משחק מקדים

EverMan

New member
ענף הנדל"ן "נפגע" לאחר שבשנים הקודמ

ות הרבה לפניו , היה גל בניה ענק בארץ. זה היה חייב להיפסק. ענף הנדל"ן לא מעיד על כלל הארץ.

מספיק עם הדמגוגיה , מכל הצדדים

כדאי שתקחו קורס או שניים במאקרו-כלכלה , לפני שאתם מקשקשים. מצב כלכלי של מדינה נמדד בפרמטרים רבים , והאבטלה היא רק אחד מהם. דוגמא לפרמטרים נוספים: אינפלציה, מאזן תשלומים,יתרות מטבע חוץ, צמיחה. אפשר להוסיף גם מדדים חברתיים כמו התפלגות הכנסות בין העשירונים וכו´. כל אחד שלמד קצת יודע, שכאשר מנסים לרסן אינפלציה, עולה האבטלה , וכאשר מנסים להילחם באבטלה ולהגדיל את הצמיחה, זה עלול לחדש את האינפלציה. הורדת ריבית,למשל, מעודדת צמיחה, אבל היא עלולה גם להעלות את שער הדולר ולהגביר את האינפלציה. מה שאני מנסה להגיד לכולכם, זה שלהתנצח על גרף המראה רק את האבטלה , זה די חסר טעם. נכון שממשלת רבין נתנה דגש לעידוד הצמיחה, אבל המחיר היה גרעון תקציבי גדול, והרעה עצומה במאזן התשלומים. כשעלה ביבי, לא הייתה ברירה והיה צורך דחוף לטפל בגרעון הזה. האמת היא שאין הבדל עצום בין המדיניות הכלכלית של הליכוד לזו של העבודה, וגם לא בשאר התחומים פרט לתחום המדיני.

Moledet972

New member
אך כך...

- זה מה שאמרתי בתגובות האחרונות... היה גרעון ענק, 5%, והיה צורך בקיצוצים, כדי שהריבית לטווח ארוך תרד, שכן החלק הארי של ההלוואות במשק מתבצעות ע"י המגזר הציבור. - אני אמור ללמוד מאקרו כלכלה ומיקרו כלכלה, וכו´ שנה הבאה, על גבעת הכרמל בחיפה.

EverMan

New member
תקרא את המצעים

תראה את התקציבים , תראה מה מצב המשק בשנים של העבודה מול הליכוד... ואז תדבר. כי טעית בגדול פה.

Moledet972

New member
אותו דבר כולם.

בכלכלה, המפלגה היחידי ששונה מהשאר, זו חד"ש. כל השאר, תומכות במשק חופשי.

EverMan

New member
ממש לא.

תקרא את מצעי המפלגה ובמה הם תומכים ובאיזו חלוקה של המשאבים ואז תדבר.

EverMan

New member
אתה יודע , המטרה של מצע זה להביא

את זה למציאות. זה שהבדיחה בשם מפלגה שאתה מייצג לא עושה דבר מלבד לדבר על טרנספר ולא מממשת את המצע המתייפייף ביחס לח"כים שלה , זה לא אשמתי. למשל - במצע של העבודה יש עיקרונות חינוך - ואנחנו רואים כיצד זה בא לידי ביטוי שהיא בשלטון. ואנחנו רואים כיצד את הרקע הכלכלי שלה היא מעבירה בחוקים אחרונים.

Moledet972

New member
בוודאי!!....

- יש לכם מצע יפה. חינוך, סוציאל דמוקרטיה. אבל, חברות ממשלתיות המשכתם להפריט(אומנם לאט יותר), את החינוך הגדלתם, אבל זה כי הכנסות המדינה ממסים גדלו. זה לא שהגדלתם את היחס של החינוך לתקציב. - אצלכם, כמה שהקבצאות גבוהות יותר, זה יותר טוב. במקום להשקיע במשק, ברק עשה גימיק בחירות, והוריד את המס ע"י יבוא מוצרי חשמל.

EverMan

New member
כן ?

ברק לא עשה שום גימיק , הוא עשה את המצע. וכן , תחתנו הנתח לחינוך יותר גבוה מאשר בממשלת הליכוד , פשוטו במשמעו. ואת המצע שלנו אנחנו מקיימים. (ואין במצע שלנו שום דבר אשר אומר להפריט יותר לאט)

CANDY MAN

New member
לא התכוונתי להעליב...

אני באמת חושב שדרך השמאל היא שפלה מפני שהיא משלה את העם ונותנת לו תקוות חינם! ביבי עף מהר, מפני שהעם חשב שיש סיכוי, העם ראה את ברק כמושיע שיציל אותנו וחוץ מזה כל ההבטחות על יציאה מלבנון היו חלק גדול מההצלחה שלו... ונכון, אני מודע, ברק עשה דבר גדול בקמפ דוויד אבל לאחר מכן הוא הרס הכל! במקום לעשות עניין גדול מהסירוב של ערפאת להצעה המעולה שלו הוא החל לפעול כמו מטומטם וכמו אגואיסט והרס שנית את כל התדמית של ישראל... ולכן זה היה השלב שגם פרצה האינטיפאדה ולעם נמאס לראות את השמאל מתרפס על ערפאת ועל הטרור שלו ולכן העם בחר ברוב עצום את הימין! למרות שאתה מתעקש שזה בגלל שהעם לא הלך להצביע אבל שנינו יודעים שאלו תירוצים עלובים... ולמה אתה מתכוון בבחירות הבאות אבל לא הקרובות? מתי שיהיה שלום? שיקרה פה משהו דרסטי? זה לא חוכמה לנבא לעוד מאה שנה! תנסה לתת לי פה סיבה אמיתית שהעם שוב יעשה טעות מרה ויבחר בשמאל?

אהרן5

New member
בבדאי

ידידי היקר, כבר לפני שנים רבות שוחחתי עם אנשי מרצ בפורום מרצ באיי או אל (בתקופה בטרם הם הפכו לשוטרי חרש, המוחקים וחוסמים כל מי שמציק להם), ואז הכרזתי שאם אני טועה והסכם אוסלו לא יסתיים בפיצוץ אני מוכן לבוא אל גוב האריות (מרכז מרצ), לעמוד על השולחן ולהכריז: טעיתי. מאז כבר עברו הרבה מים בוואזני...

EverMan

New member
ומאז אתם בימין הרסתם את ההסכם

יופי. אני מתערב איתך שהביצה שבמקרר שלי לא תהרס. אבל שאני אלך ואהרוס אותה אתה תגיד : אהה , זה לא פייר. אתם ביקרתם את אוסלו , ואז במו ידיכם הרסתם אותו. אין לכם שום זכות להתלונן. דר"א , חמוד , זה פורום נוער.

EverMan

New member
סתם , חשבתי על זה שזה פורום נוער ..

ואתה קצת עברת את הגיל ...

למעלה