משהו שחשבתי עליו...

Dynamo1929

New member
אממממ...

הגעתי לארץ כמעט בגיל 8 (7 ו11 חודשים), אני זוכר דברים מאד ספציפים ממקום מולדתי ולא יכול להגיד שאני מרגיש נוסטלגיה וגעגועים לשם, פשוט אני כבר יותר מדי שנים בארץ ומזמן לא בקרתי שם. האם אני רוצה לחזור? אממ.. בספק, אין לי אף קרוב משפחה או חבר קרוב בעיר הולדתי... רק כמה חברים של הוריי... אין לי מה לחפש שם... יש לי סבתא וכמה דודים בעיר אחרת באוקראינה, עיר זרה לגמרי מבחינתי, אני מאד רוצה לנסוע ולבקר את הסבתא האהובה שלי אבל, רק לבקר, אני ממש לא מתכוון להשאר שם... האם אני מרגיש קשר לישראל? אממ... כמובן,אבל (זה ישמע קצת מוזר) השהייה שלי בישראל עוררה רגש פטריותי לארץ מולדתי. כנראה כל מה שעברתי וראיתי בארץ פיתח אצלי רגש פטריותי לאוקראינה ולעומת זאת גם קצת אפתיה כלפי ישראל. האם אני רואה את עצמי מקים בית מולדת בארץ? אממ... נכון לעכשיו קשה לי לענות על זה... זה תלוי ביותר מדי גורמים... אני לא מאמין שאמצא את עצמי חוזר לאוקראינה אחרי הצבא... אבל, מקום אחר-מאד יכול להיות. אני לא רואה שצופה לי עתיד ורוד בארץ הקודש בגלל כל הבעיות הכלכליות והפוליטיות שיש פה... ואם תהיה לי אפשרות להתפתח בצורה טובה יותר ובכיוון שיותר קרוב לליבי בחו"ל, אני לא אהסס יותר מדי לעזוב את הארץ, ולהתחיל חיים חדשים במדינה זרה.

D SHADY

New member
תגובה!!!

האאם אני עליתי ארצה בגיל 7 מרוסיהתמעיר שנקראת בראנסק למי שמכיר זה 6 שעות ממוסקבה ברכבת,בישבילי רוסיה היא המולדת וככה תשאר כל חיי ללא קשר למקום מגורי על אף שבאתי משם ממש קטן וזכרונותי משם מעטים אך קיימים אני הרבה יותר אוהב ומזדהה עם העם הרוסי מאשר הישראלים,כמובן שיש לי גם זהות יהודית,אמא של אבא שלי שזה הדור השלישי וסבתא שלי וההורים שלה סבלו בשואה אך אני כלל לא מזדהה עם היהדות,בקשר ללעבור לרוסיה דווקא שקלתי זאת והאופציה נראת לי עדיין רלוונטית תמיד אפשר לנסות כמו שאמרו כאן ואפילו להיכשל מאשר לא לנסות כלל,אם היתי עובר לרוסיה זה רק למוסקבה שם המצב הכלכלי ומצב העסקים עולה ועולה כל תקופה קצרה בצורה דרסטית ורמת החיים שם דיי גבוהה,ביקרתי ברוסיה קצת פחות מלפני שנה ולפני שנה וחצי וממש נהניתי שם והכל טוב מן הסתם גם זאת ארץ מולדתי והעם שלי,ומצד שני מה שבסדר העדיפויות זה לעבור לקנדה כמו שכבר צויין פה רמת החיים שם והמצב הכלכלי והכל הרבה יותר גבוה מאשר בארץ ויש לי חבר טוב שעבר לשם והוא מאושר עד השמיים ולא היה שוקל בחיים לחזור לארץ ככה גם חברה של אמא שלי שהמשפחה שלה הסתדרו ממש יפה פה קנו אוטו בית והכל והבן סיים צבא והחליטו לנסוע מפה מכרו והכל ובכלל לא מצטערים על זה,אבל תמיד יש תאנשים שחוזרים מקנדה ואומרים שזבל שם ובארץ יותר טוב ולמה זה?!הם הרי נוסעעים באופן לא חוקי ונעצרים שם ויושבים בכלא ואז מטיסים אותם חזרה אז כמובן שהם יתאכזבו ויגידו תשטויות האלה,חח בקיצור לא רואה ולא רוצה לראות את עצמי מקים פה את ביתי ומשפחתי,אבל בחיים יש הרבה הפתעות ואתה לא יכול לדעת מה צופן עתידך.

Sheep From Hell

New member
אוווווווו........... נייס..

