משחקי מוחות

תחרויות היופי הן בשביל נשים? זה חדשות בשבילי. התחרויות

המנובזות האלה הן לדעתי המשך של הופעות נשות ההרמון לפני המלך בחברות המזרחיות הקדומות, החשוכות.
תחרויות בישול של נשים? כמה יש? הזויכרים השתלטו גם על התחום הזה, והשליטו בו תחרויות: בין זכרים-מבשלים. (שכמובן קוראים לעצמם בשם מפונפן : "שף")

ככלל, אני לא סבורה שלנו הנשים יש נטיה לתחרויות, ודאי לא ממוסדות. תחרות היא משהו זיכרי, זה מיוסד כבר בטבע, ובאנושות זה מושפרץ לדעתי מהמוח של הזכר. כחלק מההשתלבות של האשה בציבוריות הכללית המודרנית, שלצערי הרב נושאת עליה יותר מדי סימנים של ארגון בידי זכרים, הבת כיום משתלבת גם בתחרויות ספורט, כחלק מחינוכן הספורטיבי של הכשרוניות בתחום, בתחרויות שחמט, ועוד. לדעתי, חברה הנושאת סימני היכר נשיים, היתה מחנכת את בנותיה ובניה להישגים, אבל לא יוצרת תחרויות של שיניים וצפרניים בשום תחום. אני חושבת שהשעשוע הנינוח הוא מסימני ההיכר של הנשיות.

Berethor

New member
נשים משתתפות בהן, נשים מתחרות בהן, ונשים זוכות בהן בפרסים

אז כן, לדעתי תחרויות יופי הן לנשים, לא סתם נשים מכונות בתור "המין היפה", אז בתחרויות יופי מתחרות נשים יפות ברובן על התואר של "היפה בנשים", לפחות לאותו פרק זמן, כפי שגברים מתחרים על מי "החזק בגברים", לא סתם גברים מכונים "המין החזק". בתחרויות בישול משתתפים גם גברים וגם נשים, ואין בהן הפרדה מגדרית, בניגוד לתחרויות ספורט, אני גם לא רואה סיבה שתהיה בתחרויות בישול הפרדה מגדרית, או איסור על גברים להשתתף בהן, גם גברים וגם נשים משתתפים בתחרויות, "ושהבשלן הטוב ביותר ינצח". את נותנת את הדוגמה של מגילת אסתר "לתחרות יופי", אבל מה עם הדוגמה של שלגיה? שמלכה האמינה שהיא "היפה בנשים", עד שהתברר לה ששלגייה יותר יפה ממנה, ובגלל היהירות של המלכה, היא לא רצתה לקבל את העובדה הזאת, ובמקום זה קנאה והתנקלה לשלגיה, במקום להודות בכך ששלגיה יותר יפה ממנה. נשים שמתחרות או/ו מקנאות אחת בשניה בנושאים של יופי, זה לא דבר חדש, זה דבר שקורה לא רק בתחרויות ממוסדות, אלא גם בין נשים לא מעטות ביום יום. לכן תמיד צריך להסביר את הכלל הפשוט לאנשים מסוימים, שלא באמת חייבים להיות "הטובים ביותר", ושכמעט אף אחד ואף אחת לא מושלמת, וזאת גם אחת הסיבות שגאווה, ובמיוחד יהירות שאינה מוצדקת, נחשבות לתכונות שליליות, גם אצל גברים וגם אצל נשים. באופן אירוני, יכול להיות ששלגיה עברה את המלכה מבחינת יופי, לא רק בגלל יופי טבעי גבוה יותר, אלא גם משום שהמלכה הזדקנה עם השנים, ולכן היופי שלה דעך, על עיקרון דומה לאיך שגבר שמזדקן, אז הכוח שלו גם כן דועך.

"ביום חורפי אחד ישבה מלכה על יד החלון, ובעודה רוקמת היא נדקרה במחט ומאצבעה נשרה טיפת דם וצנחה על השלג הלבן. מראה זה ריגש את המלכה חשוכת הילדים והיא מבקשת כי יוולד לה תינוק שעורו יהיה לבן כשלג, שפתיו אדומות כדם ושיערו שחור כעץ שבמסגרת החלון. משאלתה התגשמה, אך היא מתה בעת הלידה. שנה לאחר מכן נישא המלך לאישה יפה וגאוותנית, שלא יכלה לסבול שמישהו יעלה עליה ביופיו. לאותה אישה הייתה מראת-פלאים, בפניה הייתה ניצבת ושואלת: מראה, מראה, שעל הקיר, מי היפה בכל העיר?‏ והמראה ענתה:"

"גבירתי המלכה, את היפה בכל הממלכה."

