אינדיאנה - ניו יורק: בלי 'פורזינגאד' זה צריך להיות קל, לא ?
פרולוג: מרגי
מקשיש בן 109 הפך אותי לילדה בת 12. ליטרלי, ילדה, כלומר אישה, כלומר נקבה, כלומר אני מסתכל בין הרגליים ולא רואה כלום, כלומר כמעט תאונה עשיתי היום כי אני כבר לא יודע לנהוג, כלומר מה זה נבדל, כלומר כל סטריאוטיפ אחר שמעיד על היותי אישה לאחר 109 שנים כגבר. אין לי חשבון 'איסטגראם', לא יודע מה זה-זה, רק יודע שילדים חיים בדבר הזה ומזמן עזבו את ה'פייסבוק' שלכם, ה"קשישים" בני ה-30. אין לי עניין 'אינסטגראם', אבל באמת, בא לי לפתוח חשבון רק כדי שאוכל לפנות לחברה של מרגי ולכתוב לה : "תעזבי אותו הוא שלנו !!!1! שמאעת אותי מטומטמת?? הוא שלנו !!! אימוג'י פרה". ואז, להספים אותו בהצעות חברות, עד שיסכים. #נו_הומו . טוב, אז אחרי שהשפלתי את עצמי [שוב] מול כולם והייתי מוזר כהרגלי, זמן לחזור לענייני כדורסל NBA.
שודר בערוץ ספורט 5 LIVE .
פידבק: עבודה טובה של השדרן רן מלובני במשחק הזה. הביא את המספרים, הנתונים, העובדות - ה"סיפורים" שמאחורי שתי הקבוצות. כדורסל NBA זה לא הנישה שלו, הוא לא מרבה להופיע בשידורי NBA, אבל זה לא הפריע לו לשלוט בשמות השחקנים בצורה מלאה ולגלות הבנה למתרחש. השידור היה מאוד מקצועי. זה לא שאכפת לי אם אי-פעם ישדר שוב NBA, כן? זה לא שהוא שילם לי לכתוב בשבחו. אבל הפתעה נעימה. ישר כח!
מפגש שלישי ואחרון העונה בין הקבוצות.
במשחק הראשון הניקס הפכו פיגור 19 לניצחון.
במשחק השני אינדיאנה טיילה לניצחון קל. הפעם הניקס ללא פורזינגיס שגמר את העונה.
ברבע הראשון, 3 דקות בתוך המשחק, קריס ג'וזף קיבל את העבירה השנייה שלו וירד. זה לא השפיע מדי על משחק ההתקפה, וקיבלנו רבע טוב מבוגדנוביץ' ואולדיפו, כאשר הראשון עם שלושה לייאפים מוקדמים נכנס טוב למשחק, והאחרון הפעיל מסביב את כולם ובעצמו תרם נקודות. הגנתית, לא רבע טוב של אינדיאנה שהתקשתה בריבאונד, ולא עשתה עבודה טובה בהרחקת אנס קאנטר מהסל. 36-37 לניקס. רבע שבו שתי הקבוצות באזור ה-50% מהשדה. 16 שחקנים עלו על הלוח ברבע הראשון [8 בכל צד]. הובילו ויקטור אולדיפו עם 9 נק' באינדיאנה [כולל ההיילייט
הזה]. מולו, בניקס, הוביל אנס קאנטר עם 11 נק' ו-6 ריב'. גם אולדיפו וגם קאנטר שיחקו את כל 12 הדקות הראשונות.
ברבע השני, איבוד הכדור הראשון במשחק - כאילו, ממש הראשון, הראשון של שתי הקבוצות - הגיע כ-2 דקות בתוך הרבע ! מתי ראיתם דבר כזה בפעם האחרונה ששתי הקבוצות לא מאבדות כדור ב-14 הדקות הראשונות? ריצת 0-9 של אינדיאנה נתנה יתרון 5. הריצה המשיכה ל-2-12, שנתנה יתרון 6, כולל 2 שלשות של בוגדנוביץ'. הריצה היתה חשובה בדקות האלו, משום שאיפשרה לויקטור מנוחה ארוכה וטובה - נכנס בדיוק באמצע הרבע. ההגנה של אינדיאנה השתפרה, והניקס כפו זריקות מרחוק. הריצה נעצרה ב-2-14, יתרון 8, במהלכן של כמעט 5 דקות. אם היה נדמה שאינדיאנה תברח, אז הניקס הגיבו בריצת 0-8 משלהם, שהשוותה את המשחק ב-53 לכל צד. עד לסיום הרבע אינדיאנה חזרה להוביל, ולקראת סיום המחצית קיבלה את
הדאנק העוצמתי הזה בסיבוב של אולדיפו. 62-68 אינדיאנה במחצית. בוגדנוביץ' עם 9 נק' ברבע [3 שלשות] היה חלק מהותי מהדקות הטובות. בניקס, קורטני לי עם רבע של 10 נק'. מחצית תחרותית.
