משב"ח לגרין קארד?

Fellowship

New member
משב"ח לגרין קארד?

רוב הזרים באיזור שבו אנו גרים, הם רופאים או פוסט דוקטורנטים, לכן אני רגיל שבד"כ עוברים לכאן על ויזות J או H.
נתקלתי במשפחה ישראלית (דרך בית הספר) שסיפרו לי שהם בתהליך לגרין קארד,
שאלתי האם מויזת J או H, ענו לי "מויזת תייר", שאלתי ממתי הם על ויזת תייר, ענו לי "מלפני כ 11 שנים".
לפני 11 שנים הגיעו כזוג נשוי ללא ילדים על ויזת תייר, ומשם, כלשונם, הם "התגלגלו".
פתחו עסק חוקי (מנעולן), הביאו לעולם ילדים וכעת הם הגישו בקשה לגרין קארד "דרך העסק".

האם התהליך אפשרי?
כלומר, האם אפשר להיות בסטטוס לא חוקי וממנו לעבור להיות מחזיקי גרין קארד?
כלומר, בהנחה ולא יגרשו אותם תוך כדי, האם יתכן שיאשרו גרין קארד לשב"ח?
ברור שלא צריך בכלל ויזה לארה"ב כדי לבקש גרין קארד,
אבל אני תוהה האם יתכן שיאשרו גרין קארד למישהו שכבר מפר (בלשון המעטה) את תנאי הויזה הנוכחית שלו.

doronf65

New member
מנהל
"דרך העסק"...

הנה כל הסיפור על רגל אחת...
&nbsp
אין לי מושג אם הם למדו לומר את זה כדי לסבר את אוזנם של מי ששואל (כמוך). לרוב האנשים זה מספיק.
&nbsp
אופציה אחרת: איזה עו"ד מנסה להכשיר אותם באיזה מסלול עקלקל שכנראה ייכשל בסוף הדרך אבל בנתיים הוא סוחב אותם ומרוויח כסף.
פעם זה היה מחזיק מים יותר: אנחנו בתהליך... נעמוד לפני שופט... ולפעמים איכשהו התהליך מולבן והשופט מכשיר את העבירה.
היום הסיכוי הוא קטן.
ייתכן שהעסק מוחזק חוקית ע"י מישהו אחר והוא דורש אותם. אבל מנעולנים? אין כמעט סיכוי. יש כאלה כמו זבל... אז "לייבא" אותם מישראל?
&nbsp
לסיכום: הם כבר הרבה שנים פה, לא יודע כמה על התהליך הזה, אבל עלול להיות שיום אחר תראה רק אחד מהם או ששניהם ייעלמו וישלחו לך ווטסאפפ מהארץ...
&nbsp
מסלול אחד אני מצליח לראות: אם הם יצליחו להגיע לגיל 21 של הילד שלהם והעסק יהיה על שמו, הוא יוכל לבקש עבורם GC ובד"כ אם הם מראים שהיו תושבים טובים ומשלמי מיסים כל השנים, הם ה- overstay שלהם יימחל. לפחות כך זה היה במדיניות של הנשיא הקודם, ובהנחה שהיא תחזור עד אז.

Fellowship

New member
אכן חשתי שהוא לא רצה לספר יותר מידי

משפחה מקסימה, אבל הרגשתי שהוא לא רצה לדבר כ"כ על הנושא,
אז לא המשכתי לברר פרטים, היו לי בקנה עוד 10-20 שאלות לפחות

מה שכן, בעבר הוא סיפר לי שהעסק הוא שלו והעסק חוקי לחלוטין,
למרות שהוא על ויזת תייר שפקעה מזמן.
אני לא בקיא בדיני חברות ולא יודע אם זה אפשרי.
(הרי עסק הוא יישות משפטית נפרדת [תלוי איזה סוג], אז אולי יתכן שהבעלים/מחזיקי המניות הם לא חוקיים(?))

