משחקי הלילה, שיקגו-אינדי, גולדן ללא קארי נגד דאלאס

billc

New member
מוקדם מידי לשפוט על פי משחק אחד

היה להם משחק כזה במשחק טרום העונה, שקארי לא שיחק נגד הקליפרס
הם הפסידו ב35 הפרש,

אין שום ספק שגרין ותומפסון נשמרים יותר צמוד שאין קארי

אבל גם במשחק הזה היה סמנים שיש להם הרבה כלים בהתקפה, ולפעמים לוקח כמה משחקים כידי לדעת להסדר בלי הכוכב שלך, מחר נגד האין הגנה של יוסטון, לדעתי יהיה להם משחק הרבה יותר טוב

אודי188

New member
על פי הגישה הזו

עומרי כספי הוא שחקן של 36 נקודות ו9 שלשות למשחק.

אודי188

New member
מעניין מה המסקנה שלך עכשיו?

ציטוט מתוך כתבה:

"
יוסטון - גולדן סטייט 114:110
קרי אמנם לא שיחק, אבל קליי תומפסון ודריימונד גרין דווקא כן. הראשון רשם 38 נקודות, מתוכן שש שלשות והשני סיפק עוד טריפל-דאבל לאוסף בדרך לניצחון מספר 30 העונה ואולי גם שבירת השיא בסיום העונה של שיקגו בולס המיתולוגית."

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4747213,00.html[/URL]
אז עכשיו אתה תפרסם תגובה
"
כל מי שתהה מה גולדן שווה בלי קארי

מקבל עכשיו תשובה ברורה.
"
?

יש לי תחושה שלא.

אבל איזה כיף זה לחרוץ גורלות לפי משחק אחד?
מאוד רציני ומעמיק.

DARKSEID

New member
די עם האגרסיות. פה זה לא טוקבקים של וואלה

אתה יכול לא להסכים עם הדעות והתגובות של rapgamer4ever, אבל אל תעשה את זה ככה.

rapgamer4ever

New member
הוא הגיב לניר

זה לא משהו שמכוון כלפי אישית. הוא פשוט לא יודע לתקשר עם אנשים באופן כללי.

DARKSEID

New member
צודק, טעות שלי. כנראה חשבתי על תגובה שלו כלפיך לפני כמה ימים

OrEl74

Well-known member
מנהל
כל מי שתהה מה גולדן שווה בלי קארי

מקבל עכשיו תשובה ברורה.
&nbsp

אודי188

New member
יצאת גדול (בלי ציניות)

חבל שמיהרת להצטרף לטרנד האללה של קרי ויצאת בהצהרות על סמך משאלות לב כאילו הן עובדות חקוקות בסלע.
אבל באמת מעניין אותי לשאול בעיקר אותך אבל זה פתוח לכולם.
1. דרק רוז בשיא הכושר מול סטפן קרי מי יותר טוב לדעתך?
2. במי אתה אוהב יותר לצפות (קרי/ רוז) ?
3. למה סטפן קרי מקבל כלכך הרבה הייפ ווסטברוק זוכה לכמעט התעלמות למרות הנתונים הסטטיסטיים שלו?
4. נניח ואתה צריך להרכיב את הקבוצה מכל הזמנים ונותרו רק 2 שחקנים על המדף.
אייברסון וסטפן קרי את מי אתה בוחר לקבוצה שלך?
5. מי מהם (קרי / אייברסון) היה מנצח במשחק אחד על אחד היפוטטי?
6. אותה השאלה כמו 4 אבל הפעם נותרו על המדף קרי או רג'י מילר במי אתה בוחר?

