איזו תמימות מעושה
הרי מקודם הסברת לי על האצ"ל אך ורק בגלל שלא היה "מגן אלא לוחם" אז בוא אגלה לך משהו, גם האצ"ל היה חלק מהתנועה הרביזיוניסטית, ומדיניות ההבלגה של ההגנה הוכחה כמטופשת וחסרת תוחלת ותועלת, לא פלא שעברו לאחר מכן למדיניות ההתקפית ואפילו לשילוב כוחות במסגרת ההתקפות על הבריטים שיטת עוד דונם, היא שיטה טובה מאוד, ולא זכור לי שהאצ"ל לעג לי, אלא שאנשי העבודה עצמם קראו לה כך, לגבי הלחץ הבנלאומי, לא ראיתי איך הוא השפיע כל כך על אנגליה, מה שכן, שאחרי פיצוץ מלון המלך דוד עזבו כל בני המשפחות של הבריטים את הארץ, מה שמצביע בברור על הצלחת הלחץ הצבאי לדעתך אין שום הצדקה לירות על אוטובוס ערבי, אבל לירות על בתים ערביים, כן, אל תשכח את ה"יציאה מן הגדר" של ההגנה, את מי אתה חושב הם תקפו? הלקאת השוטרים האנגלים(וכאן בא לידי ביטוי העיוורון הפוליטי שלך) הייתה נקמה מאוד מאוד צודקת בהלקאת איש האצ"ל ששכחתי שמו כרגע, הבריטים כמובן הוזהרו בנוגע לכך, ולמיטב ידעתי גם הפסיקו(האנגלים) עם עונש ההלקאות בארץ בעקבות נקמה זו לגבי הסליק של הקיבוץ שלך, מן האצ"ל לא עשה זאת בכוונה, וזה לא דומה בכלום בהסגרה מודעת של לוחמי אצ"ל לאנגלים(שזו בגידה ממדרגה ראשונה) לגבי הקצינים הבריטיים, אם זה היה כך אפשר רק להצטער, אבל גם זה לא דומה כלום להטבעת פטריה, שם טבעו למוות הרבה מאוד "אוהדי הציונות", רק בגלל תכנון לקוי של הקיבוצניקים האצ"ל דווקא הועיל מאוד, הוא גם כבש את יפו במלחמת העצמאות, והאדנות הקיבוצניקית("סבא של סבתא שלי") שלך לא תשנה את זה ובכלל את הסיסמה "טוב למות בעד ארצנו" אמר טרומפלדור, או שגם אם "הטרוריסט הקטן והמסריח שלא הועיל במאום להקמת המדינה" יש לך בעיה.