משחקי מוחות

Berethor

New member
אולי, אבל בכלל לא בטוח, משום שיש בזה גם עניין של פוטנציאל

"זה לא הכמות, זה האיכות", ויש הרבה נשים שהיו יכולות לשחק בשחמט כל החיים ולא להגיע לרמה של יהודית פולגאר. לאנשים לא באמת יש את אותו הפוטנציאל בתחומים שונים, אפילו אצל אנשים "בני אותו המין". חוץ מזה דווקא זה שיהודית פולגאר הגיעה לאיפה שהגיעה, גם במצב הקיים, מעיד עוד יותר על יכולותיה, היא הייתה משחקת בשחמט ומשתפרת ככל יכולתה, במקום להגיד "אם ואם ואם".

זה לא קשור

הסקת שבגלל ששבע גברים ניצחו אותה אז גברים טובים מנשים, אם היתה אישה שמנצחת את שבעתם לא היית מסיק מסקנה הפוכה. וזהו סאטו.

Berethor

New member
אני עדיין לא בטוח מה הייתי מסיק, משום שדבר כזה עדיין לא קרה

השאלה היא האם את חושבת שזה שלא אחד אלא שבעה גברים ניצחו בשחמט את האישה שהכי טובה בשחמט מבין נשים, זה "עניין של מזל" או משום שגברים באמת טובים יותר גם במשחקי מוחות, ולא "רק" בתחרויות פיזיות, שבהן יש לספורטאים יתרון פיזי על ספורטאיות מעל לכל ספק, כפי שאפשר לראות גם בכתבה הזאת. בכל אופן לא צריכה להיות "בושה" להודות בעובדה שגברים טובים יותר בדברים רבים, אם זה המצב במציאות, זאת גם הסיבה שברוב המשחקים יש הפרדה מגדרית, ונשים משחקות נגד נשים, ולא נגד גברים, משום שנגד גברים הסיכוי שלהן לנצח הוא מאוד נמוך, בעוד שבתחרות או/ו משחק של נשים מול נשים יותר קשה לצפות מראש מי תנצח, וככה המשחק הוא יותר מעניין עבור שני הצדדים, ועבור הצופים.

אני מאמינה

שאם נשים היו לומדות באותה כמות כמו גברים היתה בינהם תחרות לא צפויה מראש. ופה נכנס רכיב האיכות שהוא לא שייך לגברים בפני עצמם (כדבריך).
זה שגברים חזקים פיזית עומד מול יכולתה של האישה להרות, המחשבה שהיתרון של הגברים 'טוב יותר' הוא בגלל יכולתם לכפות עצמם, מה שהופך אותם דומים לחיות מאשר המין השולט.

אולי אתה "מתבייש" להודות שאתה שוביניסט.

Berethor

New member
את מתחילה "להתפזר", כנראה משום שנגמרו לך הטיעונים הענייניים

הנושא כאן הוא משחקי ספורט ומשחקי מוחות, שזה דוגמא לנושאים לא מועטים שגברים טובים יותר בהם מאשר נשים. אני קודם כל ריאליסט, אני לא תומך באשליות כגון שלאישה יש אותו כוח כמו שיש לגברים, אפילו מבחינה ביולוגית טהורה, יחד עם זאת אני גם לא שולל את זה שנשים היו ספורטאיות או/ו ישחקו בשחמט, נהפוכו, אני רק מציין את העובדה שגברים באופן כללי יותר טובים בדברים האלו מנשים. זה שאישה יכולה להרות בכלל לא רלוונטי לנושא כאן, מתי טענתי שגבר יכול או צריך להרות? אם כי יש לציין שלא כל אישה יכולה להרות, יש גם נשים עקרות. אין גם קשר "לכפייה", כוח יכול לשמש אדם גם להגנה וגם להתקפה, האדם בוחר אם להשתמש בו לדברים טובים או לדברים רעים. תרצי להכיר בזה או לא, אבל הסיבה שגברים הם "המין החזק" זה בגלל כל היתרונות הפיזיים שיש לגברים, בנוסף לעובדה שגברים טובים גם ביכולות מנטליות, למרות הניסיון להציג גברים "כחיות", החכמה היא זאת שהמבדילה אנשים מחיות, אבל שיש לאדם גם חכמה וגם כוח, זה המצב "המושלם". אגב היכולת של נשים להרות עם "עזרה" של הגבר היא "גם ברכה וגם קללה", משום שהריון זה לא דבר קל, יש נשים אשר חוששות מהורות רק בגלל ההריון.