OrEl74

Well-known member
מנהל
OK

קודם כל, חשוב לי להבהיר משהו.
ראיתי את התגובה שלך ושל billc אתמול אבל בגלל עומס, לא יכולתי להגיב אז אני אגיב עכשיו:
אני כמובן מסכים עם שניכם ובטח שלא באתי לחרוץ גורלות אחרי משחק אחד.
יחד עם זאת, אני חושב שאי אפשר להתעלם מהעובדה שבמשחק הראשון בלי קרי, גולדן חוטפת 30 הפרש ותרצה או לא תרצה, זה אומר המון.
כמובן שה טבעי שכשאחד מהשחקנים הטובים בעולם לא משחק, הקבוצה שלו נראית אחרת לגמרי אבל לא נראה לי שהתפרקות כזאת בלעדיו זה משהו שאמור לקרות.
&nbsp
ולשאלותיך:
1. דרק רוז בשיא הכושר מול סטפן קרי מי יותר טוב לדעתך?
שאלה מעניינת, אני קצת משוחד כי בכל זאת אני אוהד בולס ובכל זאת נראה לי שהעונה הלא נורמלית הזאת של קארי, נותנת נוק אאוט לעונת ה-MVP של רוז כך שהתשובה היא קרי.
2. במי אתה אוהב יותר לצפות (קרי/ רוז) ?
מאוד אהבתי לצפות רוז בשיאו, המהירות המטורפת שלו ושינויי הכיוון המהירים תופעה נדירה לא פחות מיכולת הקליעה של קרי.
במקרה הזה אני הולך עם רוז אבל זה כבר עניין של טעם אישו, אני פשוט מעדיף שחקנים אתלטיים שמסוגלים לתת שחקן שגבוה מהם בראש, דאנק לפנים

3. למה סטפן קרי מקבל כלכך הרבה הייפ ווסטברוק זוכה לכמעט התעלמות למרות הנתונים הסטטיסטיים שלו?
אני לא חושב שהוא זוכה להתעלמות, תזכור שאנחנו בישראל לא באמת יודעים מה קורה בתקשורת האמריקאית ומה הלך הרוח ברחוב האמריקאי.
ובכל זאת צריך גם לקחת בחשבון שווסטברוק משחק ליד דוראנט ואין ספק שזה משפיע על דעת הקהל והתקשורת בשעה שסביב קרי אין שום סימן שאלה לגבי היכולת שלו לקחת קבוצה ולהעיף אותה למעלה.
4. נניח ואתה צריך להרכיב את הקבוצה מכל הזמנים ונותרו רק 2 שחקנים על המדף.
אייברסון וסטפן קרי את מי אתה בוחר לקבוצה שלך?
מייקל ג'ורדן

אני באמת מתקשה לענות על השאלה הזאת כי אייברסון היה ראחד מהשחקנים היותר אהובים עלי, אם אני אנסה להיות אובייקטיבי אז נראה לי שקרי עדיף כי הוא שומר יותר טוב.
5. מי מהם (קרי / אייברסון) היה מנצח במשחק אחד על אחד היפוטטי?
מאוד פשוט, אחרי התקפה אחת אחד מהם היה נוגע את קרסול ימין והשני את קרסול שמאל והסתיים המשחק

6. אותה השאלה כמו 4 אבל הפעם נותרו על המדף קרי או רג'י מילר במי אתה בוחר?
אני אענה לך בשאלה הזאת גם על השאלה על אייברסון.
בעיניי אי אפשר לענות על השאלה הזאת כרגע, אייברסון נתן 12 עונות נהדרות בליגה הזאת, רג'י שיחק כמה? 18 עונות?
קרי עם כל הכבוד, משחק כבר 7 עונות בליגה בחוסר עקביות ועם הרבה פציעות בתחילת הדרך ורק ב-2 וחצי העונות האחרונות הוא התפוצץ עם כל הכישרון העצום הזה שיש בו.
אין ספק שהוא תופעה מיוחדת אבל אני לא חושב שאפשר להשוות את מה שהוא השיג עד היום למה שאייברסון או רג'י השיגו וזה למרות שלו יש אליפות ולהם לא.
בוא נחזור לשאלה הזאת בעוד 5 עונות ונוכל לענות עליה קצת יותר ברצינות ובפרספקטיבה נכונה.
&nbsp

אודי188

New member
אני חושב שנסחפים קצת עם הטרנד של סטפן קרי.

