אבל, מונוגמיה מוחלטת היא יותר אמיתית מאשר מונוגמיה סדרתית
אני לא מאמין גדול בעל טבעי, למרות שאני מחבב פנטזיה ומדע בדיוני, אני יודע להבדיל בין פנטזיה למציאות, גם זה כנראה תודות לרציונליות שלי, אני גם לא מאמין גדול, בלשון המעטה, במזל וגורל, לכן אני לא מאמין שאם אני לא יפעל מספיק אז דברים יקרו מעצמם, משום שאז הסיכוי לזה הרבה יותר נמוך כמובן, אבל אני מאמין שכמעט לכל בחירה יש מחיר, כפי שאני תמיד אומר, "אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", אני מאמין שגם בזוגיות יש סיכון, לכן עדיף להיות בררנים, כדי לא להיכנס לקשר גרוע, מבחינתי עדיף להיות לבד מאשר להיות בקשר גרוע. אני לא מאמין גדול בקטע של תת מודע משפיע על דברים, ושבכוח הרצון בלבד אפשר למצוא זוגיות, כפי שכבר אמרתי, זה במלא לא מושפע רק מהרצון שלי אלא גם מהרצון של הצד השני, אני מאמין שיש משהו מאוד אנוכי בלחשוב "שהכל סובב סביבי", כן אני דואג לאינטרסים שלי, אבל אני מתחשב גם באינטרסים של אנשים אחרים, במיוחד אנשים שקרובים עליי ושאכפת לי מהם, וכמובן שבת זוג אמורה להיות אדם כזה, אם זה קשר שמבוסס על התאמה אמיתית ולא רק על אינטרסים או/ו נואשות. אני מאמין גם "שידע זה כוח", אני לא מחפש אתגרים מיותרים או מסתורין, אני מעדיף לדעת כמה שיותר פרטים על בת הזוג הפוטנציאלית, ולפי זה לבחון בצורה מודעת אם היא מספיק מתאימה לי, אני לא צריך "הפתעות" לא נעימות, זה לא שווה תסיכון. צרות מיותרות, אני שומר לסרטים או למשחקים ולא למציאות, במציאות הדברים הם הרבה יותר רציניים, אני לוקח בקלות בעיקר נושאים פשוטים.
"מונוגמיה (מיוונית - מוֹנוֹ = יחיד, גַמוֹס = נישואין), מצב שבו אדם או בעל חיים שומר אמונים לבן זוג אחד ואינו מקיים יחסי מין עם מספר פרטנרים במקביל, מצב הנקרא פוליגמיה. בעולם החי, מונוגמיה היא מנהג בו נשארים עם בן הזוג למטרת התרבות וגידול הצאצאים. הצופית, הפשוש, הנשר והזברה פינק הן דוגמאות לציפורים מונוגמיות. הבונה, הגירית והדרבן מונוגמיים אף הם."
"המונוגמיה מבטיחה לנקבה תמיכה במהלך גידול הצאצאים. היא חשובה בייחוד אצל בעלי חיים שזמן גידול צאצאיהם ממושך. לזכר מבטיחה המונוגמיה כי הוא מגדל את צאצאיו הוא."
"מונוגמיה סדרתית היא מצב שבו אין לאדם או לבעל חיים יותר מפרטנר אחד ליחסי מין בעת ובעונה אחת, אך יש לו יותר מפרטנר אחד לאורך החיים. בתרבויות מערביות מונוגמיה סדרתית הופכת להיות מקובלת יותר ויותר, במיוחד בשנות החיים שלפני הקמת תא משפחתי עם צאצאים, אך גם בשנים שלאחר מכן, ומכאן גם נובע שיעור הגירושין הגבוה בהן."
http://he.wikipedia.org/wiki/מונוגמיה
"זאבים מתפקדים כטורפים חברתיים וצדים בלהקות שמאורגנות על פי היררכיה חברתית ברורה ושמונהגות על ידי זכר אלפא ונקבת אלפא שהם הזוג השליט. מבנה חברתי זה נחשב במקור כמאפשר לזאב לתפוס טרף גדול פי כמה מגודלו; אולם תאוריות חדשות שמופיעות מסבירות שאסטרטגיית הלהקות מגבירה את הצלחת הרבייה ויש לה תרומה מעטה בציד."
"רוב הזוגות השליטים הם מונוגמיים, אולם יש יוצאי דופן. חיית האלפא עשויה להעדיף להזדווג עם חיה בדירוג חברתי נמוך יותר, במיוחד אם היא קרובת משפחה של חיית האלפא האחרת (לדוגמה אח או אחות). הטענה כי זאבים אינם "זוג לחיים" ומוות של חיית אלפא אחת אינו משפיע על מעמדה של השנייה, אינה נכונה. גם בשבי ניתן למצוא זאבים "אלמנים" אשר איבדו את זוגתם מפאת מחלה בדרך כלל, ואשר שומרים לה אמונים."
http://he.wikipedia.org/wiki/זאב_מצוי#.D7.9E.D7.91.D7.A0.D7.94_.D7.97.D7.91.D7.A8.D7.AA.D7.99