משחק מקדים

EverMan

New member
מהלך מדיני זה שאתה מתקדם לאנשהו

זה שהיו מגעים מדיניים זה לא אומר שהמצב לא נשאר סטטי וקפוא ולא זז שום דבר ! -מטרת הטרור הייתה במקור להרוס את השלום , אח"כ ככלי בשביל להשיג עוד שטח והטבות במגעים. זה ההבדל. -מה פתאום ?! זה תקופת ברק בכלל התקופה שאתה מדבר עליה , תחילת תקופת ברק.

Moledet972

New member
תגובה...

- "שלום" זה לא המטרה. שלום זה האמצעי להשיג שלום. כמובן, נחמד אם יבואו שני אנשים נחמדים ויחתמו על נייר. אבל, העיקר, הוא הבטחון של האוכלוסייה. אין דבר אחר. הסכם שלום סתם, לא נותן שום דבר, ואינו רצוי. - מטרת הטרור הייתה תמיד לחסל את המדינה. תראה. יש כמה דברים מוזרים במה שאתה אומר: 1. אתה אומר שברק הלך רחוק מדי, התחיל ישר לדבר על הסדר קבע, והיה לו חלק באשם של האינטיפאדה. 2. אתה אומר שנתניהו הרס את אוסלו, בכך שהוא לא הלך על הסדר קבע. אז, תקבע, מה היה צריך להעשות... - אם תסתכל, האבטלה עלתה באופן רצוף, עד הרבעון השלישי של 2000, כלומר תחילת האינטיפדה, שזה היה כחצי שנה לפני נפילת ברק, כלומר האבטלה הייתה בעלייה עד השליש השלישי של ממשלת ברק. אחר כך היא ירדה כמה חודשים, והתחילה לעלות שוב.

EverMan

New member
על דבר אחד הסכמנו.

"שלום" ז"א ההסכם , זו לא המטרה ! הסכם שלום זה אמצעי להשיג ביטחון , לא שלום. הסכם שלום לבד אינו רצוי ואינו דבר חכם במיוחד , אבל כנראה שלא הבנת על מה אני מדבר. ביבי עצר את תהליך השלום , לא את תהליך הסכם השלום ! בהסכמים פגומים ודפוקים ובסטטיות בהמשך המגעים. -דבר ראשון , אם אתה לא ידוע מה אני אומר , אל תצטט אותי. אני אומר שא. 1.ברק הלך רחוק מדי בכוונה , רק בשביל להראות שהם לא יקחו את זה. ולא , לא הייתה לו חלק (לפחות לא עיקרי) בפרוץ האינתיפאדה , אלא רק בגילוי פרצופו של ערפאת , (דבר שאולי גרם בין היתר לפרוץ האינתיפאדה בשביל ערפאת שישקם את תדמיתו בעולם המערבי/הערבי ובעם שלו) 2.אני אומר שנתניהו הרס את אוסלו בהמון דברים , אחד מהם הוא זה שהוא לא התקדם במעלה המדרון לכיוון הסכם קבע , הוא לא היה אמור לחתום הסכם קבע אלא רק להתקדם לכיוונו , להפסיק את ההשארות במקום ... -אם תשים לב בעצמך אתה תראה שיש ירידה בשניה שברק עלה לשלטון באבטלה... לאחר מכן האבטלה חוזרת על רקע משברי ההיי-טק הראשונים והאינתיפאדה.

"האבטלה עלתה" חחחחח

אין לי כח עכשיו לכתוב יותר מדי... אבל בהחלט האבטלה עלתה בתקופת הליכוד אותו גרף שאתה הבאת, ציינתי את חילופי הממשלות (בשביל הרקורד: עד 96´ רבין ז"ל ואחריו פרס - העבודה עד 99´: נתניהו - הליכוד עד 01´: ברק - העבודה מ 01: שרון - הליכוד). אתה אמרת, וצדקת... חחחחחחח

Moledet972

New member
בכלל לא קשה. הנה...

1. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, זה שונה... 2. בכל מקרה, אם תסתכלו על הגרף, אפשר לראות שמגמת העליה באבטלה החלה לפני עליית נתניהו, וכך גם לפני עליית שרון. בנוסף, אם פרס התחיל בכלכלת בחירות, עם 4-5 אחוזי גרעון, מישהו צריך לתקן את זה.

EverMan

New member
נו באמת מולדניק ! די עם השטויות.

אתה רואה טוב מאוד שהגרף לא כל כך מדוייק. היא שמה את הקו בצורה הכי מדוייקת שאפשר. זה לא על הנקודה ... תפסיק עם הקטע של :תראו לפני זה התחיל , כי זה לא היה כך !

Moledet972

New member
תגובה.

אם תסתכל, אז בתקופה הכי "טובה" של ברק, האבטלה הייתה כמו בתקופה הכי גרועה של ביבי.

נו באמת!

