שוב - ובכן?
"אצלנו, ככל שהבנאדם לומד וגדל בתורה ובשנים הוא זוכה ליותר כבוד והערכה" עם זה אני דווקא מסכים לחלוטין. אני רק יודע, כעובדה ביולוגית, שאנשים זקנים מאבדים את צלילות דעתם, מסיבות פיזיות פשוטות. אני גם מעריך אנשים מבוגרים, אבל אנשים זקנים הם בדרך כלל במסלול של התדרדרות. וזו עובדה סטטסיטית ביולוגית, שאתה לא יכול להתחמק ממנה. "אצלכם, ככל שבנאדם גדל, כבר אין בו שום צורך והוא מהווה סתם מטרד" ממש לא. אנחנו משתדלים להרחיק אנשים זקנים מעמדות מפתח. בגלל זה קיים מוסד הפנסיה - פשוט שולחים אותם לנוח ולשחק עם הנכדים, או לעבוד בעבודות פחות קריטיות. "זוכרים תמיד רק את גדולי התורה" אתה זוכר רק את גדולי התורה, אבל רוב תושבי כדור הארץ דווקא לא. "כמו שאומרים: דורו של הרמב"ם דורו של רש"י דורו של החת"ם סופר" שוב - זה אתה אומר, לא אני. אני דווקא אומר דברים כמו "שנת 1165" או "ימי הביניים" או "תקופת הרנסאנס" או "שנות השבעים". "בכל אחד מהדורות האלה היו הרבה הרבה אנשים כמוך שצחקו עליהם" ועד היום, יש הרבה מאוד אנשים שממשיכים לצחוק עליהם. זה לא נגמר, ואף פעם לא ייגמר כי תמיד אנשים צוחקים על אנשים אחרים. "אבל, אותם אף אחד לא זוכר" אלברט איינשטיין יותר מפורסם מכל היהודים בכל הדורות, בכל הזמנים. אני חושב שרק ישו יותר מפורסם ממנו, והוא לא כל כך יהודי...