משהו על עובדיה יוסף

begone

New member
משהו על עובדיה יוסף

אבא של עובדיה, יעקב יוסף, היה בעל מכולת. הוא ביקש מבנו, שהיה אז תלמיד ישיבה בן 24, לעבוד במכולת. עובדיה הסכים, אבל כל הזמן למד במקביל. האב התאכזב: "הוא יושב במכולת וכל הזמן לומד. אנשים נכנסים, גונבים סחורה, והוא לא רואה כלום, כי הוא ממשיך ללמוד". זה הרב עובדיה: א) לא מסוגל אפילו לנהל מכולת ב) אנשים גונבים סביבו, והוא לא שם לב. ג) כל מה שמעניין אותו זה הגמרא - המציאות פחות מעניינת ד) מי שלא יודע לנהל מכולת, לא יכול לנהל את עניני המדינה והמפלגה כאשר שאל אב הכלה (מרגלית) את עובדיה הצעיר, "איך תפרנס את אשתך?" ענה עובדיה: "אינני יודע". זה הרב עובדיה: א) אפס הבנה בכלכלה ב) אפס יכולת לפרנס ג) אפס יכולת להשתלב בשוק העבודה ד) אפס התייחסות לבעיות כלכליות וזו גם מפלגת ש"ס.

איילת1974

New member
נכון שבכל זה הוא אפס

אבל כפי שכבר טענתי הוא סטנד-אפיסא דגול לדעתי הוא עולה על כל הסטנד-אפיסטים בארץ.

Dorfl

New member
לא בדיוק

הוא לא מתכוון להצחיק - את צוחקת עליו, והוא לא מנסה לגרום לזה. ראיתי ילדים בני 6 עם חוש הומור יותר מפותח משלו.

[אורן]

New member
אולי הוא היה מצחיק

אם זה לא היה כל כך עצוב שיש אנשים במדינה שלוקחים את השטויות שלו ברצינות.

SHWEID

New member
קבעת עובדה...

עובדתך היא, שהוא מדבר שטויות. מניין לך שאלה שטויות? עיינת בחומר וקבעת זאת מידע? או שעיתוני יום ראשון הספיקו לך? אגב...רוב דבריו ופסיקותיו אלא של חכמי ישראל הקדמונים בהבנת התורה

[אורן]

New member
לא זה ולא זה

אני לא יכול להגיד שחקרתי אבל כשאני שומע אותו אומר שאסור לחטט באף בשבת ושאם באות רוחות רפאים לחדר בלילה הפתרון הוא לצעוק "קוקוריקו" והן יברחו, אני לא יכול שלא לחשוב שזה בן-אדם שמדבר שטויות.

SHWEID

New member
נסיון להסבר לאדם שלא חקר

אני שמח שאתה אמיתי ומודה שהינך בור בנושאים האלה, שתי ההלכות שהזכרת הן לא יצירות כפיו אלא יצירות כפי קודמיו בהלכה מסיני דרך ארץ ישראל של בית המקדש המשך בבבל ובגולת ספרד ואשכנז, אתה חכם מהם? נודה שנינו שלא. ברשותך אנסה להמחיש ולהפריט לך את כוונתו ובתקווה שתבין, מכיר את הסידרה סינפלד? היא זכתה לפני כשנתיים בפרס הסידרה בעלת הרייטינג הגבוה ביותר בכל הזמנים, מה קורה שם בדרך כלל? ירידה לפרטים הקטנים ביותר כמו למשל, שתי בנות יושבות בסאונה עם מגבת עד מעל החזה ופתאום האחת חושבת בקול, מעניין איזה גודל החזה של השניה? הוא עגול או נופל? וכולנו צוחקים ונהנים ותורמים לרייטינג הגבוה ביותר, רמה הייתה כאן? לא , זה מהנה את העם? כן. עוד דוגמה, שיריה של שרית חדד על מוטי ותלך כפרה עלי שחגגו מכל חלון ומכל מכונית, השירים עם רמה? לא. העם קנה את זה? כן. המסקנה היוצאת מכאן שהעם לא אוהב לקבל ולשמוע דברים ברמה, תמכור לו דברים זולים או פשוטים הוא יעדיף את זה, החוכמה של הרב עובדיה שגם את ההלכות הכי קשות הוא יודע לפשט עד כדי כך שגם בור ועם הארץ יוכל להבין ואני רואה בזה גדלות. באה ההלכה ואומרת שיש איסור תלישה בשבת, הן בצמחים הן בשערות, וההלכה יורדת בפרטיה עד לפרטים ולדברים הקטנים ביותר, למשל - הנחיריים, לרובינו יש שם שערות, אומרת ההלכה - תראה אם בא לך לחטט סבבה אבל תיזהר לא לתלוש גם שערות בדרך כי תעבור על איסור תלישה, הרב עובדיה השכיל לפשט את זה רק שכמו תמיד לוקחים חצי משפט ממערכה שלימה ועושים מזה מטעמים גם אם לא הבנת הכל אני מקוה שהמסר הובן לך

