משטרת ישראל כבולה

mucool2

New member
מאוד לא סביר שקרו דברים כאלה

בזמן הפינוי. מה שאתה מתאר מתאים למפגש אינטימי ללא נוכחות של אלפים מסביב. לא סביר שאף אחד לא ראה כלום בעמונה.

אלי ו.

New member
אני לא יודע

לא הייתי שם ואיני מכיר את המקום או את כל התלונות. מצד שני ידוע לנו על מקרי אונס ומעשים מגונים במקומות הומי אדם, לא מזמן השתחרר מהכלא אדם שאנס בתא השירותים במועדון תל אביבי הומה אדם. (המועדון, לא תא השירותים)

mucool2

New member
נראה לך שלשוטרים היה זמן להיכנס

לשירותים יחד עם המתפנות? (שים לב לדבל-משמעות) בגלל זה אמרתי שזה לא סביר. גם השוטרים וגם המתנחלים היו בקבוצות גדולות, תמיד היה "קהל".

אלי ו.

New member
חלק מהתלונות אינן

על תקיפות באחד על אחת ראה למשל כאן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3212050,00.html ושוב, אני לא יודע, לא הייתי שם ואני לא מכיר את תנאי השטח שם. העובדה שהיו שם אנשים רבים אינה מונעת תקיפות מיניות או מעשים בלתי סבירים אחרים. אגב, עוד דבר בלתי סביר הוא שנערות דתיות יעלו תלונות שוא בנושא כזה. אני לא יודע לאיזו אי סבירות כדאי להאמין ולכן מעדיף לא לבחור בצד מסויים. יש לי הרבה ביקורת על התנהגות הנערים והנערות בעמונה אבל מצד שני אני גם יודע שהיסמנ"יקים לא תמיד צדיקים גדולים.

shellyland

New member
אין כתב אישום משום שזה לא משפט.

לי יש כל ההוכחות להן אני זקוקה. לא רוצה להאמין לי? לא חייב. מעולם לא האשמתי מישהו בתקיפה מינית רק משום היותו זכר ומעולם לא האשמתי מישהו בתקיפה מינית בלי שהיתה לי ידיעה וודאית שאכן תקף. מצידי, אל תשתכנע. זה לא יגרום לי לחזור בי מדבריי.

masorti

New member
אתה טענת שהשוטרים לא עשו כלום...

אני הבאתי לינק שמעלה מחשבות אחרות. תקרא את הודעת הפתיחה של השירשור ותראה שהוא עוסק באופן הכללי במה שקרה בעמונה, וענין ההטרדה המינית הוא רק דוגמא. דרך אגב... עתון אויבי ישראל הוא "הארץ". העתון הזה הוא דה-פקטו זרוע של משרד ההסברה הפלשתיני.

השוטרים עשו מה שצריך היה לעשות

באו מתנחלים גזלו רכוש של פלשתינים, ובנו עליו מבני קבע. ביהירותם כי רבה הצהירו כי ימנעו בכוח את פינויים מהרכוש שגזלו. פינויים בכוח היה מוצדק וראוי והשימוש באלות מוצדק לנוכח זריקת האבנים על השוטרים.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

השוטרים באו בכוונה ללמד את המתנחלים מאיפה משתין הדג, והם היכו את המתנחלים בין כשהיה צריך ובין כשלא היה צריך. במו עיני ראיתי בטלויזיה כיצד שוטרים מכים באלות מתנחלים שוכבים על אחד הגגות בעמונה. ובמילה "מכים" אני מתכוון להנפת האלה שוב ושוב ושוב, כשבכל פעם האלה מכוונת בבירור לכיוון הרצפה ושום מתנחל לא נראה קם. וכשיפנו את כל הפלשתינים שבנו בתים בצורה לא חוקית בין בתוך הקו הירוק ובין מחוצה לו, אז נדון בשאלת גזל הרכוש הפלשתיני ע"י המתנחלים.