נתניהו העלה את האבטלה בצורה דרסטית מ6.5% ל9%! ברק ייצב את המשק! אי אפשר לבנות כלכלה שלמה בשנה וחצי. פשוט אי אפשר. אבל ברק עשה דבר שנחשב כמעט בלתי אפשרי - הוא הצליח לייצב את המשק בתקופה הקצרה הזו. כמו כל דבר אחר, כלכלה לא בונים ביום אחד אבל בקלות הורסים אותה. כמו שעשה ביבי וכמו שעושה היום שרון!

Moledet972

New member
תגובה...

תחילה, אני לא מעריץ גדול של נתניהו. הוא סביר, וזהו. 1) העלייה ברמת האבטלה החלה בתקופת פרס. 2) עשרות אחוזים מהעובדים במגזר הציבורי הם עובדים מיותרים. לכן, אבטלה היא לא מדד של המשק. עובד שיושב במשרד ולא עושה כלום, הוא עובד מיותר. לפני נתניהו היו 5% תוצר גרעון, וחובה לקצץ בתקציב, כי יש בו המון דברים מיותרים שהם בזבוז של כספים, ולאפשר לשוק החופשי להשתמש בכסף בצורה טובה יותר. 3) ברק לא ייצב דבר. המיתון נמשך! מה שהביא לצמיחה במשק, ולירידה קלה באבטלה הייתה "בועת ההיי-טק", ולא היתה צמיחה משמעותית בשאר מגזרי המשק, כמו הנדל"ן, למשל(צמיחה שלילית של 2%- בענף הנדלן בשנת 2000).

EverMan

New member
העליה באבטלה

כמו שראית בעצמך בגרף , הייתה בתקופת ביבי , זה שהגרף לא מדוייק על הנקודה , זה לא משנה דבר. זה לא משנה , כל עוד החברה במצב טוב , זה לא משנה אם העבודות הם טובות או לא , העיקר שבנתיים המשק במצב סביר. 3.ברק לא ייצב ? איך המיתון נמשך עם הייתה אפס אינפלציה ? איך שאתה רואה באופן ברור שזה ירד ואז ירד לכדי ההתחלה של הקדנציה שלו ? הא ? בועת ההיי-טק התפוצצה בתחילה הדרך לברק , הוא לא עלה על שום גל ! ודר"א , צמיחה של הנדל"ן הייתה וחצי בתקופת ברק , וזה בצורה שהכי קל לראות : כל חור שכונות חדשות.

Moledet972

New member
תגובה...

- ענבר. צמיחה שלילית בנדל"ן של (2-) אחוזים בשנת 2000, לפי הלשכה לסטטיסטיקה. - עבודות לא טובות, זה אומר שהממשלה מבזבזת את כספה. זה כמו קיצבאות. אנשים אולי אוהבים לקבל כסף בחינם, אבל זה סתם מעלה את המיסים, גורם לגרעון = מעלה את הריבית, וכו´. - ענבר, אינפלציה של 0%, מעידה בדרך כלל על המשך המיתון במשק, והצמיחה שהייתה לנו בתקופת ברק, הייתה עלייה ביצוא ההיי-טק. התקופה שבה "התפוצצה" "בועת ההיטק", לפי השערות בעולם, הייתה בסוף שנת 2000, בערך בזמן שהחלה האינטיפאדה.

EverMan

New member
אז ככה.

-צמיכה שלילית בנדל"ן זה אומר אולי שנסגרה חברה כלשהי מטעמים כלשהי , זה לא מעיד דבר , להפך , קניית הנדלן בשנת 2000 הייתה גבוה. -עבודות לא טובות ? זה מראה שהאנשים האלה יעבדו בהכל ושהם עובדים ותורמים לחברה להבדל מקיצבאות ! אלו לא עלוקות , והם עובדים בעבודות אשר תורמות למדינה רק עד שיהיו עבודות במגזר הפרטי. -אינפלציה של0% מעידה על אחד מהשלושה הנ"ל : או ירידה בהכל , מצב המשק עולה/יורד ביחס ישר לאוצר שעולה/יורד. או שהכל בקפאון. כפי שאנחנו יודעים , המצב של המשק לא נשאר בקיפאון , והאבטלה ירדה - משמע האוצר השתפר - משמע זה דבר טוב. זה לא דבר רע ! מה עוד , שבועת ההיי-טק התפוצצה באמצע הקדנציה שלו - כפי שראינו בגרף קודם.

Moledet972

New member
תגובה...

