משב"ח לגרין קארד?

doronf65

New member
מנהל
תודה ויני

doronf65

New member
מנהל
אני לא נכנס לוויכוחים סמנטיים

המסר שניסיתי להעביר הוא שפה לא רואים בזה משהו לגיטימי, גם ברמז כמו ''הדרך היחידה...'' כי זה לא חוקי. ולכן זו לא דרך.
&nbsp
ויכוחים על גראס ואלכוהול, בפורום אחר. בוא לא נסיח את הדעת מהמסר.

JimmyGee

New member
ברור שנשׁואים פיקטיבים זה לא חוקי ולא מומלץ

אבל אם תספר לי שאיזה מנועלן שב"ח קיבל Green Card, אני לא רואה דרך אחרת שהוא עשה את זה.
גם אם מחר תספר לי שהמנועלן הביא מיליונים להשקיע, ביגלל השבח"יות שלו, רוב הדרכים האחרות סגורות בפניו.

doronf65

New member
מנהל
נכון. אבל מה שחשוב לי שתבין

זה שפה אנחנו לא נותנים כזו ''אופציה''. כי פה זו לא אופציה.
&nbsp
נושא סגור.

Boston Guy

New member
"מחילה להורה של אזרח" זו מלכודת...

נתחיל בכך שלפי הסיפור שסופר כאן, מדובר באנשים שנמצאים בארה"ב כ 10 שנים. כלומר - כדי שילד שלהם יהיה אזרח ארה"ב (יוולד בארה"ב) הוא צריך להיות כרגע בן פחות מ 10.
מה שאומר שאותו ילד תיאורטי יהיה בן 21 איפשהוא אחרי שנת 2030.
ולפי החוק כפי שהוא עומד כיום - רק אחרי שהילד יגיע לגיל 21 בכלל ניתן יהיה להתחיל את תהליך בקשת המחילה.
אז הסיפור לא רלוונטי לתקופת הנשיא הנוכחי, וגם לא לתקופת הנשיא הבא... ועד 2030 מי יודע מה יקרה לחוקי ההגירה.

ושנית - המסלול הזה עם ה"מחילה" מחייב את המהגר הפוטנציאלי לצאת מארה"ב וללכת לראיון בקונסולייה בארץ מולדתו. וגם עם המחילה בידיים - אף אחד לא מבטיח לו שהוא יעבור את הראיון הזה בהצלחה... זו שיטה להוציא את השב"ח מהמדינה - וכבר היו דיווחים על זה שאנשים יצאו עם מחילה לראיון ולא קיבלו את הגרין קארד. בראיון שלפו להם עבירות אחרות (לא האוברסטיי) שפוסלות אותם מלקבל גרין קארד.

sharvitdudu

New member
ויזה E-2

זה מה שכנראה הוא מתכוון לעשות. במיוחד שהעסק כבר פעיל אז הדרך פשוטה וקצרה.
אומנם על פניו לא ניתן להגיע לגרין קארד דרך האשרה e2
אבל כמעת כל עו"ד (שמתעסק ב E2) יגיד לך שיש מה לעשות אחרי מספר שנים שעסק פעיל

zuki3

New member
שוהה בלתי חוקי מעל 180 יום לא יכול לקבל שום ויזה

במשך 10 שנים
הם לא יקבלו שום ויזה
האופציה היחידה לקבל סטטוס כלשהוא זה דרך קשרי משפחה עם אזרח

JimmyGee

New member
גם קישרי מישפחה (חוץ מאולי נישואים) לא יעזרו

בטח לא בעידן Trump.
ברגע שהרשויות יבינו שאתה לא חוקי, תגורש.
המיקרה היחידי שאולי יציל אותך זה נישואים עם אזרח. וגם זה לא תמיד יעזור.

Boston Guy

New member
מה שאתה אומר זה ש"כמעת כל עו"ד (שמתעסק ב E2)" ישקר לך?

כנראה שאתה צודק.

