משהו שחשבתי עליו...

טעות!

המדינה שייכת לנו ואנו שולטים בה ברוב מוחלט, וחצמזה במדינה חוקים נוקשים מאוד לגבי אנשים שהלאום שלהם אינו יהודי...

SupermanZW

Well-known member
מה פתאום?

כל מדינה בעולם שייכת לכל אזרחיה וכך גם ישראל, היות היהודים הרוב השולט במדינה לא הופך אותה לשייכת ליהודים בלבד, כמו שבדרום אפריקה בתקופת האפארטהייד היו הלבנים השולטים במדינה אך המדינה היתה שייכת לשחורים לא פחות כי היו אזרחים, ולמרות שלא היו שווי זכויות, אין שום חוקים נוקשים לגבי אנשים שה"לאום" שלהם לא יהודי פרט לחוקי ההגירה, וזהו אחד החוקים הלא דמוקרטים במדינה. שייכות המדינה לאנשים נקבעת אך ורק בהיותם אזרחי המדינה.

Zot ani 1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קיריל מסכימה עם כל מילה!!!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני גרתי בגרמניה כמעט 3 שנים ואבי גר בגרמניה 6 שנים ולא נתקל באף גילוי אנטישמיות (זה היה לפני קצת יותר מ20 שנה), דברים משתנים בעולם והם משתנים מהר, והיום בישראל יותר מסוכן גם ממדינות שיש בהן הרבה אנטישמיות (פולין למשל, שם יצעקו "יהודי מסריח" אבל לא יהרגו את היהודי כמו שכאן הורגים אותנו הטרוריסטים, בצרפת מסוכן ליהודי כמו בישראל, שם הורגים יהודים כי הם יהודים, וכמו בישראל, גם בצרפת רוצחי היהודים על רקע "לאומני" הם תמיד ערבים), איכות החיים בגרמניה גבוהה לאין ערוך מבישראל, ולא סתם המוצלחים שביהודי רוסיה מסוף שנות ה-90 ועד ימינו, וכנראה גם בשנים הקרובות מהגרים לגרמניה, הם יודעים מה הם עושים, וכשרואים את העליה הדרמטית באיכות חייהם אפשר רק לקנא.

0kety0

New member
אני חושבת שפשוט...

מדובר בהרגשה שלך. אני למשל מאוד קשורה לעיניין השואה. חלק ממשפחתי נספה בשואה, תוך כדי סבל נוראי. אני מאמינה ובטוחה שנשארו בגרמניה עוד "שרידים" מהאנשים ההם, שלבם לא נקרע לנוכח הזוועות שעוללו. כיום הם משתדלים להיות הכי בסדר שהם יכולים, לחלק פיצויים,לשלב את היהודים בגרמניה... אבל, האם בגילויי האנטישמיות נמדדת ההערכה כלפי היהודים? לצערי לא, לא על זה דיברתי. אם תקרא שוב את הודעתי,תבין שהתייחסתי למה שאני מרגישה,כיהודיה בגרמניה. הרגשה שלעולם לא תחזיר אותי למדינה הנוראית, שכאילו שטפה את דם היהודים ממנה, וכעת הפכה למדינה נאורה יותר.

Lara F

New member
אני כ"כ מסכימה איתך...

אלק נאורים.... הם יותר פרימיטיביים מכל שבט אפריקאי אחר... ואני בטוחה שעדין נשארו שם אנשים אנטישמיים באותה מידה כמו שהיו אז...

wildgirl1

New member
אבל איך אפשר?

איך אפשר לעבור למדינה שבא נירצחו כול כך הרבה יהודים? אני פשוט לא מבינה ? מבחינתי זה בגידה בארץ שאתה חי בא למען הארץ הזאת נהרגו שישה מיליון אנשים וזה לא צחוק ! איך אפשר? מלא לאמריקה מלא חזרה לרוסיה מלא אוסטרליה אבל גרמניה? איך ? ולמה? אני לא מוכנה אפילו לטייל שם !!! לא מתקרבת לארץ הזאת!!! ההיסטוריה חוזרת תגידו מה שתגידו !!! אבל תחשבו על זה במוקדם או במאוחר ההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה!!! ואז מה? נכון יש לנו מדינה אבל בכול זאת ... הרי אני בטוחה שחלק מהסבים והסבתות של חלקם ניצולי שואה , איך אפשר לחשוב על לעבור לגרמניה אני פשוט לא קולטת , נכון שכסף זה הרבה אבל כסף זה לא הכול בחיים... אני מעדיפה לנקות לאיזה זקנה את התחת ( סליחה על הביטוי) מאשר ללכת לגור במקום שבו נהרגו עכברושים אופס סליחה אלא היו אנשים כמונו בדיוק הם פשוט היו יהודים והגרמנים טענו שהם עכברושים ( נכון לא כולם , אבל מה אם יבוא בן אדם חזק כמו היטלר? מה אז יקרה? שוב יהיה אותו הדבר , אני כמעט בטוחה בזה) אז כן אולי למען הילדים שלי הייתי מהגרת לאמריקה או לאנשהו חוץ מגרמניה אולי לא אומרת שלא כי זה יהיה שקר אבל בכול זאת , לא בטוחה בזה אולי אני אישאר כאן לתמיד כמה רע לא יהיה. טוב נו סורי על האורך פשוט הייתי חייבת להגיד את דעתי על גרמניה כול הכבוד למי שקרא עד לכאן