"כשהמלכה שמעה את דברי המראה האלה היא הייתה מרוצה ובטוחה בעצמה, שכן ידעה כי המראה דוברת אמת. השנים חלפו ושלגיה גדלה וכאשר הגיעה לגיל שבע עשרה היא נעשתה יפה כיום בהיר. כאשר שאלה המלכה את המראה."

"מראה מראה שעל הקיר, מי היפה בכל בעיר."

"ענתה המראה שאינה משקרת:"

"כאן גברתי אין יפה ממך, אך יופייה של שלגיה עולה על יופייך."

http://he.wikipedia.org/wiki/שלגיה_...99.D7.A8_.D7.94.D7.A1.D7.99.D7.A4.D7.95.D7.A8

אבל גבר לא יכול לעשות כל מה שאשה יכולה.

הוא יכול לפלוט (להשפריץ) אבל לא ליצור חיים חדשים. כמובן, לא להיניק. הוא לא יכול לרקוד כפי שאשה רוקדת, כי אין לו הגוף המתאים. (כשהוא רוקד, זה כמו זכר). בגיל ההתבגרות הוא מאבד את הקול הגבוה, וכבר לא ישיר לעולם סופרן או מצו. (קונטרטנורים הם מעטים וייחודיים).
ואומר שכאשר אני קוראת שיר או ספור שכתבה אשה, או שומעת מוסיקה שכתבה אשה, אני מרגישה בזרימה ובגמישות , שאינן נמצאות, ככלל, באמנות של זכרים. כך גם ציורים של נשים ושל גברים: הם אחרים.

Berethor

New member
זאת לא רק שאלה של יכולת, אלא גם של מי טוב יותר בנושאים שונים

לדוגמה נשים יכולות לשחק כדורסל, אבל גברים באופן כללי טובים יותר בכדורסל מנשים, ולא רק בכדורסל, אלא בתחומים פיזיים רבים אחרים. חוץ מזה כפי שרואים לפי הדוגמה עם השחמט, גברים יותר טובים באופן כללי גם בשחמט "ומשחקי מוחות" מנשים. לגבי ריקוד ושירה, זה נושא שנוי במחלוקת, אולי הטענה שלך שנשים טובות יותר בדברים האלו היא נכונה, אבל אין לזה הוכחות מוצדקות, שהרי יש הרבה מאוד זמרים ורקדנים גברים טובים, מה גם שנושאים של "אומנות" הרבה יותר קשה לשפוט מאשר נושאים של ספורט ומשחקים, משום שהם הרבה פחות תחרותיי מטבעם, וגם מושפעים הרבה יותר "מעניין של טעם", בעוד שהעובדה שגברים מנצחים בתחרויות ספורט וחזקים יותר פיזית באופן כללי זה "עובדות בשטח". כך הטיעונים המוצדקים היחידים שהבאת כאן זה לגבי זה שלאישה יש קול גבוה יותר מגבר, באופן טבעי ובאופן כללי, כמובן שיש מקרים של זמרי קונטרה-טנור ומקרים של נשים מעשנות כבדות, אשר בעלות קול דומה לשל גבר, בגלל העישון שהרס להן תקול, כפי שאפשר לראות בפרודיה בסרטון כאן. גבר כן יכול "ליצור חיים", כל מה שגבר צריך לעשות כדי להיות הורה זה "להכניס אישה להריון" או כפי שאת קוראת לזה "לתת לאישה תזרע שלו", והאישה לא יכולה להיכנס להריון לבדה, אלא רק עם עזרה של גבר, ישירה, עם יחסי מין מלאים, או בעקיפין, עם הפריה מלאכותית ותרומת זרע, ככה עובדת "רבייה זוויגית". כן אישה עושה את החלק היותר קשה בהריון, אבל באופן אישי אני לא מקנא בזה, משום שלפחות מבחינה ביולוגית, זה יותר קל "לתת זרע" כדי להפוך להורה, מאשר ללדת את הילד/ה בעצמך. בדיון כפי שהגבר "עוזר" לאישה להיכנס להריון, כך גם האישה "עוזרת" לגבר בכך שהיא יולדת את הילדים המשותפים שלהם. בנוסף לכך, חשוב לציין שכל הנשים מאבדות את היכולת שלהן ללדת בסביבות גיל המעבר.

