משהו שמעניין אותי

SupermanZW

Well-known member
תגובה

1) לא חייבים צבא חובה, במיוחד משום שצבא מקצועי הוא טוב יותר כפי שציינת, צבא טוב יותר יוכל גם להלחם טוב יותר במקרה מלחמה וזה תומך עוד יותר ברעיון הצבא המקצועי. 2) הבעיה היא שמי שלא מתגייס עפ"ר לא עושה שירות לאומי ולא קיימת כמעט יכולת אכיפה בנושא, אז במקום להיות צודק עדיף להיות חכם, ובמקום לנסות להנהיג מצב בלתי אפשרי (שירות צבאי או לאומי לכולם אשר לא ניתן לאכוף) עדיף להפוך את הצבא למקצועי, והפיכת הצבא למקצועי היא בת ביצוע.

לי באופן אישי לא חשוב להתגייס בגלל

זה גם לא התגייסתי ... אין לי מה לעשות בצבא.... אני לא נגד הצבא מי שרוצה להתגייס וזה חשוב לו אז אני מכבדת ושיהיה לו בכייף.. לי באופן אישי לא חשוב מזה.... אבל אני נגד זה שהצבא זה חובה!!!

M a r U s k A

New member
ועשית את הטעות הכי

גדולה שיכולת לעשות בחייך כשלא התגייסת! אני וקיריל אומרים לך את זה בפה אחד ועוד הרבה דברים נוספים.. רק חבל שאת אף פעם לא מקשיבה... ומה את עושה עכשיו
כמה זמן את כבר יושבת בבית ומנסה למצוא עבודה, מן הסתאם שלא תמצאי יש עדיפות לאנשים עם שירות צבאי שאין לך... ושירות לאומי לא חשבת לעשות נכון
:| לאיזה חיים את מצפה?? תסבירי לי.. הרי אין לך לא שירות צבאי, לא ניסיון בשום עבודה, לא בגרות.. שלא לדבר על ניסיון חיים :|

ואו...

אי אפשר היה לנסח אתזה בצורה טובה יותר!.. כל הכבוד
ואת ממש צודקת בכל המ שכתבת...במדינתנו..אפילו מוכרת בחנות בגדים תמיד צריכה להיות "אחרי שירות צבאי"

מרינה..

אני מבקשת אל תכתבי דברים כאלו בפורום איזה אישי בשבילי אז אם את רוצה תגידי לי את זה אישית ולא בפורום!!

M a r U s k A

New member
לא רק שאני בעד הצבא..

אני גם בעד להפיק ממנו את המירב
ובמדינה כמו שלנו, שירות חובה זה משהו בלתי נמנע... אחרי הכל .. אנחנו חיים באווירה של פיגועים ומלחמה
ואני מאוד מעריכה את כל החיילים הקרביים... שמסכנים את חייהם למען המדינה, למען המשפחות שלהן, למען הקהילה ולמען כל אחד מחברי הפורום הזה
ובמיוחד את עומר שלי, כי למרות שהצבא דפק אותו והרס לו את הבריאות הוא בשריון! ואין בן אדם שאני גאה בו יותר!

E K O

New member
My answers

מה אתם חושבים על זה שהצבא שלנו הוא צבא חובה? אנחנו מדינה שצריכה צבא חובה, אין לי מה לפרט כאן יותר.... אתם חושבים שזה חשוב להתגייס? מאוד, אני לא שונא משתמטים אבל זה לא נחמד מצידם.... מאלו שסתם משתמטים, לא אלו שיש להם סיבה.... או שאתם בכלל נגד הצבא? ממש לא =] הנני נשבע!

SupermanZW

Well-known member
דווקא צריך לפרט

צבא מקצועי הוא תמיד טוב יותר מצבא חובה, אז למה להעדיף צבא חובה?

E K O

New member
לא יותר מדי עניין של העדפה

אם כי, עניין של התסכלות במציאות - אני רואה את המצב כמו שהוא ואני אתגייס כמו כולם בעזרת השם.... כמובן שהייתי מעדיף ללכת לקולג' או אוניברסיטה או להשלים איזו בגרות במקום להתגייס מתוך חובה לצבא וזה די ברור שמלא אנשים לא רואים את עצמם עושים קריירה צבאית, או בשירות הצבא.... אבל בהתחשב בנסיבות הנוכחיות אין לי מה להגיד חוץ מכן או לא לגיוס חובה, אם השאלה הייתה מה היית מעדיף הייתי עונה מקצועי, אבל השאלה הייתה מה אני חושב ואני חושב שאנחנו *צריכים* צבא גיוס חובה כי אחרת לא יהיו אנשים שיגנו עלינו מפלישה רבת עוצמה או אפילו מהסתננות בעת הצורך....