אבל מה שאתה טוען לא נכון, ויש לזה היגיון פשוט

אני אציג בפנייך מספר הנחות ומתוכן אגיע למסקנה סופית.
- ישנם מספר תחומים שבהם ה-"common knowledge" הוא שגברים יותר טובים מנשים בהן. לדוגמה, נהיגה ומתמטיקה.
- הסטיגמות האלו גורמות לנשים מלכתחילה לא להתעניין ולא לנסות להיכנס לתחומים האלו, כי החברה גורמת להן להרגיש שזה לא תחום שמיועד להן.
- אלו שכן מנסות "לשבור סטיגמות" באות מעמדה יותר נחותה, כי בתת מודע שלהן הן חושבות שאולי הן באמת נחותות. ואם זה לא מספיק, בטוח מישהו דואג ללגלג עליהן, גם אם "בצחוק".
- התוצאה: המין הנשי פחות מתעניין בתחומים הללו, ואלו שכן מתעניינות חוות קשיים יותר גדולים מאשר זכרים היו עוברים.
- ייתכן ושח מט הוא אחד מהתחומים האלו, וזה אפילו הגיוני, כי זה משחק שהומצא בימי הביניים, תקופה שוביניסטית עוד יותר, וכנראה שהדעות הקדומות שקשורות במשחק מצומדות אליה.
- ואם משחק השח-מט פחות נגיש למין הנשי, אז המדגם שלך יהיה יותר נמוך, וסטיית התקן שלך יותר נמוכה, ולכן גם ה"תקרה" עבור המין הנשי נמוכה יותר.
- המסקנה שהגעת אליה: מכיוון שגברים מדורגים יותר גבוה מנשים בשח-מט, לגברים יש פוטנציאל פנימי (אולי אינטלקטואלי, לא יודע איך קראת לזה) שגורם לגבר הממוצע להיות יותר טוב מהאישה הממוצעת בשח-מט. המסקנה שהגעת אליה לדעתי לא נכונה וגם לא נובעת באופן חד משמעי מהדברים, ויש הסבר אחר, שלדעתי יותר הגיוני, וכבר רשמתי אותו למעלה.
&nbsp
ולסיכום:
- המסקנה שלדעתי נכונה: לגברים ולנשים יש "פוטנציאל" זהה בשח-מט, אבל מכיוון שנשים פחות נחשפות וחוות יותר קשיים בתחום, הן פחות מתקדמות. זה קשור לעובדה שפחות נשים נכנסות מלכתחילה ברצינות לשח-מט.

חוץ מבחינת הביולוגיה

שנשים יכולות להרות וגברים חזקים יותר (למרות שאשה יכולה להתאמן) בכל שאר הדברים אין בינהם שום הבדל. לא נהיגה ולא מתמטיקה.
אתמול שאיזה מפגר כמעט נכנס באוטו "סליחה אחי" פותר הכל אבל אם זו היתה אישה "טסס אישה". יאללה..

