משהו שאני שונא

python 4

New member
סלאש זה הסימן שמופיע ליד מקש

ה- shift השמאלי שלך במקלדת. שים לב, אני מדגים: / ראית? אני ידגים שוב: / מקווה שעזרתי! מצטער, אבל אין לי תשובה יותר רצינית מזו.

KagomeSama

New member
אולי, אם היית טורח לקרוא את השרשור.

...
היית רואה שכתבתי הודעה מפורטת על מה זה סלאש למעלה. לפיכך, אולי כדאי שתקרא את שאר השרשור לפני שאתה שואל. ואגב, אחרי שאלה בא סימן שאלה. הוא נראה ככה -
. סימן השאלה הוא ידיד. הוא לא נושך. השתמש בו בתבונה.

תגובה ל כל הדיון הזה

דבר ראשון לבאלין יקירי שיש לו בעיה קטנה עם זה שאני קוראת לרייסטלין כוסון...: אז אני חושבת שהוא כוסון.....יש בעיות? אם כן תלמד לחיות איתן....אני לא הולכת לשנות את מה שאני חושבת רק כדי לרצות אנשים אחרים שלא חושבים כמוני... ולשאר הדיון: רמיזות קטנות בספרים {גם אם מכוונות וגם אם לא} זה מה שהקורא מסיק ואין מה לעשות נגד זה......כל אחד ודרגת הסטייה שלו...ככה זה....אי אפשר לשנות את דעתם של אנשים בכזאת קלות ואי אפשר לשנות להם את האופי, בין סוטה ובין לא סוטה... גם אם המעריצים רוצים לעשות פיירינג מוזר בין דאלי'לה לקרמון ומיצידי גם בין רייסטלין לפלינט {Oo} זה לא יעזור להתווכח על זה...אז בואו נעבור על זה...כי אחרי הכול זה פיק...לא תורה מסיני!

בלין

New member
תעשי מה שבא לך

אותי זה מעצבן, אני אומר. תעשי מה שבא לך. את רוצה לראות את הרומח בתור סרט הוליוודי זול? בכיף. גם ככה הוא לא מי יודע מה עמוקץ

KagomeSama

New member
לא נסחפנו? ../images/Emo58.gif דשל"ק...../images/Emo42.gif

רומח הדרקון זו לא כזאת סדרה עמוקה... מעניינת, כן. יפה, כן. אבל לא להגזים... בניגוד לסדרות אחרות בהן רוב הדמויות עגולות, רוב הדמויות ברומח שטוחות. אז כן, רייסטלין הוא דמות עגולה, וכך גם לאורנה, ואני מניחה שאיפהשהו, גם סער, ואולי טיקה. אבל מי-נהר הוא דמות שטוחה, וגם סהר פז, גדילן, חלמיש, תאניס, קיטיארה,וזה עוד רק מהרשומות. שלא לדבר על קריסניה, ופלד, ופאלין, ואושה... אוי באמת. אושה היא אחת הדמויות הכי שטוחות שאפשר לכתוב.

דמויות עגולות

דמויות עגלות, אם אני לא טועה, הן דמויות שמשתנות במשך העלילה לא?! בעעעע אני כמעט לא זוכרת כלום מהזבא'לה שלימדו...שונאת בצפר...

KagomeSama

New member
דמות עגולה ../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

היא דמות שמתפתחת ומשתנה במהלך העלילה. דמות שמתחילה במקום אחד ומסיימת במקום אחר. מכל הבחינות, רייסטלין הוא דמות עגולה, וגם לאורנה. מי נהר לעומתם, היה ונשאר דג זהב, וקריסניה היא סתם גודי גודי טו שוז. שלא לדבר על גדיל וחלמיש...

KagomeSama

New member
תסלח לי אתה... ../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

מה כל כך עגול בתאניס? הוא אחת הדמויות הכי שטוחות! איזה שינוי הוא עובר? במה הדמות שלו השתנתה במהלך הרשומות? תסלח לי מאד, אבל קונפליקטים פנימיים בין הצד האלפי והאנושי שלו והתלבטות בין שתי בחורות לא נחשבת לפיתוח דמות, ושקיעה ברחמים עצמיים לא הופכת דמות לעגולה. לאורנה למשל, היא דמות עגולה קלאסית. התחילה כ"ילדה הקטנה של אבא" וסיימה אחרת לגמרי, עם פרסקפקטיבה שונה לגמרי, והיא כבר לא הנסיכה המפונקת. היא הפכה להיות למצביאה אמיצה.

תומכת בקאגומה-סאמה

תניס נישאר אותו הדבר...... טאס לעומת זאץ השתנה מעט...הוא פחות חסר-פחד.....גם אם לא פחד אל עצמו אלא לחבריו.... רייסטלין לא ממש דמות עגולה כי הוא נישאר אותה דמות לאורך הרשומות אבל באגדות הוא השתנה ביותר בעיקר לקראת הסוף...

בלין

New member
כן. עמוקה כמו שלולית

תעשה לי טובה. כמעט כולם שם דמויות קרטון חלמיש- "אני גמד עצבני וזועף"- כל הסדרה הוא אותו דבר. מתעצבן, רוטן ומקטר. גדיל- "אני קנדר שובב! בואו נעשה שטויות"- ביחד עם פיזבן, האנחתה הקומית של הסדרה. תניס- "עזרו לי. אני חצי-עלף מיוסר"- מנסה בכל הכוח להיות דמות עמוקה, ולא הולך לו. "אוי אני מאוהב בשתיי נשים! אוי, כולם שונאים אותי! אוי, אני חייב לדאוג לחבורה של שמונה מפגרים שימותו בלעדיי!" מיי נהר- "אני קרש"- וכל מילה מיותרת. סהר פז- "אני רוצה לעזור לעולם!"- באמת לא יודע מה הולך איתה. אולי היא גרסה ראשונית לקריסיניה. טיקה- "אני אדאג שקרמון יחזור אליי בסוף"- העוגן (משמעות שניה) של קרמון. "אני חייב לחזור, יש לי טיקה בבית" השלושה שיש בהם משהו זה רייסטלין (אגב, ההפך מתניס. מנסה להיות דמות קרטון של "אני רשע כי התעללו בי בילדות" אבל אם מסתכלים לעומק מוצאים יותר) לאורנה (עם כל השינויים מילדה קטנה למנהיגה) וקרמון (עם השבר של "נשבר לך ממך רייסט! אתה בן זונה!")

KagomeSama

New member
מי נהר הוא דג זהב ../images/Emo3.gif../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

והוא מיותר בדיוק כמו דג זהב... ואני מסכימה איתך במאה אחוז!

python 4

New member
אבל לכל הדמויות חייב להיות עומק?

ואסור שיהיו דמויות מיותרות? מי נהר הוא שם בשביל שיהיה יצוג גזעי שלם (גם של הברברים) וחוץ מזה שזה התאים להם לסיפור, שיהיה מישהו שימצא את מטה הבדולח בשביל האהבה. למה כל דמות צריכה להיות עם עומק ולהתפתח במהלך הסיפור? לדעתי רומח הדרקון הוא סיפור עם עומק רב, לא רק מבחינת הדמויות.

KagomeSama

New member
אני חולה, כנראה... ../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

אחרת אין הסבר הגיוני לתופעה... או שפשוט אתה אומר דברים נכונים לשם שינוי
סתם סתם... אל תתעצבן...

למעלה