כן הוא שחקן טוב ובעיקר שחקן שמלהיב לראות.
אבל מפריע לי שמזלזלים בשאר השחקנים בקבוצה.
גולדן סטייט האלופה מזכירה לי את דאלאס האלופה מהבחינה הזו שאמנם לקבוצה יש סופרסטאר מנהיג אבל היא בנויה מאיזונים וכל שחקן תורם את החלק שלו.
קבוצה מגובשת שפועלת כמו מכונה. (ואותה דאלאס נתקלה בקשיים ולא מעט הפסדים בעונה הרגילה עד שהתגבשה השיטה והתגברו על פציעות)

קצת כמו העונה שבה זכתה סאן אנטוניו באליפות האחרונה שלה, אבל לדעתי האישית אותה סאן אנטוניו שיחקה את הכדורסל העילאי ביותר שלי יצא לראות אז אני לא רוצה להשוות קבוצות אליה.
לאנשים יש זיכרון קצר אבל קרי (לדעתי) לא יותר טוב מהעונות הגדולות של פארקר בסאן אנטוניו וגולדן סטייט עדיין לא מתקרבת לסאן אנטוניו הגדולה.
אנשים קצת מתעלמים מההישגים של ווסטברוק כי הוא מפלצת אתלטית אבל נופלים מכל מהלך של קרי רק בגלל שהוא נראה כמו השכן הנחמד ממול.
לדעתי דרק רוז בשיא כושרו היה יותר טוב מקרי ובטח שיותר מלהיב. זה שהוא לא זכה באליפות זה לא היה בגללו אלא בגלל הקבוצה והשחקנים בקבוצה וגם המאמן ברמה מסוימת משום שזה מאמן שתמיד חסר לו הגרוש ללירה כדי להפוך למאמן שלם.
רג'י מילר עשה דברים היסטוריים חד פעמיים בNBA לדעתי קרי עדיין לא ברדיוס של השוואה לרג'י מילר.
אני חושב שמבחינת ההנאה בצפייה קרי הכי קרוב לאייברסון וזאת מחמאה לא קטנה עבור קרי. חוץ מזה שגם הוא שיחק עם איגוודאלה...

מה שאני רוצה לומר זה שצריך לשמור קצת על פרופורציות או שמצד שני נגלה שהשחקן הכי טוב בעולם כיום כפי שחלק קוראים לו , הוא אפילו לא בדרג של הגדולים באמת בתקופות הקודמות של המשחק.

ואם משווים את קרי למסי אז זה כמו לומר שמסי לא עומד בשורה אחת עם פלה ומארדונה אלא בשורה של פלאטיני.

קרי משחק בקבוצה מוכשרת שקרה והפסידה פעם אחת ב30 הפרש העונה וכבר קברתם את כל שאר השחקנים בקבוצה.
זה קורה בNBA שקבוצה מוותרת על משחק. זה קורה גם שדברים פשוט לא מסתדרים. זה קורה שיש נאחס ביום מסוים או עייפים מנטלית או פיסית או גם וגם.
זה קורה שבמכונה משומנת כשמוציאים חלק אז המכונה קצת מקרטעת.

זה לא אומר כלום.

קרי אחלה שחקן מלהיב. כמו רוז בזמנו וכמו ווסטברוק או אייברסון בזמנו או פארקר בסאן אנטוניו.
זה הכל.
וזה המון!
אבל לא צריך להגזים.

