--משהו חשוב--

היי אנשים

היי! מה קורה?! טוף תקשיבו, אנשים.. נממ.. אני הצלחתי לעשות טלקינזיס רק פעם אחת תאמינו או לא.. אבל אחרי זה, אני פשוט לא הצלחתי להתרכז.. אפשר גם לטעון את פיסת הנייר שאני מנסה להזיז ברגש כלשהוא וזה יזיז אותה? וגם איזה תרגילים יש כדי לפתוח את הצד'אקרה של העין השלישית?

שיט

בהודעה למעלה רשמתי הקטה אבל שכחתי לכתוב תוכן.. קיצר.. רציתי לכתוב שכל פעם כשאני רואה את הפסל הזה, המילה היחידה שעולה לי בראש זה "הקטה". וזה היה אפילו עוד לפני ששמעתי שיש אלה שקוראים לה הקטה..

--משהו חשוב--

א.סליחה אם הייתי אמורה לכתוב את זה כתגובה ולא כנושא חדש.. ב.קוראים לי הילה למי שמעוניין לדעת ----------------------------------------------------- די, נמאס לי. אני לא מבינה: אם היהדות אומרת שאסור לעשות כישופים, אז למה זה? אולי כי זה לא פועל? אבל זה כן פועל! אז אם זה פועל אז למה אסור לעסוק בזה?! אולי אסור לעשות רק כישופים שחורים?! או שאין דבר כזה צבעים בכישוף?!!! למה ה' אוסר עליי לעסוק במשהו שאני אוהבת ויודעת שהוא פועל?!!! זה לא כאילו שאני אעשה כישופים שחורים! זה לא כאילו שזה פוגעת במישהו! מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן?!! מה הסיבה לזה שהוא לא מרשה?! אאא אני התבלטתי אם לכתוב זה או לא, אבל זהו. די. זה נושא שמעניין אותי כבר הרבה זמן. א נ י חייבת להגיע ל.. ה ח ל ט ה אז פליז תעזרו לי! זה מעצבן אותי וזה נורא מעניין אותי! בבקשה תעזרו לי.. ובשורה התחתונה, השאלה היא: לעשות או לא לעשות, זה השאלה אבל נראה לי שהשאלה החשובה יותר היא: למה אסור לעשות[כישופים]

mb3inh

New member
ביהדות אסור לעסוק במאגיה

כיוון שזו נחלתם של הגויים הנוכריים ועל כן זו עבודה זרה. בתורה אלהים לא שוללקיום אלים אחרים הוא טוען שהוא עליון מעל הכל. (לטוענים כי אם אלהים לא מכחיש את קיומם של אלים אחרים,אז היהדות היא פולותאיסטית,זו די טעות כיוון שאלו אינם באמת אלים,דהינו באותה מידה תוכל להגדיר את האלים הללו כמאלכים,כיוון שלאלים יש כוח עליון מעל אדם אך הם לא האלהים.) אם כך ישנם אלים אחרים מדוע לא נתפלל אליהם,כי זו עבודה זרה,אותו הדבר בדבר כישוף. נוסף לכך שזו עבודה זרה,של האלים(-אלילים כגנאי) זהו מנהג של הנוכרי(כפי שציינתי בתחילת ההודעה),ואלהים לא אוהב מנהגים נוכריים,למשל נישואים חד מיניים אסורים ביהדות כיוון שזהו מנהג מצרי,אותו הדבר עם הכישוף זהו מנהג רחב היקף בכל העולם הפאגאני,ועל כן אסור על בנ"י.

RainBird

New member
יש שתי אסכולות למיטב הבנתי הרמב"ם אומר שמאגיה זה סתם אשליות וטריקים ואסור להיכנס לזה כי מדובר בהשפעה של זריזות ידיים ולא משהו שיש בו אמונה אמיתית אז במקום להכניס שטויות לראש עדיף ללמוד דברים רלוונטיים כמו תלמוד. הרמב"ן מאמין שזה אמיתי, אבל מכיוון שזה שואב ממקורות פאגנים המוגדרים כטמאים (הם לא יהדות) אז זה אסור. במאגיה אין צבעים כי לכלים אין צבעים. מאגיה מטרתה לשרת את המכשף. השירות יכול להיות חיובי ושלילי, הכל לפי הלב של המכשף- המאגיה לא "אשמה". היא לא הופכת להיות שחורה או לבנה בגלל השמוש בה. ההחלטה היא שלך, כל מה שתקבלי מאיתנו זה מידע, וסביר להניח המלצה לספר. את צריכה לקרוא, לחקור וללמוד. שום תחום בעולם לא מגיעה בו שליטה לאיש ללא מאמץ מודע. "למה ה' אוסר עליי לעסוק במשהו שאני אוהבת ויודעת שהוא פועל?!!" עולות לי כמה תשובות לזה. 1. תשאלי אותו. כשאני רוצה הנחייה מהאלים שלי אני שואל אותם ותמיד מקבל תשובה ברורה. 2. אולי הוא שם פיתוי ושטן בפנייך לראות אם נפשך טהורה בדרכי היהדות- זו לפחות הסיבה שהרב יגיד לך. 3. אולי *הוא* לא אוסר עלייך. יש לזכור שיד אנושית כתבה גם את התורה ושזה טלפון שבור בכל מקרה. 4. יש איסור? יופי. אולי תחקרי אותו? תקראי ספרים תקראי פירושים? אולי הוא לא באמת אוסר על מה שנדמה לך שהוא אוסר? 5. אולי חוק שנכתב לפני 3000 שנה על ידי כוהנים לא בדיוק יש לו משמעות היום? בקיצור, יש לך הרבה חשיבה וקריאה לעשות. תתחילי.