אבל כמו שכתבו לך כאן קודם - מי שנמצא בסטטוס של "עבריין הגירה" כל כך הרבה שנים - פסול מלקבל כל ויזת NON IMMIGRANT שהיא.
לא ויזת תייר,
ולא ויזת סטודנט,
ולא ויזת עבודה,
ולא ויזת "עובד דת",
ומכיוון שהוא ישראלי - גם לא ויזת "פליט".

naf86

New member
לאחרונה שמעתי סיפור דומה

משפחה ישראלית שאנחנו מכירים הם לא חוקיים. ההורים של הבעל הם אזרחים אמריקאים. לכן הם הצליחו להוציא לבן שלהם גרין כארד. הוא הביא את אשתו והילדים על ויזת תייר. התוכנית שלהם הייתה שכשהוא יוציא אזרחות, הוא יבקש גרין כארד עבור אישתו וככה היא תשאר באופן חוקי.
בעוד הוא עובד (כי כאמור יש לו גרין כארד), היא למשך שנים תקועה בבית. היא לא יכולה אפילו להוציא רשיון נהיגה, כי הרשיון הישראלי שלה פג תוקף וכאמור היא לא חוקית. המשפחה מנסה עם עורכי דין איכשהו לנסות להשיג לה מעמד מסוים.
לפני כשבועיים דפקו אצלה בדלת משטרת ההגירה. היה להם את כל המידע עליה ועל הילדים. הם הביאו לה זימון למשפט לעוד כמה חודשים ובנתיים מינו לה עורכת דין מטעם הסניגריה הציבורית. העורכת דין אמרה שבגלל שבעלה (ואולי גם הילדים? לא בטוח) חוקיים, הרי שיש סיכוי טוב שלא יגרשו אותה ויתנו לה מעמד מסוים.
&nbsp
אז כנראה שיש דרך לעבור משב"ח לחוקי ו"להכשיר את השרץ".
&nbsp
&nbsp

JimmyGee

New member
סיפור לא דומה בכלל

בעל עם Green Card פותח הרבה דרכים להגירה חוקית. אולי יקח יותר זמן (מקסימום עד שהבעל יתאזרח) אבל בסוף יגיע.
מישפחה של שבחים 11 שנה בלי שום מיסמכים לאף אחד מבני הזוג, זה כבר סיפור בסקלה אחרת לגמרי.

naf86

New member
מה שדומה בסיפור

זה שמדובר על מישהי שנכנסה על ויזת תייר, נשארה לכמה שנים טובות בלי אישור חוקי. ממה שמסתמן יכול להיות שזה יגיע לאיכשהו דרך חוקית להישאר. כלומר שב"ח שהופך לחוקי. נכון, הנסיבות קצת שונות כי הוא עם גרין כארד. אבל היא עדיין לא חוקית.

vinney

Well-known member
שום דבר בסיפור שלך לא מסתדר

אם לבעל יש גרין קארד - למה הוא לא הוציא לאישתו וילדיו גרין קארד מלכתחילה? למה הם היו צריכים להיות על ויזת תייר/לא חוקיים?
&nbsp
משטרת הגירה מביאה זימון למשפט הגירה, לא משפט פלילי. אין סנגוריה ציבורית, אם מישהו רוצה ייצוג זה יהיה ייצוג פרטי (יש ארגוני מתנדבים וכו, אבל לא סנגוריה ציבורית).
&nbsp
בעבר היו עושים deferral לגירוש עד שהבעל האזרח/בעל גרין קארד יוציא אישורי הגירה, ואז עושים וויבר, ויזה בחו"ל, וחוזרים במעמד חוקי. בממשל טראמפ הסיכויים לכך הרבה יותר נמוכים, ובכל מקרה אין שום מצב שיהפכו אותה לחוקית מבלי שתצא מארה"ב.
&nbsp
מכיוון שבעלה עצמו על גרין קארד לא מן הנמנע שגם הוא יגורש כי הוא עבר על החוק בכך שסייע למהגרים לא חוקיים.