vk3

New member
קראתי עד הסוף ואני מבין ל../images/Emo23.gifך ../images/Emo70.gif

SupermanZW

Well-known member
תגובה

ב1933 עלתה המפלגה הנאצית לשלטון בגרמניה והצהירה בגלוי על כוונותיה בקשר ליהודים, היהודים ברובם שמעו אך סמכו על "יהיה בסדר", השאר (כלומר, היהודים החכמים יותר) ארזו את המזוודות וברחו כבר אז למדינות שהיו רחוקות מגרמניה, אנשים חכמים לא חיים במקום בו הרוב מאיים על חייהם אם הם יודעים זאת. הכל בהתאם למצב, הטיעון "ההיסטוריה חוזרת" אינו רלוונטי, כיום מצב היהודים בגרמניה הוא מצויין ועם תעלה עוד מפלגה נאצית לשלטון בגרמניה אני משוכנע שיברחו משם (בוודאי למדו מהניסיון), והסיכוי שתעלה עוד מפלגה נאצית לשלטון בגרמניה הוא קלוש ביותר כיום. אני ממש לא מתכוון להגר לגרמניה, אך אני מסוגל להבין את אלה שכן, הכיוון שלי הוא קנדה, כפי שציינתי.

0kety0

New member
מוסיפה למה שכתבת:

ב-1933 אכן עלה היטלר לשלטון בגרמניה, אך יחד עם זאת נסגרו שערי ההגירה אל ארצות שמעבר לים. במילים פשוטות:ליהודים לא היו הרבה אפשרויות לאן ללכת. אבל אני בכלל לא מסכימה עם מה שכתבת. אין דבר כזה "יהיה בסדר". הרי שגם בפולין,בסוף שנות ה-20 הוטלו על יהודים גזרות כלכליות קשות,ובשנות ה-30, 40% היו מובטלים והם התקשו להשתלב בחברה. אז מה? הרי אני בטוחה שאתה יודע שלא כ"כ קל לקום ולעזוב, כשאתה יודע ששום דבר לא מחכה לך במדינה שאליה אתה מהגר.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

את בוודאי יודעת שמרבית היהודים היגרו מגרמניה לרוסיה בשנות ה-30 וממדינות מסביב לגרמניה היגרו בעיקר לארה"ב. בשנות ה20 יהודים פולנים רבים היגרו לארה"ב מהסיבות שהזכרת ואת יודעת בעצמך מה מצבם של צאצאיהם. לא קל לקום ולעזוב, אבל עשיתי חישוב סיכוי מול סיכון ואני יודע שבלי האומץ לעשות גם דברים קשים לא משיגים הרבה בחיים.

YuLi825

New member
אממ אני לא הייתי חוזרת..

אני הגעתי לארץ בגיל 7 ואני עוד מעט בת 17.. אני לא הייתי רוצה לחזור, אני מאוד קשורה לארץ, וגם ככה אין לי למה לחזור, כל משפחתי עלתה לפה..:) ככה שאני רואה את עצמי מקימה פה בית... אולי לנסוע לבקר עם סבתא.. אבל לגור ולחיות- רק פה!

Angel lips

New member
אמ... זה ממש תלויי באדם עצמו ובמקרה

לדוגמא אני הגעתי לארץ כשהייתי ממש קטנה שנתיים וחצי, ואני ממש לא זוכרת את המקום בו נולדתי ובשבילי התחלת החיים היא בארץ, אז אני לא הייתי חוזרת כי לכאן אני קשורה, השפה התרבות החברים וכו'... אבל אם אני אחשוב שאני כרגע צריכה לעבור לארץ אחרת לדוגמא רוסיה כמעט ב100 אחוז הייתי חוזרת חזרה לישראל כעבור כמה שנים ולא משנה איך הייתי מסתדרת.

