משהו שמעניין אותי

SupermanZW

Well-known member
ברוכה הבאה למציאות, כבר יש עודף

חיילים. מצאנו פתרון?

פוטרים מחזור מגיוס..

קרו דברים מעולם. אני מכירה אישית מישהי שפטרו אותה מגיוס כי היה באותו מחזור "גיוס יתר של בנות"..אז פטרו את כל הבנות מהמחזור שלה.. אצל בנים לדעתי זה לא קורה

SupermanZW

Well-known member
אבל זה פתרון גרוע

כי באותו מחזור יש בנות שרוצות להתגייס ולא נותנים להן ומצד שני יש במחזורים אחרים בנות שלא רוצות להתגייס ומכריחים אותן.

אפשר להתנדב..

וזה לא פתרון-זו עובדה-ככה עושים. ומי שממש נגד גיוס-יש מספיק דרכים להשתמט. =/

SupermanZW

Well-known member
ככה עושים וזה לא טוב

בצבא יש עודף כח אדם ובזבוז רב, לא כך צריך להיות, כמו כן מתנדבים ומתנדבות אינם מבוטחים ואם קורית להם תאונה הצבא מתנער מהם, כך שמסוכן להתנדב. לא צריך שיהיו משתמטים וגיוסים כפויים ומצד שני אסור למנוע מאנשים איכותיים שרוצים להתגייס לעשות זאת, הפתרון היחיד שיצור איזון הוא הפיכת הצבא למקצועי.

SupermanZW

Well-known member
אכפת לה

שינוי מבני גדול כל כך יעלה הרבה כסף אך לטווח הארוך יהיה דווקא חיסכון, הממשלה שלנו נוהגת לחשוב רק לטווח הקצר ולא לטווח הארוך, לכן היא תתנגד לרעיון שלי. איני יודע היכן יושב הרמטכ"ל.

אתה יכול לנסות

beatman

Member
כן

הרמטכ"ל נמצא בבניין המטכ"ל - הבניין עם מנחת המסוקים מול עזריאלי.

Janem

New member
תשובה.

יש את המצב האידאלי שבו הצבא הוא צבא שכירים, ז"א צבא מקצועי, ובאמת שאני בעד מצב שכזה, כי ברוב המקרים צבא זה בזבוז זמן. אבל אנחנו בישראל, והמציאות היא שכל 10 שנים בערך אנחנו במלחמה כוללת וכל 12 שנה, למשך 12 שנה אנחנו באינתיפאדה, אז ברור ההגיון שמאחורי גיוס חובה. אז כבר אין שאלה אם זה מוצא חן בעיני מישהו או לא, זה או זה או "לשרת" בכלא.

בעד צבא ובעד גיוס

אבל קצת נגד שזה גיוס חובה... ויש לדעתי המון תפקידים "מיותרים" בצבא...שיכלו לפטור אנשים מהם. ואני אתן דוגמה. אני התמיינתי לתפקיד של "רכזת מתגייסים"-והתקבלתי [
] עכשיו, רכזת מתגייסים נמצאת בתל השומר [ולא, זה לא פקידה..]...והיא אחראית על מיונים, על הצוים הראשונים, על תהלכי הגיוס של אלו שמתגייסים, על העליה לאוטובוסים, תמיכה במשפחות וכאלה.. עכשיו.. תסבירו לי.. בשביל מה בלשכת הגיוס של תל השומר יש צורך ב-250 רכזי מתגייסים?! לדעתי זה ממש מיותר...ואפשר היה להסתדר עם 100 רכזי מתגייסים. אבל אם הצבא מחזיק 250-אז כנראה צריך.. אבל זו דעתי בכל אופן.. =]

Vrock

New member
תשובה.

1)צבא חובה *תמיד* יהיה גרוע מצבא מקצועי, אבל פה אנחנו חייבים צבא חובה, כי במקרה שתהיה מלחמה עדיף שכוללם יידעו להלחם, ויהיו אחרי טירונות. 2)להתגייס זה מאוד חשוב כי תמיד יש לך מה לתרום, ואני מדבר גם על שירות לאומי ולא רק על שירות צבאי, למרות ששירות צבאי זה יותר חשוב לדעתי. אני חושב שבתור אזרח במדינה אתה חייב להוכיח נאמנות ומחוייבות למדינה שלך, ולבטחונה. מי שמתחמק משירות צבאי נגד אויבים הוא עלוקה לטעמי, משום שמטעמי "מצפון" כביכול או מטעמים אישיים הוא מוכן שאחרים יסכנו את התחת שלהם במקומו, ומפר את הסדר במדינה. גם בסרבנות מהימין אני לא ממש תומך, למרות שזה כנראה מה שהייתי עושה בעצמי. אני רוצה לשרת בצבא בתפקיד הכי מתאים לי, אבל מוכן לשרת איפה שיציבו אותי, גם אם זה יהיה שירות קרבי (למרות שאני לא חושב שיהיה לי פרופיל קרבי) או ג'ובניק. אני מוכן להגן על המדינה היחידה שהייתה ואי פעם תוכל להיות באמת שלי. אני לעולם לא אוכל להיות נגד הצבא שמגן עליי, למרות שאוכל להיתו נגד המדינה (כמו בנושא ההתנתקות).

Drunk Bullet

New member
רגע..

מי שמתחמק משירות צבאי נגד אויבים הוא עלוקה לטעמי, משום שמטעמי "מצפון" כביכול או מטעמים אישיים הוא מוכן שאחרים יסכנו את התחת שלהם במקומו, ומפר את הסדר במדינה. ומצד שני- גם בסרבנות מהימין אני לא ממש תומך, למרות שזה כנראה מה שהייתי עושה בעצמי. אז אתה מגדיר את עצמך כעלוקה? למה שחיילים אחרים יעשו את עבודת הפינוי ואתה מטעמי מצפון (שיצאת נגדם) תשב בצד?

Vrock

New member
כי-

כשאתה לא מסכים לפגוע באויבים שלך זה לא כמו כשאתה לא מסכים לפגוע באחים שלך. נקודה.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

בכל זאת אני חושב שצריך להתחשב בפציפיסטים כי זה מצפונם האישי והאידיאולוגיה המנחה שלהם.

Drunk Bullet

New member
בכל מקרה אתה יוצא סרבן

ולכן דינך צריך להיות כדין סרבן מצפון אחר.

Vrock

New member
זה לא נכון.

כי יש הבדל בין הסירוב פה והסירוב שם.

beatman

Member
../images/Emo24.gif../images/Emo104.gif

בעניין העקירה מגוש קטיף זה נקרא סירוב פקודה מטעם מצפון,ואם חייל יקלע למצב כזה הוא צריך ב-4 עיניים לדבר עם המפקד ולבקש ממנו משימה אחרת. רק לא לחתום על איזה מכתב שילך לתקשורת ויפורש כמרד.

למעלה