משהו שחשבתי עליו

Moledet972

New member
גדודי אל-אקצה זה זרוע של הפתח!

הזרוע הצבאית של החמאס היא א-זדין-אל-קסאם.

shay or eli

New member
אין פיגועי התאבדות חילוניים

פלסטין תשגשג כאשר תהיה רפורמה ברשות וחלק משמעותי מן הכסף שמגיע לכיסם של הבחירים יגיע לעם, כשייגמר הכיבוש וכשתוקם מדינה פלסטינית עצמאית. ישראל ופלסטין שתיהן ישגשגו או יינחלו מפלה באותו זמן, לא ייקרה מצב שאחת תקרוס והשנייה תשגשג - שלום תוך פשרות הוא אינטרס של שני הלאומים. והעובדה שקיצונים ברשות רוצים להישתלט על כל שטחי פלשתינה נכונה גם לגבי ישראל - לגבי תומכי הטרנספר וא"י ישראל השלמה. אלו המבינים כי שלום, אחוות עמים ושיתוף פעולה בין היהודים והערבים רק הם יביאו למצב טוב בארץ זו צריכים לדכא את אותם קיצוניים כדי להשיג שלום אמיתי וצודק.

Johnny the Doe

New member
יש פיגועי התאבדות חילוניים

או אולי שכחת את המתאבדת מהתנזים החילוני?

shay or eli

New member
היא הונעה ממניעים דתיים

גם בישראל יש חילוניים שתומכים בארץ ישראל השלמה בגלל "אלוהים". הם מאמינים פשוט לא מקיימים אורח חיים דתי, זה עדיין לא עושה אותם טרוריסטים חילוניים.

.המוסד

New member
זה לא הונעה ממניעים דתיים

אלא ממניעים מבצעיים, ומי שתומך בארץ ישראל השלמה, בין אם הוא דתי ובין אם הוא חילוני, אינו טרוריסט

shay or eli

New member
יש טרור יהודי - חיצוני ופנימי

המחתרת היהודית, ברוך גולדשטיין ויגאל עמיר כולם תומכי א"י השלמה. שלא לדבר על האצ"ל שהיה אירגון טרור לכל דבר. המחבלים המתאבדים מתאבדים רק ממניעים דתיים, אדם שלא מאמין בכל הדברים של העולם הבא לא ייתן ככה סתם את החיים שלו. המחבלים הלא מתאבדים הם משהו אחר.

shay or eli

New member
ולא דיברתי על הטרור בין תומכי א"י

השלמה, ברור שזוהי תופעה מאוד קטנה בכל שנות המדינה במחנה הזה. פשוט חלק מהאנשים בימין הקיצוני היהודי (א"י השלמה) מבססים את הדעות שלהם על הבטחה אלוהית בתנ"ך למרות שהם חילוניים, מה שמוכיח שגם אנשים שלא מנהלים אורח חיים דתי פנאטי יכולים לפעול במישור הלאומי ממניעים דתיים.

.המוסד

New member
רק מעניין שהפלמ"ח מעולם לא נזכר

בקרב "ארגוני הטרור" בהם מוזכרים האצ"ל והלח"י, למה לא הרג ערבים? לא הרג אנגלים? לא הרג יהודים? התשובות לכל אלו הוא כן כן וכן ויש הרבה מתאבדים שמתאבדים בלי קשר לדת המוסלמית