- צמיכה שלילית בנדל"ן, זה אומר שההכנסה של ענף הנכסי דלא ניידי ירדה ב-2%. זה הדבר היחיד שזה אומר. - התאוריה היא שגויה - אינפלציה של 0%, היא במשק "מושלם", שפועל לפי המחשב. תאמין לי, זה לא המשק שלנו. הייתה אינפלציה של 0%, כי לא הייתה צמיחה במשק. הייתה ריבית ענקית, של 12%, וגרעון נמוך יחסית. הגרעון המסחרי ירד, כי יצוא ההי טק גדל זמנית. אבל, אם לא הייתה בועת היי טק, היינו מקבלים צמיחה של 3%, ועם אינפלציה של 1%-2%. - תאמין לי. לך למס ההכנסה. אנשים לא עושים שם כלום! כדי שהמצב שם יתנהל ביעילות, צריך לפתר 75% אחוזים מהאנשים, ואת השאר להעסיק בכל דבר, אפילו בייעור. הם מקבלים שם משכורות של 7000-10000 שקלים, ולא עושים כלום! את האנשים האלו צריכים לפטר, ולהעסיק פועלי בניין וחקלאות, במשכורות של 10000 שקל, וקיבלנו משק צודק וצומח. יש 70 מיליארד שקל לפחות שמתבזבזים על שטויות. במקום לפתוח מחלקה חדשה במע"מ, אפשר לפתוח מפעל חדש לייצור שבבים, או לשפר את מערכת הכבישים בשומרון, או לבנות רכבת בין ירושליים לתל אביב, וכו´. במקום הבזבוז שיש במגזר הציבור, אפשר לקצץ את כל המיסים ב-50%, או להגדיל את ההשקעות במשק ב 2000%! במקום להעסיק מזכירות לכל עובד, אפשר לבנות מפעל לכל פועל! - בקשר לברק, הצמיחה לא אומרת שהוא היה ראש ממשלה טוב. הוא לא חתם על הסכמי סחר-חוץ עם מדינות, בשונה מנתניהו. הוא פשוט התמזל מזלו, והיה ביקוש גדול מדיי למוצרי היי-טק, והגיע כסף לארצנו, כסף חינם. בועת ההיי טק התפוצצה לאחר אמצע הקדנציה שלו, נכון. ואז החלה האינטיפאדה.

EverMan

New member
צמיכה שלילית בנדל"ן

זה אומר ירידה במכירות , זה לא משנה דבר , זה לא נתון כל כך מבעית. זה אומר שהיה גל בניה ב99 ואח"כ ירד הקניה בשנה לאחר מכן. -אין פה תיאוריה , הביאו לך את ההסבר המלא קודם , תקרא אותו. -בנוגע לאנשים ש"לא עובדים" , הם לא צריכים לא לעשות כלום , אלא דברים יצרניים , לא ממציאים להם עבודות סתמיות , אלא כאלה שעוזרות למדינה ולמשק בו זמנית. -בקשר לברק , הוא חתם על יותר הסכמים עם מדינות (כי עשו כמעט חרם על ישראל בתקופת נתניהו), הוא פעל כמו שצריך ! אל תתחיל בקטע של : שמאלן - פוקס ימני - טוב. זה שטויות.

Moledet972

New member
גם כן לא....

- ב-99´ גם הייתה צמיחה שלילית. וגם ב-98´. וגם ב-97´. וגם היום. - בתקופת נתניהו נחתמו הסכמי סחר עם הודו ועם סין, ובזכותו יש לנו ייצוא של מילארד דולר לכל אחת מהמדינות הללו. - אין שום עבודה במגזר הציבורי שתורמת למדינה. יש לנו 150 מילארד שקל שאנחנו משלמים על משכורות. חצי 60% מהסכום הזה, הוא סכום מבוזבז.

EverMan

New member
ככה.

ב99 הייתה צמיחה שלילית ? לא ! תוכיח שהייתה כזו ! אני אומר לך שהייתה חיובית. בתקופת ביבי ניתקנו יחסים עם מדינות באירופה ובכך ביטלנו גם מסחר במילארד דולר למדינה. ועוד איך יש עבודה במגזר הציבורי שתורמות ... ניקיון אשפה , עבודה סוציאלית , שיטור , ועוד הרבה.

Moledet972

New member
תגובה...

http://www.cbs.gov.il/israel_in_figures/indict1h_mar02.htm http://www.cbs.gov.il/israel_in_figures/indig3h_02.htm מצטער, לא מצאתי נתונים מדוייקים. אבל, מה שמצאתי מראה שהייתה צמיחה שלילית בענף. - נקיון אשפה זה דבר חשוב. אני לא מדבר על שירותים כאלו. אני מדבר על כך שיש יותר מדי עובדים, יותר מדי פקידים, וזה ידוע. אם את הממשלה הייתה פועלת כמו חברה ציבורית, שלא צריכה לדאוג באשר לרמות האבטלה לטווח קצר, היא הייתה חוסכת עשרות מיליארדי שקלים.

EverMan

New member
לא זוכר , אני זוכר שניתקו.

מה עוד , שבגרף שהבאת לי אין שום דבר שמראה את המצב הגרוע של המשק , להפך אפילו.

למעלה