משחק מקדים

אהרן5

New member
משחק מקדים

מאחר ואני חי קצת בעתיד (מקדים את כולכם), רציתי בכל זאת לשאול אותכם שאלה מקדימה: אם יתברר בעוד כמה שנים, כמה חודשים, שצדקתי בכל מילה שאמרתי, מי מכם יצא "גבר", יבוא אלי ויאמר בפומבי מעל דפי הפורום: אהרון, אני מסיר בפניך את הכובע: בזמנך נשמעת משוגע לחלוטין, היית בודד בדעותיך, דבקת בהם למרות הלחץ החברתי האדיר, ו... צדקת! אכן השמאל הישראלי היא האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. אכן היא תומכת בטרור (הגם שהיא איננה מבינה זאת). אכן היא נאבקת למען השמדת בני עמה (ומשוכנעת שהיא נאבקת למען השלום). אכן היא נאבקת למען כניעה לאויב ולמען נצחונו. אכן היא כת דתית המושתתת על אמונות ותקוות ללא שום קשר ללוגיקה, רציונאליות, ולעובדות המציאות. אכן "שמאלן הוא אדם הסבור שהפלסטינים צודקים", היא הגדרה נכונה ומקיפה. אכן האיסלאם הוא הרייך הרביעי שניסה לכבוש את העולם (הנאור). אכן הוא השתמש בדרך מתוחכמת של מרמה (הטרור): שימוש במצוקה והסתה של ההמונים והאספסוף, כדי שהעולם הנאור יצטרך להילחם נגד המון חף מפשע ולא ידע מי הוא האויב. אכן הוא הצליח במזימתו והתרבות הנאורה נפלה שבי אחר התפיסה השגויה הזו. אכן האיסלאם היא תרבות ברברית. אכן כשמדברים על חברה ותרבות מותר (וצריך) להכליל. אכן יש שחור לבן, יש טובים ורעים, האמת היא לפעמים בצד. אכן האיסלאם קם עלינו להשמידנו, והכיבוש היה רק תירוץ. אכן טעינו התבלבלנו לחלוטין, האיסלאם עבד עלינו. לא היה שום דבר מוסרי בתמיכה במאבקו של העם הפלסטיני המוסת והברברי. אכן ערפאת היה חד משמעית צורר ישראל (בדומה להיטלר)! וכל התבטאות בסגנון של "מנהיגים לא ראויים", הינה מטופשת, אומללה, ואיננה מחוברת למציאות. וכך הלאה, וכך הלאה. יתכן והשמטתי עוד פרט זה או אחר שאני היחיד האומר אותו, והוא נשמע היום מוזר מאוד. ==== ולאחר שתודו בכך, אולי תודו גם בדברים נוספים שאני אומר: חשבון הנפש של אוסלו, קרי דיון ציבורי בשאלה: הסכם אוסלו - איפה טעינו? (האם הדרג המדיני שוב היה שבוי בקונספציה?) היה (ועדיין) יכול להקדים את ההתפכחות ולחסוך חיי אדם רבים... ואז אולי גם תצטרפו אלי למאבקי למען דיון ציבורי בנושא איכות השלטון, שלפי דעתי הבלעדית יוכל לפתור בעיות חברתיות רבות. (להזכירכם: אני עדיין היחיד במדינה המעוניין בדיון כזה) שמחתי להקדים את זמני. אתם יודעים, אומרים: חכם אחרי מעשה... אני "טיפש לפני מעשה"... מעניין אם אתם תהיו "גברים" אחרי מעשה לבוא ולאמר: צדקת! תודה.

iKilledKenny

New member
תגובה

אני מסכימה עם הרוב (במיוחד מאוד עם החלק על האיסלאם) אבל בקשר לשמאל... השמאל (הלא קיצוני) הוא פשוט מבולבל, פשוט לא מודע לעובדות ופשוט מרגיש שאנחנו אשמים בגלל כל התעמולה הפלסטינית.

