משהו שמטריד אותי...

האפור

New member
הטלת ספק

זה משהו דנרש מכל בנאדם שרוצה לחקור ברצינות כל דבר.. בשביך להבין משהו לעומק אנחנו צריכים להטיל ספק, בתורת היחסות של איינשטיין, בחדשות, בקיום של עצמינו, ובתאוריות המוצגות על דפי הפורום.. מי שבוחר להאמין לדבר הראשון שנשמע לו הגיוני שיבושם לו.. לא כולם תמיד צריכים לראות את כל התמונה, מליוני אנשים רואים רק חלקים והם שמחים מאוד.. הכל נמצא בספק... חוץ מהטלת הספק, שאם היא מוטלת בספק אז היא כבר לא יכולה להיות מוטלת בספק... כלומר אם אני מטיל ספק משמע אני חושב... אני חושב משמע אני קיים

Envenom

New member
ככה?

אם אני לא מסוגל לחשוב איך זה שאני מסוגל לדעת שאתה חושב יותר מדי? הרי צריכה להיות לי הבנה כלשהיא של חשיבה על-מנת שאדע שאתה חושב יותר מדי. כלומר, שאני צריך להגיע לרמת חשיבה עצמית מספקת כדי לדעת שזאת הנקודה שהיא יותר מדי. לפיכך, אני חושב. עד נקודה מסוימת שהיא נקודת המחשבה שהיא כבר יותר מדי ומגיעה לרמות כאלו שצריך לחשוב על חשיבה והטלת ספק.

Weirdi

New member
:]

לפני שאני הולכת לישון לפעמים בפינה של העין אני מדמיינת מישהו יושב על הכסא שלי. זה דיי הגיוני, כי יש מראה מאחוריו והצל עושה צורה שיכולה, בפינה של העין לראות כמו בן אדם. אז יש לי רוח בחדר? טוב לדעת.. אני אגיד לו לילה טוב פעם הבאה. אבל איכשהו אני עדיין חושבת שמה שקורה זה שפינה של העין [אזור בו רק עין אחת יכולה לראות] רואים דברים לשניה. המוח משלים צורות לבד [לינק] ולכן צל, או צמח, או מכנס על הכסא יכול להראות כמו כל מיני דברים שונים.

Envenom

New member
זה גם נכון..

יש הרבה דברים שכשהפוקוס שלנו לא נמצא בדיוק עליהם נראים כמו בני אדם, או חיות, או כל דבר אחר שהוא לא הדבר עצמו.. אבל יש גם הרבה מצבים שזאת באמת רוח. למשל כשרואים דמות זזה על קיר..

אמ.. ניצלו"ש קטן

הבוקר בערך ברבע לארבע אני מרגישה שהמיטה נהיית כבדה, קמתי ודחיפה הרגשתי ולחישה לאוזן שאמרה:"תעשו" אני הרגשתי צמרמורת כל הגוף, ראיתי הילה כזו, מרב פחד חזרתי לישון... בעעעע

למעלה