D SHADY

New member
תגובה!!!

האאם אתחיל מזה שלפי דעתי הצבא תורם לא מעט לבן אדם ובמיוחד לאנשים סגורים ומופנים חברתית שהצבא משנה אותם לכיוון החיובי ברמות דיי גבוהות ועוד בדיי הרבה תחומים...כמו כן אני דיי מסכים עם הדעה שצריך לעשות צבא מקצועי ושזאת תהיה קרירה כי כרגע יש עודף דיי גדול של חיילים וחלק גדול מהתפקידים נותנים לגיטימציה גבוהה גם לצאת מהצבא,אנסה להסביר קצת את עצמי אני שירתתי כנהג 03 בבסיס קריה(הכי "קרבי" חח)וראיתי מחזות פשוט שאי אפשר להאמין-10 עובדי רס"ר שבאים כל יום משעה 8 עד 10-11 בבוקר מטאטאים 5 דקות מעשנים סיגריות מדברים,משתעממים,והולכים הבית,משק"י חלונות,משק"י דלתות,גאד תפקידים כה לא נחוצים זה הרי בזבוז כוח אדם משאבים וכסף רב שהיו יכולים ללכת לדברים הרבה יותר חשובים כמו הגדלת סל הבריאות וכ"ו...אני שירתתי חצי שנה ויצאתי עקב סיבות אישיות ניסיתי להישאר אבל הסיבות יותר חשובות מעקרון השירות... ואני באמת נגד ההפליה הזאת בזכויות מתן העבודה וכ"ו לפי קריטריון השירות הרי יצא חוק נגד האפליה הזאת אך היא קיימת לצערי,חבל שבארץ הצבא זה כמו הפרה הקדושה אבל אני דיי מאמין שזה הולך ומשתנה עם הזמן לטובה כי לפני 10 שנים הסתכלו על זה בעין לגמרי אחרת וכמות הלא משרתים היתה הרבה יותר פחותה מכיום כמובן שלתפקידים כמו בטחון משטרה וכאלה צבא נחוץ,אך בישביל לעבוד לדו"ג שליח לא נראה לי שצריכים לשאול אם עשית צבא או לא...ובכלל שתדעו שאחוז האנשים שלא מתגייסים ממש גבוהה בשנים אלה והצבא בד"כ נוהג לפרסם נתונים שגויים ונוהג להפחיד צעירים וכ"ו שאם לא ישרתו שהם כ"כ יפגעו וכ"ו שזה סיפרי אלף לילה ולילה ושיהיה קשה להם להגר לארה"ב או קנדה וכ"ו שזה לגמרי ההפך שאם לא שירתת אז הרבה יותר קל,והפרופיל שלך הוא סה"כ פרופיל צבאי שמור שרק הצבא יודע עליו והמשטרה וחוץ מהם אף אחד לא רשאי ולא יכול לדעת מה הפרופיל...

Misha345

New member
בתור נציג מהצבא הזה

למה אני חושב שחובה להתגייס לצבא? דבר ראשון כי זה חוק כאן, חובה להתגייס לצה"ל. דבר שני, החוק חוקק כיוון שיש פה איומים על המדינה. למה חובה שיהיה לנו צבא שכולם מתגייסים אליו? כי כל השכנים "הטובים" מסביבנו ממש רוצים אותנו כאן. המדינה באיום יומיומי, ובתור אזרחים כאן אתם נדרשים לעשות קצת למען המקום הזה שנקרא ישראל. אז מה אם לא הכי טוב כאן, ולא הכי כיף לחיות פה. זה החוק כרגע, והחוק לא בגלל שלראשי ממשלה בא לדפוק לכולם את החיים בגילאים 18-21, החוק הזה מגיע מתוך חובה להגן על עצמנו. אמנם זה יוצר מצב מוזר שילדים בעצם הם אלה שמגנים על הארץ בגופם, אבל זה המצב כרגע. רק בגלל זה חובתנו להתגייס לצבא ולתת מעצמנו 3\2 שנים כדי שהקרובים והחברים והידידים וסתם אנשים בשכונה יוכלו לישון בשקט ולדעת שיש מישהו ששומר עליהם מהמחבל שרוצה לפרוץ מקלקיליה כדי לפוצץ איזה בית כנסת בערב יום כיפור.

למעלה