אני מתחילה

אני חושבת שאתה צודק ב90%.. כי זה נכתב לפני המון שנים, ואמא שלי אמרה לי: " חלק ממה שכתוב בתנ"ך - האנשים כתבו. הרי התנ"ך כתוב ע"י עדויות של אנשים, קחי לדוגמא את ספר שמואל, לדוגמא. לא ה' כתב אותו - אלא האנשים שהיו שם.. הדבר היחיד שה' כתב ושהוא נמצא בתנ"ך הוא לוחות הברית ". ואני סומכת עליה מאוד! אז אני חושבת שאתה צודק.. אבל כתוב שם שצריך להאמין באל אחד.. אז עכשיו אני לא מבינה כלום, וחוצמיזה, האנשים בקלות יכולים לשנות את מה שכתוב בתנ"ך. אז עכשיו אני לא מבינה כלום! אה ולmb3inh, הוא לא ר-ק טוען שהוא מעל הכל, הוא טוען שצריך להאמין רק באל אחד. לא הקשבת בשיעורי תנ"ך? חח

mb3inh

New member
ומהו אחד?

אחד הוא מקבץ של אינסוף מספרים דהינו אחד הוא לא יחיד. הוא לא אומר להאמין באל אחד,הוא אומר לעבוד רק אותו.

נממ

אז לעשות כישוף ובו לבקש משהו מאל כלשהוא שהוא לא ה', זה אסור? אה ורק שתדע אני לא מתווכחת, אני מדברת.. או לייתר דיוק, כותבת. רק מנהלת שיחה.. סתם שתדע, בלי שום קשר.

גל סופר

New member
אחד הוא ראשוני

ממנו הכל התחיל, הנקודה הראשונית של הבריאה. אחד, הוא בוודאי יחיד, אחרת לא תיהיה התחלה אחת, אלא מאות.

mb3inh

New member
ספק אם אחר הוא מספר ראשוני בכלל

רוצה מספר שהוא התחלתי איפיניטסמל!ולא אחר! אחד הוא לא יחיד למשל אלה אחת בדמות שלש אלות שונות.

גל סופר

New member
הנומרולוגיה המערבית סוברת אחרת ממך

וכך גם הקבלה היהודית. הכל התחיל מהאחד, נקודה יחידה וקיצונית בבריאה. בקבלה היהודית זה עניין הצמצום, בנומרולוגיה המערבית זו פשוט נקודת ההתחלה. אלה אחת בדמות שלוש היא עדיין אחת. זה שהיא מגלמת שלושה, לא הופך אותה לרבים. היא עדיין אחד. כפי שגם בקבלה היהודית נהוג לומר שעשר הספירות הם עדיין אחד.

mb3inh

New member
אני אינני שומע לתיאוריה או תורה אני שומע לאמת

אני אומר לך שהכל התחיל מהאינפינטסמל. שלש אלות בדמות אחת הן אחת אבל הן לא יחיד!שימי לב למה שאני רושם. אלהים למשל הוא אחד אבל לא יחיד.

mb3inh

New member
אין זהו רק עניין של אמונה

זהו גם עניין סמנטי ומתמטי. אחד הוא לא יחיד,ורק לעיתים המונחים מתאחדים. אחד הוא לא ראשוני(במובן בר חילוק) מבחינה מתמטית.

גל סופר

New member
אני חושב שכדאי לציין דבר נוסף...

ליהדות עצמה, אף פעם לא הייתה התנגדות לשימוש בכוח הרצון. למען האמת, זה חלק מכובד מאוד ביהדות [עניין התפילה]. אם מוסיפים לזה מוטיבים יותר "מאגיים" [אם אפשר לקרוא לזה ככה], כמו שימוש בדימיון וכלים נוספים, אני לא רואה בעיה בזה מבחינת היהדות. מלבד זו, ישנו משפט שאמר המאירי... "כל שהוא טבעי אינו בכלל כישוף" המאירי סובר שכישוף איננו טבעי. מכיוון שרובנו סוברים שכישוף הוא טבעי, יש יסוד סביר להניח שהוא לא התכוון לכישוף עליו אנחנו מדברים היום. ומכאן... אני מעלה הנחה ישנה שאעלתי כאן בעבר. אולי הכישוף של היום זה לא הכישוף של אז?...

איזה כיף!!

איזה כיף זה לעשות דיון כזה על הכישוף ביהדות.. טוב, אז המסקנות של כל הדיון הזה הם: 1)טלקינזיס, זה דבר מכובד מאוד ביהדות, כי זה כח הרצון 2)יש יותר מאל אחד אבל אסור לעבוד אותם 3)הדבר היחיד שה' בכבודו ובעצמו כתב, וכתוב בתנ"ך, הוא לוחות הברית או איך שלא קוראים לזה. ------------------- נשאר רק שאלה 1: לעשות כישוף, ובו לבקש, לדוגמא: שהאלה אפרודיטה תעשה שזה יאהב את זו, זה לעבוד את האלה. אז אסור לעשות דבר כזה??

גל סופר

New member
מבחינת היהדות, אין עוד אלים אחרים.

אבל, אם אנחנו מדברים לדוגמא על אפרודיטה, ביהדות היא נחשבת לישות כלשהי אחרת [בדר"כ הם מקושרים לרוע, כמובן]. אגב, לא הבנתי את הצהרת "זה דבר מכובד מאוד ביהדות".

למעלה