ממ.. הייתה לחזור... אני חיה פה מגיל 3 וחצי ומאז שעליתי לא הייתי שם, ואני ממש חושבת על זה ברצינות, ואם אני לא אלך לצבא אני אסע לשם לאיזה שנה ככה, ואם אני כן אלך לצבא אני אסע לכמה חודשים בלבד... בדיוק אבא שלי נוסע לשם לשבוע, ויש מצב שהוא אפילו יעבור לגור שם!! מה לעשות אנשים כבר לא רואים שיש עתיד למדינה הזאת, ולנו יש מזל שיש לנו לאן לנסוע תחשבו על אנשים שנולדו פה ורוב המשפחה שלהם נולדה פה, נתקעו םה לכל החיים..חחח

ethanguy

New member
גם אני דיי פטריוטי

גם לגבי הארץ וגם לגבי רוסיה... אבל בזמן האחרון אני באמת מהרהר, האם אני ישראלי-יהודי ? או רוסי. לדעתי אנחנו הדור החדש חושבים שאנחנו רוסים אבל אם באמת היינו גרים ברוסיה תקופה ממושכת לא הייני בהחלט חושבים ככה, התרגלנו לרוסים שפה בארץ, זה לא אותו דבר, אני בכלל לא ידעתי מה זה יהודי עד גיל 12, בכלל לא עניין אותי וחשבתי שהכל טוב ויפה בעולם. מי בכלל שמע על בעיות עם ערבים :p. אבל זה אני חח. ולגבי גרמניה אני מסכים שדברים משתנים העולם המודרני הרבה יותר טוב, אבל מתחת לשטח עדיין יש אנטישמיות בגרמניה, והרבה וגם בגלל העבודה של מה שהגרמנים עשו לנו... בחיים לא הייתי עובר לשם, רק בגלל כבוד שאני נותן לעם שלי. ודרך אגב, הגרמנים גם לא ממש אהבו רוסים, 26 מיליון רוסים מתו בגלל גרמניה.

CreativeX

New member
מה אתם רציניים????

לעזוב ארץ אחד מהמפותחות בעולם בשביל איזה ארץ לא יציבה עם מלא גזענות פשע ומלא בעיות?

SupermanZW

Well-known member
שטויות במיץ

ישראל אינה מהמדינות המפותחות בעולם אלא מהמדינות המפותחות בעולם לשעבר, כי ישראל הולכת אחורה בימינו בכל התחומים וזה לבד מספיק כדי להוציאה מההגדרה של מדינה מפותחת (אבל זה רחוק מלהיות הגורם היחיד). רוסיה היום היא מדינה יציבה, עדיין אינה מפותחת אך היא בכיוון הנכון, בישראל יש היום יותר גזענות מברוסיה, זאת עובדה, הפשע ברוסיה לא גרוע יותר מהפשע בישראל, ובעיות יש יותר בישראל, בעוד 10 שנים איכות החיים ברוסיה תהיה גבוהה מבישראל.

Dynamo1929

New member
../images/Emo45.gif

וישראל אם תמשיך כך, בקרוב תהיה מדינת עולם שלישי...

Sheep From Hell

New member
מפותחת?! איפהה אתה חיי?

בפעם האחרונה שבדקתי בארץ האבטלה כמעט שוברת שיאים! העוני רק מתרבה, והמדינה כבר מזמן לא מתפתחת.............................. והאמת ברוסיה עכשיו המצב ממש ממש טוב, הרבה יותר טוב מאשר בארץ! אפילו אבא שלי שהוא ציוני פטריוטי ומה לא! רוצה לחזור לרוסיה, כי פה אין לאן להתקדם! אם לא שמת לבד, אנשים חיים פה מקדישים את רוב חייהם והשכלתם במדינה הדפוקה הזאת ואז פתאום באים ומפטרים אותם בשביל אנשים שאין להם תעודת בגרות, ואז מתפלאים למה הארץ הזאת לא מתפתחת..

SupermanZW

Well-known member
גם ברוסיה לא כל כך טוב...

אבל בעוד 10 שנים ברוסיה יהיה יותר טוב מבישראל באופן מורגש. ועכשיו קצת סטטיסטיקה (של סוף שנת 2003): שיעור הצמיחה השנתי ברוסיה: 7.3% 1 שיעור הצמיחה השנתי בישראל: 0.8%- 0 תל"ג לנפש ברוסיה: $8900 0 תל"ג לנפש בישראל: $19500 1 אוכלוסיה מתחת לקו העוני ברוסיה: 25% 0 אוכלוסיה מתחת לקו העוני בישראל: 18% 1 מדד ג'יני ברוסיה: 39.9 0 מדד ג'יני בישראל: 35.5 1 שיעור האינפלאציה השנתי ברוסיה: 12% 0 שיעור האינפלאציה השנתי בישראל: 5.7% 1 שיעור האבטלה ברוסיה: 8.4% 1 שיעור האבטלה בישראל: 10.4% 0 שיעור הצמיחה התעשייתי השנתי ברוסיה: 7% 1 שיעור הצמיחה התעשייתי השנתי בישראל: 1.5%- 0 סיכום: רוסיה 3, ישראל 4. מסקנה: בישראל עדיין יותר טוב מברוסיה, אך לא לאורך זמן.

