משהו שחשבתי עליו...

Zot ani 1

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

על הרוק פחות חבל...חחח דרך אגב למה לא ענית לי באיסי אתמול? רציתי להגיד לך משהו..

Angel lips

New member
חחחחחחחחחחחח כי אני נכנסת אצל

אנשים ואז כבר בנות הטלננו לי שבנים חרמנים נידבקים חחח

Evil Gremlin

New member
הרבה מאד אנשים מחליטים לחזור

לדעתי אין מה לחפש שם כבר.. זאת ארץ חשוכת...היא בטוח חשוכת משהו

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני נולדתי בישראל, לכן אין לי לאן "לחזור", ע"פ מוצא משפחתי אני יכול "לחזור" לפולין או רוסיה או אוקראינה או ליטא, ואני לא שוקל לחיות באף אחת מהמדינות האלה (מה יש לי לחפש שם בכלל? איכות חיים נמוכה יותר?), אני רואה את העתיד שלי בקנדה, המדינה עם איכות החיים הגבוהה בעולם. הקשר שלי לארץ הוא זמני (כלומר עד שאעזוב) משום שהעתיד כאן נראה לי קודר, לכן אני לא רואה את עצמי מקים בית בארץ אלא בקנדה, לצערי מעולם לא ביקרתי בארצות מוצאי (כי לא היה לי כסף...) אך אני מתכוון לבקר.

Angel lips

New member
אני לא מסכימה איתך שצריך לעזוב את

הארץ.. עתיד אפשר לבנות גם בארץ? קצת קשה אז בורחים?! אני לא מסכימה עם החשיבה הזו, אנחנו יהודים וזו הארץ שלנו אסור לנו לעזוב אותה כי לא תיהיה ארץ ליהודים בסופו של דבר כמה נילחמו ונילחמים עכשיו בשבילה....

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא אמרתי שצריך לעזוב את הארץ אלא שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו. כדי לבנות עתיד בארץ אצטרך לוותר על דברים שאיני מוכן לוותר עליהם ולכן לא אשאר. אני לא מתכוון לברוח כי "קצת קשה" אלא כי אני יודע שאני יכול להשיג איכות חיים גבוהה יותר במקום אחר, יש לי מטרות ואשיג אותן, ויש דברים שעליהם איני מוכן לוותר. "אנחנו יהודים", חלקנו יהודים בדת, חלקנו במוצא, וחלקנו בכלל לא, אני יהודי במוצא ונכון לעכשיו אין לי דת, לי נראה שחיי יהיו טובים יותר בקנדה ואני מתכוון לנסות, כי אני יודע שאם לא אנסה לא אסלח לעצמי, ואני לא מפחד מכשלון, אני יודע שאם אכשל יהיה לי לאן לחזור (ומאוד לא סביר שאכשל כי אני סופר עקשן ואופורטוניסט) וש99% מהסיכוי שלי הוא להצליח, ואז אדע שכל הקשיים שיעברו עלי ישתלמו לי. "זו הארץ שלנו", תלוי, עבור יהודים רבים הארץ שלהם היא ארץ אחרת, ויש גם בעלי מספר אזרחויות והם בוחרים איזו ארץ היא שלהם, עניין יחסי מאוד. "אסור לנו לעזוב אותה", מה ז"א אסור? כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו, ובכל מקרה, הרוב ישארו (חלק מהסיבות הזכרתי במסר אחר). "לא תהיה ארץ ליהודים", אין דבר כזה "ארץ ליהודים" כל ארץ היא ארץ של אזרחיה, אין כאן תלות בדת או מוצא. "כמה נילחמנו ונילחמים בשבילה", מדד גרוע, כמות המלחמות אינה מעידה על סיבה להישאר, אלא רק תוצאת המלחמות ומה שמושג בהן, משום שלאחר כל המלחמות האלו המצב לא משתפר, ואף מחמיר, אני שואל את עצמי האם יצא לנו משהו מהמלחמות האלו והאם אשפר את איכות חיי אם אלחם, מסקנתי היא שלא (ואני יכול להסביר במשך שעות למה לא, כי אני ועוד הרבה אנשים שעיניהם בראשם רואים איך יראה העתיד כאן).