הקשקוש הפתטי על הפלשתינים נמאס

לפלשתינים הרסו אלפים רבים של בתים, גם כאלה שנבנו באופן חוקי, כענישה, כדי לפנות שטחים סביב התנחלויות, סביב "צירי תנועה", כדי לבנות כבישים עוקפים ומה לא. אתה מעז להשוות בין מילארדי השקלים שקיבלו המתנחלים לבין הכיבוש האכזרי וההשפלה היומיומית שהיא מנת הפלשתינים? 109 התנחלויות לא חוקיות נבנו. אחת מהן לא פונתה. במקרה אחד בלבד, זועק לעין בנפשעותו, התבקשו להרוס מבנים שבנו בשטח שגזלו מאחרים. ובאשר לבניה ה"בלתי חוקית" של הפלשתינים. זוהי גזלת כבשת הרש. באה ממשלת ימין ובאקט בלתי חוקי ( המנוגד לחוק הבינלאומי) הכריזה על רוב השטחים הכבושים כ"אדמות מדינה" ומייד אסרה על פלשתינים לבנות בשטחים בהם החזיקו מקדמת דנא. חוצפתו המרושעת של מחנה המתנחלים השניאה אותם, ובצדק, על רב הציבור בארץ.

masorti

New member
לפלשתינים לא הרסו כלום...

הפלשתינים בונים כמו מטורפים הן בשטחים והן בקו הירוק, ואף אחד לא מעז להרוס להם אפילו צריף. פעולות החישוף הן ענין בטחוני ואין להן שום קשר לדיון על אכיפת חוקי הקרקע והבניה. ולגבי הכיבוש האכזרי... ברק הציע לערפאת מדינה ב- 99% מהשטחים, וערפאת סרב ופתח במלחמה. אז הפלשתינים אוכלים את הדייסה שהם בישלו. אף אחד לא הכריח אותם לבחור בטרור במקום בדרך ההסכם והפשרה. ולגבי אדמות מדינה... אדמות המדינה בשטחים אינן המצאה של ממשלת ימין, אלא ירושה של אדמות המדינה הירדניות. תבוא בטענות למימשל הירדני לפני 1967 שלא חילק את כל האדמות בשטחים לאנשים פרטיים. לגבי החוקיות בחוק הבינ"ל - אין שום בעיה היות והשטחים אינם כבושים כמשמעם בחוק הבינ"ל. כדי ששטח ייחשב לכבוש צריך שיהיה לו ריבון מוכר שממנו השטח נכבש. ליו"ש אין ריבון מוכר במשפט הבינ"ל, היות והסיפוח הירדני לא הוכר מעולם מבחינה משפטית.

אכן הם באו ללמד אותם

שנגמרה תקופת הצפצוף על המדינה ועל החוק, נגמרו הקריצות ושכאשר מבקשים מכם לפנות מאחז לא חוקי שלא הייתם צריכים לדרוך בו מלכתחילה, אז מתכוונים לכך שתעופו משם, ולא שתביאו תגבורת של נוער מוסת משולהב וחסר יכולת שיפוט מינימלית כדי שינסה להרוג את נציגי המדינה.

masorti

New member
העיקר שהסכמנו...

שהמשטרה הפעילה כוח בלתי סביר מתוך כוונה מראש.

איפה שמעת "לא סביר"? ההפך

לא היתה להם שום ברירה. שתי אפשרויות: לתת למתישבים להמשיך כאילו כלום לא קרה וכאילו אושיות הקיום של המדינה לא מאוימות, או להוציא אותם משם. כיוון שהאפשרות הראשונה משמעותה חיסול השלטון הדמוקרטי בישראל, השניה היתה האופציה היחידה. כיוון שכך חייבים לפנות, וכיוון שחייהם של המפנים היו בסכנה היה עליהם להפעיל את הכוח הנדרש כדי לא לסכן את חייהם, וזה מה שנעשה. ואם היו חריגות מקומיות (ד"א, איפה היית כשזה קרה אלפי פעמים נגד ערבים, ולא במקרה), צריך לטפל בהן, אבל זה לא תירוץ לברוח מהדיון המרכזי - חבורת הפושעים שחותרים תחת הדמוקרטיה, המדינה והשלטון וההכרח להלחם בהם ובדרכם. אז אנא תתייחס לנושא.

masorti

New member
אולי לא גילו לך...