Sheep From Hell

New member
לא התכוונתי ש..

שברוסיה הרבה יותר טוב, אלא מבחינת יחס... בישראל המצב רק נהיה רע יותר וברוסיה נהיה רק טוב יותר, ובקצב הזה רוסיה תהיה מדינה מוצלחת יותר... שים לב שלישראל 4 ולרוסיה 3. לפני 10 שנים לישראל היה 7 ולרוסיה היה 0.. חוץ מזה לפעמים אינפלציה זה דבר טוב.... זה מאוד תלוי איזו אינפלציה.. אם זה אינפלציה של ביקושים זה מראה על התפתחות המשק.. במיוחד במדינה כמו רוסיה צריך שתהיה קצת אניפלציה!!(לא יזיק להם... זה מראה שלאנשים מתחיל לזרום קצת כסף בארנקים!!
)

SupermanZW

Well-known member
תגובה

זאת מניפולציה לטעון שמדובר באינפלציה של ביקושים, משום שאינך יודעת בוודאות את הגורמים לאינפלציה ברוסיה, בכל אופן, ע"פ רוב קני המידה הכלכליים אינפלציה אידיאלית נעה בין 2% ל2.5% (ולא 0% כמו שרבים נוטים לחשוב), בדרך כלל כאשר האינפלציה מתחת ל-2% קיימת האטה ובדרך כלל כאשר האינפלציה מעל 2.5% הדבר מרמז על התרחבות הפערים, משום שתמיד תוספות היוקר לשכירים מגיעות לאחר עליית המדדים ותמיד בשיעור הקטן משיעור האינפלציה, כלומר שאר הכסף שהודפס עובר ישירות לידי העשירים ומערכת הבנקאות (עליית הריבית הבלתי נמנעת כדי לרסן את האינפלציה פועלת לטובת הבנקים ובלעדיה כל כלכלת המדינה תהפוך לבלתי יציבה)

Sheep From Hell

New member
אתה צודק במאה אחוז..

אבל שים לב לאחוזי הצמיחה התעשייתית ושל הכלכלה... מראים שבישראל זה במינוס(ירידה) ואילו ברוסיה זה בצמיחה... זה אומר שהאינפלציה לא ממש מרעה(עושה רע) את המצב. למשל ענף הבניה בארץ בתוהו ובוהו, כאן לא בונים בכלל וקבלנים מפה מעבירים פרוייקטים לרוסיה. כי שם רואים עתיד. הענפים שם מסגסגים יותר מאשר פה, באופן ממשי אולי פה יותר טוב, אבל לפי ההתפתחות רוסיה מובילה. אומנם אחוזי האבטלה כאן קטנים יותר וכן האיפנלציה וכו'.. אבל לדעתי זה לא לארוך זמן. אחרי הכל רוסיה הייתה במצב נוראי במשך הרבה שנים, וכאן המצב ממש טוב הרבה שנים.. והעובדה ששם יש צמיחה כלכלית אולי מעידה על משו, שרוסיה סוף סוף עוברת שיקום ובעוד 10-20 שנה תהיה מדינה מאוד מסגסגת!! :) בארץ פשוט כרגע דואגים יותר להווה ואילו שם לעתיד

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם האינפלאציה ברוסיה היתה קרובה יותר לאידיאלית גם הצמיחה בה היתה גבוהה יותר, אם תסתכלי בטבלה העולמית של נתוני הצמיחה תוכלי לראות שהמדינות בהן הצמיחה היא הגבוהה ביותר האינפלציה קרובה לאידיאלית, ד"א ברוסיה האבטלה יותר נמוכה מבישראל. ע"פ החישוב שערכתי לא מזמן ב-2013 רוסיה תהיה במצב כלכלי טוב מישראל בכל הגורמים.

Sheep From Hell

New member
אה נכון, בגלל ה-1 שליד חשבתי שזה 18

טוב עדיף מאוחר מאשר לעולם לא... מגיע לרוסיה סוף סוף לקום לתחייה אחרי שנים רבות של קיפאון!! סה"כ יש להם כח אדם מצויין, פשוט לא יודעים איך להשתמש בו... הדבר היחיד שממש הפתיע אותי בנתונים שהבאת זה הפערי המעמדות. הייתי בטוחה שברוסיה הפער יהיה הרבה יותר גבוה מאשר פה..

למעלה