[אורן]

New member
אני עדיין רואה את זה כדבר מגוחך

"אני שמח שאתה אמיתי ומודה שהינך בור בנושאים האלה, שתי ההלכות שהזכרת הן לא יצירות כפיו אלא יצירות כפי קודמיו בהלכה מסיני דרך ארץ ישראל של בית המקדש המשך בבבל ובגולת ספרד ואשכנז, אתה חכם מהם? נודה שנינו שלא." אני לא יודע אם אני חכם יותר מהם או הם יותר חכמים ממני, מה שאני יודע זה שאני צודק והם טועים. בעצם אתה אומר שהרב עובדיה עושה מה ששרית חדד עושה? משתמש בדברים מטומטמים (סליחה על הביטוי, אני פשוט לא יכול לחשוב על מילה אחרת לתאר את השורה "אתה תותח, אין אין עליך") וזוכה בתמיכה המונית? טוב לדעת... "באה ההלכה ואומרת שיש איסור תלישה בשבת, הן בצמחים הן בשערות, וההלכה יורדת בפרטיה עד לפרטים ולדברים הקטנים ביותר, למשל - הנחיריים, לרובינו יש שם שערות, אומרת ההלכה - תראה אם בא לך לחטט סבבה אבל תיזהר לא לתלוש גם שערות בדרך כי תעבור על איסור תלישה" גם אם הייתי מאמין בהלכה אני לא חושב שבאמת לתורה אכפת אם תתלוש שערות מהאף בשבת... אלו דברים קטנוניים ומגוחכים.

SHWEID

New member
טעות עשיתי.

הייתי צריך לדעת עם מי יש לי עסק ושלא תבדיל בין משל לנמשל תבין מה שתרצה ותהיה לי בריא אינטלקטואל אתה לא

[אורן]

New member
אולי באמת...

"הייתי צריך לדעת עם מי יש לי עסק ושלא תבדיל בין משל לנמשל" אני דווקא הבנתי את המשל והנמשל- כמו שרית חדד, גם הרב עובדיה יוסף אומר דברים שטותיים כדי לקבל את תמיכת העם. מה לא טוב בזה? "אינטלקטואל אתה לא" העיקר שאתה כן.

SHWEID

New member
מדוע הוא אפס?

קראת את ספריו? עיינת בפסיקותיו? להתיר עגונה זה בכדי? להקל על החיים במאות פסקים לציבור שצורך את זה קל בעינייך? מהיכן הקביעה הזו בדיוק, איילת?

מישהו בכלל אמר משהו על זה?

היא לא אמרה "הוא אפס" היא אמרה "בכל זה הוא אפס" כשבכל זה זה כל מה שאמר ביגון...

Dorfl

New member
הנה גם אני קופץ בלי רשות.

על חופש הדיבור שמעת?

SHWEID

New member
כרגע...