"להבדיל מגברים המייצרים תאי זרע חדשים, נשים נולדות עם כמות מסוימת של ביציות בלתי-בוגרות השוכנות בכל אחת מהשחלות עם הגעתה של האישה לבגרות מינית מבשילות כ-400,000 ביציות. במסגרת המחזור החודשי, כאירוע ביולוגי, משוחררת על-פי-רוב ביצית אחת מדי חודש. יתר הביציות יתפרקו בתהליך הקרוי אטרזיה. ביציות שכבר נאגרו בשחלה לא יוחלפו בביציות חדשות במהלך חייה הפוריים של האישה."

"כאשר מתמעטות הביציות בשחלות, יש ירידה הדרגתית בכמות האסטרוגן המיוצר על ידי השחלות ובמקביל ירידה בייצור ההורמון פרוגסטרון."

"עד לפני כמאה שנים תוחלת החיים של נשים הייתה נמוכה מחמישים ולכן ההתעניינות במנופאוזה הייתה נמוכה יחסית. עם עליית תוחלת החיים עלתה המודעות לתופעה."

http://he.wikipedia.org/wiki/גיל_המעבר_אצל_נשים#.D7.A8.D7.A7.D7.A2

לא קראתי את כל ההודעה הטרחנית שלך, אתייחס רק לקשקוש הפותח

לפני שנים ראיתי כדורסל נשים ששיחקו נבחרת ארה"ב נגד נבחרת טאיוון (אם זכור לי היטב. עכ"פ הן היו אסיאניות). הכדורסלניות שיחקו כמו פנתרות. אש יצאה מהן. והטכניקה היתה מושלמת. זו היתה הפעם הראשונה בחיי שמשחק הכדורסל מצא חן בעיניי. למעשה, הלהיב אותי. ישבתי מרותקת למסך. משחקי הכדורסל של גברים משעממים ודוחים אותי.
מאמני הנשים אומרים שבמשחקי בנות שולטת הטכניקה. (אצל הגברים זו בעיקר הברוטליות). והטכניקה של הבנות יפה ועושה את משחקיהן לאלגנטיים יותר מאלה של הגברים. אין לי ספק שיחסי ציבור מתאימים - השקעה אדירה ביחסי ציבור לספורט הנשי - יביאו למגרשים המוני צופות שיתענגו על המשחקים של השחקניות.

בקשר לביציות (עיני תפסו את המשפט הזה): כיום ידוע שההנחה הראשונית הזו היתה שגויה.
אבל בעקרון, זרעונים של זכרים מבוגרים הם גרועים ונחותים יותר ככל שהגיל מתקדם. סיכויים של ילד הנולד לגבר מבוגר להיות בעלי תסמונת דאון הם גבוהים כמו סיכויי ילד לאשה מבוגרת.

Berethor

New member
ועדיין יש הפרדה מגדרית בשחמט תחרותי, וגברים יותר טובים בזה

לדוגמא יהודית פולגאר אשר פרשה משחמט תחרותי בשנת 2014, כנראה שמשום שכבר קשה לה להשתתף יותר או משום שהיא כבר אם לשני ילדים. יהודית פולגאר הייתה במקום ראשון מבין נשים, ונחשבת לשחקנית השחמט הטובה בהיסטוריה, אבל היא רק במקום השמיני ברשימה שכוללת גם שחקני שחמט גברים, זאת אומרת שיש לפחות שבעה שחקני שחמט מקצועיים גברים שיותר טובים בשחמט מיהודית פולגאר. לכן אי אפשר לומר שלטענה שגברים יותר טובים גם "במשחקי מוחות" אין בסיס, למרות שטכנית במשחקי מוחות ההבדלים הפיזיים בין גברים ונשים כמעט ולא רלוונטים, וכך גם הכוח הפיזי העדיף שיש לגברים, לא משחק בהם תפקיד. אם הטענה שלהם שגברים כקבוצה יותר טובים במשחקי מוחות, אז נראה שיש מאחורי זה אמת, אם הטענה שלהם שכל גבר באשר הוא יותר טוב מאישה במשחקי מוחות, כמובן שזה שגוי, משום שיש הרבה גברים שגרועים במשחקי מוחות. בטובים שבטובים מול הטובות שבטובות, עדיין גברים לוקחים, אבל במשחק של שחקנית טובה מול שחקן גרוע, אז השחקנית לוקחת את הניצחון.

"יהודית פולגאר היא רב אמן בשחמט. נחשבת לשחמטאית הטובה ביותר בהיסטוריה."

