משהו שחשבתי עליו...

0kety0

New member
משהו שחשבתי עליו...

לפני שבוע בערך, אמא שלי סיפרה לי שמשפחה שהיא מכירה(שהגיעה לארץ לפני 3 שנים,השתקמה פה,קנתה דירה,מכונית וכ'ו), החליטה לחזור לאוקראינה,המקום ממנה באה קודם. זה גרם לי לחשוב-האם הייתם רוצים לחזור? האם אתם מרגישים קשר לארץ? האם אתם רואים את עצמך מקימים בית מולדת בארץ? אתם נוסעים לבקר?

הממ..

לא הייתי רוצה לחזור. אני יודעת שנולדתי שם אבל עליתי כשהייתי בת 4, והבית שלי פה.
אני בלי שום ספק רוצה להקים משפחה פה. לבקר אני אסע שנה הבאה, בגיל 18 לפני הצבא, ככה לפחות אמא הבטיחה לי

מסכימה

גם אני כאן מגיל 4 וזה הבית שלי. רוסיה בשבילי זה חו"ל בדיוק כמו כל מקום אחר ואולי אפילו פחות מעניין מכל מקום אחר. אבל אני חושבת שאם תהיה לי הזדמנות אני אסע לבקר. אבא שלי עדיין שם, ובכלל מעניין אותי איך חיים שם..

Angel lips

New member
ההורים שלי נסעו לבקר וממש התאכזבו

הם אמרו שלא ככה הם זכרו את העיר בה נולדו וחיו, וממש התאכבו מהביקור ומש לא המצליו לאנשים לבקר, אמרו שממש נהרסה להם המחשבה על העיר היפה שעזבו ועדיף שהדב הטוב היה נישאר בזיכרון ולא אחרי מה שהם ראו בביקור.

Mrs James

New member
אני חשבתי על לחזור

ועדיין חושבת על זה
אולי לא דווקא לחזור אבל כן לעזוב את הארץ... המצב הבטוחני והכלכלי פה לא משהו אז אני רוצה לעזוב
אני מוזרה

Mrs James

New member
אני פה מגיל 4

עכשיו כמעט בת 17
תעשי חישוב...חיחחי סתם...יכול להיות שזה נובע מזה ששנה שעברה ביקרתי שם ומאוד נהנתי אהבתי את האנשים המקום והאוירה שם...והכל

Angel lips

New member
אם את פה מגיל 4 אז את לא מרגישה

שלמרות הבעיות אסור לך לוותר? שזו הארץ שלך ולמרות הקשיים את צריכה להלחם לחיות בערץ ולהמשיך את הדור בשביל שתיהיה ארץ יהודית בעולם? שיהודים לא יסבלו עוד מפרעות ואנטישמיות שלפחות יהיה מקום אחד בעולם שנרגיש שייכים? אם כולם היו מוותרים והולכים אז מה יהיה?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא יתכן מצב בו כולם ירדו מהארץ, יש אנשים רבים שעבורם טוב יותר להישאר בארץ, ויש גם אנשים שאין להם סיכוי לקבל אישורי שהיה במדינות אליהן הם מעוניינים להגר וישארו בלית ברירה (או שיהגרו ויחיו בפחד להיתפס ולהיות מגורשים במשך פרק זמן ארוך בחייהם), לכן לא צריך לחשוב על מה יקרה אם כולם ירדו (מדובר במצב בלתי אפשרי, יותר מכך, אני בטוח שהרוב ישארו). "למרות הבעיות", תלוי איזה בעיות, יש בעיות שאפשר לפתור ויש בעיות שאי אפשר לפתור, יש בעיות שכדאי להילחם בהן ויש בעיות שכדאי להתחמק בהם, זה תלוי בהרבה מאוד גורמים. "אסור לוותר"? מסכים, אבל להגר אין פירושו לוותר, לוותר פירושו לא לנצל הזדמנויות. "זו הארץ שלך", מצב שכרגע הוא נכון, אבל לגבי העתיד קשה לדעת. "צריך להילחם", השאלה אינה אם צריך או לא צריך להילחם, השאלה היא האם משתלם להילחם והאם המלחמה תשיג את מטרותינו. "לחיות בארץ", יותר חשוב מהיכן לחיות הוא איכות החיים. "להמשיך את הדור", בשביל מה?, שיסבלו?, אם כבר להמשיך אז שתהיה להם איכות חיים גבוהה יותר. "בשביל שתהיה ארץ יהודית בעולם", אין ארץ יהודית בעולם, בני אדם יכולים להיות יהודים, ארצות לא. "שהיהודים לא יסבלו עוד מפרעות ואנטישמיות", החיים בישראל מסוכנים יותר מאלו שברבות מהמדינות האנטישמיות, אני מעדיף שיקראו לי "יהודי מסריח" ללא חשש לחיי מאשר לפחד למות בפיגוע, רק בצרפת מסוכן ליהודי כמו בישראל. "שלפחות יהיה מקום אחד בעולם שנרגיש שייכים", זה עניין מאוד יחסי, יהודים יכולים להרגיש שייכים בכל מקום, ושייכות היא בעיקר (אבל לא רק) עניין של מנטליות, אני בכלל לא ישראלי במנטליות שלי אלא אירופאי, ואני סבור שדווקא בקנדה אחוש שייכות (ואני מכיר קנדים ואת המנטליות שלהם).

