משו על ישראל!

Drunk Bullet

New member
הבריטים חילקו את א"י לשניים

ישראל ושטחי פלסטינה. ירדן כבר הייתה עצמאית מ46. זה שאתה רואה את ירדן כפלסטין זה כבר חלק מהאידאולוגיה שלך, לא עובדה. מה שנראה לך פתרון טוב, נראה למיליונים כפתרון גרוע. בסופו של דבר לא יהיה שום טרנספר, בטח לא מרצון, כי ברגע שדבר כזה יקרה ישראל תעמוד מול כל העולם הערבי, מול אירופה, ולא תקבל שום עזרה מארה"ב, כי היא תומכת בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית על שטחי עזה והגדה.

נגב 15

New member
דבר ראשון הירדנים בכלל לא רוצים

את הפלסטינאים, דבר שני יצחק רבין ז"ל היה מבחינה מסויימת גאון ומבחינה אחרת דפוק. הוא כיסח את האימא של הערבים, על כל פיגוע צה"ל היה נכנס ודופק בהם.. אבל הסכמי אוסלו למשל שהם אשכרה רעל ישר לאבי העורקים של המדינה... מהבחינה הצבאית הוא היה תותח, אבל באמת היה לו ראש, אבל בכל טוב יש גם רע...

beatman

Member
פרס המאפיונר הזה סחף אותו לאוסלו..

כמו שסוחף עכשיו את שרון לאוסלו reloaded.

eMiFrEaK

New member
../images/Emo12.gif אני פשוט בשוק...

פרס.... הוא פשוט, אני לא יודעת איך להסביר את זה אפילו. אחת מהטעויות הגדולות של העם הזה שחי פה, זה שהוא לא נתן לפרס מספיק כוח כי הבנאדם הזה מיוחד. ורבים פה לא מבינים עד כמה שהמצב היה טוב יותר. לא הולכת לפרט.

עם רבין היה מצב טוב

למרות שאני ימנית אבל אני כמעט בטוחה עם רבין היה עדיין חי המצב היה יותר טוב

נגב 15

New member
נכון, רבין היה מביא עלינו שלום,

הבעיה היא שברגע שהוא נרצח הסכמי אוסלו הפכו להיות הסיוט של המדינה

eMiFrEaK

New member
"פרס המאפיונר"

התכוונת לקטע של לצחוק על זה... אבל פשוט הייתי רצינית באותו הזמן... עם כל הנושא הזה אז פשוט קבלתי את זה קצת שונה...

נגב 15

New member
כמה דברים על שמעון פרס

תגידו לו תודה על זה שיש לכם חי"א, כור גרעיני, ואולי אפילו בלי הגזמה שמדינת ישראל עדיין קיימת כי הוא תרם למדינה הזאת יותר מכל אדם אחר, אך שמעון פרס לטעמי גם כן אינו מנהיג פוליטי לתפארת, אבל כל מי שלא מכיר אותו פה רק תדעו שבאמת אבל באמת אין לבן אדם הזה גבול כי איך אומרים אצלו השמיים הם רק בדרך לפסגה...

נגב 15

New member
שמעון פרס

בעקבות דבריה של אנה החלטתי להאיר את עיניכם לגבי שמעון פרס: קצת רקע, שמעון פרס (או בשמו המקורי שמעון פרסקי) נולד בשנת 1923 בעיר וישנובה שבבלרוסיה. עלה ארצה כאשר היה בן 11, גדל בת"א ולמד בכפר הנוער בן שמן. פרס היה ממקימי קיבוץ אלומות, תפקד כמזכיר תנוער הנוער העובד. ב- 1949 הצטרף ל"הגנה" ובמלחמת העצמאות ולאחריה היה לראש שירותי חיל הים, ומאוחר יותר עמד בראש משלחת משרד הבטחון לארה"ב. ב- 1952 צורף למשרד הבטחון ושנה מאוחר יותר, בגיל 29, מונה מנכ"ל משרד הבטחון, תפקיד בו החזיק עד 1959. ב- 1959 נחבר שמעון פרס לכנסת מטעם מפא"י ובאותה שנה התמנה לסגן שר הבטחון. בין הישגיו היה הקמה וביסוס של התעשייה הצבאית והאווירית וטיפוחהקשרים האסטרטגיים עם צרפת, שהגיעו לשיאם בשיתוף הפעולה המבצע סיני ב- 1959, מבצע שהיה בין מתכנניו. כמו כן פרס אחראי גם לתוכנית הגרעין של ישראל חבריו בבית הספר לא חיבבו אותו, מפני שהיה שונה מהם. הם הירבו לשחק ולהשתובב והוא לא השתלב בחברתם והתמסר ללימודים ולקריאת ספרים. הם נהגו להתנכל לו ולהכות אותו והוא לא היה מגיב, אם כי נראה כילד חזק. רק לאמו היה אומר: "אני לא יודע למה הם מרביצים לי, לא עשיתי להם שום דבר". מעטים הם אישי הציבור בארץ, ששירותם למדינה היה ממושך, מגוון ורב-הישגים כמו זה של שמעון פרס, ראש הממשלה השמיני. כיובל שנים היה העיסוק בענייני ציבור מרכז חייו, ושנתיים ושבעה חודשים עמד בראש הממשלה. לפני שהגיע לתפקיד רם זה תרם תרועה מכרעת לפיתוח יכולתה הגרעינית של ישראל, טיפח את התעשייה הצבאית והאלקטרונית והניח את היסודות לתעשייה האווירית. מספר פעמים היה שר ביטחון, שר חוץ וכן שר האוצר ושר התחבורה והתקשורת. כראש ממשלה באמצע שנות ה- 80 פעל בהצלחה לבלימת האינפלציה הדוהרת ולהוצאת צה"ל מרוב שטחה הדרומי של לבנון. כשר חוץ בממשלת רבין, שהוקמה ב- 1992 היה שותף נמרץ לראש-הממשלה בפריצת הדרך לשלום עם הפלשתינאים. פרס השיג הישגים אלו הודות לצירוף לא שכיח של כישורים: מעוף ויוזמה, שאפתנות והתמדה, חריצות וכושר ביצוע מעולה. אלה הן התכונות הדרושות לכל ראש ממשלהכדי להצליח בתפקידו. ואם למרות מעלתיו והישגיו עמד פרס רק תקופה קצרה יחסית בראש הרשות המבצעת, הרי זה משום שלא התברך בסגולה חיונית אחת: היכולת לנצח בבחירות. דבקה בו תדמית של פוליטיקאי לא אמין, שפגעה בסיכוייו בקלפיות. בגלל כשלונותיו בבחירות נהגו כלי התקשורת להציגו כ"מפסידן", אם כי ישאומרים שנכשל לא בגלל חוסר יכולת, אלא בגלל אירועים שלא היו בשליטתו.

Vrock

New member
פרס...

הוא שאפתן מסכן. לא מסוג האנשים שהייתי רוצה לתת לו כוח.

למעלה