Berethor

New member
דרך אגב, שחמט הוא דוגמה יותר טובה "למשחקי מוחות" מאשר פוקר

זאת משום שפוקר, כמו מרבית משחקי הקלפים האחרים, יש אלמנט די גדול של מזל, בעוד שבשחמט יש אלמנט הרבה יותר קטן של מזל, אלא הרבה יותר אלמנט של חשיבה של כמה שיותר תורות קדימה. כמובן שלשחק טוב בפוקר דורש מידה מסוימת של כישרון, אבל מידת ההשפעה של הכישרון על הניצחון היא מועטה בהרבה מאשר בשחמט, כנ"ל נכון גם לגבי משחקי קוביות. אלא אם כן אחד הצדדים מרמה כדי להשיג יתרון בעזרת הרמאות שלו ולא בעזרת הכישורים שלו, אבל אז זה כבר כישרון של רמאות, ולא כישרון פוקר אמיתי. כל שחקן טוב במשחק עם אלמנט גדול של מזל יודע שאם יהיה לו מזל רע, הוא עלול להפסיד אפילו מול שחקן הרבה פחות טוב ממנו, אפילו אם הוא עשה כל מה שביכולתו כדי לנצח במסגרת משחק הוגן, הוא פשוט קיבל קלפים גרועים או מספרי קוביות גרועים. בשחמט זה לא ככה, ולכן לרוב השחקן או השחקנית הטובים ביותר מנצחים, אלו מהמשחקים האלו יותר ריאליסטי שנוי במחלוקת, משום מצד אחד, מי שיש לו כישורים הרבה יותר טובים לרוב ינצח במציאות, מצד שני במציאות גם כן יש אלמנט מסוים של מזל טוב או מזל רע. בסרטים כאשר "הגיבורים" מצליחים כנגד כל הסיכויים, בין אם זה במלחמה ובין אם זה ברומנטיקה, זה לא דבר שהוא ריאליסטי, משום שבמציאות, הסיכוי שזה יקרה הוא בדרך כלל מאוד נמוך. לכן יש עניין של "הימור מחושב", הימור מחושב הוא לא הימור בטוח, אבל הוא הימור על דברים שרוב הסיכויים שלהם הוא להצלחה ולא לכישלון, זה בעצם מה ששחקן טוב במשחקים עם אלמנט של מזל צריך לדעת לעשות בצורה טובה, בצורה הזאת הוא לוקח פחות סיכונים מיותרים.

"In layman's terms: if there's a million to one chance against something of vital importance happening, then it's that one time rather than the other million times. This is Truth in Television to a certain degree that it becomes likely that an extremely improbable event will occur to someone, and it's his story that's told."

"This comes up most frequently when characters say Never Tell Me the Odds, and occasionally when someone makes a few calculations. A good approximation of these odds is the chance of flipping a coin twenty times and getting heads every time."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MillionToOneChance

זו היתה דוגמא, ברור שיש הבדל.

אגב, בענין המזל למרות שזה לא נושא הפורום, אתה מחשיב את עצמך בן אדם ראציונלי והגיוני, אני זוכרת את ה'תנאים' שלך למציאת בת זוג. אתה לא חושב שלמצוא מישהי כזו (במיוחד ככל שעובר הזמן) יהפכו להיות קלושים ורק נס ומזל יוכלו לעזור לך? דבר הפוך לשכלתנות.

Berethor

New member
אני מודע לכך, וכן כדי למצוא מישהי מספיק מתאימה "צריך" גם מזל

וכמובן שאני גם מודע לכך שזה לא תלוי רק בי, משום שבסופו של דבר, צריך לא רק התאמה אלא גם עניין הדדי, שהרי אין לי כוונה "לכפות" קשר זוגי איתי על מישהי, בכל צורה שהיא, לא בעזרת כוח ולא בעזרת הונאה, אני מאמין לא רק בהגיון אלא גם בכנות, ולפעמים זה לא פשוט להיות אדם הגון, אבל זה מה שאני, ואני שלם עם זה, למרות הקשיים. אני מודע לעובדה שהזמן לא לטובתנו, שהרי אנחנו לא בני אלמוות, וככל שהזמן עובר גם האטרקטיבות של האדם יורדת, לכן אני גם משקיע יותר מאמצים מבעבר בחיפושים, בדרכים שלי, למשל בעבר אפילו לא הייתי רשום לאתר הכרויות, אבל אני גם לא טיפוס של מועדונים, ואין לי גם כוונה להפוך לכזה בזמן הקרוב, אם בכלל. אני רחוק מלחפש בת זוג מתאימה בכל מקום אפשרי, אבל אני כן משקיע יותר יחסית ממה שהשקעתי בעבר. כבר אמרתי בעבר שאני לא מחפש מישהי "מושלמת", אבל אני כן מחפש מישהי שמספיק מתאימה לי, ומספיק טובה לדעתי, אני לא כזה נואש לזוגיות כדי להתפשר יותר מדי, נכון לעכשיו אני מעדיף להישאר לבד מאשר להתפשר יותר מדי, ולהיות עם מישהי יותר מדי לא מתאימה לי, וזה לא שלא היו לי כמה וכמה הזדמנויות לכך. אני זוכר שאת לא מחבבת את הבררנות שלי, אבל הבררנות שלי לא מוגזמת לדעתי, מצד אחד אני לא מחפש מישהי מושלמת, למרות שבעבר כן חשבתי שאני ימצא מישהי כזאת, פשוט עם הזמן הבנתי שהסיכוי לכך הוא קלוש, וגם בסופו של דבר גם אני לא מושלם, מצד שני אני גם לא מוכן "לקחת כל מה שאני מוצא", כפי ששרית חדד שרה באחד השירים שלה. אני משתמש ברציונל שלי, כדי לברור מישהי מספיק טובה בשבילי, כדי לחפש בדרכים שלי, וכדי לדעת שאין לי את כל הזמן שבעולם, ולמרות זאת גם להיות מודע לכך שזה לא תלוי רק בי, במיוחד משום שאני לא מוכן להשתמש בדרכים מפוקפקות כדי להשיג זוגיות, אני לא מאמין בשקרים כדי "למצוא חן בעיני" מישהי, אני מציג את עצמי כמו שאני, לטוב ולרע, לכן יש אנשים שמחבבים אותי ויש שלא, אבל לפחות אני לא נוכל. חוץ מזה אני דוגל במונוגמיה, באופן עקרוני וזה גם אחת הסיבות שאני בררן, מלבד הרציונליות שלי. כמובן שאם הייתי מסוג הגברים שכל הזמן עוברים מאישה אחת לשניה, אז הייתי פחות בררן, אבל אני לא כזה, ואני גם מעדיף אישה שהיא לא כזאת, זה הוגן. אני מודע ליתרונות ולחסרונות שלי, וגם למה אני מחפש, וגם על מה אני מוכן להתפשר ומה לא, ואני מודע גם ליתרונות וחסרונות של אנשים אחרים, משני המינים. יש דברים שהם פסילה על הסף מבחינתי, אבל יש דברים אחרים, שהם פסילה בעיקר אם זה חסרונות מצטברים, למה שאני יתפשר על זוגיות עם מישהי שלא מתאימה לי ביותר מדי דברים, במיוחד בדברים שמספיק מפריעים לי, זה במלא זוגיות חסרת סיכוי, בסופו של דבר המטרה היא לא רק למצוא זוגיות, אלא גם למצוא זוגיות מספיק טובה, וכזאת שתחזיק מעמד כמה שיותר זמן.