לדעתי קארי הרבה יותר טוב מרוז בשיא וזה אפילו לא קרוב

רוז בשיא שלו היה סלאשר מדהים, עם הצעד הראשון הכי קטלני בליגה, שינויי כיוון מרשימים ופינישר מעולה. אבל מעבר לזה הוא היה קלעי סביר מהמיד ריינג', בינוני משלוש, מוסר סביר, שומר בינוני ולא מנהיג גדול.
&nbsp
לקארי אולי אין את האתלטיות והאקפלוסיביות שהיו לרוז (או לווסטברוק של היום לצורך העניין שהוא שחקן די דומה לרוז ה-MVP, אפילו עדיף עליו בעיני) אבל הקליעה הקטלנית שלו לצד יכולות דריבלינג יותר מרשימות מלשני האחרים (וכמובן השילוב הפסיכי של שוטינג אוף דה דריבל) הופכת אותו לכלי התקפי הרבה יותר מסוכן.
&nbsp
בעוד עם רוז ו-ווסטברוק תמיד יש לך את האפשרות של ללכת מתחת לחסימה ולתת לו לקחת מיד ריינג' ביעילות גבולית או להכריח אותו לכיוון הביגמן שלך ולגרום לסיום קשה בצבע עם קארי אין אלטרנטיבה מלבד דאבל טים שכופה משחק 4 על 3 שמן הסתם שווה לנקודות אוטומטיות בעשרות פוזשנים.
&nbsp
אפשר להתווכח אם רג'י מילר הוא סט שוטר עדיף מקארי או לא (לטעמי התשובה היא לא), אבל כל אספקט אחר במשחק הולך לטובתו של קארי. יש לרג'י את הלונג'ויטי לטובתו אבל אני לא רואה איזה קלף יש לו מעבר לכך בהשוואה ביניהם. רג'י מילר בשיאו הוא סקורר שמושך הרבה אש ובכך גם נותן במה לשאר החבר'ה שבקבוצה שלו אבל הוא לא יוצר לקבוצה שלו מצבים באותו טיב של קארי מעצם העובדה שהוא הרבה פחות מסוכן עם הכדור ביד ושהוא פשוט מוסר בינוני.
&nbsp
האמת שנראה שאנחנו כל כך רחוקים אחד מהשני בהשוואות של שחקנים אחרים לקארי שיהיה לנו קשה למצוא הסכמה. בכל מקרה אני אשאל אותך, האם אתה מסכים שקארי הוא הקלעי הכי טוב אוף דה דריבל אי פעם בהנחה שאנחנו מתחשבים גם בטווח ולא רק במיד ריינג'? זאת כמובן לא הוכחה שהוא שחקן עדיף מאחרים אבל רציתי לדעת איפה אתה עומד בנושא הזה.

אודי188

New member
כפי שאני רואה את בדברים...

פרמטר אחד (כל פרמטר) הוא חסר חשיבות.
בהחלט יכול להיות שקרי הוא הקלעי הכי טוב אוף דה דריבל אי פעם.
ופארקר הוא השחקן עם הסיומת הכי טובה אי פעם מתחת לסל.
ורוז (היה) השחקן עם הצעד הראשון הכי מהיר אי פעם.
וכך הלאה וכך הלאה.
כשאני מסתכל על קרי אני מסתכל עליו ב2 מובנים (לא כלכך מדידים ויותר סובייקטיבים).
האם הוא מהשחקנים המלהיבים שיצא לי לראות?
ואני זכיתי לראות שחקנים כמו מג'יק שהיה רכז מדהים שבמשחק מסוים שיחק בתפקיד הסנטר. ראיתי את לארי בירד שהוא כולו פרסומת לההיפך מאתלטיות אבל עם לב רצון ונחישות ויכולת קליעה והכרעת משחקים על ידי עשיית המעשה הנכון ברגעים הכי מכריעים ( לא רק קליעות).
זכיתי לראות את ג'ורדן, סטוקטון ומלון את אייברסון ורג'י מילר ואת קובי ושאקיל ואת פארקר ג'נובילי ודאנקן ופופ.
ואת סטיב נאש שעבורי הוא הרכז הכי גדול בכל הזמנים והוא לא היה קרוב לאתלטי, לא קפץ, לא רץ מהר, שחקן הגנה מוגבל (כתוצאה מהנחיתות הפיסית) אבל היה שחקן מלהיב על הפרקט ומחוצה לו.
ואת דירק נוביצקי המגודל שגדל והתבגר עם כל עונה עד לעונת השיא.

המיוחד בעידן הנוכחי של סאן אנטוניו וגולדן סטייט הוא שהקבוצה גדולה מסך חלקיה ובכך הן מזכירות לי את דטרויט האלופה בתקופת הוואלסים קצת יותר משודרגות.

