משהו שחשבתי עליו...

vk3

New member
אמממ...

עליתי ארצה בגיל 8 ואני זוכר משם די הרבה דברים... לחזור לא הייתי רוצה, אבל לבקר בהחלט, כי אני מתגעגע למקומות ולאנשים... אני מרגיש שייכות עצומה לארץ ישראל, היא הבית שלי והיא תהיה הבית של כול דורותיי הבאים אחריי... יהודי בארץ היהודים

Zot ani 1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נכון בהחלט זאת הארץ שלנו ובה נחיה לנצח!

Russia 4 Ever

New member
תגובה

אני בהחלט שוקל את האפשרות הזאת אבל אם אחזור לרוסיה זה לא יהיה לעיר בה נולדתי וחייתי עד שעליתי לארץ (אי שם בסיביר) אלא לסנט פטרבורג. גם מדינות אחרות באירופה כמו גרמניה ומדינות סקנדינביה נמצאות מבחינתי חזק בתמונה.

0kety0

New member
גרמניה???

בידיוק דיברתי עם חברה שלי על זה לפני יומיים. איך אפשר לגור בגרמניה? רק כשהטיסה נוחתת שם אני כבר מרגישה חוסר אויר. לדעת שאתה דורך על אדמות בהם הלכו רוצחים, חיילים שרצחו אותנו בדם קר. גרמניה פסולה מבחינתי.

Russia 4 Ever

New member
תגובה

כמעט בכל מקום היו מלחמות ורציחות. את יודעת כמה דם נשפך כאן, בפיסת האדמה שבין נהר הירדן לים התיכון?

SupermanZW

Well-known member
והוא רק ממשיך להישפך

אם לפחות היינו משיגים שלום ביטחון ומצב כלכלי טוב בעקבות הדם שנשפך היתה זו חצי נחמה, אך אם למרות שפיכות הדמים לא השגנו דבר, הדמים נשפכו לשווא.

Angel lips

New member
הם לא נשפכים לשווא

עובדה יש לנו מדינה יהודית והיא ממשיכה להתקיים... אני לא מבינה בפוליטיקה בכל התוכניות כמו הטרנספר או להוציא את החיילים מהשטחים, אבל יודעת שיש פתרון לזה ומאוד מקווה שהוא ימצא בהקדם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אין כזה דבר "מדינה יהודית", למדינה אין דת (או מוצא), רק לאנשים יש, לכל היותר ובאופן זמני בלבד אפשר לטעון שישראל היא מדינה עם רוב יהודי, אבל "מדינה יהודית", אין דבר כזה. מה שחשוב יותר מעצם קיום המדינה הוא איכות החיים בה, קיום בלבד לא מספק אותי.

vk3

New member
אתה מנסה לשלול את כול מה שהיהודים

שאפו אליו, כול חייהם... לבנות להם בית ציוני, מדינת היהודים- ישראל
ואתה מפגין חוסר כבוד מוחלט כלפי כול אלה שהאמינו אמונה שלמה במדינה הזאת, בצמיחתה ובהיותה מחסה ליהודים
אם זה הרצל, בן גוריון וכול השאר... בשביל רבים חלקת האדמה הזאת יקרה לאין ערוך ואתה בא ומבטל כול זאת במשפט אחד... באיזו זכות

SupermanZW

Well-known member
פשוט מאוד

אתה יכול לטעון שישראל היא בית לאומי ליהודים, אבל למדינה (להזכירך!) אין דת או מוצא שרק לו היא שייכת, ישראל היא מדינה של יהודים בדיוק כמו שהיא מדינה של דרוזים, צ'רקסים, לא יהודים אחרים, ואפילו (לצערנו) ערבים.

vk3

New member
לא נכון...

בסדר, למדינה אין אין דת או מוצא וכו' וכו', אבל זו האדמה עליה נלחם העם שלנו, זו המדינה שאנו גרים בה בזכות אבותינו, זו המדינה שלנו ואנחנו נלחמים על כול פיסה שלה, זו המדינה שניתנה ליהודים בתנ"ך, זו המדינה שקירבה את
בות היהודים לאומה מאוחדת, זו המדינה הציונית והבית הלאומי שלנו... אז איך אחרי כול זאת אתה יכול לאמר שאין דבר כזה מדינת היהודים

SupermanZW

Well-known member
בטח שנכון

הרבה עמים נלחמו על המדינה הזאת ולא עם אחד, זו המדינה שאנו גרים בה בזכות אלו שנלחמו עליה במלחמת העצמאות (אא"כ גם שני דורות אחורה מספיקים כדי להיקרא אבותינו), זו המדינה בה חיו האיזראליטים (בעברית בני-ישראל) בתקופה שבין 1200 לפנה"ס ל-70 לספירה, היא לא "ניתנה" להם, אלא הם התיישבו בה ואולי אף כבשו אותה מעמים אחרים, למרבית סיפורי התנ"ך אין שום הוכחות היסטוריות ואני מתייחס אליו בערבון מוגבל מאוד, האומה המאוחדת (בת זמננו, לא זו ממנה גורשו אבותינו) קיימת מ1948 והיא מדינה גם של לא יהודים (שציינתי את חלקם), זו אינה מדינה ציונית, כי היא גם מדינה של אנטי ציונים (ערבים ונטורי קרתא) והבית הלאומי של בני הלאום הישראלי, אבל מה הקשר ל"מדינת היהודים" הרי המדינה הזאת שייכת גם לכל דרוזי אזרח ישראל (לדוגמה) בדיוק כפי שהיא שייכת לי או לך (אנשים ממוצא יהודי).

למעלה