משהו לחשוב עליו

v i o L e T

New member
משהו לחשוב עליו

גידלתי זקן ועכשיו אני דוס ואין יותר מה לפחד קניתי תפילים וגם אלוהים ואין יותר מה לפחד אני עושה את כל מה שכתוב ב
ים אני חייל של מאה שערים ויש לי כיפה כזאתי שחורה ויש לה ריקמה מזהב ויש לי חולצה יפה לבנה לכל הימים של החג אני מכיר בעל-פה את כל הפסוקים אני חייל של מאה שערים אז נכון של עשיתי צבא ונכון שלא שילמתי מיסים ונכון שחוץ מהתפלל לא עשיתי שום דבר בחיים אבל הדלקתי
ות ואכלתי מצות ואישתי לבושה בשמלות ארוכות- אז אני יהודי
ולא ממזמן עברה בשכונה אחת עם בגדים קצרים אפילו כיסוי לא היה לראשה
ולמה הם לא מתבישים
אני ירקתי עליה ישר בפנים
אני חייל של מאה שערים אז נכון של עשיתי צבא ונכון של שילמתי מיסים ונכון שחוץ מהתפלל לא עשיתי שום דבר בחיים אבל הדלקתי
ות ואכלתי מצות ואישתי לבושה בשמלות ארוכות- אז אני יהודי
אז לפני שתפרוץ פה מלחמת אחים בואו נשב נלבן עיניינים נקבל החלטות נחוקקה חוקה אבל קודם-תחזרו בתשובה

ההיי אני מכירה ת'שיר הזה

הוא של שייגעצ, אני מודה שאני שומעת אותו לא פעם ולא םעמיים, יישמע מוזר, אבל אני ממש לא מסכימה עם המילים שכתובות שם אגב לא תפילים אלא תפילין* וגם במקום - "אז נכון שלעשיתי צבא= אז נכון שלאעשיתי צבא.

אהה ועוד 2 טעויות שכחתי

"....אפילו כיסוי לא היה לראשה ולמה הם לא מתביישים" תיקון טעות ל- ולמה הם לא מתחשבים, ועוד טעות בסוף- "נחוקק חוקה"= נחוקק גם חוקה סתאם שיעמם לי לכן עברתי על הטעויות הקטנות האלה...

mayakol

New member
איזה מעצבן אתהההה...

זו מחלה של בנים כאילו? סתם... ועכשיו לעניין- לא ברור לי למה היית צריך להיכנס לאתר הזה ולכתוב את השיר הזה. זה אתר של בני-עקיבא, כך שפה אין חרדים או כמו שהשיר הדוחה הזה קורה להם- "דוסים". חוץ מזה כבר כתבתי פה פעם שהשיר הזה דוחה ומלא בסטיגמות טיפשיות... אבל לא נראה לי שזה מאוד משנה לך, אה? העיקר השנאה התהומית הזו לחרדים...

אמרתי כבר שאני לא מסכימה עם

המילים של השיר??? זה שאני שומעת לא אומר שאני מסכימה. (וזה לא הכי סותר אחד את השני!!!) ואכן יש בו סטיגמות טפשיות.

mayakol

New member
גליה יקירתי

זה דווקא כן סותר. את לא אמורה לשמוע מוזיקה שאת לא מסכימה עם המילים שלה, שסותרת דברים שאת חושבת, את האידיאולוגיה שלך או כל דבר אחר. הספיקה לי פעם אחת כדי לשמוע את השיר מתנגן ולהזדעזע מהשנאה (זה אחרת לדעתי מרק לקרוא את המילים) ואני לא מתכוונת לשמוע אותו שנית.

