משב"ח לגרין קארד?

naf86

New member
סביר להניח שהתשובה היא חיובית לכל השאלות

כמה אנשים באמת באים לטיול ופתאום מחליטים להישאר? זה לא כאילו ארה"ב היא מדינה מסתורית שאף אחד לא יודע כלום עליה. רוב מי שבאים למדינה ונשארים, ידעו טוב מאוד שהם עושים מעשה לא חוקי ומנסים לנצל את המערכת.

איי ל

New member
מנהל
כן.

למרות ימי הטארמפ, האישה כבר מזמן לא נחשבת כרכוש הבעל.
אי אפשר לצאת מנקודת הנחה ש*הוא* רכש לה כרטיס. *הוא* אסף אותה מהשדה וכ'ו.
מהיכרות של איך תהליך ההגירה עובד, העניין היה מסתבך אם *הוא* היה חתום על טופס הגירה כלשהו שקשור אליה.
אפשר להניח שבהגירה גם יפשפשו במסמכים של הבעל כדי לוודא שהגרין קארד שלו אכן הושג בצורה חוקית, אבל לא יותר מזה.
הבעיה הגדולה של הבעל תהיה למצוא דרך להשאיר את המשפחה יחד. זה אפשרי, אבל מאד קשה.
&nbsp

naf86

New member
על איזה מקרה אתה מדבר?

על המקרה של פלושיפ או המקרה שאני הבאתי?
&nbsp
המקרה שאני הבאתי, הם היו נשואים עם ילדים בישראל ואז החליטו לעבור לארה"ב. הוא השיג גרין כארד בזכות ההורים שלו, היא נשארה על ויזת תייר עד שפג תוקף.
המקרה שפלושיפ הביא, הם הגיעו כזוג על ויזת תייר ואז פשוט נשארו כלא חוקיים.
&nbsp
בשני המקרים נראה שזה סביר שזה אנשים שבאו בכוונה לעבור על החוק ולהשאר בצורה לא חוקית עם תקווה שיום אחד יהיה דרך להפוך משב"ח לחוקי. בשני המקרים סביר שכל אחד ידע בדיוק מה הסטטוס החוקי/לא חוקי של בן/בת הזוג שלו וזה בהחלט שיתוף פעולה עם מעשה לא חוקי.
&nbsp

JimmyGee

New member
לא היה ולא ניברא

ב 2 המיקרים הבעל לא ביצע שום פשע. אתם אולי מיתכוונים ל conspiracy to commit a crime. אבל מה ה crime ?
sponsership ל Green Card?
לשקר להגירה זה פשע. לאסוף מישהו מהשדה אחרי שניכנס דרך ההגירה (גם אם שיקר להם וגם אם לא) זה לא פשע.

naf86

New member
מאיפה הבאת את "לאסוף מישהו מהשדה"?

נתמקד במקרה שאני הבאתי. מדובר על משפחה ישראלית עם ילדים שהחליטו יום אחד לעבור לארה"ב. בשלב מסוים (לא יודע אם זה לפני או אחרי המעבר) הוא השיג גרין כארד בזכות ההורים שלו. היא נכנסה על ויזת תייר ונשארה בארה"ב כמה שנים טובות אחרי שהויזה פגה תוקף. לאחרונה הגירה דפק אצלה בדלת וזימן אותה למשפט.
הם באו ביחד לארה"ב. היא באה על ויזת תייר והם ידעו טוב מאוד שזה לא "טיול" אלא הגירה. הם לא פתאום שינו את הדעה שלהם והחליטו להישאר. אז בפועל היא באה לעבור על תנאי הויזה, והוא ידע היטב שזה קורה. נכון, סביר להניח שזה אולי לא פשע. אבל אי אפשר להגיד שהוא אסף אותה בתמימות מהשדה תעופה ופתאום נפל עליו שהיא הולכת להכנס לסטטוס של לא חוקית.
אז אם נענה על השאלות של ויני:
הוא קנה לה את הכרטיס? כן. הם באו ביחד באותה טיסה
הוא אסף אותה מהשדה? לא. כי כאמור הם באו ביחד.
יש להם חשבון בנק משותף? אולי. אבל להרבה זוגות נשואים יש חשבון בנק משותף.
שכרו או קנו בית ביחד? כן
באיזה מהשלבים האלה הבעל ״גילה״ שאישתו לא באמת באה לתייר? לפני שהם בכלל עלו על הטיסה לארה"ב.
&nbsp
לגבי המקרה של פותח השרשור - "לפני 11 שנים הגיעו כזוג נשוי ללא ילדים על ויזת תייר, ומשם, כלשונם, הם "התגלגלו"."
זה די אותו דבר. זוג ישראלים שבאים עם ויזת תייר ונשארו למרות שלא היה להם ויזת הגירה או מסמכים חוקיים. אולי אולי אולי הם באמת באו לטיול והחליטו להישאר. אבל סביר להניח שהם תכננו מראש להגר לארה"ב.
&nbsp
&nbsp