לדעתי זה מוטעה לתת את הקרדיט או את עיקר תשומת הלב לשחקן כזה או אחר בתוך הקבוצות האלו.
קח את פארקר מחוץ לסאן אנטוניו או את דאנקן ויש סיכוי שסאן אנטוניו לא לוקחת אליפות. אבל זה יותר מזה, קח את בוריס דיאו או קוואי לנארד או דני גרין ותוציא אותם מהקבוצה ההיא וגם אז אני לא בטוח שהם היו זוכים באליפות.
אותו הדבר גם בגולדן סטייט.
לדעתי הדבר הכי מרשים בגולדן סטייט הוא תהליך הבנייה וההרכבה של הקבוצה.
בחיבור של כל האינדיבידואלים למערכת אחת שפועלת כמו מכונה משומנת שלא תלויה באופן קיצוני על מגה סופר סטאר בודד ועוד סייד קיק לידו.
קח את שיקאגו בלי ג'ורדן ופיפן. קח את הלייקרס בלי קובי ושאקיל קח את הלייקרס בלי מג'יק וקארים או את מיאמי בלי ווייד ושאקיל או בלי ווייד ולברון. כל הקבוצות הללו יהפכו לקבוצות חלשות . לא בינוניות אלא חלשות!
קח את סאן אנטוניו בלי פארקר ודאנקן והיא עדיין קבוצה טובה.
קח את גולדן סטייט בלי קרי ותומפסון והיא עדיין קבוצה טובה.
לא אלופה אבל עדיין קבוצות פליי אוף לגיטימיות במערב.

השאלה השנייה בעניינו של קרי היא:
האם הוא (מתקרב) לשחקן מושלם?
מה זה שחקן מושלם?
שחקנים שהתקרבו בעיני לתואר שחקן מושלם הם מעטים ורבים יחלקו עליי.
ג'ורדן, קובי, דאנקן, נאש, טי מאק, אייברסון ורג'י מילר עולים לי לראש בהקשר הזה.

שחקן מושלם בעיני הוא לא שחקן שעושה את העבודה ב2 צידי המגרש. גם אבל לא רק.
שחקן מושלם בעיניי זה שחקן שיש לו את החוסן המנטאלי ומסוגל להוביל את הקבוצה. ולעשות את זה עם קלאס.
ג'ורדן היה רודה ומשפיל את חבריו לקבוצה כדי להוציא מהם את המקסימום. כך גם מספרים על קובי. לדאנקן ונאש יש מנהיגות יותר שקטה וחיובית. את רג'י מילר שום דבר לא שבר אף פעם (פרט לאחותו) והכל היה אפשרי הוא היה מנהיג על ידי מתן דוגמא אישית.

מבחינה פיסית לברון הוא השחקן המושלם אבל כולנו יודעים שהוא לא השחקן המושלם כי אין בו את הצד המנטלי. הוא מנסה לזייף אותו, לשחק את המשחק כאילו יש לו. אבל בתכלס הוא הגרסה היותר מוכשרת של וינס קרטר.

עכשיו על פי הפרמטרים האלו איפה אני שם את קרי?

עוד לא ידוע.
הוא עדיין לא עבר את מבחני האש ששאר הכוכבים האלו חוו.
אין בו צד הירואי יש בו צד מוכשר עם פרסונה של השכן ממול.
זה חביב.
אבל בינתיים זה מסתיר את התכונה הכי נפלאה בגולדן סטייט וזה מגיע דווקא מהצוות המקצועי שבנה את הקבוצה ואז הנחית את סטיב קר כדי להדביק את הכל.
זאת הגאונות האמיתית של מה שאנחנו חווים היום בגולדן סטייט.

billc

New member
תמיד יש קצת אובר היפ לגבי שחקנים, השאלה למה זה מפריע לך

עדיף להלהב להנות מהרגע, ואז בהמשך לחזור למציאות

מדובר בשחקן יחסית בלי שום יתרון פיזי, לא גבוה, לא סופר אתלטי ,לא מהיר.
אבל
סופר חכם, סופר קבוצתי, וקלעי עילאי. למה לא להנות ולהסחף משחקן כזה? אם יהיה לו כמה משחקי נפל, האם זה יעשה לך את החיים יפים יותר, תהיה מאושר שצדקת?

חלק מהנאה שהיה מלארי בירד, שגם הוא מבחינת פיזית היה אנדרדוג, אבל מצא דרכים לעזור לקבוצה שלו להיות מעולים

אני כן מסכים איתך שלא צריך להוריד מהשחקנים האחרים או מהשיטה.
אבל אם יש הזדמנות להנות ולהסחף משחקן זה קארי.
פה בפורום אנחנו לפעמים מנסים להתלהב ממה שרואים, ולא להיות צודקים בכל דיון.