naf86

New member
ממה שידוע לי, אדם עם גרין כארד

לא יכול להוציא לאישתו גרין כארד על בסיס איחוד משפחות. כן יכול להוציא כשהוא אזרח.
אז בנתיים היא נמצאת פה על ויזת תייר שפג תוקף.
לא אמרתי משפט פלילי. לא בטוח איזה עורך דין הביאו לה, אבל היא אמרה שזה מטעם המדינה ולא פרטי.
&nbsp
בנתיים היא לא חוקית. אבל לא גירשו אותה על המקום, אלא נתנו לה משפט ובנתיים משטרת ההגירה לא מציקים לה. לפי העורכת דין יש סיכוי שיצליחו לעשות משהו כדי שלא יגרשו אותה.
&nbsp
זה הסיפור ששמעתי. יכול להיות שיש עוד לסיפור, אין לי מושג.

zuki3

New member
יש מסלול הגירה רגיל לאישתו של בעל גרין קארד

ולכן הסיפור מוזר,
כי לא רק שיש מסלול הגירה לאישתו, גם היום ,אין בכלל זמן המתנה במסלול הזה
היום זה תהליך כמו אישתו של אזרח
ולכן גם לא דומה בכלל בן 2 הסיפורים,
1. כי אישתו של... יכולה לקבל חנינה על המעשים
2. כי אישתו של ... יכולה לקבל גרין קארד

naf86

New member
גם אם היא שבח"ית?

הוא הגיע והצליח להשיג גרין כארד דרך ההורים שלו. הוא עדיין לא אזרח, היא שבח"ית.
על בסיס מה היא יכולה לבקש גרין כארד?
כן, סביר להניח שהיא תקבל חנינה בגלל הנסיבות. אבל זה לא כמובן דרך עקיפה לקבל מעמד בדיעבד ולא דרך מומלצת.

zuki3

New member
עכשיו זה כנראה תלוי בשופט

אם השופט קשוח היא תגורש, והוא יאבד את הגרין קארד שלו ויגורש, כי הוא עבר עבירה כשהוא תושב.
אבל אם השופט רחמן היא תקבל חנינה ותתחיל תהליך גרין קארד.

1. זה לא משנה בשביל התהליך שלה איך הוא קיבל את הגרין קארד שלו.
2. זה לא משנה שהוא לא אזרח, אתה טועה באופן בסיסי,
יש מסלול הגירה רגיל ידוע וישן לקבלת גרין קארד לאישתו של בעל גרין קארד, ראה מסלול F2A ותראה בקישור שאין זמן המתנה על תחילת התהליך כך שבפועל אין הבדל אם היא אישתו של אזרח או תושב.
זה רק מראה שהם מטומטמים, גם אם בעבר כשהם עברו היה זמן המתנה של שנה, הם היו צריכים להגיש בקשה, והיא מקסימום היתה צריכה להגיע כתיירת ובאמצע לנסוע פעם אחת לישראל.
כל הסיפור נשמע מוזר

https://travel.state.gov/content/tr...tin/2020/visa-bulletin-for-november-2019.html

naf86

New member
אני לא מתעסק עם זה

ידוע לי שיש המון ויזות שונות ודרכים שונות להשיג ויזה/ג"כ/אזרחות. אני אישית קיבלתי בזמנו גרין כארד שהפך לאזרחות. אז אין לי צורך לדעת את כל הויזות השונות.
אבל, ממה שהבנתי, כל הפואנטה של איחוד משפחות זה אזרחים שרוצים להביא את המשפחה שלהם. לא תושבים ללא אזרחות שרוצים להביא עוד אנשים בלי אזרחות. אבל אם יש דרך לבעל גרין כארד להביא עוד משפחה פנימה והעורך דין לשעבר שלהם לא אמר להם, כנראה שהוא לא עורך דין כל כך טוב כי אז מזמן היא הייתה יכולה לקבל גרין כארד.

JimmyGee

New member
על איזה חוק בדיוק הבעל עבר?

אין חוק כללי נגד סיוע למהגרים לא חוקיים.
אסור להעסיק אותם, אסור להבריח אותם בגבול וכו....
אבל אין שום חוק שאסור להתחתן איתם או לגור איתם או לפרנס אותם....

למעלה