משהו שמעניין אותי

L e s h i y

New member
תגובה

הצבא שלנו הוא צבא חובה רק עבור אזרחים סוג ב' וג', עבור אזרחים סוג א' הוא רשות ולא חובה. אני גם בעד צבא מקצועי אבל עד שנגיע למצב הזה צריך שבנתיים יהיה גיוס שווה לכ-ו-ל-ם בלי אפליה בין דם לדם.

SupermanZW

Well-known member
אפשר בשלב אחד במקום בשניים

ממילא יש עודף חיילים כבר עכשיו, אז רצוי להפוך את הצבא למקצועי כמה שיותר מוקדם ולגייס רק את מי שצריך.

Vrock

New member
אי אפשר לגייס רק את מי שהמדינה

רוצה, כי אז שוק העבודה לא יהיה הוגן כלפיהם.

SupermanZW

Well-known member
אבל כל הרעיון הוא

שחייל יהיה מקצוע לחיים. חיילים יקבלו משכורות כמקובל בתעשיה ויוכלו לעסוק בתפקידם עד גיל הפרישה.

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק

לא יהיו יותר "סדיר" ו"קבע", חייל יהיה איש מקצוע, זו תהיה עבודתו עד לפרישתו, כלומר לא ל3 שנים אלא עד שיצא לפנסיה.

Vrock

New member
אז זה כן כמו שירות קבע.

אתה בצבא, ושואלים אותך אם אתה רוצה להמשיך. אם אתה ממשיך אתה מתמקצע. ב-ד-יוק כמו קבע.

SupermanZW

Well-known member
יש הבדל קטן

בצבא מקצועי השירות יהיה מלכתחילה כמו בקבע, משכורות של קבע, תנאים של קבע, והתחייבויות ארוכות טווח, כמו בקבע, כל החיילים יהיו מקצועיים, לא יהיה יותר מצב של שירות בן 3 שנים עם שכר רעב, השירות המינימלי יוארך למשהו כמו 7 שנים (ינתנו אפשרויות הארכה לאחר התקופה הראשונית וכל חתימת חוזה תהיה למספר שנים, מספר שנות השירות ישפיע על הפנסיה, לכל החיילים תהיה תוכנית פנסיה צוברת) והשכר יהיה בהתאם לתפקיד, גבוה משכר המינימום בכל מקרה, מקביל לשכר בתפקיד דומה בתעשיה ואם מדובר בלוחם יהיה השכר גבוה יותר, כוחות השוק יקבעו אותו, כל החיילים ישרתו על בסיס חוזה אישי, הוותק ישפיע אף הוא על תנאי השכר, כמו בשוק האזרחי.

SupermanZW

Well-known member
צודקת

המודעה נוסחה בלשון זכר אך כוונה לגברים ונשים כאחד.

Vrock

New member
כמו-ב-קבע.

אין הבדל חוץ משלוש השנים הראשונות.

SupermanZW

Well-known member
עזוב את כמו, השיטה שונה לחלוטין

בקבע השכר תלוי רק בדרגה וברמת סיכון, בשיטה שהצעתי השכר יהיה בהתאם לתפקיד ולוותק, והתנאים יהיו דומים ככל האפשר למצב באזרחות.

SpyKid

New member
אממ...

אני נגד זה שהצבא הוא חובה כי: א. אני חושבת שרבים מהמתגייסים לא בדיוק יתרמו למדינה בכך שיתגייסו (ולא באשמתם, מן הסתם), ולכן אין טעם לגרום להם לבזבז 2-3 שנים שהם היו יכולים להקדיש ללימודים גבוהים... ב. אני לא מבינה בזה הרבה, אבל נראה לי שיש דברים שבהם הצבא עושה טעות, ולכן זה שאנשים ישתתפו בה לא יועיל לשיפור המצב... חוץ מזה שהמסגרת הצבאית טועה גם ביחס שלה לחיילים, ולכן יכולה להזיק להם בחלק מהמקרים.

גיוס לכולם!!!../images/Emo70.gif

גם ערבים לשירות לאומי ! גם דתיים לעזרה בבתי-אבות, בתי חולים, ילדים נזקקים! 3 שנים!!! לכולם! להתגייס - לא חייב להיות, לקחת נשק ולתפוס מבוקשים בג'נין... להתגייס - זה לעזור למדינה, להתנדב איפה שיש מצוקה... מי שלא מוכן לתרום 3 שנים - לשלול לו את האזרחות ואת כל הזכויות של אזרח! מי שמתחמק מחובות, לא זכאי לזכויות!

SupermanZW

Well-known member
קל לדבר, קשה לבצע

אתה באמת מאמין שאפשר לממש את הרעיון שלך? למרות שאני אוהב את הרעיון שלך וחושב שהוא טוב אני לא מאמין שיש לו סיכוי בכלל, לכן איני תומך בו, רק משום שאינו ריאלי.

the freaky girl

New member
בעד להתגייס..

אני גם עושה על זה פרוייקט במקרה באזרחות...
אני ארחיב אח"כ.. :]

SupermanZW

Well-known member
שכולם יתגייסו, שאת תתגיסי, או

להתגייס לצבא מקצועי? כי אני לא הבנתי למה התכוונת.

the freaky girl

New member
שכולם יתגייסו..

חוץ מאלה עם היכולות הבאמת פחותות.. או למשל חולי איידס שלא מתגייסים.. זה באמת אי אשפר.. אבל למשל אני בעד גיוס חרדים... [שאגב, מאוד מכעיסים אותי בגישה שלהם] ובעד גיוס לכולם ושויון.. :)

למעלה