אהרן5

New member
השמאל הלא קיצוני

אכן צדקת: הוא מבולבל. האיסלאם הצליח לבלבל אותו עם הסיפור של הכיבוש. היום המצב מבולבל לגמרי. איש אינו יודע מה זה שמאל, מה זה ימין. לכן הגדרתי את השמאל בצורה ברורה: מי שחושב שמאבקם של הפלסטינים צודק. גם אנשי השמאל הלא קיצוני משוכנעים שמאבקם של הפלסטינים צודק (רק הדרך שלהם, הטרור, לא צודקת). זו כמובן שטות. אי אפשר לתמוך בפלסטינים בלי לתמוך גם בדרכם. ראי את מאמרי בנדון תחת השם: "זה בידיים שלנו". על מנת לעשות סוף לחלמאות הזו, כל שיש לעשות הוא לערוך דיון אחד בתקשורת בנושא: הסכם אוסלו - איפה טעינו? ולכן נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו!

EverMan

New member
בדיוק !

האיסלאם בלבל אותנו ! החייזרים חטפו אותנו ועשו לנו חוקן , ואלביס חי בישראל תחת השם משה כהן. נובאמת. השמאל הוא לא מי שחושב שהמאבק הפלשתינאי צודק. הוא אכן חושב שהמאבק צודק , אבל זה לא שמאל. שמאל זה ההומאניות והחברה לפני המיליטנטיות והכוח. כל כך פשוט. והמאמר הבדיחתי שלך "הידיים שלנו" - ראינו את התגובות עליו !

אהרן5

New member
כן

האיסלאם אכן בלבל אותנו. בגלל זה בדיוק קראתי לכם: האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. עד שהדבר יהיה ידוע לכולם, יקח עוד קצת זמן... אתה עצמך הודית בכך שהשמאל אכן חושב שהמאבק הפלסטיני צודק. האם יש לך הגדרה אחרת לשמאל?... הומניות וחברה לפני מיליטנטיות וכח, זה נכון, זה אכן חלק ממאפייני השמאל (מן הנורמות של השמאל). אבל כדי ללבן את ההבדל המהותי בין הימין והשמאל לא די בלמצוא את אחד מן המאפיינים. ההבדל המהותי היום בין ימין לשמאל, זה הדבר החשוב שיש לעמוד עליו.

EverMan

New member
עזוב , אתה מבלבל ת´שכל.

אתה לא רושם דבר נכון. לא בנוגע לשמאל ולא בנוגע לאידיאולוגיה שלו. לך , תלמד , תחזור.

Narcissistic Personality Disorder

Narcissistic Personality Disorder Beginning by early adult life, grandiosity (fantasized or actual), lack of empathy and need for admiration are present in a variety of situations and shown by at least 5 of:
A grandiose sense of self-importance (patient exaggerates own abilities and accomplishments)
Preoccupation with fantasies of beauty, brilliance, ideal love, power or limitless success
Belief that personal uniqueness renders the patient fit only for association with (or understanding by) people or institutions of rarefied status
Need for excessive admiration
A sense of entitlement (patient unreasonably expects favorable treatment or automatic granting of own wishes
Exploitation of others to achieve personal goals
Lack of empathy (patient does not recognize or identify with the feelings and needs of others)
Frequent envy of others or belief that others envy patient
Arrogance or haughtiness in attitude or behavior​
יותר מזה אין לי מה להוסיף - DSM301.81

Ouri_s

New member
אתה מופרע....

תמשיך עם הבולשיט שלך......משום מה אתה מחכה כל הזמן שאנשים יבואו אליך ויגידו שצדקת...אך זה לא קורה... לך לטיפול פסיכולוגי , וקח איתך את פילוביץ´ חסר החיים שכל היום סורק מאמרים שקשורים לרצח רבין..

La Gamba

New member
והאם תהיה מוכן להגיד ההיפך?

ברגע שבו השמאל ישיג שלום, האם תהיה חזק מספיק לומר שטעית, שבגלל האידיאולוגיה שלך רק עוד שנאה נולדה? שמהרעינות שלך נולדו עוד טרוריסטים, ושלולא ביבי היה מקיים את אוסלו, אז היה שלום, ועוד כמה אלפי אנשים היו חיים. שאתם הובלתם לזה, שאתם הולדתם שנאה, והרסתם את התדמית שלנו. האם תהיה מוכן להודות בכך?

CANDY MAN

New member
אני יכול להבטיח אישית...