Angel lips

New member
המצב בארץ קשה אבל אם כל אחד יעזוב

את הארץ בשביל האינטרסים שלו, תיהיה בעיה למדינה. אפשר להסתדר גם עם התנאים בארץ. ברור שאני לא יאסור על אף אחד לעזוב את הארץ ויקשור אותו בחבלים, לכל אחד הדעה שלו בנושא, ולכל אחד ערכים שונים, אני אמרתי את דעתי ואצלי ערך המדינה הוא בין הערכים החשובים שזה גם מה שהעבירו לי מהבית, אצלך הערך של אינטרסים אישיים של עבודה לימודים לא יודעת מה גובר על ערך המדינה וזו זכותה. אצלי לא ככה אני חושבת שאני אסתדר בארץ יפה, אם תיהיה לי אפשרות להתפתח בחו"ל, אעדיף לחיות בארץ בתנאים קצת פחות טובים. זו הארץ שלנו- כן, זו ארץ של יהודים! הארץ לה אנו שייכים, אני מרגישה את זה, אתה לא מרגיש את זה זכותך, אני מבית חילוני לגמריי, וגם לא הכי מאמינה באלוהים, אבל נולדתי יהודיה, רדפו את דורותיי בגלל שהם יהודים והם נלחמו על שתיהיה להם מדינה ששם הם יוכלו לחיות בבטחה- למרות שאנחנו ממש לא חיים בבטחה, מטרה אחת כבר השגנו את הארץ, והמטרה השניה זה לחיות בבטחה אני אדם אופטימי ומקווה שהמצב יסתדר ויהיה שלום בזמן הקרוב. זה שאתה רק נולדתי יהודי ולא מרגיש קרוב לדת- את זה הבנתי מיזה שאמרת שכרגע אתה ללא דת, זכותה כל איש באמונתו יחייה, אבל בשוואה לא עיניין אף אחד אם אתה קרוב לדת או לא, אם אתה מחשיב את עצמך כיהודי או לא, ואפילו אם התנצרת או משהו בסגנון, רדפו אותך וניסו להשמיד אותך כי נולדת יהודי או כי בדורות שלך יש מישהו יהודי. אני חושבת שאנחנו צריכים להילחם על ארץ ישראל זה המקום שלנו בו אנחנו צריכים לחיות ללא חשש לאנטישמיות ולרדיפה, מאוד מצער המצב הבטחוני אבל אם אנחנו נרים ידיים נוותר ונעזוב את הארץ, אנו יכולים להביא למצב הקודם שהיה השוואה שלא רצו את היהודים בשום מקום, גם אם הם לא הרגישו קרבה ליהודות ולא החשיבו את עצמם יהודים. זו רק האמונה שלי והדעה שלי, אם מישהו חושב אחרת זכותו ושכל אחד ינהל את החיים שלו לפי הערכים המתאימים לו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לרוב הישראלים אין אינטרס לעזוב את ישראל, וגם לא כל בעלי האינטרס יבחרו לעזוב, מסיבות שכבר ציינתי. לא יתכן מצב בו כולם ירדו מהארץ, יש אנשים רבים שעבורם טוב יותר להישאר בארץ, ויש גם אנשים שאין להם סיכוי לקבל אישורי שהיה במדינות אליהן הם מעוניינים להגר וישארו בלית ברירה (או שיהגרו ויחיו בפחד להיתפס ולהיות מגורשים במשך פרק זמן ארוך בחייהם), לכן לא צריך לחשוב על מה יקרה אם כולם ירדו (מדובר במצב בלתי אפשרי, יותר מכך, אני בטוח שהרוב ישארו). "אפשר להסתדר עם התנאים בארץ" - השאלה היא למה את קוראת "להסתדר" ועל מה את מוכנה לוותר, אני בטוח שאני מגדיר "להסתדר" באופן שונה ממך. "ארץ של יהודים", מה זה? כל ארץ היא ארץ של אזרחיה, לא אכפת לי אם האנשים מסביבי יהיו יהודים או לא, אכפת לי יותר מה תהיה המנטליות שלהם ואם אוכל להתחבר איתם, אני לעולם לא שופט אנשים ע"פ דתם. נולדתי יהודי, הפכתי בשלב מסויים לדתי ולאחר מכן הפכתי לדאיסט, הדבר היהודי היחיד אצלי הוא המוצא, ואם מישהו יקרא לי "יהודי מסריח" זה ידאיג אותי הרבה פחות מלעבור במקום הומה אדם אשר יש בו סיכוי לפיגוע או מלנסוע באוטובוס ולקוות שזאת לא הנסיעה האחרונה בחיי.

ethanguy

New member
אני פה מגיל 3

ועכשיו אני בן 16. היתה לנו ילדה בכתה שלא מזמן חזרה לאוקראינה אחרי שגרה פה 4 שנים. אני אישית כבר נמאס לי לעבור ממקום למקום, עברתי מדירות ושלוש מדינות :\. מרוסיה לישראל ומישראל לקנדה ומקנדה בחזרה לישראל. אני מעדיף להישאר בארץ, האמת היא שאין באמת מקום טוב יותר, ישראל זה לא העולם השלישי ובכל זאת זה הבית שלנו של היהודים. למרות זאת אני ממש מתרגש מלסוע לרוסיה, אני אוהב את המקום מאוד וגם יש הרגשה מיוחדת אחרי הכל פה נולדת ופה כל המשפחה שלי כמעט. עד שאני אתבגר אני לא חושב על לעבור לאנשו. חוץ מהמרכז חחח. ביקרתי ברוסיה הקיץ האחרון למשך 3 שבועות ואני לא זוכר מתי פעם בחיים שלי היה כל כך כיף :).