ברבע השלישי, ההפרש הגיע בשיא ל-20. אולדיפו דפק עוד היילייט עם
'פוסטר' על הפרצוף של קייל אוקווין. הניקס לא היו במשחק, אבל בדקות האחרונות במעבר של אינדיאנה למחליפים - עם אולדיפו כחיזוק איתם, חזרו למשחק, וב-2 הדקות האחרונות עשו גם ריצה של 0-7 שאיימה להוריד לחד-ספרתי. 84-94 אינדיאנה. הניקס במרחק סביר, למרות רבע של 30% מהשדה ו-1 מ-9 משלוש.
ברבע הרביעי, 2 דקות בתוך הרבע, שלשה של קייל אוקווין הורידה ל-7 בלבד. בהמשך ההפרש נע סביב ה-10 עד שכדקה לסיום, שלשה של פרנק ניליקינה הורידה ל-6. אולדיפו מיד הגיב בשלשה משלו, העלה ל-9 הפרש וגמר סיפור - אם היה למישהו ספק שיש פה סיפור לגמור.
113-121 לאינדיאנה בסיום. הניקס נופלים למאזן 8-1 כאשר פורזינגיס לא משחק.
השחקן המצטיין: ויקטור אולדיפו. 30 נק' [24-10 מהשדה, 8-2 משלוש, 10-8 מהקו], 8 ריב', 9 אס' [1 איבוד כדור] ו-6 חט' ב-39 דקות משחק. זה עליו, ללא ספק. דרך הגנה חזקה הביא את הבריחה. קלע 10 נק' ברבע האחרון. 6 חט' זה לא שיא עונתי שלו, אבל זה משחק 40 ברציפות שלו עם חטיפה, ובכך משווה את שיא הפייסרס של מטה וורלד פיז;
בויאן בוגדנוביץ' עם עוד משחק טוב. 20 נק' [4 שלשות]; תדאוס יאנג בלט גם הוא כאחד הטובים, היה אקטיבי ומעורב כל המשחק. 18 נק' [2 שלשות], 11 ריב' [8 בהתקפה ! ! !] ו-5 אס' [2 איבודי כדור]; מיילס טרנר סיים עם 13 נק' ו-6 ריב' [2 בהתקפה], ודומאנטס סאבוניס עם 6 נק' [11-2 מהשדה, 2-2 מהקו] ו-8 ריב' [2 בהתקפה] לצד קצת עזרה של אל ג'פרסון עם 6 נק' ב-12 דקות משחק, התקשו מול הגבוהים של הניקס. לא בפעם הראשונה העונה שאנו עדים לקושי של הביג מנים שלנו מול סייז בצבע; ג'ו יאנג, הגיע הזמן שנזכיר גם אותו. 11 נק' באחוזים טובים מהספסל; לנס סטיבנסון נתן את התרומה הרגילה שלו מהספסל והיה טוב. 15 נק' [3 שלשות] ב-21 דקות. קלע 7 ברבע האחרון;
בניקס, 7 שחקנים קלעו בדאבל פיגרס, אבל זה לא משקף. זה היה משחק מאוד בינוני של הקבוצה מניו-יורק, שלא הרשימה אותי. אנס קאנטר בלט מתחת לסל עם 17 נק' ו-11 ריב' [3 בהתקפה], אבל עשה את רוב הנזק ברבע הראשון ואז נעלם; מייקל ביזלי עם דאבל-דאבל של 16 נק' ו-13 ריב' [4 בהתקפה]; טים הארדווי ג'וניור עם 17 נק' [9 ברבע האחרון] וקורטני לי עם 14 נק'; הספסל של הניקס היה לא רע ברבע האחרון. קייל אוקווין בלט עם 14 נק' [מתוכן 8 ברבע האחרון], 9 ריב' [3 בהתקפה] ו-3 חס' ב-21 דקות. עמונאל מודיאיי, שהגיע מדנבר וערך הופעת בכורה, תרם 14 נק' ו-10 אס' [2 איבודי כדור], ופרנק ניליקינה הוסיף 12 נק' [2 שלשות] ולפחות בכמה זריקות ששיחרר מהיד נראה כמו שחקן ששייך לליגה;
ליין ליף: טי ג'יי לא התלבש.
** Chris Smoove
מתקצר.
** חולצת ה'אול סטאר' של ויקטור אולדיפו
הוצגה בפני הקהל הביתי.
המשחק הבא -- אינדיאנה תצא לניו-יורק למפגש נגד הקבוצה השנייה של העיר, ברוקלין נטס [ד']. יהיה זה המשחק האחרון שלנו לפני פגרת ה'אול סטאר'. ברוקלין קבוצה מפוזרת ולא יציבה, גם אם השתפרה במעט מהעונה שעברה. סמנו 2 בטופס הטוטו.