משחקי הכס - SECOND SONS - שרשור דיון

tomashi1

New member
ספויילר לפרק

אחרי שהוא נעץ אותה במת המהלך, הוא השאיר אותה בשלג. אתה זוכר מה קרה בספר בשלב הזה?
אני באמת חולק עליך שהיינו צריכים לראות את חאליסי ערומה בשביל ליצור את המתח שאתה מדבר עליו- אולי אפילו היה יכול להיות טוב יותר לעניין הסצנה אם היא הייתה עטופה בחלוק מלכתחילה

Zarniwoop

New member
אבל ציצים

הו לא שמתי לב שזה מה שהוא עשה.
הוא לא מצא כמה כאלה? בכל מקרה זה לא יעבוד על הוויטס שהם אמורים לפגוש, אבל הם כן צריכים את זה בשביל לגלות שזה לא עובד :S

Indego

New member
הסבר לנטישה של הנשק:

(כנראה) סאם וגילי יפגוש את הקבוצה הגדולה יותר של המתים המהלכים, אז בהפקה רצו שהם ייראו חסרי אונים לגמריי, ושלסאם לא תהיה בכלל אפשרות להילחם, ואז קר ידיים והעורבים יחלצו אותם.

rsmb1

New member
ההפך

סצינות עירום וסקס לא צריכות להימצא רק כשרוצים לקדם את העלילה.
העירום והסקס צריכים להיות שם פשוט כי זה טבעי שזה יהיה חלק מהעיסוק של הדמויות. סוף יום והגיוני שדאני תימצא במקלחת כשדהאריו מגיע. היה אפשר למצוא לה עיסוק אחר, אבל לא צריך להתעקש להימנע מהצגת עירום. הסדרה לא מתחזה לחסודה.

כמובן שגם עירום וסקס אפשריים בלי להראות הרבה (למשל במד מן), אבל זו לא הדרך של HBO, ואני חושב שאם זה היה כך להרבה קוראים הייתה עוד סיבה לכעוס על יוצרי הסדרה שהם מורידים מ"רצינות" הספרים כשהם לא מראים דברים שמרטין מתאר.

KallaGLP

New member
רוב סצנות הסקס בסדרה עד כה

היו גסות, מוגזמות ומיותרות, והשיא היה כשאצבעון (!) גילה את סודותיו הכמוסים ביותר לזונות עירומות שהתעסקו זו עם זו. מצאו להם! אצבעון חושף את סודותיו, ועוד לזונות שאחר כך מקשקשות עם כל גבר חרמן שעובר דרכן. בקיצור, הסצנה הזאת לא מספיק שהייתה דוחה ולא קשורה לכלום, גם הרסה את הדמות לגמרי.

Serf SaN

New member
אוף... ממש אוכזבתי מהפרק.

לא יודע למה, ממש העלתי את הציפיות שלי לשלושת הפרקים האחרונים.
למרות שזה היה טיפשי מצידי כי את רוב הדברים ידעתי שישנו אותם עוד מראש.

ידעתי שכנראה ישלבו בין שני קבוצות השכירי חרב.
אבל זה דבילי, למה לתת להם את החביות יין אם דאינריז לא תוקפת אותם בלילה?
ואם מירו מת אז איך באריסטאן יציל אותה ממנו.. מבאס שכל דבר קטן שמורידים צריכים להוריד גם מדמויות אחרות אח"כ.

המראה של דאאריו איכזב אותי עוד מההתחלה שראיתי תמונות לפני כמה חודשים, אבל קיוויתי שהדמות עצמה תהיה מוצלחת.
לא.
במצב הזה כבר הייתי מעדיף שהיו משאירים לו את המאפיינים הזרים שלו. נכון שזה היה מגוחך לראות מישהו עם שפם צהוב וזקן כחול מחולק לשלושה עם שן זהב ושיער ארוך כחול.
אבל,
יכלו למתן את זה בדיוק כמו שמיתנו את המראה של ג'אקן. יכלו לתת לו רק שיער כחול, לא בגוון חזק אלא חלש יותר, ולהסביר שזה מנהג של ערים באסוס. מה הבעיה? אז במקום להראות דברים חיוניים אלה מראים לנו מטבעות מוולאנטיס... ואוו. מדהים. כל כך הרבה עומק ועניין.

אם כולם מדברים על סצינות עירום מיותרות, לתפוס את דאינריז בזמן עיסוק בדבריה האישיים - חכם. אבל למה במקלחת? סתם כדי להראות ציצים.
זה מוריד מערכה כמלכה. צריך להיות לאנשים שתחת פיקודה (או רוצים להיות) קצת יותר כבוד.
אבל כן, זה מכין אותנו למערכת יחסים ביניהם בלה בלה בלה. יופי, מעניין ממש. שוב מראים כמה זה רדוד וחלול...