shay or eli

New member
ההגנה והפלמ"ח

ההגנה לא הייתה אירגון בפני עצמו, היא הייתה חלק מההתיישבות העובדת ותפקידה היה להגן (איזה קטע, נורא קשור לשם) על ההתיישבות הזו. עיקר הפעילות של תנועת העבודה היה בהקמת יישובים ופיתוח התרבות היהודית בארץ ישראל והתכוננות למלחמה בערבים, ההגנה נועדה להגן על היישוב העברי ולא לתקוף או לגרש את הבריטים בכח. אצ"ל לעומת זאת היו "אירגון ציוני לוחם" - לא מגן, לוחם. הם לא ניסו לקבל את העצמאות על ידי בנייה וקבלת לגיטימציה בינלאומית, אלא על ידי מלחמה בבריטים ובכל העולם ואישתו. הם ראו בכל האמצעים לגיטימיים ובעצם רק הפריעו לכלל התנועה הציונית. הם היו טרוריסטים קטנים ומסריחים שדרכם לא הצליחה. ואין לי מושג מה היה בדיוק עם הלח"י - הם גם היו טרוריסטים, הם גם קראו לעצמם לוחמים ולא מגינים והם גם היו קיצוניים שהפריעו. אבל לא יודע אם הם היו לאומנים או מה, אמרו לי שחלקם היו בכלל קומוניסטים שהתנגדו לקולוניאליזם הבריטי. אני צריך לבדוק את ההסטוריה שלהם.

shay or eli

New member
ותזכיר מחבל מתאבד אחד

שלא עשה את זה ממניעים איסלמיים (הוא לא חייב להיות מאמין אדוק, רק להאמין בקיומו של אללה).

Moledet972

New member
מה זה "טרור חילוני"?

גם מרבית חיילי גרמניה האמינו באל. האם מלחמת העולם ה-2 הייתה מלחמה "דתית"? הטרור של אש"ף הוא טרור חילוני.

shay or eli

New member
התכוונתי שאין מתאבדים חילוניים

אדם שלא מאמין שיובטח לו גן עדן לא יתאבד. אלא אם כן הוא חולה נפש.

.המוסד

New member
תראה שייקה, גם לסין קוראים

"דמוקרטיה עממית", כך שזה שההגנה קראה לעצמה "הגנה" אין זה אומר שזה היה כל תכליתה, אבל נניח ואסכים איתך, ואכן השם משקף את המציאות, אז שוב מונח הצדק לצידי, גם האצ"ל היה "ארגון צבאי לאומי", לא לוחם ולא ציוני(מאיפה החילטורים האלו?) אז לא לוחם ולא מגן, סתם ארגון צבאי(מה שהייה ההגנה), ולגבי שאר דברייך רווי השנאה והתיעוב לאצ"ל, אז כך, ההגנה הייתה ארגון בפני עצמו, עם מטה כללי וכל הקשור בזאת, האצ"ל דווקא צדק, ואכן הבריטים העבירו את "שאלת ארץ ישראל" לאו"ם בעקבות הלחץ הצבאי, ולמעשה, ימים אחדים לאחר הפיצוץ במלון המלך דוד פונו כ-ל האזרחים הבריטים מהארץ, ציד האחים של ההגנה היה המעשה הנפשע ביותר בתולדות היישוב, אך לא תאשים אותם חלילה בכל קריאות הגנאי ששלחת לאצ"ל(ששם אגב, היו אנשים נפלאים, מהכרות אישית) וזה למה? כי אתה סוציאליסט חולני, עבד לסוציאליזם באשר הוא, שלא יודע דבר על תולדות ארגוני המחתרת(ארגון "ציוני לוחם"), אבל מתיימר לדעת הכל, שמייחס לשמות משמעויות שאין להם(-"הם ה"הגנה", אז הם בטח רק מגינים&quot
אז שטוף מוח יקר, אנא לפני שאתה פותח את הג´ורה ואומר דברים נוגים ומנצנצים(ארגון "ציוני לוחם") תבדוק טוב טוב שאתה יודע על מה אתה מדבר, ותנסה לתת טיפ טיפת עצמאות לתאים האפורים

shay or eli

New member
טעיתי בשם, מה קרה?

