נצל"ש - בלאט, סקרמנטו ועוד
* אחרי ההפסד לניו אורלינס לפני 4 ימים, דייויד בלאט נשאל שאלה...לא שגרתית:
https://www.youtube.com/watch?v=azmppFbIyc4
המראיין הוא חניבל בוראס, כנראה בגיג חד פעמי מטעם ESPN. אם השם הזה לא אומר לכם הרבה, מדובר בקומיקאי שבאחת מהופעותיו פתח את תיבת הפנדורה סביב מעשי האינוס [לכאורה...? נראה לי שעברנו את שלב הלכאורה] של ביל קוסבי, הפרשה שמסרבת לרדת מהכותרות בשבועות האחרונים. התשובה של דייויד לא פחות טובה מהשאלה. כתבתי את זה כמה פעמים, אני אכתוב שוב - דייויד בלאט עושה עבודה טובה מול התקשורת. גוד פור הים.
* סקרמנטו קינגס: לא ברור מה קורה שם. המאמן מייק מאלון פוטר, יש שאומרים שהסיבה היא חילוקי דעות עם הבעלים ויוואק רנאדיב בנוגע לשיטת המשחק [רנאדיב הצהיר כבר בתחילת העונה שהוא בעד הגנה של "4 על 5", כך ששחקן אחד נשאר בהתקפה ומנצל עצירות בהגנה כדי לסיים את זה בסל קל. מאלון, כמו בערך כל אדם שמתייחס ברצינות לעבודה שלו כמאמן ב-NBA, לא הסכים, ולכן פוטר], אבל נדמה שהמתיחות התחילה כבר בעונה שעברה, כשההנהלה לחצה על מאלון לשתף את רויס וייט, למרות שלא שיחק טוב ולא היה בכושר. בחודש יולי רנאדיב רצה להביא בטרייד את ג'וש סמית' מדטרויט, אבל מאלון לא רצה שום חלק מסמית' בקבוצה שלו. הטרייד נפל בסופו של דבר רק בגלל שסטן ואן גאנדי, מאמן דטרויט, סירב להעביר את סמית'. מעבר לחילוקי הדעות המקצועיים, ההנהלה ניסתה לכפות על מאלון את קורט ראמביס ואלבין ג'נטרי בתור עוזרים. מאלון, שחשד שהשניים אמורים לרשת אותו, דחף למנות את טיי קורבין לתפקיד. קורבין נשאר נאמן למאלון עד הרגע האחרון.
מסתבר שאף אחד לא יידע את דמרקוס קאזינס על ההחלטה לפטר את מאלון והשחקן גילה את זה דרך ה'טוויטר'. כשקאזינס נשאל על התגובות של שאר השחקנים הוא אמר שהאווירה "אפורה וגשומה", ושזה היה "לא צפוי ומאוד רגשי, מכיוון שהשחקנים האמינו במאלון כל כך". מאלון היה קרוב לקאזינס ולרודי גיי. הוא ליווה אותם במשך שבוע במהלך אליפות העולם בכדורסל שנערכה בספרד, ואחת הסיבות שרודי גיי הסכים לחתום על הארכת חוזה היתה מערכת היחסים עם מאלון.
קורבין הוא המאמן הזמני, אבל רוב הסיכויים שימיו ספורים. גם אם יביא ניצחונות בימים הקרובים, ההנהלה תנסה להביא את האיש שלה. המועמדים: כריס מאלין, שמשמש כיועץ לרנאדיב, וזאת למרות שלא אימן דקה בחייו. מועמד אחר, אחד משמונה מאמנים בהיסטוריה עם לפחות 1,000 ניצחונות קריירה בעונה הרגילה, ג'ורג' קארל, שהיה המאמן של פיט דלסנדרו בדנבר נאגטס כשדלסנדרו היה שם עוזר ג'נרל מנג'ר. אם יחזור העונה יש לו סיכוי להשוות את פיל ג'קסון במקום החמישי בכל הזמנים [צריך 24 ניצחונות]. קארל, זוכה תואר 'מאמן העונה' ב-2013, התייחס לשמועות על מועמדותו: "My phone battery went from 100% to 50% from all these Twitter notifications.....". לפי הדיווח, רנאדיב וההנהלה רוצים שהקבוצה תשחק כדורסל מהיר יותר, שזה בהחלט הסגנון של קארל.
עוד לגבי קארל -- הוא התראיין לרדיו ובחר את חמישיית כל הזמנים של שחקנים שאימן:
גארי פייטון [PG] ושון קמפ [PF] היו שני השמות הראשונים שזרק, בלי לחשוב אפילו.
ריי אלן [SG].
כרמלו אנת'וני [SF].
פה היתה לו התלבטות קלה - בחר במועדף עליו, סם פרקינס [C]. אבל הזכיר גם את מרקוס קמבי ואמר שמפרספקטיבה של מאמן הוא היה בוחר בו.
* קובי עבר את מייקל ג'ורדן בטבלת הקלעים. מה הקבוצה עשתה? אירגנה לו מסיבת כיתה!
https://vine.co/v/O6LHixTlMEW
ואפילו היתה עוגה!
[URL]https://vine.co/v/O6lB9gI1azi[/URL]
* אוון טרנר חזר [שוב] לפילדלפיה, הלילה בניצחון של בוסטון, וגם הפעם ספג קריאות בוז מהקהל. "אני לא דואג בגלל זה יותר.
אני לא רוצה להישמע סופר-מוזר, אבל ישו היה שנוא גם. בסוף היום, אני רק רוצה לדאוג לגבי מה שחשוב. אם זה עושה לך טוב לקרוא לי בוז, בבקשה. אני עדיין שמח. שמתי את כל זה מאחורי".
* ג'פרי ואנצ'ירו [38], שידוע גם כ'ג'פרי גאמבלרו', אוהד סלבריטי של ברוקלין נטס, אושפז במצב קריטי לאחר שנפל מקומה שניה. לאחר מכן נקבע מותו.
רק לפני שבועיים הוא הוצא מהמדיסון סקוור גארדן ע"י המאבטחים לאחר שלטענתם השתמש ברגל התותבת שלו כדי להכות אוהד אחר [
http://instagram.com/p/wIK-sKBvGr/]. את הרגל איבד בתאונת דרכים לפני 17 שנה, לא שזה משנה עכשיו, הבנאדם כבר מת, אבל בהחלט חוסר מזל להיות מעורב בשתי תאונות קשות.
קריסטי אוואנס, ארוסתו של ואנצ'ירו, סיפרה שמאז התקרית ההיא בגארדן לפני שבועיים הוא לא היה אותו בנאדם. הוא היה פרנואיד ומפוחד, קצת הוזה. התקשה לישון. כשהצליח לישון, לא עברו 10 או 15 דקות עד שהתעורר עטוף בזיעה.
* דאלאס - גולדן סטייט: דאלאס אמנם הפסידה, אבל דירק נוביצקי הפך לשחקן השישי בהיסטוריה שקולע 20 נק' או יותר ב-800 משחקי NBA. עשו זאת קודם: קארל מאלון, קארים עבדול ג'אבר, מייקל ג'ורדן, שאקיל אוניל וקובי בריאנט.