חידוד קטן

אין לי בעיה עם בררנות. העניין הכי בעייתי זה המונוגמיה המוחלטת. האמת שגם אין לי בעיה עם זה שזה מה שאתה מחפש פשוט הראציונליות הטוטלית, צריך להאמין בקצת קסם ומסתוריות בחיים (אישית אני מאמינה גם אם לא מסתמכת בכוח של התת מודע להשפיע על דברים שלא בשליטתנו) אבל אם אתה מחפש רוצה ומאמין יש סיכוי שתמצא. קיבלתי את הרושם שהראציונליות המוחלטת יכולה לסגור דלת כי בעניין כזה צריך לשחרר ממנה, לא בפשרה, אלא במציאה...מקווה שזה מובן

Berethor

New member
אבל, מונוגמיה מוחלטת היא יותר אמיתית מאשר מונוגמיה סדרתית

אני לא מאמין גדול בעל טבעי, למרות שאני מחבב פנטזיה ומדע בדיוני, אני יודע להבדיל בין פנטזיה למציאות, גם זה כנראה תודות לרציונליות שלי, אני גם לא מאמין גדול, בלשון המעטה, במזל וגורל, לכן אני לא מאמין שאם אני לא יפעל מספיק אז דברים יקרו מעצמם, משום שאז הסיכוי לזה הרבה יותר נמוך כמובן, אבל אני מאמין שכמעט לכל בחירה יש מחיר, כפי שאני תמיד אומר, "אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", אני מאמין שגם בזוגיות יש סיכון, לכן עדיף להיות בררנים, כדי לא להיכנס לקשר גרוע, מבחינתי עדיף להיות לבד מאשר להיות בקשר גרוע. אני לא מאמין גדול בקטע של תת מודע משפיע על דברים, ושבכוח הרצון בלבד אפשר למצוא זוגיות, כפי שכבר אמרתי, זה במלא לא מושפע רק מהרצון שלי אלא גם מהרצון של הצד השני, אני מאמין שיש משהו מאוד אנוכי בלחשוב "שהכל סובב סביבי", כן אני דואג לאינטרסים שלי, אבל אני מתחשב גם באינטרסים של אנשים אחרים, במיוחד אנשים שקרובים עליי ושאכפת לי מהם, וכמובן שבת זוג אמורה להיות אדם כזה, אם זה קשר שמבוסס על התאמה אמיתית ולא רק על אינטרסים או/ו נואשות. אני מאמין גם "שידע זה כוח", אני לא מחפש אתגרים מיותרים או מסתורין, אני מעדיף לדעת כמה שיותר פרטים על בת הזוג הפוטנציאלית, ולפי זה לבחון בצורה מודעת אם היא מספיק מתאימה לי, אני לא צריך "הפתעות" לא נעימות, זה לא שווה תסיכון. צרות מיותרות, אני שומר לסרטים או למשחקים ולא למציאות, במציאות הדברים הם הרבה יותר רציניים, אני לוקח בקלות בעיקר נושאים פשוטים.