תיכף תתלה אותי על עץ גבוה ותסקול אותי באבנים. ואני מאוד אעריך את זה אם לא תרד לפסים האישיים ולא תתקוף אותי אישית, זה סתם יוריד מרמת הדיון. וכעת לעניין: לא טענתי שההגנה לא היה בעל מבנה ומנגנונים משלו, טענתי שהוא היה חלק ממשהו גדול יותר - ההתיישבות העובדת. לא טענתי שהוא לא תקף, אבל ההגנה נקטה מדיניות של הבלגה - לא הורגים כל ערבי/בריטי. ההתיישבות העובדת טענה שהמדינה היהודית תושג ע"י הקמת עוד ועוד יישובים ולא ע"י מלחמה בבריטים, בגלל זה הרוויזיוניסטים צחקו עליהם וקראו לשיטתם "עוד דונם, עוד עז". אבל זוהי עובדה שדרכה של ההתיישבות העובדת נצחה - הבריטים לא עזבו בגלל שגירשנו אותם בכח (לעומת טענתך) אלא בגלל הלחץ הבינלאומי שאחרי השואה ואחרי פרשת "אקסודוס" ובגלל ההתיישבות המאסיבית בארץ ישראל. המלחמה האמיתית הייתה מול הערבים ולא מול הבריטים. אין לי שום הערכה לאצ"ל. אין לדעתי שום הצדקה לירות על אוטובוס פלשתיני(שלמה בן יוסף), גם אם כפעולת תגמול. לדעתי דבר כמו זה עושה את האצ"ל דומים מאוד לטרוריסטים המוסלמים.לא היה שום ערך גם להלקאת הקצינים הבריטיים שהאצ"ל ערך, זה היה צעד אווילי במיוחד. רוב פעולות האצ"ל והלח"י רק הפריעו להגנה ולמהלכי התנועה הציונית: כשהלח"י פוצץ רכבת עם חיילים בריטים ליד מעגן מיכאל הוא סיכן את המכון הגדול ביותר לייצור תחמושת של ההגנה, כשבקיבוץ של סבא שלי (אני מעדיף לא להגיד איזה, זה מקום קטן ואני לא רוצה לתת פרטים) היו שני קצינים שהיו אוהדי ציונות והאצ"ל רצחו אותם כי הם היו קצינים בריטיים, כשהציונות רצתה לקבל לגיטימציה בינלאומית והאצ"ל והלח"י הצטיירו בעולם כחלק מרכזי ומפחיד בתנועה הציונית ובעוד אינספור מקרים. האצ"ל לא הועיל במאום להקמת המדינה. הם ניסו, פשוט הרעיונות שלהם לא הצליחו. והסיסמא "טוב למות למען מולדת" היא (בפירושה עפ"י האצ"ל והלח"י) מעוררת חלחלה, לאומנית מעין כמותה ומעידה יותר מכל על דמיון לשאהידים האיסלאמיים.

Moledet972

New member
ראשית - חבל שתנועת העבודה

עושה היום בדיוק את ההיפך ממה שהיא עשתה בתקופה ההיא. במקום להקים יישובים, היא עוקרת אותם. מתי ראית יישוב חדש שהוקם בידי התנועה הקיבוצית, למשל? האצ"ל תלו שני קצינים בריטים, ומאז לא הוציאו להורג לוחמים ישראלים, ויש להודות להם.

shay or eli

New member
תנועת העבודה כבר לא קיימת

רק חתיכות ממנה פועלות בנפרד - מפלגת העבודה (שאיבדה את עקרונותיה, זה כבר לא מפא"י), ההסתדרות החדשה (שנמצאת עכשיו בהרבה בעיות), קופת חולים כללית (שהופרטה), התנועות הקיבוציות (מישהו לא שם לב שהקיבוצים מתמוטטים?) והנוער העובד והלומד (דווקא זה מצליח, תנועת הנוער הגדולה ביותר בישראל נכון למפקד האחרון).

Moledet972

New member
התפוררות אידיאולוגית של התנועה

ומרכיביה גרמה לכך. אם הקיבוצים היו ממשיכים להאמין בהתיישבות ובציונות, הם היו ממשיכים לפעול ולהתקיים.

למעלה