משחק חדש וקצת שונה

the mnm factor

New member
משחק חדש וקצת שונה

אני מקווה שתזרמו איתי ושלניר ואור לא יהיה איכפת שאני פותח סתם כך משחק. אז המשחק נקרא "חמשת הדברות" הוא הולך ככה: בשלב הראשון אני נותן הגדרה. למשל "שחקן ההתקפה המושלם". כל אחד מכם יכול לתת נניח שני מאפיינים שלדעתכם הכי חשוב שיהיה לשחקן ההתקפה המושלם. כדי ליצור דיון בנושא אשמח אם כל אחד גם יכתוב איזה משפט ויתן איזה שחקן שלדעתו ממצה הכי טוב את המאפיין המדובר. לאחר שריכזנו את כל המאפיינים ננפה אותם בשיטה המוכרת של "החוליה החלשה" עד שבסוף נגיע לתמצת את שחקן ההתקפה המושלם ל5 תכונות שהכי חשוב שיהיו לו. אולי זה ישנה קצת תפיסות לגביי שחקני התקפה... אני חושב שזה משחק טוב: גם חוליה חלשה, גם אפשר ללמוד משהו, גם אפשר לדון בעניינים שהם פחות ענייני דעה ויותר מדברים על עקרונות המשחק וגם לא צריך לעשות השוואות בלתי אפשריות בין ווילט צ'מברלין למייקל ג'ורדן... כמובן שכולם מוזמנים להשתתף ומטרת העל של המשחק היא גם להראות שכולנו בעלי רצון טוב ורוצים פורום תוסס ובעל דיונים! וכדי באמת להראות רצון טוב נתחיל עם ההגדרה "קובי בריאנט". אילו שני מאפיינים הכי קולעים להגדרתו של קובי בריאנט?

the mnm factor

New member
אז אני אתחיל עם:

1. חסינות מול לחצים. לטעמי אין הרבה שחקנים שיקחו על עצמם כל כך הרבה זריקות מכריעות כמו קובי. מבחנתי גם תמיד ניכר אצלו שהוא נחוש באופן כמעט עיוור לשים את הכדור המכריע הזה בסל. עם כל המשברים האיישים שלו הוא התמודד בלי להניד עפעף ובניגוד ללברון, שהשתן קצת עלה לו לראש, קובי דווקא התעצב יפה לדמות הרגועה והשלווה של המנהיג. 2. אחד משלושת השחקנים הטובים ביותר של העשור. ביחד עם שאקיל ודאנקן והרבה לפני כל אחד אחר.

עידו17

New member
אוקיי, קובי, שיהיה...

שני המאפיינים שקופצים לי לראש לגבי משחק ההתקפה של קובי הם: 1. קילר אינסטינקט - זה לא בהכרח סלי קלאץ' עם הקרש או רבעים אחרונים של 25 נק', אלא התחושה שכשיגיע הרגע המתאים, קובי יהיה שם כדי לעשות את המהלך הנכון. קובי הגיע לשלב בקריירה שהוא משדר את זה אל החברים שלו, והוא לא רחוק היום מהיכולת שהיתה למייקל ג'ורדן ולארי בירד לגרום גם ליריבים שלו להאמין בזה כל פעם מחדש. עדיין לא, אבל כמעט. 2. יצירת מצבים - זה לא טריויאלי כמו שזה נשמע, אבל זה אחד ההיבטים המשמעותיים עבור כל גארד מוביל, שמגיע לפחות 4-5 פעמים במשחק למהלך בו מערך ההתקפה נשבר וצריך לאלתר בלחץ שעות הזריקות. קובי הוא אחד הטובים בליצור לעצמו זריקה סבירה או להגיע לקו העונשין, והוא יעשה את זה מול כל שומר ובכל מקום על המגרש.

ThEgReEnKiNg

New member
קובי ברייאנט

1.ה"דרייב" הזה לנצח משחקים ומחויבות למשחק. הוא מחוייב למשחק הכדורסל ב100% בנוסף הרצון שלו לנצח פשוט מדהים בעיני. 2.בסופו של דבר הכשרון שלו , שחקן התקפי פשוט מוכשר ברמות אחרות , אם אני שומר על קובי ברייאנט אני לא יודע ממה לשמור. אם אני לוקח צעד אחורה הוא יקלע עלי כל הערב , אם אני צמוד לו לזנב סביר להניח שהוא יעבור אותי בכדרור בדרך אל הסל , אם אני מבקש עזרה ושומר עליו בדאבלטים הוא ימצא את הבן אדם הפנוי. פשוט בלתי שמיר באליל , לכן ההישג של בוסטון מלפני שנתיים הוא פנומונלי יותר ממה שנהוג לחשוב.

Oxycodone

New member
בהגנה קבוצית אתה עוצר אותו

כמו שבוסטון עשו...וחוץ מזה פול פירס שמר עליו לא רע בכלל. וגם פרינס וריפ שמרו עליו ממש טוב ב04. למעשה הכי טוב לשמור עליו בדאבלים ולתת לו שימסור מאשר שיקח על עצמו, ובערבים שהוא לא קולע טוב לתת לו לקחת על עצמו. אני לא חושב שכזה קשה לנצח את הלייקרס, הבעיה זה גאסול זה, 2 אול סטארים בקבוצה אחת. אבל סאן אנטוניו בשיא ודטרויט ובוסטון וגם הקינגס של פעם היו מנצחים את הסגל הנוכחי.