אני מבינה אותך ומסכימה איתך

אבל פנימה אצלי זה לא נקלט, כי עובדה שאני ממשיכה לשמוע אותו שוב ושוב, אולי המנגינה? אני לא יודעת, יודעת מה זה חצי סותר, אבל ככה זה אצלי, תאמיני לי שזו לא האידיאולוגיה שלי- בטח שלא השיר הזה, זה נוגד את האידיאולוגיה שלי- נכון, אבל אין לי הסבר לכך שאני שומעת את השיר.

mayakol

New member
קיבלתי את מה שכתבת

אבל נסי במכוון להפסיק לשמוע את השיר הזה אם זה באמת מפריע לך... זה כמו שניצולי שואה לא שומעים ואגנר בגלל האסוציאציות של השיר... גם השיר הזה בעייתי (אולי לא מאותה בחינה, אבל הוא גרוע לא פחות).

beckham17

New member
שירה, את שומעת לעיתים

את השיר "כולם מדברים על שלום" של מוקי?

beckham17

New member
השיר הוא שמאלני בטרוףףףף

אם היא שומעת אותו... אז היא לא עומדת בשיטה שלה...

mayakol

New member
לא אני לא שומעת את השיר הזה...

ואני לא מוצאת אותו כ"כ שמאלני.. תוכל לצטט משהו שמאלני בו? אבל בעיקרון אני משתדלת לעמוד בשיטה הזו...

beckham17

New member
הנה:

כל השיר מדבר על "הכיבוש"... לדוגמא: "רצחנו אדמה ורצחנו נשמה כמעט ולא נשאר לנו אויר לנשימה" או הגישה של השיר על החרדים: "יש אנשים שלוקחים בעלות על אלוהים" או על המתנחלים: "ויש נאבקים, בועטים ושורטים" ובסוף משבח את השמאלנים: "כמה מאיתנו באמת מקשיבים?" "לכולם יש אותו החלום על פני הר, על פני עמק ממשיכים לדבר, מדברים על שלום אבל לא ייכון שלום בלי צדק" צדק = הפסקת "הכיבוש", לפי מוקי...

beckham17

New member
אבל לעומתו, יש לנו ראפר ימני!!!

והמילים שלו פשוט גאוניות!!! אני מדבר על סאבלימינל... התקווה/סאבלימינל אני ראיתי כמה הם הלכו יותר מדי מהם לא חזרו חברים נפרדו, בתים נשברו דמעות של משפחות נשפכו ניצנים של אנשים, פרחים שלא יפרחו התקווה בראשנו, אהבה בנפשנו החלום ברוחנו אז לעד נמשיך בדרכנו נעלמה לה הדממה, שוב קולות המלחמה עוד חייל חוזר עטוף במה? בדגל המדינה דם ודמעה נספגים באדמה עוד אמא המומה, נשארה לה רק תמונה ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל כי לא נולד ה....... שיעצור את ישראל תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין את הכח לשנות מה שכן בואו נמשיך, החיים לפנינו לא מאוחר כי מחר יום חדש החלום יגווע אם נאבד את התקווה אז הושיטו יד לאהבה הבטחתם יונה, ברקיע יש עיט אחי, סרפד רעיל עוקץ זה לא עלה של זית חיים בחלום, כולם מדברים על שלום אבל יורים, לוחצים, מושכים, סוחטים ת'הדק בעולם של פיגועים אנשים תמימים עוד מדברים חיים באשליית הצדק, הם מרחיבים בעם את הסדק עובר טירוף יומיומי כדי לשרוד לא רוצה לחיות כדי להילחם סאב נלחם כדי לחיות נוטע תקווה, משריש שורשים מגן בגופי על החלום שלא יתנפץ לרסיסים די, מספיק עם הכאב מספיק עם הדרמה שנה שהאדמה מדממת לא נמה, ולמה תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין את האומץ לנסות לתקן בואו נמשיך, החיים לפנינו... אלוהים, תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין תן לי את הכח לשנות את מה שכן תן לי את האומץ לנסות לתקן את העולם בואו נמשיך, החיים לפנינו... למי שרוצה הסברים, בכיף. עיש בשיר דברים שאולי לא מובן למה הם שיר של ימני... ואני מדבר ברצינות...

למעלה