בהתייחסותי אליה התכוונתי לגישה ולא לעצם התגובה

begone

New member
הרב עובדיה

הוא בסך הכל בן-אדם חסר השכלה כללית, שצמח בעוני נורא ובדלות אינטלקטאולית, נמשך לעולם החרדי וחי את חיי האתמול. מטרתו היא החזרת הזמן לאחור - במקום ללכת עם המודרניות ולהתקדם עם הזמן, הוא רוצה לחזור אחורה לימיה הגדולים של יהדות ספרד. הוא רוצה שכל הספרדים בישראל, שהפכו חילונים והחלו להתאים את עצמם למציאות המערבית, יחזרו אחורה לימיהם העתיקים. הרב עובדיה כועס כעס נוראי על אפליית המזרחים בישיבות החרדיות האשכנזיות, ולכן החליט להקים מערכת חינוך בדלנית ועדתית, שבה תלמידים ספרדיים ילמדו ברמה נמוכה ולא ישתלבו בחברה הישראלית העכשווית. הרב עובדיה היה רב ראשי לצידו של הרב גורן. הוא היה רב בסדר, לא מדהים, אבל הסתבך שוב ושוב עם הרב גורן. הם לא הפסיקו לריב, לסתור זה את זה - וכל הסיפור הפך את עובדיה למריר. להתיר עגונה? זה חוכמה קטנה מאוד להתיר עגונה, אבל זו חוכמה הרבה יותר גדולה בכלל לא ליצור את סטטוס העגונה. עגינות זה טמטום - זה מתאים לימי הביניים, לא למאה העשרים ואחת. גם סיפור הכהן והגרושה זה שריד עתיק מימי הדינוזאורים. הרב עובדיה לא מקל על הציבור שלו, הוא מחמיר איתו. במקום לתת להם ללכת עם הזמן ועם התקופה, הוא מכריח את חסידיו ללכת אחורה ולאטום את עצמם מול המציאות הדינמית והגלובלית. לעובדיה אין מושג קלוש בכלכלה, פסיכולוגיה, מדעים מדוייקים, מחשבים וטכנולוגיה, מדעי המדינה, ניהול וארגון. הוא בסך הכל רב עם זכרון טוב והרבה יכולת שינון ולמידה בנושא ההלכה וכו´. עיינתי בכמה פסיקות של עובדיה, ומצאתי את כתיבתו עילגת, מיושנת, פרימיטיוית, לא עניינית ולא מאורגנת. הרב עובדיה הוא דינוזאור, שצריך לעבור מן העולם ולפנות מקום לחדש ולמעודכן.

SHWEID

New member
כתבת הרבה ולא כתבת כלום

בכל אופן מה שהצלחתי להבין מבין שורותיך זה שהבעייה שלך היא לא הרב עובדיה אלא עצם הדינים התורניים בדמות עגונות וגרושות לכהן ועוד כהנה והנה הלכות ששייכות לימי הביניים. אם כן הרב הוא רק נציג ומה לך כי תרד עליו השכם והערב והוא אפילו לא מקשיב לך, חבל על הבריאות אני בכלל תוהה האם אדם קטן יכול לקרוא תיגר על מערכת היסטורית מפוארת בחכמתה וגדלותה, בכל מכמני החכמה? זה לא קצת מוזר?

begone

New member
אתה שם מילים בפי

"מה שהצלחתי להבין מבין שורותיך זה שהבעייה שלך היא לא הרב עובדיה אלא עצם הדינים התורניים" הבנת לא נכון. גם הדינים נוראיים בעיני, וגם עובדיה נוראי בעיני. "אם כן הרב הוא רק נציג" גם היטלר היה רק נציג תורת הגזע. ואייכמן היה הנציג של היטלר, והימלר היה הנציג של היטלר וכו´ וכו´. על כל בן-אדם מוטלת אחריות למעשיו. עובדיה הוא לא נציג, הוא בן-אדם מטומטם שמנהיג אנשים אחרים. "האם אדם קטן יכול לקרוא תיגר על מערכת היסטורית מפוארת בחכמתה וגדלותה" אני לא קטן, והמערכת אינה מפוארת, היא מטומטמת. ואפילו אם הייתי קטן, ואפילו אם המערכת מפוארת - עדיין התשובה היא כן. "זה לא קצת מוזר?" להאמין באלוהים שרצח שישה מליון יהודים - זה מוזר!

SHWEID

New member
אם הוא רצח שישה מליון?

סימן שהוא קיים והוא כאן, לפי דבריך אם כן מה אתה מתעסק איתו יותר מדי, לא מפחד שהוא ימחק גם אותך ואם הוא לא קיים אז מה לבן תמותה שכמותך להאשימו ברצח?

begone

New member
אתה מצחיק מאוד

"סימן שהוא קיים והוא כאן" אני לא חושב שהוא קיים. אני פשוט מבהיר את האבסורד באמונה הדתית, שמאמינה באלוהים שרצח שישה מליון. "מה אתה מתעסק איתו יותר מדי, לא מפחד שהוא ימחק גם אותך" לא. הוא לא קיים. "ואם הוא לא קיים אז מה לבן תמותה שכמותך להאשימו ברצח?" אני לא מאשים אותו ברצח. דווקא הרב עובדיה בעצמו האשים אותו ברצח - הוא קבע שהנשמות היו חוטאות ולכן אלוהים חיסל אותן. זה בדיוק העניין: הדתיים מאשימים את האלוהים שלהם ברצח, בעוד אני מנקה אותו מכל חטא, מפני שאני יודע שהוא לא קיים. אני מקווה שאתה מספיק נבון בשביל להבין את האבסורד מאחורי העניין, כי אם לא - אני מוכן להסביר שוב.

למעלה