החתונה. הו הו החתונה. שאני לא אתחיל עד כמה היא עצבנה אותי.
סדרה שמתיימרת להציג דמויות כרעות וטובות כאחד, לא צריכה להקטין את הדמות של סאנסה כדי שלא כולם ישנאו אותה אחרי מה שהיא עשתה לטיריון בחתונה.
צריכים להבין כמה מבייש זה היה בשבילה. כל ההרגשה של החתונה לא עברה נכון מצד הסדרה. פשוט לא.
פשוט מעצבן.
וסוף סוף חתונה ווסטרוסית אמתית. ציפיתי לראות הרבה יותר! החתונה של טאליסה ורוב הייתה זריזה ושושואיסטית. זאת לא.
למה לא להשקיע בדבר הזה ששמים מעל לראש הבתולה שלה? עם הcloak שבצבעי בית סטארק? והקטע המפדח עם הנשיקה...? ארג.
זה פשוט לא היה מרגש כמו שזה היה צריך להיות. לא מספיק אי-נעימות הרגשתי מזה.

סאם הלא מחסל.
מדהים, תהרסו עוד הסצינות האפיות האלה..

הדבר היחיד שכן אהבתי היה סצינות גנדרי. היה מעניין. ואריה לשניה וחצי.

פרק סביר

ודווקא הסיום חלש.

עירום או לא עירום, הסצינות עם דאני היו טובות. דאאריו בא בסגנון שונה לחלוטין מהספרים - אבל זה לא בהכרח דבר רע. קצת כמו היחסים בין טיריון ושאי. הם מספקים בסדרה קמצוץ של מלודרמה רומנטית שחסר בעולם הספרים של מרטין אבל זה מושך את הצופים, ואני אצטרך לחכות לסוף העונה הרביעית כדי להחליט אם זו הייתה החלטה נכונה לעשות ששאי באמת אוהבת את טיריון או שזה הרס משהו מהותי. באותה מידה אני חושב שלתת לדמות של דאאריו להתפתח בכיוון שונה יכולה להיות החלטה טובה או החלטה רעה, ועצם זה ש"זה לא היה ככה בספרים" היא לא בהכרח החלטה גרועה.

טיריון שיכור - וואו. שחקן ענק, דמות משכמה ומעלה, סצינות כתובות בצורה משובחת (קוראי הספרים: טיריון מודה שהוא אשם בהמצאת בדיחות גרועות. קריצה משמעותית לעונה הבאה). ובכלל, החתונה צולמה נהדר: המבט דרך עיניה של סאנסה כשהיא עוברת דרך הקהל אל הספטון, עם קלוז-אפים על כל הדמויות השונות (עם הופעה של פייסל וואריז, המבטים על פניהם של מארגרי, ולהבדיל של טייוין וסרסיי וכו'), השנינות של אולנה על דרגות של קרבת משפחה (ליהוק מוצלח בהרבה ממה שחשבתי כשראיתי אותה בפעם הראשונה, ואחד הליהוקים המוצלחים בסדרה הזו באופן כללי), והקטע שבו ג'ופרי לוקח את השרפרף שהכינו לטיריון - תוספת חביבה מאוד לספרים. הטקס עצמו קצת אכזב - חוץ מהגלימה, זה טקס נוצרי מאוד, ולא שאני מתלונן (דת השבעה היא בהחלט אנלוגיה לנצרות), אבל הייתי מצפה למשהו יותר קתולי ולא פרוטסטנטי (שהרי דת השבעה היא אנלוגיה ברורה לנצרות הקתולית דווקא. הדרורים יכולים אולי להיחשב פרוטסטנטים, אבל כנראה שהם דומים יותר לדומיניקנים, או, מוטב, לישועים) באופיו.

הסצינה עם ג'נדרי ומליסנדרה - ללא ספק מיותרת. את זמן המסך הזה היה אפשר למלא בפחות ציצים ויותר פיתוח דמויות (ולא קשה לחשוב על אפשרויות: הצצה לזירה של רוב וקייטלין, עוד קצת ג'יימי-בריאן, עוד קצת סאנדור-אריה, עוד קצת ייגריט-ג'ון) - אבל כנראה שמכסה היא מכסה. ובכל זאת הסצינה סותרת את מה שמליסנדרה עצמה אמרה בפרק הזה עצמו, על כבשים שלא צריכות לראות את הסכין.