"מונוגמיה (מיוונית - מוֹנוֹ = יחיד, גַמוֹס = נישואין), מצב שבו אדם או בעל חיים שומר אמונים לבן זוג אחד ואינו מקיים יחסי מין עם מספר פרטנרים במקביל, מצב הנקרא פוליגמיה. בעולם החי, מונוגמיה היא מנהג בו נשארים עם בן הזוג למטרת התרבות וגידול הצאצאים. הצופית, הפשוש, הנשר והזברה פינק הן דוגמאות לציפורים מונוגמיות. הבונה, הגירית והדרבן מונוגמיים אף הם."

"המונוגמיה מבטיחה לנקבה תמיכה במהלך גידול הצאצאים. היא חשובה בייחוד אצל בעלי חיים שזמן גידול צאצאיהם ממושך. לזכר מבטיחה המונוגמיה כי הוא מגדל את צאצאיו הוא."

"מונוגמיה סדרתית היא מצב שבו אין לאדם או לבעל חיים יותר מפרטנר אחד ליחסי מין בעת ובעונה אחת, אך יש לו יותר מפרטנר אחד לאורך החיים. בתרבויות מערביות מונוגמיה סדרתית הופכת להיות מקובלת יותר ויותר, במיוחד בשנות החיים שלפני הקמת תא משפחתי עם צאצאים, אך גם בשנים שלאחר מכן, ומכאן גם נובע שיעור הגירושין הגבוה בהן."

http://he.wikipedia.org/wiki/מונוגמיה

"זאבים מתפקדים כטורפים חברתיים וצדים בלהקות שמאורגנות על פי היררכיה חברתית ברורה ושמונהגות על ידי זכר אלפא ונקבת אלפא שהם הזוג השליט. מבנה חברתי זה נחשב במקור כמאפשר לזאב לתפוס טרף גדול פי כמה מגודלו; אולם תאוריות חדשות שמופיעות מסבירות שאסטרטגיית הלהקות מגבירה את הצלחת הרבייה ויש לה תרומה מעטה בציד."

"רוב הזוגות השליטים הם מונוגמיים, אולם יש יוצאי דופן. חיית האלפא עשויה להעדיף להזדווג עם חיה בדירוג חברתי נמוך יותר, במיוחד אם היא קרובת משפחה של חיית האלפא האחרת (לדוגמה אח או אחות). הטענה כי זאבים אינם "זוג לחיים" ומוות של חיית אלפא אחת אינו משפיע על מעמדה של השנייה, אינה נכונה. גם בשבי ניתן למצוא זאבים "אלמנים" אשר איבדו את זוגתם מפאת מחלה בדרך כלל, ואשר שומרים לה אמונים."

http://he.wikipedia.org/wiki/זאב_מצוי#.D7.9E.D7.91.D7.A0.D7.94_.D7.97.D7.91.D7.A8.D7.AA.D7.99

Berethor

New member
פעם אחרונה שבדקתי, לא כל גבר שני משחק בשחמט, מה תגיד על כך?

אנשים שנכנסים לתחום השחמט, הם בדרך כלל אנשים שמראש מתעניינים בזה או/ו טובים בזה, כן, קיימות דרכים שאולי יכולות לעודד יותר אנשים לשחק בשחמט, אבל בסופו של דבר זאת בחירה של כל אדם ואדם, בלי קשר למינו, ואם אישה בחברה שלנו רוצה לשחק בשחמט, אף אחד לא מונע את זה ממנה. בכל מקרה, לך יש את ההסברים שלך לעובדה שגברים טובים יותר בשחמט, ולי יש תהסברים שלי. מה הסיבה האמיתית לכך, היא שנויה במחלוקת, ולכן יש מגוון דעות בנושא.