ethanguy

New member
גרמניה

אני אישית ביקרתי בגרמניה את דודים שלי שהם יהודים (הם עמדו לעלות לא"י אבל אז קיבלו אישור לעלות לגרמניה ) אמא שלי אמרה שהם ממש חיים שם בפחד, נזהרים לא לדבר בקול רם ולא לעשות שום דבר חריג חס וחלילה. חוץ מזה שבגרמניה יש מלא אנטישמיות היא גם מדינה ייבשה לאומת ישראל שתוססת והכל רץ פה, שם כל דבר חריג זה סקנדל. יש מלאא אנטישמיות בגרמניה, אם בן אדם אחד לא נתקל בא זה לא אומר שדברים השתנו. אמא שלי שהיא לא יהודיה בכלל אומרת שבארץ יותר טוב מבקנדה ומברוסיה, מבחינת החיים אצמם ולא מבחינת מצב כלכלי ודברים כאלה, היא אומרת שהיא לא הרגישה טוב בשום מקום אחר כמו בארץ. והתמונה היא ממגניטגורסק, זה באיזור הרי אוראל

Angel lips

New member
אני אומנם לא ניסיתי את חיי בכל מיני

מקומות בעולם כמו אימך, אבל גם אני חושבת שבארץ הכי טוב!!

Lara F

New member
לדעתי...

אסור לעזוב את א"י... הורים שלי כל החיים שלהם חלמו להגיע לכאן, אז למה לעזוב? ולאן? אני אישית לא מרגישה שום קשר למקום שממנו באתי (מאוקראינה) ולא אכפת לי ממנו בכלל.. כן יש לי שם קרובי משפחה (די מאט ת'אמת) ואני מצטערת שהם לא באים לכאן. אני תכלס די פטריאוטית ואני אגיד לכן, נכון, המצב פה נורא, המצב פה חרא, הן מבחינה בטחונית והן מבחינה מוסרית- אבל לפי דעתי אין שום מקום עדיף לאדם יהודי מאשר א"י. רק עצם המחשבה שכל כמה נלחמו על הארץ הזאת, כמה נאבקו לממש את הרעיון הציוני, כמה סבלו מחוסר לאומיות, בשואה ובכלל כמה אנטישמיות סבל העם היהודי בגלות (מושפעת מהבגרות בהיסטוריה של יום ראשון- לא נורא, קורה) ולאן בכלל אפשר לעזוב? לגרמניה? ---זה ממש עצוב שמישהו ירצה להגר לשם..! קנדה? ארה"ב? -אולי רמת החיים שם יותר גבוהה והמצב הבטחוני יותר רגוע, אולי אני לא מבינה את זה, את מי שרוצה להגר, אבל לדעתי הארף שלנו היא מקום נפלא! -אולי המקום הכי טוב שיש (עבורי לפחות..) ועד שסופסוף קיבלנו מדינה יהודית אוטונומית משל עצמינו, ועד שסופסוף הרשו לנו להגר אליה, אני לא יודעת מה איתכם- אבל אני לא חושבת אפילו פעמיים על לעזוב אותה!!!

Dynamo1929

New member
מה הבעיה בגרמניה?

מישהו כבר אמר פה; העולם משתנה ומשתנה מהר. גרמנים לא שווה לנאצים, השלטון הנאצי מזמן כבר חדל מלהתקיים. בגרמניהיש אנטישמיות-נכון, אבל לא יותר אנטישמיות מאשר בהרבה מאד מדינות אחרות. יש לי שם הרבה קרובי משפחה, בת דודה שלי לומדת שם בבית ספר יהודי ובן דוד שלי בבית ספר חילוני רגיל, אף אחד מהם לא נתקל אף פעם בגילויי אנטישמיות כלפם... סבתא שלי נסעה לביקור לשם לפני 3 שנים ואף אחד לא התנכל אלייה בגלל מוצאה. חבר שלי ביקר בגרמניה לפני כשנה וחזר משם עם רושם טוב מאד (בניגוד למה שציפה), לא רק שהוא לא נתקל באנטישמיים אלא להפך,עפי דבריו, האנשים שם הרבה יותר אדיבים ונחמדים מאשר פה... אולי חלקם צבועים, אבל זה עדיף על החוצפנים שיש בארץ. והוא לא נתקל שם בשום הליכים בירוקרטים מיותרים בניגוד למה שהוא עבר בארץ... שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא אומר שגרמניה היא מדינה מושלמת ונאורה מעין כמוהה, אני פשוט רוצה להגיד שגרמניה כיום היא כמו כל מדינה מערב אירופאית אחרת ולא אנטישמית או אנטי-ישראלית יתר על המידה, כמו שרבים חושבים...

למעלה