"נחשבת לשחקנית השחמט הטובה ביותר בהיסטוריה (בין הנשים). בשנת 2004 דורגה מס' 8 בין גברים."

"ב-13 באוגוסט 2014 הודיעה על פרישה סופית משחמט תחרותי."

http://he.wikipedia.org/wiki/יהודית_פולגאר

שוב, לא היו 50/50 מלכחתחילה

אז זה לא מוכיח שקבוצת גברים טובים טובים יהיו יותר טובים מקבוצת נשים טובות טובות. זה סתם השוביניזם.

Berethor

New member
לא צריך להיות 50/50, זה משחקים של אחד מול אחד, "וראש בראש"

שחמט זה לא משחק קבוצתי אלא משחק של שחקן אחד מול שחקן אחר, כך שזה היה הוגן לחלוטין. יהודית פולגאר היא שחקנית השחמט הכי טובה מבין נשים, ואם שבעה גברים הצליחו לעבור אותה בתחרות, סימן שגברים יותר טובים מנשים בשחמט, אבל כמובן שאם יהודית פולגאר תשחק נגד שחקן שהוא לא ברמה גבוהה אז היא תנצח אותו, אבל כל העניין בתחרויות מהסוג הזה הוא האתגר של לשחק נגד הטובים שבטובים, ולא נגד שחקנים גרועים, זה לא חכמה בשביל שחקן מקצועי לנצח שחקן חובבן, בלי קשר למינו, אין בזה "הישג" גדול.

Berethor

New member
זה פשוט, יש שם הרבה סצנות טובות שמתאימות לנושאים שונים

אם לא הבנת תהקשר בין הוידאו הזה לשיחה, ההקשר הוא בכך שגוקו אמר לקרובים שלו לא להתערב בקרב אחד על אחד שהוא עומד לערוך נגד האנדרואידים(לא הטלפונים הסלולריים אלא הרובוטים).

Hippolyta222

New member
ומה גורמת לך לחשוב...

שאני בכלל לוחצת על הקישורים או חלק מההודעות שלך?:)

Berethor

New member
אולי משום שאת מגיבה עליהן? ואם את מגיבה לדברים מבלי לראות

אז התגובות שלך לא שוות כלום. אין טעם שתגיבי לדברים שאת במלא לא מבינה בהם, זה מיותר.

אין קשר למשחק קבוצתי

לדעתי מלכתחילה בגלל השוביניזם נשים חששו להיכנס לשחמט כי הן הרגישו זלזול. זה נכון לעוד תחומים ולא רק לשחמט. ואם פחות נשים מלכתחילה משחקות שחמט בגלל דעות קדומות, ברור שיהיו יותר גברים שטובים יותר בזה. אם מלכתחילה היה אפשרות שווה לשני המינים לשחק, זה היה עובר מיצוע.

ד"א, מה הקטע עם הסרטונים האקראיים בתגובות שלך?

Berethor

New member
טוב תירוצים תמיד אפשר למצוא, אבל העובדות מדברות בעד עצמן

עדיין זה שיהודית פולגאר הגיעה למקום שמיני בתחרות שכוללת גם גברים זה מספיק מכובד, אבל הנקודה היא שהטובים שבטובים בשחמט יותר טובים מהטובות שבטובות, שאותן יהודית פולגאר בין היתר ייצגה, בתור השחקנית הטובה ביותר מבין נשים. כן אני "בטוח" שהסיבה שיהודית פולגאר הפסידה במשחקים אחד מול אחד עם שבעה גברים היה בגלל שהיא חשבה על "שוביניזם" לאורך כל המשחקים שלה, נו באמת. אם היה שם סקסיזם אמיתי, אז גברים לא היו נותנים לנשים לשחק שחמט מכתחילה.

לא הבנת את ההודעה שלי, ואני לא מחפש לתרץ

הבאתי הסבר רציונלי ללמה המצב כזה. תקרא מחדש את ההודעה שלי.

וד"א, עדיין לא הבנתי מה הקטע עם הסרטון

Berethor

New member
כבר הסברתי לHippolyta222, ואם עדיין לא הבנת אז תתעלם מהסרטון

זה מיועד קודם כל למי שמבין ולא למי שלא מבין, ובשביל זה יש בתפוז את האופציות לסרטונים.

אם מההתחלה נשיו היו משחקות ככמות הגברים

היו גם יותר אלופות. כמו שיכול להיות שאם יפנים היו משחקים שח כמו הרוסים הם היו לא פחות טובים וההיפך בגו.

למעלה