל: אם לא היינו יודעים מה תפקידה של הכוס, היינו יכולים לנסות לנחש- היא אטומה בדפנות, עשויה מחומר נשבר, אך יחד עם זאת חזק יחסית, יש לה ידית (כנראה שצריכים לאחוז בה, אך למה שלא נאחוז בכוס עצמה? [מים רותחים...]) והכי חשוב- היא קעורה ומסוגלת להכיל בתוכה עצמים מבלי שיפלו ואפילו נוזלים מבלי שישפכו... אם כך, אנו נשתה בה. זה התפקיד שאנו נקדיש לה, כי איש לא גילה לנו מהו באמת תפקידה... הווווו, כמובן, העולם הרבה יותר מורכב ומסובך בשביל לעשות מחקרים מחשבתיים שכאלה, אבל המדע, הפילוסופיה והפסיכולוגיה (וכד') מנסים לתת לנו תשובות ולסווג תופעות המתרחשות ביקום. אנו יכולים למשל, באופן פרטי, לבדוק אילו אינטלגנציות מפותחות אצלנו, וכך לנחש מה מטרתנו האישית בחיים. זה מאוד שטחי (!!!), אבל זו דוגמא... כדי להגיע לתשובה לשאלה "מדוע נוצרנו" יידרש מחקר כזה בהיקף רציני יותר, וגם אז, כמו שאמרתי לך, אנו יכולים רק לנחש...

prefect

New member
זה לא ברור מאליו

ניקח חפץ פשוט מאוד. כוס, למשל
. האם לפני 10000 שנה היו מסכימים איתך לגבי מטרתה? אני דווקה בטוח שהם היו שוברים אותה ומחברים את הרסיסים לקצה הכידון (או מה שלא היה להם שם). להשתמש במשהו כדי לשתות? איזה מין רעיון מגוחך זה? גם לא בטוח מה יגידו על הכוס בעוד 10000 שנה. בכל אופן, הפירוש של המשמעות של דברים פשוטים מאוד שיצרו אותם למטרה ברורה ופשוטה אינו חד משמעי. חיים זה דבר יותר מסובך מהכוס (ויש כבוד ).. כדי להניח שיש לחיים משמעות או מטרה אוניברסלית כלשהי, עלינו קודם להניח שמשהו יצר אותם בכוונה (??) כדי לשמש למטרה מוגדרת כלשהי ("..the mice were furious"). גם אם כן מנחים את זה, השאלה היא האם אי פעם נוכל למצוא את הפירוש הנכון. האמת היא שיש די הרבה קבוצות בעולם שטוענות שמטרת החיים ידועה להם, רק שהן בדרך כלל לא מסכימות אחת עם השניה... (חבל, רצינו משהו אוניברסלי..)

EdisonGirl

New member
לפני 10000 שנה או בעוד 10000 שנה...

העיקר שאנו מאמינים שיש משמעות לכוס... תראה, אם יש משמעות, די ברור שיש מי שיצר את העולם... מה המשמעות שייחד לו? זו השאלה, וכדבריך, באמת לא כולם מסכימים לגבי התשובה לשאלה "מהי?"... וזו בעיה...
אולי במחקר מעמיק נוכל לדעת, אבל בינתיים חשוב שנהיה אנשים טובים ונכבד לפחות את מי (כל מי) שחושב שהוא יודע...

יש מקום בו תוכל לקבל ולדעת מהי

משמעות החיים. במקום הזה תדע שיש להם משמעות ומטרה והמקום הזה יכול להוכיח לך הכל. הוא יוכיח לך שהחיים כן התחילו למשל ושהיקום נברא מתוך נקודת התחלה. המקום הזה יספר לך למה הוא נברא (היקום),אבל, יש דבר אחד שהוא לא יכול לספר לך וזהו תפקידך. הוא רק יתן לך רמז,כל פעם רמז קטן ועוד רמז, עד שתגיע לשם ותדע. אני יודע שזה נשמע סתום ולא מובן מה שאני אומר,אולי גם נשמע טפשי או מיסטי, אבל, אין לי דרך אחרת בשלב זה לספר ולפרט בנושא. אם תרצה לדעת על מה אני מדבר...כתוב את דעתך. אם לא,גם מעולה. שבת שלום.

אין לחיים שלך שום תכלית

אתה בסך הכול תוצר של ברירת מחדל טבעית בדיוק כמו שהאצות שנוצרות עקב תנאים מסוימים(מינרלים במים וחום גבוה) לא שואלות את עצמן למה הן נוצרו אתה בסך הכול תוצר של הטבע בלי מטרה אבל אם אתה עדיין מתעקש על תשובה אופטימית יותר - נוצרת במטרה לגרום לאחיך בני האדם אושר, להתייחס לכל אחד בשיוויון, להציע לו את עזרתך בשעת הצורך ולהבטיח ששהותו על כדור הארץ תהיה מספקת ומהנה.

prefect

New member
לשאלתך

התשובה היא למה לא? אני לא מבין גדול בפילוסופיה, אבל הבעיה היא שהשאלות האלה קיימות (ובדרך כלל מוגדרות די טוב), ואין לאף אחד תשובה ברורה לשאלות האלה. אז למה לא לחפש את התשובות? כמובן שבכלל לא בטוח שהתשובות קיימות, או שאפשר לנסח אותן בשפה הרגילה, אני גם לא יודע אם הייתה התקדמות משמעותית בהרבה נושאים מאז ימי לא-יודע-מי. בכל זאת, למה לוותר? מי בדיוק אומר שלעולם לא נמצא תשובות? בכלל, אולי אחד "המטרות" של הפילוסופים היא לאו דווקה לפתור שאלה כלשהי, אלה המושגים והפרדיגמות שמגיעים אליהם בדרך..

למעלה