vk3

New member
זו אינטרסנטיות פשוטה...

ואתה סותר את האופי שלך
אתה זה שתמיד טוען שלא תפסיק להתעקש ולהילחם על שלך, תמשיך לשכנע אחרים בשלך, תנסה לשנות למרות הכול מבלי לדעת מה תהיה התוצאה, המוותרים הם בעלי אופי חלש וכו' וכו' וכו'... אז כאן אתה מראה שאתה בעל האופי החלש שלא מוכן להשקיע במדינה ויעזוב אותה בהזדמנות הראשונה שתתקל בדרכו...

SupermanZW

Well-known member
הסברים

אני אמשיך להילחם על שלי בכל מקום בו אהיה אך איני דון קישוט ולא אלחם כאשר אני מרגיש שאין סיכוי שאנצח (מלחמה בתחנות רוח), מה שאני כן יודע זה שכל עוד אני נמצא בישראל אנסה לשפר בה את מצב הדברים, אך לאחר שאשיג את הPR הקנדי אעבור לשם, אני לא מתכוון להקדיש את חיי למלחמה כלשהי, אני אידיאליסט וריאליסט בד בבד ולא אקריב את עצמי למען מטרה שאיני בטוח אם אוכל להשיג, אך כל עוד אני נמצא במקום מסויים אנסה לשפרו עד כמה שאוכל (בזה מתבטאים האידיאליזם והריאליזם שלי).

vk3

New member
אהא, הבנתי...

ומלחמה בדת/ ות לדעתך זו אינה מלחמה בתחנות רוח

SupermanZW

Well-known member
לא

כי אני כבר שכנעתי אנשים רבים בנושא זה, אז נכון שאיני יכול "להעלים" את הדת לגמרי (ואני מתכוון לכל הדתות בעולם, ולמרות שאני רוצה אני יודע שזה לא יקרה), אבל להפוך אנשים לביקורתיים ולגרום להם להפסיק להאמין באמונה עיוורת הצלחתי אני מצליח ואמשיך להצליח.

Lara F

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo104.gif../images/Emo45.gif

מסכימה אם כל מילה...

Mrs James

New member
לא יודעת

אני פשוט רואה את העתיד שלי במקום אחר... בקנדה ארצות הברית או אפילו לחזור לרוסיה...

Zot ani 1

New member
אממ.....

אני הגעתי לפה בגיל 8... ואני לא מרגישה שום קשר למקום ממנו באתי... אני חושבת שהבית שלי הוא פה ואני ללא שום ספק הולכת להקים בית בישראל... לשם אני רוצה לנסוע לבקר לראות את הכל כי אני כבר כמעט לא זוכרת כלום משם... וגם יש לי סבתא שם ודודים... ככה שאולי יצא לי לנסוע לשם פעם...

Angel lips

New member
טוב בגיל 8 עוד זוכרים דברים...

בטח תתרגשי לראות את בית הספר שלך את הגן אולי חברים וזה.. דווקא יכול להיות נחמד, כי בגיך הזה יש עוד זכרונות קטנים...

Zot ani 1

New member
אמממ....

כנראה אני מקרה מיוחד כי אני כמעט ולא זוכרת משם כלום. הכח כזה מעורפל ולא ממש ברור... הגן שלי היה בביתה של סבתא שלי...חחח היא ישבה איתי במקום הגן.. והבית ספר כל כך שנאתי אותוווו בכיתי כל יום בלכתי לשם.. ככה שגם אם אני אגיע לשם כל מה שאני ארצה זה לירוק עליו...חח....

Angel lips

New member
חחחחחחחח מספיק בזבזת את הדמעות

שלך.. עכשיו תבזבזי גם רוק?
לא חבל? :)

למעלה