תשמע, לדטרויט ב2006 היו 4 אולסטארים

והם לא הצליחו אפילו להגיע לפיינלס, אבל וואלה זה בטח השופטים ואיזה שאקיל שרימה בזריקות שלו... נו בכייאת, השנאה שלך לקובי יותר גרועה מההערצה העיוורת של אושרי אליו.... הדיון הזה הוא בכלל לא על איזה קבוצות בעשור הנוכחי מנצחות את הלייקרס אלא מה מאפיין את קובי, אז חלאס עם ההתנצחויות שלך...

Oxycodone

New member
מה הקשר? הגבתי להערה שלו על בוסטון

הוא אמר שההישג של בוסטון ב08 מול הלייקרס בפיינלס היה פנומנלי ולא צפוי.......ולדעתי זה היה ממש צפוי שבוסטון ינצחו. אז קבוצה הגנתית ושחקנים שמשקיעים בהגנה כמו פירס ופרינס וכדומה כן יכולים לנצח זה הכל. וכן השתתפתי בדיון, הודעה אחת למטה.

ThEgReEnKiNg

New member
זה לא פירס.

אולי פירס שיחק הגנה טובה בגמר , אבל אם היית עוקב אחרי הקריירה שלו היית רואה שהאיש לא שם את ההגנה בעדיפות ראשונה בעבר. כל זה משתנה שקוין גארנט בא לשחק איתך ודוחף לכולם זריקת הגנה לעכוז.

zakhi

New member
איך בוסטון עצרו את קובי

קודם כל, מי ששמר עליו כמעט כל הסדרה זה ריי אלן. פירס שמר עליו בחצי השני של משחק מספר 4. כמו כן, גם כמעט ולא עשו עליו שמירה כפולה (למעט סוף משחק מספר 3, החלטה שדוק ריברס בוודאי הצטער עליה). בתכל'ס זה נראה כאילו בוסטון לא לקחו את קובי כפרוייקט מיוחד ולא נתנו לו תשומת לב מיוחדת. אבל המפתח הוא בהגנה הקבוצתית. קודם כל בוסטון ידעו לסגור את הצבע מפני חדירות. אין לי את הסטטיסטיקה, אבל רוב גדול של הזריקות של קובי היו מבחוץ. כשההגנה משחקת נכון ויודעת להתכווץ כשיש חדירה ולחזור לכסות את השחקנים בחוץ כשמגיעה המסירה, אז אפשר לשמור את קובי קצת יותר צמוד ובעיקר להפריע לו לזריקות. התוכנית הייתה לתת לקובי לזרוק, ואפילו שיקלע 30. רק מה - להוריד לו את האחוזים. כשקובי זורק יותר, שאר השחקנים מתחילים להסתכל עליו ולצאת מהמשחק. זה עבד נהדר, עם לאמאר אודום למשל, שלא הופיע לסדרה. יכול להיות גם שהצליחו להיכנס לראש של קובי בזה שלא שמו עליו דאבל-טים ובעצם פיתו אותו לזרוק יותר.

הם גם תמיד זרקו עליו מישהו טרי

ריי אלן תמיד עושה עבודה יפה יחסית מול קובי כבר מהשנים שלו בסיאטל/מילווקי והצליח לשמור עליו לא רע גם בגמר. בנוסף פירס לקח אותו לפעמים וניצל את הייתרון גובה וכח שיש לו עליו, וגם פוזי התחלק בנטל. במהלך העונה הרגילה (2 נצחונות) גם טוני אלן שמר עליו והיה סביר אבל הוא היה פצוע בגמר...

ThEgReEnKiNg

New member
דווקא מי שנעלם מהסדרה היה גאסול

שנראה כמו הילדה של גארנט במשך כל הסדרה. בניגוד לגמר בשנה שעברה ד"א שגאסול היה נהדר.

אבל גאסול הוא באמת פחות טוב מגארנט

קובי לעומת את היה אמור להיות הסופרסטאר של הסדרה והוא לא עשה את זה. זה שגארנט ישפיל את גאסול היה אפשר לצפות...

Oxycodone

New member
לדעתי

יכולת פוסט אפ : שהוא קולע את הג'אמפרים שלו והפיידים שלו לסל זה נראה לפעמים כזה כמו פוסט אפ של סנטר או שחקן גבוה, בלי לראות את הטבעת ועל שחקנים יותר גבוהים ממנו הוא קולע ולפעמים גם בלי לראות את הסכל בכלל, יכולת התקפית מדהימה. מנהיגות ומעמד : הוא התפתח למנהיג הכי טוב של קבוצת כדורסל שקיים כרגע. בנוסף, יש לו מעמד שעוזר לו, אני ממש מקווה ששחקנים בליגה לא מפחדים ממנו כמו שפחדו מלארי בירד והגדולים....כי הוא פחות טוב מהם, אבל הוא משחק בקבוצה עם השוק הכי עשיר והאינטרס הכי גדול של מפעילי הליגה. ככה שטריידים ושריקות ושיפוט ומעמד בדרך כלל לטובתו ולא לטובת היריבה.

Oxycodone

New member
כן

כמו שלמשל כריס פול הוא רכז שמסוגל ממש לעשות פוסט אפ על גבוהים ולקלוע עליהם. אז גם קובי הוא גארד שעושה הכל בהתקפה. וגם יוצר לעצמו שזה יתרון מאוד ענקי. וגם הוא בכל קיץ משפר את עצמו עוד ועוד.

למעלה