שאם רעיון גדר ההפרדה באמת יעצור את הטרור באופן מוחלט אני יוריד את הכובא בפני השמאל ובמיוחד בפני "צהוב בנשמה" על אף זה שאני לא אוהב את הנודניק הממורמר הזה... למרות זאת אני יודע שאם גדר ההפרדה תיהיה כישלון מוחץ אף אחד לא יבוא להגיד לי שהוא טעה ואני צדקתי ככה שאני נמצא בחצי נחמה. לזה שכתב בהודעה מעלי.. השמאל בחיים לא יעשה את השלום מפני שבשנים הקרובות השמאל לא הולך לראות בכלל את תפקיד ראש הממשלה, העם איבד את האמון בשמאל ולמרות שבינתיים הימין בממשלה לא מתפקד הכי טובה מבחינה כלכלית-חברתית-פוליטית (ויאמר לזכותו שמבחינה צבאית הוא מצויין!) עדיין העם מעדיף את דרך הימין על פני השפלות של השמאל.

EverMan

New member
קודם כל , אפשר להבהיר נקודה

בלי להוסיף מילות גנאי. אפשר להגיד "עדיין העם מעדיף את דרך הימין על דרך השמאל" לא חייבים להכפיש בדרך. ולא , עם המצב הכלכלי-חברתי-מדיני הקיים הימין ירד מהר מאוד... וכן , יש סיכוי מאוד טוב שהוא דווקא כן יעשה את השלום. תאמין לי , שביבי עלה לשלטון , הפרשנים אמרו "לעם נמאס בשמאל" , אמרו : אף אחד לא יוריד אותו ... אנחנו זוכרים כמה מהר הוא עף. כנ"ל פה. זה לא טוב שהדברים יתחלפו כל כך מהר. אבל אני אומר לך , ואני חורט זאת על מצחי אם אין זאת מתקיים... בבחירות הבאות (לא הקרובות) , השמאל עולה לשלטון. ולא , העם מעדיף את הפתרון המידיי שלא מוביל לשום מקום של הימין , מאשר הפתרון ארוך הטווח של השמאל. כי השמאל לא משלה את העם בזה שהוא אומר : "מצאתי פתרון לטרור" , אלא הוא מבטיח בדיוק מה שהוא הולך לעשות , והוא מסביר שזה יהיה קשה. ולעם קשה לפעמים לקבל את זה. אבל זה יקרה !

CANDY MAN

New member
לא התכוונתי להעליב...

אני באמת חושב שדרך השמאל היא שפלה מפני שהיא משלה את העם ונותנת לו תקוות חינם! ביבי עף מהר, מפני שהעם חשב שיש סיכוי, העם ראה את ברק כמושיע שיציל אותנו וחוץ מזה כל ההבטחות על יציאה מלבנון היו חלק גדול מההצלחה שלו... ונכון, אני מודע, ברק עשה דבר גדול בקמפ דוויד אבל לאחר מכן הוא הרס הכל! במקום לעשות עניין גדול מהסירוב של ערפאת להצעה המעולה שלו הוא החל לפעול כמו מטומטם וכמו אגואיסט והרס שנית את כל התדמית של ישראל... ולכן זה היה השלב שגם פרצה האינטיפאדה ולעם נמאס לראות את השמאל מתרפס על ערפאת ועל הטרור שלו ולכן העם בחר ברוב עצום את הימין! למרות שאתה מתעקש שזה בגלל שהעם לא הלך להצביע אבל שנינו יודעים שאלו תירוצים עלובים... ולמה אתה מתכוון בבחירות הבאות אבל לא הקרובות? מתי שיהיה שלום? שיקרה פה משהו דרסטי? זה לא חוכמה לנבא לעוד מאה שנה! תנסה לתת לי פה סיבה אמיתית שהעם שוב יעשה טעות מרה ויבחר בשמאל?

Peace2002

New member
הנה סיבה

כי אחרי כמה שנים שהימין יהיה בשלטון, המצב היה כל כך רע שהעם יבין איזה טעות איומה הוא עשה ויעלה את השמאל, בדיוק כמו שקרה אחרי ביבי.

Moledet972

New member
ומה היה כל כך נוראי בתקופת ביבי,

מלבד שלא היה תהליך "שלום".

EverMan

New member
מה ?

הפיגועים שהמשיכו. המצב הכלכלי. המצב החברתי - אבטלה , רציחות. מיתון. מה היה טוב יותר קל לשאול ?

Moledet972

New member
ענבר, אתמול הבאתי לך נתונים.

