--משהו חשוב--

גל סופר

New member
אם כבר את מצטטת, שזה יראה הגיוני

אני כתבתי שזה חלק מכובד ביהדות, כיוון שתפילה היא אחד העניינים העיקריים ביהדות.

MaaYan B23

New member
שאלה מוזרה למען האמת..

מי שירצה לבקש מהאלה אפרודיטה [מהמיתוסים היותר מעניינים, אגב] דבר מסויים, יעשה זאת כי מן הסתם הוא מאמין בה. כלומר אורך חייו נשענים על אמונה בה ועבודה לה. כדרך הדברים, ה"שכר" שלו יהיה מובן מאליו ללא צורך בכישופים כאלו או אחרים. אצל מי שהספק קיים יהיה הרבה יותר פשוט לעשות כישוף ישיר. מה שכן, בהנחה והאלה הזו קיימת.. בהחלט יהיה מעניין לראות אם ניתן בעזרת כישוף לכפות עליה דבר מה [שכן לא מדובר בזימון ובקשה, אלא "דיבור" עם ישות קיימת].

gwizard

New member
חהחהחה

וואלה, אני רוצה לראות אותך מנסה לכפות משהו על אפרודיטה. נראה לי שאחרי זה את לא תגמרי יותר בחיים, אפילו לא מעוננות

MaaYan B23

New member
בהחלט יכול להיות משעשע..

אומנם אני לא מאמין שאפרודיטה בשביל לתת תגובה לעניין מעבר למה שכבר רשמתי. סה"כ אפרודיטה ושאר המיתוסים היוונים הם מאד יפים ואין סיבה שאפגע בהם בדרך זו או אחרת.

MaaYan B23

New member
הכל שאלה של סמנטיקה והבנת הנקרא..

כאשר כתבת בשאלתך "לעשות כישוף ובו לבקש, לדוגמא...", עצם הכישוף לבקשה על פני בקשה לבדה זה מעין כפייה מאגית. אבל למען הסר ספקות, אני מצטער אם לא הבנתי כראוי ומבחינתי אקח את דברי בחזרה.

charlila

New member
היהדות עצמה משתמשת בכישוף

תפילין מזוזה ציצית לא כישופים? אז מה כן?

יהדות אוסרת עבודה לאלים אחרים

שהיא די... עניין של מאגיה. חוץ מזה, יהדות גם אוסרת הרבה דברים אחרים, כמו לאכול חזיר (דווקא טעים) ויחסים הומוסקסואלים (שיש הרבה אנשים שנהנים מהם בלי נזק). זה החוקים של הדת המסויימת הנ"ל. הסיבה לאיסור היא מאוד מבלבלת, ובלי להשמיץ שום דת, הדת היהודית נוטה להיות נוקשה בחוקים מסויימים ובסדר חברתי מסויים - שיתכן והיה הגיוני בזמנים עברו, עבור אנשים מסויימים. הדת טענה שאין לעבוד אלים אחרים, או לעסוק במיני פעולות שונות, שמוגדרות גם כמאגיה. אלא שגם ביהדות יש הרבה סמליות, קמיעות, לחשים פה ושם, שהיו ואולי גם קיימים היום (אין לי התמצאות מיוחדת בקבלה), שיכולים להחשב, פר הגדרה כמאגיה. בתור בונה אנרגטית, אני הייתי מוסיפה כמה דברים, אבל זה פורום מאגיה, אז נעזוב את זה.

לא

אני רוצה לעשות כישופים.. פשוט, דעתי, היא שהוא[ה'] לא הסכים כי אסור להתפלל לאלים אחרים. ואני לא עושה את זה... זה האמונה שלי

איך את יודעת שזה הוא?

טכנית, הרבה איסורים בתנך הם בגדר דה-מיתולוגיזציה, כדי להבדיל את העם היהודי מעמי הסביבה, שנהגו- לעשות כל מיני דברים שהאל היהודי לא אהב. אגב,אני לא בטוחה שאל יהודי זה הוא. ככלות הכל, הוא אמור להיות מופשט. לדברים מופשטים אין... לא משנה

שקלת ש

יכול להיות שיש ספר שמוכיח את זה שהוא קיים?! כן, ויש: ספר הזוהר והתנ"ך. מכיוון שאתה לא מבין בזה, אז אני פשוט.. אסביר לך. היו אינספור נבואות שכתובות בתנ"ך ובספר הזוהר. רוצה דוגמא?

אז ככה

המנתחלים בגוש קטיף?! כתוב. כדורי האש שראו בשמייים?! כתוב. אתה רוצה לראות כתבה על כדורי האש שראו?

אפשר ציטוט?

תכנית אפשר לפרש כול דבר ככול דבר אם ממש מצעמצים. ושאלה: איך את יודעת שדוקה היהדות היא הדת ה"אמיתית"? למה לא נצרות או איסלם או בודאיזם או משהו אחר?

K.......

כי ביהדות יש נבואות שהתגשמו ובנצרות כי לפי דעתי זה סתם שטיפת מוח ובודאיזם כי בודהה בעצמו אמר שהוא לא אל, רק האחרים חושבים שהוא אל

והקישור

http://www.notes.co.il/benbasat/16724.asp וזה גם כתוב בספר הזוהר שניה אני מחפשת ת'ציטוט ואת התמונה של זה. ואני גם ראיתי כזה..

charlila

New member
לפי אנשי דת של דתות אחרות, נבואות שלהם התגשמו

בדוק ומנוסה. כולם נשמעים ממש אותו הדבר.

למעלה