אני לא מרוצה מסצינת סאם הקוטל. אני לא מרוצה באופן כללי מאיך שהם עשו את האחרים בסדרה. מרטין יודע את העקרון שגדולי סופרי האימה יודעים - לא לתאר את המפלצות, או, אם נדרש, לתת מינימום של תיאורים, ולתת לדמיון של הקוראים לעשות את עיקר העבודה. בסדרה אי אפשר להימנע מלהראות את הזוועה, אבל ממעט התיאורים שמרטין סיפק, האחרים הם יצורים בעלי חן קטלני - ולא מכוערים כמו שעשו אותם בסדרה. העובדה שסאם שכח את הפגיון גם היא לא משהו, ולגבי קר ידיים - עוד נראה איך הם יעשו אותו, או את סצינת המפגש איתו. יכול להיות שהם לא יעשו את סצינת המפגש של סאם וגילי עם קר ידיים, אלא ייקפצו ישירות למפגש של בראן והרידים עם קר ידיים.

בגדול, היה נחמד. כמובן היו דברים שלא...

אין לי מה להתלונן על העובדה שסרסיי מאיימת בגלוי על מארגארי. זה שינוי מהספר לסדרה ברמה סבירה.
אבל שאי של הסדרה לא הייתה שורדת בספרים של מרטין או בכל מקום אחר, לא כמשרתת ולא כזונה. היוצרים של הסדרה שוכחים שטיריון התאהב בה ברמה מסויימת, בגלל שהייתה נחמדה אליו, לא באה אליו בדרישות ונתנה לו יחס טוב.
שאי של הסדרה תוקפנית כלפיו מההתחלה, באה בדרישות ואיומים שכל אחת במעמד שלה הייתה נשחטת אם הייתה מתנהגת ככה כלפי חייל או אביר במחנה. שלא לדבר על בן לאניסטר. והם רוצים לשכנע אותי שזה מה שגרם לו לאהוב אותה? אם הוא מת על זה, הוא כבר היה צריך להתאהב באבא שלו.

כן... כמו שאמרו כולם, הסצינה של מליסנדרה מיותרת. לא צריך לקשור בנאדם בשביל לקחת לו דם בעלוקות. זה לא כזה כואב, לא כזה מציק ואין בזה שום בעיה. בוודאי ובוודאי שלא צריך לשכב איתו בשביל זה. מה גם שמליסנדרה, כמה שהיא זנזונת, עוגבת רק על זכרי אלפא. סטאניס, דאבוס כשהיא רואה בו פוטנציאל להיות האיש החזק של סטאניס... וג'ון שלג.

עשו סלט שלם שם במצור על יונקאי. את בן פלאם החום ואת עורבי הסער העלימו. במקום זה עשו סלט שלם. למרו מבראאבוס יש את הפה, החוצפה והתאוותנות שאנחנו מכירים, אבל חסר לו את הזקן הענק ואת הססגוניות המוכרת של שכירי החרב והתרבויות הזרות שיש בספרים.
אם הם רוצים שהכל שם יהיה רגיל, הם היו צריכים לוותר על האראח, בעיקר שהם עשו את האראח יותר מדי משונה (זה לא אמור להיות כמו חרב ערבית מעוקלת או החרבות הסיניות המעוקלות? זה חייב להיות מגל עם ידית באורך מטר וחצי?)
"כי זה יראה משונה... כי זה יראה משונה". אבל זה הנקודה פה. להראות לנו תרבויות שונות וסגנונות שונים וכמה יצורים הם שכירי החרב והזרים וכו'. אם אתם לא רוצים, אז בלי סגנונות לבוש ובלי להמציא שפות של דותראקים וגיסקארים כי זה משונה ובלי משגלים פומביים בחתונות כי זה משונה וכו'.

גם עשו סלט מהקטע עם קר ידיים ומהקטע עם האחר. העורבים מלווים את קר ידיים, אבל משום מה הם מלווים פה את האחר. והאחר התפוצץ לרסיסים כשסאם נעץ בו את הפגיון ולא נמס. הקונץ בזכוכית דרקון הוא האש הפנימית שבה שממיס את כישוף הקיפאון של האחרים...

לפעמים נדמה לי שיוצרי הסדרה מסתכלים על הקווים הכלליים של סיפור מוצלח אבל לא יורדים לעומקו ולכן מחמיצים חלק גדול מאוד מהעלילה. בשונה ממה שפיטר ג'קסון עשה, שהיה מעריץ של העלילה (שר הטבעות וההוביט) ובנה יצירה מופלאה שמתאימה בדיוק לרוח העלילה.
כחסיד של טולקין, אין לי ביקורת על ג'קסון. כחסיד של שיר של אש ושל קרח, יש לי ערימות של ביקורת על סדרת הטלוויזיה.

Serf SaN

New member
מסכים עם הביקורת שלך.

מעצבן אותי שהם מרחיקים לכת להמציא שפה זרה אבל להציג מנהגים זרים זה לא בסדר למסך של HBO.. נו באמת.

למעלה