אין לי מה להגיב על כך, כי זה לא רלוונטי...

לא כל גבר שני משחק שח. אז אחד מ-50 גברים, או אנערף. מציע לך לבדוק מה התוצאה הזהה אצל נשים... רמז, מספר יותר קטן...

aaa123

Member
הנקודה היא שיש טענה שזה לא מקרי.

הטענה היא שמי שיש לו כשרון לשחמט יותר ירצה לשחק שחמט ממי שאין לו כשרון,ולכן גברים משחקים יותר שחמט מנשים.

אני לא קובע שזאת טענה נכונה והשאלה היא כמובן גם איך מודדים כשרון.
יכול להיות למשל שנקודת הפתיחה הממוצעת של נשים בשחמט נמוכה יותר מנקודת הפתיחה הממוצעת של גברים בשחמט אבל אפשר למחוק את הפער אם ישקיעו גם הרבה זמן בנשים שנראה כאילו אין להן כשרון מיוחד, והן ברמת כשרון ממוצעת או קצת מעל לממוצעת אבל לא רמה יוצאת דופן,ובגלל שלא משקיעים בהן בפועל בדרך כלל הפער לא נמחק.

במונח נקודת פתיחה אני מתכוון ליכולת של שחקן אחרי שהשקיעו בו מעט זמן יחסית,וברור שילדים שונים באותו גיל הם לא בדיוק באותה רמה.
למשל אפשר לומר שילד שהבין את חוקי השחמט מהר יותר הוא בנקודת פתיחה טובה יותר ונראה כאילו הוא מוכשר יותר אבל זה לא בהכרח נכון(ויכול להיות שהפער בין הילדים ימחק אם ישקיעו בשני הילדים הרבה זמן).

בדיוק. חיות.

ואגב, המבנה הכבד והחזק יותר של זכרים רבים (לא כולם!) לעומת האשה הממוצעת (לא כולן!) נובע ככל הנראה מברירה טבעית בתוכם שנעשתה משך אלפי שנים ע"י המין הנשי - אימותינו הקדומות - שהיו זקוקות לבן זוג שיצוד וכללית ידאג לפרנסה בעת שהן בהריון ומטופלות בעוללים.

Hippolyta222

New member
עדיין לא הבנתי...

למה אתן משוות כפיה כוחנית של גברים על נשים לחיות?
חיות זה משהו קסים, גברים כוחנים לא כ"כ..

ועם ההודעה עצמה שלך אני מסכימה, ואם אני לא טועה, זה מוכח.

Berethor

New member
חיות לא כל כך מקסימום כמו שאת חושבת, גם אצל חיות יש אלימות

גם אלימות "רגילה" וגם אלימות מינית. בהרבה מינים של חיות יש צייד או/ו קרבות פנימיים, ובהרבה מינים יש דברים שאפשר לתייג כאונס, במיוחד אצל מינים שלא קיימת אצלם עונת הייחום, אבל זה קורה גם במינים שקיימת אצלם עונת הייחום. שהזכר "עולה" על הנקבה אצל חיות, הוא לא תמיד "מוודא שהיא מעוניינת בכך", מה גם שאם חושבים על זה לעומק, עצם העובדה שתנוחת "הדוגי סטייל" יותר פופולרית אצל חיות, זה הופך את העניין הזה לאפילו יותר "פשוט" מבחינה טכנית.

"ייחום הוא שלב במחזור הרבייה של מספר בעלי חיים. בעת שהנקבה מוכנה להפריה, היא מפגינה באופן גלוי את רצונה להזדווג עם זכר, כלומר, את העובדה שהיא מיוחמת. דבר זה נעשה במספר דרכים כגון שינוי במראה החיצוני, הפצת ריח אופייני, שינויי התנהגות, השמעת קולות ייחודיים ועוד. באמצעות דרכים אלה הנקבה מושכת זכרים להזדווג עימה."

http://he.wikipedia.org/wiki/ייחום

"Sometimes invoked by humans suffering from a case of species Cultural Cringe - "At least monkeys don't have wars," etc. Doesn't take them long to be corrected (monkeys in fact do fight over land and resources, and even commit murder within their own groups, just as humans do)."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ApeShallNeverKillApe

Hippolyta222

New member
ההבדל הוא

שלחיות אין מחשבות ודעת תפיסתית רחבה של מה שהם מבצעים ולנו יש.

למעלה