משחקי הכס - SECOND SONS - שרשור דיון

CallMeCavanaugh

New member
הנבואה

בנבואה של מאגי הצפרדע נאמר לסרסיי שאחרי כל התלאות שתעבור הוולונקאר יחנוק אותה, כשמשמעות המילה היא אח קטן, ולכן היא כל כך מפחדת מטיריון. אבל סרסיי נולדה גם לפני ג׳יימי, ונראה לי יותר סביר שהוא יהיה זה שיהרוג אותה מבין השניים, לפחות מבחינה ספרותית.

Serf SaN

New member
אריה, אריה.

לא ידוע לאף אחד כרגע אם בוולריאנית יש הפרדה בין המינים, והאם "וולונקאר" הוא בלשון זכר בלבד או בלשון זכר ונקבה ביחד.

תכלס בשביל סרסיי הסגירת מעגל הכי טובה תהיה שג'יימי יהרוג אותה.
אבל אני מעדיף סגירת מעגל יותר טובה לאריה, כי אני אוהב אותה יותר.
וחוץ מזה היא מתחננת לזה כל הסדרה... וגם, היא נראת כמו ליאנה. יהיה מגניב אם סרסיי תחשוב לשניה שליאנה, יריבתה העזה, קמה לתחייה כדי להרוג אותה. ואז תגלה שזאת אריה.

Serf SaN

New member
לא קראת מה כתבתי עכשיו?

זה יכול להיות גם אחות קטנה.
אף אחד לא אישר שוולנקר זה ספציפית אח קטן, ולכן יש תיאוריות שרצות ברשת גם על אנשים אחרים, לאוו דווקא ג'יימי או טיריון.

נגיד לדוגמא, אם בסוף המלכה היפה יותר שתופסת את מקומה של סרסיי היא סאנסה (לך תדע לאן העלילה תתפתח.. וגם זאת תיאוריה שרצה ברשת), אז אריה היא בהחלט האחות הקטנה.

ציטוט מהמקור:
"And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you"

Zarniwoop

New member
הא הבנתי

אתה מתכוון "אח" בכללי ולאו דווקא שלה.
אבל אז זה כבר כללי מידי ואתה יכול לפרש את הנבואה פחות או יותר איך שבא לך. יש המון אנשים בממלכה שהם אחים קטנים של מישהו. אולי זה "אח" במשמר המלך? "אח" המשמר הלילה?

Serf SaN

New member
נכון

אבל זה הקטע עם מרטין.. לא לחכות לברור מאליו.
טיריון אפילו לא ברור מאליו כי מרטין עצמו הוכיח לנו כמה מה שסרסיי חושבת הוא מטומטם. אז הברור מאליו אחרי זה זה שג'יימי יהרוג אותה...
ולפי דעתי זה יותר מדי ברור מאליו. אשמח אם זה יהיה מישהו אחר.

Zarniwoop

New member
אבל

ג'יימי הוא לא הברור מעליו, לא לסרסי לפחות. היא אפילו לא חושבת שזה הוא ושוכחת שטכנית הוא אחיה הקטן. היא בטוחה שזה טריון.

או

שזאת תהיה אריה בדמותו של ג'יימי..
Valonception

Serf SaN

New member
חחח לגמרי valonception

XD

ודווקא ב"הברור מאליו" התכוונתי יותר בשביל הצופה, לא בשביל הדמות.
מרטין יודע שהפאנדום חוגגים על נבואות שלו עם תיאוריות על ימין ועל שמאל. הוא יעדיף לעשות את הדבר הכי פחות צפוי.

מ א ו ז ן

New member
דווקא בציטוט שהבאת יש רמז שזה בן

לפחות עפ"י האנגלית: "... the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat..."

אל תשכח

שקיטלין בילתה יותר מדי זמן כמתה (הסיבה שת'ורוס לא רצה להחיותאותה), אבל חשוב מזה: היא איבדה את השפיות כמה דקות לפני מותה, כשהיא ראתה מה הפריים עושים לבן היחיד שנשאר לה (לפי מה שהיא יודעת). קרא את הפרק הרלוונטי בספר השלישי. אז אם מיתרי הקול לא חזרו לה, דיסביר שגם השפיות לא ממש תחזור לה.

שאלה שפתאום עלתה לי

פתאום שמתי לב למשהו שלא ברור לי אם הבנתי נכון...
לפי הסדרה, הממזר של הטיטאן הוא אחד משלושת האחים השניים? זה שדיבר מלוכלך לדאני?

Serf SaN

New member
הממזר של הטיטאן אכן המפקד (היחיד) של האחים

הם חיברו פה בין שני קבוצת שכירי חרב שונים - האחים השניים והעורבי סערה (stormcrows, אין לי מושג איך תרגמו את זה).

Zarniwoop

New member
הבנים השניים*
לספרים

זאת אומרת שבעונה 5 טיריון יצטרף לסטורמקרוס שבראשם בן החום.

this is all kinds of wrong.

tomashi1

New member
הציצים של דאני והפגיון של סאם

קודם כל, אני חייב להגיד שזו הייתה סצנת העירום שהכי פחות תרמה לעלילה מתחילת הסדרה ועד היום. ויסלחו לי כל חבריי למין הגברי, אבל אם יש משהו שאהבתי בסדרה הזאת הוא שהעירום בה באמת מקדם עלילה ולא סתם נמצא על תקן מושך קהל חרמן (מי שרוצה סקס לא קשור בכלום שיראה ספרטקוס ("מה פתאום לא קשור, זה מראה לך את אווירת הנהנתנות של רומא" my ass)).
בקיצור, הרגיש לי זילות של הסדרה, של הדמות ושל השחקנית שהיא אמנם לא הכי מוכשרת על הקאסט, אבל כבר הרבה מעבר לפנים יפות וציצים.
אם כבר חשקתם לחשוף את עופריה של אמיליה קלארק, הייתם פשוט יכולים להלביש אותה בטוקאר ועל הדרך להיות קצת יותר נאמנים לספרים.

ולאלו מכם שלא שוכנעו- מוזמנים לחפש את הסרט הזה כשייצא לאקרנים:
http://www.mako.co.il/culture-tv/world/Article-71a9e071f437e31006.htm

ולגבי סאם- הוא השאיר את פגיון זכוכית הדרקון שלו מאחור! פאק של ההפקה או מהלך מכוון (לא זוכר מה קורה בספר).
וגם, מה זה היה הקטע הזה של שחזור מלא של סצנת המפגש עם קר הידיים, כולל קלוזאפ על ידיו המתות והשחורות של המת המהלך?! האם אנחנו עדים לעוד שעטנז דמויות הזוי במיוחד!?

היה פרק נהדר!

Zarniwoop

New member
באמת?

זאת הסצנה שהכי פחות תרמה? זה בא להראות לנו את תחילת החשק שלה בדאאריו. שים לב שהם מדברים על החלל הריק שנשאר מאז דרוגו, בדיוק לפני שדאריו מגיע.
אם כבר אז הסצינה עם מליסנדרה לא תרמה כלום לעלילה. היא יכלה לתת תירוץ אחר לקחת ממנו דם.

הסדרה, בניגוד לספרים, משתמשת בעירום בצורה חסרת טעם אפילו לעומת סדרות אחרות של HBO שבהם זה סתם משהו ברקע ולא מרכז העינינים.

ואיפה סם השאיר את הדרגונגלאס מאחור? לפני כמה פרקים ראינו אותו מראה את זה לגילי.

למעלה