אודי188

New member
אני אנסה להסביר לך

דבר ראשון אני רוצה להבהיר.
זה לא אני שחיכיתי בפינה לקרי אלא התגובה של חלק מהכותבים כאן שממש חיכו להוכיח כמה גולדן סטייט קבוצה עלובה בלי קרי.
אני לא מחפש את קרי כי אני גם לא חושב שהוא המרכז (כפי שפירטתי בתגובה לדאמבי). אני חושב שבמקרה של גולדן סטייט ההתעסקות בעץ אחד מסיטה את תשומת הלב מהיער המופלא שמישהו הקים שם באזור צחיח ועל ידי מלאכת מחשבת שראויה להערכה.
לדעתי ראויה להערכה יותר גדולה שלה ראוי סטפן קרי בשלב זה.

אני מהמעריצים של נאש שעונה להגדרה (כלשונך)
"
מדובר בשחקן יחסית בלי שום יתרון פיזי, לא גבוה, לא סופר אתלטי ,לא מהיר.
אבל
סופר חכם, סופר קבוצתי, וקלעי עילאי. למה לא להנות ולהסחף משחקן כזה?
"
לנאש היה מאמן מוגבל על הספסל ושחקנים מוגבלים (גם הוא) על המגרש.
אבל לקח את האסופה הזו ואלמלא פגיעה מכוערת של רוברט הורי לדעתי היה גם לוקח איתה אליפות (או לפחות היה מגיע לקבוצה הזו לקחת אליפות).

במקרה של גולדן סטייט מדובר בקבוצה שגדולה מסך חלקיה. זה לא מקטין מסך חלקיה אבל ההתעסקות בסך חלקיה ובעיקר בסך של חלק אחד מקטינה מההישג של אלו שבנו את הקבוצה הזו.

זאת מפלצת מזן אחר ממה שהכרנו.
ראינו ניצוצות בדיטרויט של הוואלאסים. ראינו שלמות קבוצתית בסאן אנטוניו אבל כאן מתהווה מפלצת חדשה, מהירה, חכמה, משומנת וההתעסקות באינדיבידואל כזה או אחר קצת מחטיאה בעיניי את העניין.

ההגנה של יוסטון הייתה זוועתית

הרחבה הזכירה יותר טיילת, כשחלק גדול מהאסיסטים של גרין היו פנימה לליי-אפים.
השיא כמובן הייתה השלשה החופשיה שהפכה לדאנק של איגודלה.
כאילו שהחיסרון של קרי היה תירוץ בשביל יוסטון לא לשמור, במקום שיוסטון תזנק על ההזדמנות שאפשר להתחיל לשמור על קו השלוש ולא מהחצי.

באטלר מנצח את אינדיאנה עם הבאזר אחרי הארכה

שתי הקבוצות באו פצועות וחבולות
שיקאגו בלי רוז ונואה
אינדי בלי מיילס והיל
&nbsp
משחק שלא התעלה לרמה גבוהה העלה הילוך בסיום
זה היה נראה כאילו זה הולך לעוד איזה מותן של 4 הארכות כמו נגד דטרויט
אבל באטלר החליט שאין לו כוח וניצח את המשחק לאחר שלשה ענקית של אליס שהשוותה ל100-100
&nbsp
ניצחון חשוב מאוד לשיקאגו שבתקופה לא טובה ונכון לעכשיו אפילו לא בטוחה בפלייאוף

BeniTaz

New member
כשאומרים "היל" באינדיאנה צריך לציין גם את שמו הפרטי :)

billc

New member
המשחק של כספי נגד גולדן יכול לפעול נגדו

יכול להיות שעכשיו יתחיל להיות על הראדאר של קבוצות שמשחקות נגד סאק
זה לפחות מה שהשדרנים של סאק רומזים, והם יתכוננו כלפיו .

יש הרבה צלפים בליגה שנהנים מזריקות חופשיות ,כי הם לא זורקים הרבה ורק מחכים להזדמנות, שוב אני אומר, כספי חייב להמשיך לעבוד על החדירה לסל

דרך אגב, ג׳ורג קארל אמר לעיתונים שכספי השתפר מאוד העונה בהגנה

Nirwood

New member
איך זה פועל נגדו?

אם קבוצות ישמרו יותר על כספי הן יחלשו בהגנה, כשיש לך בקליבר את קאזינס, רונדו וגאי, אפשר לעשות אחלה דברים בהתקפה.

למעלה