bariska

New member
מממ

לחזור לא היתי רוצה אבל לנסוע לבקר במקום הולדתי בכיף תאמת ישראל זה כמו רוסיה הקטנה לכל מקום שלא תלך מדברים ברוסית יש תאלה שאומרים אני אחרי הצבא מתחפף מיפה...זה לא נכון זאת הארץ שלנו ולא טוב לרדת מיפה..אבל בהחלט רואה את עצמי מקים משפחה ובית בא"י:)

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כתבת משפט זה: "זאת הארץ שלנו ולא טוב לרדת מיפה", משפט זה הוא מאוד יחסי, ואתייחס לשני חלקיו, קודם לראשון: "זאת הארץ שלנו" - יש אנשים החשים הכי שייכים לישראל, אז זאת הארץ שלהם, ויש אנשים שחשים שייכים יותר לארץ אחרת, ואם יש להם גם אזרחות של הארץ האחרת אזי הארץ האחרת היא הארץ שלהם, עכשיו לחלק השני: "לא טוב לרדת מיפה" - לא טוב למי? לאנשים או למדינה? אתייחס לשתי האפשרויות, קודם כל לאנשים - יש אנשים שהכי טוב להם לחיות בישראל, שאוהבים את המנטליות, שהשיגו איכות חיים גבוהה, שהמצב הביטחוני לא מדאיג אותם כמעט (בעיקר דתיים שחושבים שאלוהים יציל אותם), שמצבם הכלכלי טוב והסיכוי שלהם להשיג מצב כלכלי טוב יותר במדינה אחרת הוא נמוך (כי המקצוע שלהם לא מבוקש במדינה האחרת, כי רמת ההשכלה שלהם לא מאפשרת להם להשיג אישור עבודה במדינה אחרת, כי כמות הכסף שיש להם לא תאפשר להם לפתוח את סוג העסק שיש להם בארץ, ויכולות להיות עוד המון סיבות) ולאנשים כאלה לא טוב לרדת מהארץ, אך יש אנשים ששונאים את המנטליות הישראלית ו/או שהמצב הבטחוני והכלכלי מדאיג אותם מאוד, ושיש להם סיכוי להשיג איכות חיים גבוהה יותר במדינה אחרת, לאנשים כאלה טוב לרדת מהארץ, יותר מכך, מי שיודע שיש לו הזדמנות להשיג יותר ממה שיש לו ולא עושה זאת יחיה בתחושת תסכול תמידית ותמיד ירגיש רע, אפילו מי שמנסה ונכשל מרגיש פחות גרוע ממי שלא מנסה בכלל, כי מי שמנסה יודע לפחות שהוא ניסה, ומי שלא ניסה תמיד יאשים את עצמו על כך שלא ניסה ופיספס, עכשיו אתייחס למדינה - למדינה לא טוב שאנשים מוכשרים בעלי פוטנציאל לפתח את כלכלתה ירדו מהארץ, אבל טוב לה מאוד שאנשים שנתמכים על ידה (זקנים שעלו בגיל שכבר לא אפשר להם לעבוד ואין להם קרן פנסיה בישראל ולכן המדינה מממנת אותם, אנשים שעלו בגיל מבוגר שבגינו לא מצאו עבודה, תלמידי ישיבות שלא עובדים ולא משרתים בצבא, וכו') או אנשים שלא תורמים לה דבר או שאינם חשים שייכות אליה ירדו מהארץ, כך שהכל יחסי! אתה יכול רק לומר שלך טוב יותר להישאר בארץ, אך אתה לא יכול לדבר בשם אחרים, ואני מניח (וכמעט בטוח) שלמדינה טוב שתישאר, ואני אומר שלי טוב יותר לרדת מהארץ והמדינה תפסיד מכך, אך איכות חיי חשובה לי יותר מכל דבר אחר, אך אני לא מדבר בשם אחרים, כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ולא לפעול ע"פ אמרות שאינן נכונות בהכרח (ובמיוחד שמדובר באמרות שנכונות עבור חלק מהאנשים ולא נכונות עבור אחרים).

Angel lips

New member
או סוף סוף מישהו בדעה שלי../images/Emo24.gif

כולם רוצים לברוח אחריי הצבא!!! אני אקים איתך בית בארץ ישראל חחח

למעלה