בשנים 99 ו 98, היו פחות מ-10 הרוגים בפיגועים בכל שנה, לעומת 70-90 לשנה בתקופות רבין ופרס. - מס´ המובטלים עלה ב- 25,000 מובטלים, אבל גם האוכלוסייה גדלה קצת. בתקופת ברק האבטלה גם גדלה. - אל תגיד לי שבגלל מדיניות "חברתית" היו רציחות. לאף ממשלה בישראל לא הייתה מדיניות כזאת. כולן פעלו באותה דרך בתחום הפשע. לא היה משהו יוצא דופן. ורציחות מרובות מדי לא היו. היו לנו פי כמה פחות רציחות מאשר בעיר ניו-יורק, למשל... - המיתון היה דבר סביר. אי אפשר היה להשאר עם הבזבוז של הממשלות הקודמות לביבי, עם גרעון של 4-5 אחוזים.

EverMan

New member
זה שהיו פחות לא עושה אותו

לראש ממשלה טוב. עדיין היו פיגועים ועדיין המצב המדיני היה בקאנטים (הסכם וואי וחברון). ולא , בתקופת ברק האבטלה לא עלתה. ואתה יכול לבדוק את זה ! וכן , שמשקיעים הרבה כסף לשטחים - יש פחות כסף לביטחון הפנימי. ולא הופכים מישהו לטוב ע"י זה שאומרים : אהה , הוא יותר טוב מההוא. יופי , אז ביבי היה יותר טוב ממוסולני. זה לא הופך אותו לטוב , זה הופך אותו לפחות גרוע. ודר"א , ההבדלים הם שבתקופת ביבי מי שעשו את הפיגועים זה כוח 17 ורשויות הממשל ולא החמאס שניסה למנוע את ההסכמים.

Moledet972

New member
תגובה...

- ענבר, פרט בבקשה בפני באי הפורום, מדוע אם נחתמו שני הסכמים מדיניים עם אש"ף, אז זה נחשב "קפאון מדיני". - האבטלה עלתה. ראה קישור... http://www.cbs.gov.il/indicators/ind_grf1h.shtml. עד תחילת 2000 האבטלה רק עלתה, ואחר כך היא ירדה לרמה של סוף תקופת ביבי. - גם כשמשקיעים יותר מדי כסף בנגב, אז במרכז לא חיים טוב. - את הפיגועים ב 1997 ביצע החמאס, ואילו ב 99´ ו 98´ היו רק פיגוע או שניים בשנה, וזה שביצעו אותם כוח 17, זה רק מראה שערפאת קשור לטרור. חמאס לא ניסה למנוע את ההסכמים, הוא ניסה לגרום לנו להעביר עוד שטחים לאש"ף.

EverMan

New member
בבקשה.

-איך זה נחשב קפאון מדיני ? כי ההסכמים לא ממשיכים קדימה , הם לא מסיימים את הסכסוך , הם לא הולכים את הצעד הנחוץ קדימה בשביל לסיים את שרשרת ההסכמים. היא רק מעכבת. זה היה סטטי פשוט. מה עוד , ששני ההסכמים שכתב הרבה לחלוטין את אוסלו האחד , והשני היה בושה למדינת ישראל. -זה לא נכון שהיא רק עלתה עד שנת 2000. מה שאתה רואה שם זה את האבטלה יורדת בתקופת ברק ואז מכת ההיי-טק נוחתת. -ואין צורך בדמגוגיה , היחס בין אזרח/עזרה כספית , ביש"ע גבוהה פי שניים שלושה לפחות. -זה שכוח 17 ביצע את הפיגועים מראה שינוי מגמה ! זה לא עוד בשביל להרוס את עתיד ההסכם , זה לא בשביל למנוע אותו... עכשיו זה פשוט כי יש טרור. וזה החל בתקופת ביבי. וזה בולשיט , אל תתיימר להכיר את החמאס , כי במקרה הזה אתה ממש לא מכיר.

Moledet972

New member
תגובה.

ראש הממשלה חותם על הסכמים, הערבים חתמו על הסכמים, כך שהיו מהלכים מדיניים. - ומה מטרת הטרור, אם לא להרוס את השלום? אותו דבר, רק שהפעם זה הובל ע"י ערפאת, במקום ע"י ידידיו מהחמאס. בכל מקרה, מס´ ההרוגים ע"י כוח 17 ב 1996 היה גבוה יותר מאשר ב 1998. - אם תסתכל טוב, תראה שהיא התחילה לרדת באמצע 2000, וחזרה לאבטלה בסוף תקופת ביבי.

למעלה