אבל מטרתם של שוטרים היא לאכוף את החוק, ולא ללמד מישהו לקח. היות ובעצמך הצהרת שהשוטרים באו במטרה ללמד לקח את המתנחלים, הרי ברור שהם חיפשו דם והשיקול להפעלת הכוח לא היה הצורך המבצעי אלא הרצון ללמד את המתנחלים לקח. אגב, איפה אתה היית כשהבנדיטים של ארגוני השמאל הפריעו לצבא לבנות את גדר ההפרדה בבילעין ובמקומות נוספים? אני מבין שלדעתך יש ללמד אותם לקח, וזאת כדי למנוע את חיסול השלטון הדמוקרטי.

אכן מטרתם היא לאכוף את החוק

וזה (ורק זה) היה בדיוק מה שהם עשו. לימוד הלקח, כפי שאתה מגדיר זאת, הוא פועל יוצא של אכיפת החוק. ואכן אני מקווה שהלקח הפשוט ילמד: כבר אי אפשר לצפצף על חוקים נורמות ומדיניות חוקית ולצפות שכולם יריעו לך. בצורה כזאת הרגנו שתי ציפורים במכה אחת: גם אכפנו את החוק וגם (אם הצלחנו, וכנראה שלא), מנענו את הפשע הבא על ידי לימוד הלקח. הבעיה העקרית היא שחוץ מעמונה עדיין לא נעשה כלום.

masorti

New member
כמו שהסברת לכולנו...

כאן, לימוד הלקח לא היה פועל יוצא של אכיפת החוק אלא המטרה הבסיסית. אגב, הלקח דווקא נלמד... בשביל לפנות 9 בניינים בעמונה היה צריך אלפי שוטרים והיו עשרות נפגעים. המסקנה היא שפינוי יישובים גדולים יהיה משימה חסרת סיכוי, בניגוד לדימוי שנוצר אחרי ההתנתקות בגוש קטיף.

יש לך הצעות אחרות כדי לבצע את

הפינוי הזה שלא יהיה משימה חסרת סיכוי? או שאתה במקרה רומז שהמדינה צריכה להכנע לחבורת חוליגנים פורעים ולאבד עצמה לדעת רק על מנת שלא תאלץ להפעיל עליהם כוח? לגבי לימוד הלקח לא אחזור.

masorti

New member
אני לא רומז כלום...

אני מציין עובדה. ומכיון שלדעתי פינוי השטחים הוא טעות אסטרטגית שתביא אסון על ישראל, אני רואה את עצמי פטור מלהציע דרכים יעילות לפינוי. (דרך אגב, זו ממש לא בעיה.) אני הייתי שמח לדעת האם לדעתך על המדינה להיכנע לחבורת חוליגנים פורעים ולהפסיק לבנות את גדר ההפרדה באיזור בילעין.

אטיוד5

Active member
אני נדחף רק לרגע

הנה, אתה כותב בעצמך - "על המדינה ... ". זה עונה לשאלתך לגבי הלקח ותפקיד השוטרים. המדינה מלמדת לקח והיא עושה את זה באמצעות הרשויות שלה. במקרה הזה, המשטרה. לגבי השאלה לגבי גדר ההפרדה - כן, יש לטפל גם במטלטלי הגדר. ע"י שיפוט מהיר. חבל שחסו על פורעי עמונה (הכוונה לא לשוטרים, אם במקרה ...) ולא הכניסו את כל המתפרעים האלה למעצר ושיפוט מהיר.

למעלה