JimmyGee

New member
קודם כול "ידע" זה לא עברה

נניח שגם אתה "ידעתה" שהיא לא חוקית או שהיא מיתכוונת מראש להפוך ללא חוקית, אז גם אתה עברתה עבירה, ותגורש?
כדי לגרש את הבעל הוא צריך קודם ליהות מורשא בעבירה. כמו למשל להבריח אותה את הגבול או להצהיר הצהרת שקר להגירה או מישטרה וכו....
לדעת משהו (היא לא חוקית) או לדעת כוונות של מישהו (היא מיתכוונת מראש להפוך ללא חוקית) זה לא עבירה.
failure to report a crime is not a crime in most states. In a few states there is a duty to report some types of major crimes (murder, rape etc....)

naf86

New member
אני לא זה שהביא את הטענה של עברה/פשע

לא אמרתי שום דבר על הבעל חוץ מזה שסביר להניח שהוא ידע שאישתו מתכוונת להישאר בצורה לא חוקית. אין לי מושג מה הם הצהירו, איך הם נכנסו לארה"ב וכו'. זה התפקיד של משטרת ההגירה לפענח את כל זה.
&nbsp
אני יודע שהיא לא חוקית.יש לי כמה מכרים שהם פה לא חוקיים. זה לא התפקיד שלי להלשין עליהם ולהסגיר אותם להגירה.
עכשיו, אם ההגירה דופקת אצלי בדלת ושואלים אותי אם בן אדם X הוא לא חוקי, ואני משקר, זה עבירה על החוק. אבל סתם ידיעה על סטטוס של אדם אחר זה לא עבירה על החוק.
&nbsp

JimmyGee

New member
אם ההגירה דופקת אצלי בדלת ושואלים אותי אם בן אדם X

הוא לא חוקי אז אני אומר להם שעד כמה שאני יודע אני לא עובד בהגירה וזה לא מיתפקידי לדעת או ליבדוק מי חוקי פה ומי לא.
פה זה לא גרמניה הנאצית ששכנים מלשינים אחד על השני.

naf86

New member
יש הבדל בין לסרב לענות

לבין לענות "לא" או "אני לא יודע". אם אתה אומר "אני לא יודע" או יותר חמור "לא" כשאתה יודע שהבן אדם לא חוקי, הרי שזה לשקר לסוכן פדרלי.
&nbsp
כפי שאמרתי, אני יודע על כמה אנשים שהם לא חוקיים. זה לא התפקיד שלי להלשין עליהם גם אם אני יודע בוודאות שהם טכנית עוברים על החוק.
אבל זה שונה לעומת בן זוג של אדם שפה בצורה לא חוקית. אם יש להם בית משותף, חשבון בנק משותף וכו', אפשר לטעון שהוא יותר שיתף פעולה עם לעזור לשוהה הלא חוקי להישאר בארה"ב. לכן אולי ההגירה יכולים לקחת את זה בחשבון כשהוא יגש לאזרחות.
&nbsp

JimmyGee

New member
שוב אין שום חוק שאומר

שבן אדם צריך לבדוק ולהלשין על בן זוג לא חוקי. נניח שהיתאהבתי במישהי לא חוקית ואולי אפילו הכנסתי אותה להריון ואולי גם עברתי לגור איתה ואז גיליתי שהיא לא חוקית? מה אני אמור לעשות? ללכת להלשין? לינטוש אותה ואת הילד?
דרך אגב יש גם חוק חיסיון בן בעל ואישה.

vinney

Well-known member
חוק חסיון בין בעל לאישה לא מונע הרשעה בעבירה

הוא מונע חיוב של אחד להיעד נגד השני, ותו לא.
&nbsp
כמו שאמרתי, בטפסים שואלים במפורש אם סייעת למישהו להגר באופן לא חוקי. לא שואלים אם הורשעת בעבירה, אפילו, רק אם סייעת. במקרה הזה - וודאי שהבעל סייע, יש לך ספק בכלל?

איי ל

New member
מנהל
הפירוש שלך לשאלה שהבאת שונה לחלוטין.

(מעתיק את השאלה לפה)
Have you ever sought to obtain or assist others to
obtain a visa, entry into the United States, or any
other United States immigration benefit by fraud
or willful misrepresentation or other unlawful
means?​
&nbsp
עד כמה שאני מפרש,את השאלה:
-הבחור לא עזר לאישתו להשיג ויזה בצורה לא חוקית (את הויזה היא הוציאה בזכות עצמה).
-הבחור גם לא עזר לאישתו להיכנס בצורה לא חוקית (נניח להבריח אותה) היא נכנסה בכוחות עצמה ובצורה חוקית.
-הבחור גם לא טרח להגיש עבודה בקשה- כלומר, הוא לא שיקר או הציג עובדה שיקרית בפני ההגירה ובעצם, שום הטבה הגירתית הבחורה לא קיבלה מבעלה.
&nbsp
בקיצור, בהנחה שהגרין קארד של הבחור הושג בצורה חוקית, הבחור לא ביצע שום עבירת הגירה בכך שאישתו הצטרפה אליו. היא זאת שביצעה את העבירה.

JimmyGee

New member
בדיוק אייל

הוצאתה לי את המילים מהפה. ויני מיתעקש על עבירת סיוע כללית. אין דבר. זה חייב להיות משהו שהוא ביפני עצמו לא חוקי. כמו הדוגמאות שנתתה. לשקר להגירה בטפסים. או להבריח מישהו בגבול. לא משהו כללי.

naf86

New member
לא אמרתי שיש חוק כזה

אין לי מושג למה אתה מתווכח על דברים שלא אמרתי.

למעלה