משהו על המוות...

עוד אחת

New member
אם התודעה שלנו נוצרת מחיבור תאים

במוח שמורכבים מהמון אטומים, שישארו קיימים לעד בגלל חוק שימור החומר (וחוק שימור אנרגיה), אז ברור שמתישהו בעוד טריליוני שנה הם יתחברו שוב באותה צורה שהם היום והתודעה שלנו תקום לתחיה. וזה לא חייב להיות כל הגוף שיתחבר שוב. מספיק החלק הקטן של התודעה שנמצא במוח. כי לא כל המוח הוא תודעה. כי בנצח, צירופי המקרים הגדולים ביותר יכולים לקרות.

The_Mighty_Perr

New member
לא "ברור"!

בס"ד חוק שימור החומר וחוק שימור האנרגיה לא מספיקים. יש צורך בשקילות המסה והאנרגיה. אבל ממש לא ברור למה מתישהוא התאים יתחברו באותה צורה והתודעה שלנו תקום לתחיה.

עוד אחת

New member
"ברור", כי מדובר בנצח.

נניח שיש לנו חפיסה שמכילה חמישה קלפים. אם נערבב את הקלפים בסדר חדש שוב ושוב אז ברור שמתישהו הם יחזרו לסדרם המקורי. אותו דבר עם אטומים, רק שאצלם דרוש הרבה-הרבה יותר זמן.

The_Mighty_Perr

New member
לא ברור

בס"ד היקום הוא לא חפיסת קלפים, יש תמורות. היקום מתפתח. חמודה - היקום מתפשט, יכול להיות שפשוט הטומים לא יהיו מספיק רובים אחד לשני כדי ליצור מולקולה. האנטרופיה צריכה לגדול במערכת סגורה! היקום - מערכת סגורה. הנטרופיה ביקום - גודלת. בסופו של דבר כל החומר ביקום יהיה מפוזר בצורה אחידה פחות או יותר על פני כל היקום. מה דעתך על איך השפרכתי את התיאוריה חסרת-הבסיס הזאת?

The_Mighty_Perr

New member
"אי סדר"

בס"ד החוק השני של התרמודינמיקה קובע שהאנטרופיה(אי-סדר) במערכת סגורה צריך לגדול. דוגמא מעשית היא שהכל יתקלקל במוקדם או במאוחר(עם המזל שלי, זה יהיה במוקדם). אם תעזבי את הבית לנפשו הוא יתקלקל, את יכולה לתקן אותו, אבל אז את משקיעה אנרגיה, וכמות האנרגיה שהשקעת מוסיפה יותר אי-סדר מאשר הבית שתיקנת ו"סידרת". עכשיו כשקראת את התגובה שלי גדל הסדר במוח שלך, אבל כמות האנרגיה שהשקעת כדי לקרוא אותו הדגילה את אי-הסדר הרבה יותר! בברכה...

נכון

התודעה היא אנרגיה יציבה שמקיימת קשר בין תאי הגוף אינני בקיא בכל הממצאים ויכול להיות שיש פרטים שאני לא יודע אבל זה בגדול לפי מה שהבנתי מהתוכנית שהייתה בערוץ המדע שדיברה על זה (ומשם התיאוריה ) לגבי התגובה של הנרי כבר כתבתי למעלה על הטענה של "כריתת איברים " ואגב אלה שחושבים שהמודעות נמצאת בתאי המוח הם אלה שנמצאים בבעיה הרי אומנם חלק מסוים מתאי המוח והעצבים קיימים בכל משך החיים הרי אבלגם אם המודעות קיימת בחלק מהמוח גם אז הרי ידוע שבתוך אותם תאים מתרחשים תהליכים כימים כך שמספיק ששברירית אחוז קטן ביותר ממנו ישתנה ומכאן שהמודעות לא תישאר אותה מודעות לדעתי המודעות היא סוג של אנרגיה מוליקולרית חשמלית יציבה שקיימת בין תאי הגוף והמדע כבר התחיל לגלות את זה . (זה שהמחשבה על המודעות קיימת במוח אני בטוח ) . אגב אפשר שגם למולקולת אטומים פשוטה יש סוג מסוים של מודעות לעצמם ולמרחב אבל נקרא לה מודעות נחותה יותר . נ.ב אגב , גם התיאוריה שהתודעה קיימת במוח עדיין בחיתוליה איזה תיאוריה יותר טובה או נכונה בסוף המדע יכריע

עוד אחת

New member
אם המודעות היא אנרגיה מסוג מסוים,

אז ברור שזמן-מה לאחר מותנו (אולי טריליון שנה) האנרגיה הזו תומר שוב לאותו סוג אנרגיה שהיא נמצאת בה היום ואז התודעה שלנו תקום לתחיה (אולי זה יקרה בתוך גוף אחר). כי בנצח, צירופי המקרים הגדולים ביותר יכולים לקרות.

נכון

התודעה היא אנרגיה יציבה שמקיימת קשר בין תאי הגוף אינני בקיא בכל הממצאים ויכול להיות שיש פרטים שאני לא יודע אבל זה בגדול לפי מה שהבנתי מהתוכנית שהייתה בערוץ המדע שדיברה על זה (ומשם התיאוריה ) לגבי התגובה של הנרי כבר כתבתי למעלה על הטענה של "כריתת איברים " ואגב אלה שחושבים שהמודעות נמצאת בתאי המוח הם אלה שנמצאים בבעיה הרי אומנם חלק מסוים מתאי המוח והעצבים קיימים בכל משך החיים הרי אבלגם אם המודעות קיימת בחלק מהמוח גם אז הרי ידוע שבתוך אותם תאים מתרחשים תהליכים כימים כך שמספיק ששברירית אחוז קטן ביותר ממנו ישתנה ומכאן שהמודעות לא תישאר אותה מודעות לדעתי המודעות היא סוג של אנרגיה מוליקולרית חשמלית יציבה שקיימת בין תאי הגוף והמדע כבר התחיל לגלות את זה . (זה שהמחשבה על המודעות קיימת במוח אני בטוח ) . אגב אפשר שגם למולקולת אטומים פשוטה יש סוג מסוים של מודעות לעצמם ולמרחב אבל נקרא לה מודעות נחותה יותר . נ.ב אגב , גם התיאוריה שהתודעה קיימת במוח עדיין בחיתוליה איזה תיאוריה יותר טובה או נכונה בסוף המדע יכריע

Henryf

New member
שינוי המודעות

כל זמן ששינוי כמות התאים במח ייחסית אינו משמעותי, התודעה כנראה ולא משתנה כתוצא מסיבה זו, אולם עם הזיקנה, כאשר חוסר תאי מח פעילים עלול כבר להיות משמעותי, לדעתי משתנה גם התודעה של האדם. מספיק לזכור שהזכרון משתנה, כדי להסיק שאיתו חלק מתתודעה מישתנה. הנרי

tnoy

New member
נשמה

לדעתי התודעה שלנו תלויה בנפשנו/נשמתנו ובלעדיהם אין למוח תודעה.

למעלה