doronf65

New member
מנהל
יכול להיות בבעלות שב"ח

מדובר בחוקי מדינה, ולא חוקים פדרליים ויש הרבה loopholes... לא כל רשות מבקשת וקשורה לחוקי ההגירה.
&nbsp
מצד שני, אני בטוח שיש להם בעיות של מי שאנו חוקי. למשל, לפני 11 שנים כבר היה קשה להשיג SSN. אז יכול להיות שאין להם. ויכול להיות שקשה להם להשיג תעודות מקצועיות כמו תעודת מנעולן. ושלא לדבר על תקרת הזכוכית שיש מעליהם. ושלא לדבר שסביר שהם לא טסים לאף מקום, ושבקרוב הם גם לא יוכלו בכלל ליטוס...
&nbsp
וש עוד המון. שלא נדע.

Boston Guy

New member
באופן כללי: מי שמשקר לך בנושא א', לא בהכרח אמין לגבי נושא ב'

זו טקטיקת "כזב וכחש" ידועה ומוכרת אצל שב"חים ישראליים - ליצור מצג כאילו הם עובדים בצורה חוקית בארה"ב על ידי אמירות כאלה - בניסוחים מתפתלים.

כמו שכתבו לך כאן אחרים - כל אחד יכול להקים ישות עיסקית בארה"ב.
גם אם הוא בכלל לא חי בארה"ב, ולא נמצא בארה"ב פיזית.
יש לא מעט ישראלים שאין להם שום סטטוס הגירתי בארה"ב ושאינם חיים בארה"ב שמחזיקים בנדל"ן בארה"ב. הנדל"ן הזה רשום על שם "עסק" שהם הקימו לצורך החזקת הנכס (ישות עיסקית מסוג LLC), ואותו LLC "עוסק" בהשכרת הנדל"ן הזה.בארה"ב. אותם אנשים - שאין להם שום סטטוס בארה"ב - הם הבעלים של אותן "עסקים", והרווחים של העסקים הללו מגיעים בסופו של יום (ואחרי מיסים) לכיסיהם. וזה חוקי לחתולים.

אבל... זה שהעסק הוא עסק חוקי, ושהאדם הוא הבעלים החוקי של העסק - לא אומר שלאותו אדם מותר לעבוד בעסק של עצמו... אין לו אישור לעבוד בארה"ב,
ולכן ה"עסק החוקי" שלו מבצע עבירה על החוק בכך שהוא מעסיק עובד בלתי חוקי.

רַבִּי יוֹסֵי הַגְּלִילִי אוֹמֵר: מִנַּיִן אַתָּה אוֹמֵר שכשהמנעולן הזה נכנס לרכב ומתחיל לנסוע לכיוון בית של לקוח - בעצם מתבצעות שתי עבירות?
אֱמוֹר מֵעַתָּה: הוא מבצע עבירה של "עבודה בארה"ב ללא אישור עבודה", והעסק שלו (והוא כבעל העסק) מבצע עבירה של "העסקת עובד לא חוקי".

רַבִּי אֱלִיעֶזֶר אוֹמֵר: מִנַּיִן אַתָּה אוֹמֵר שכל פעם שהוא קודח צילינדר של מנעול בבית של לקוח - מתבצעות לפחות 3 עבירות?
אֱמוֹר מֵעַתָּה:
הוא מבצע עבירה של "עבודה בארה"ב ללא אישור עבודה", העסק שלו (והוא כבעל העסק) מבצע עבירה של "העסקת עובד לא חוקי", ובנוסף ברוב המקרים מתבצעת עבירה של עושק (הלקוח).
"מנעולנות" הוא אחד העיסוקים המסורתיים בקרב אוכלוסיית הישראלים השב"חים, ובערך ב 99% מהמקרים שפגשתי ההכשרה המקצועית שלהם הסתכמה ביומיים חפיפה עם החאפר שהכניס אותם לתחום. שיטות ההתנהלות שהם מלמדים אחד את השני בתהליך החפיפה מתרכזות ב"איך לנצל את מצוקת הלקוח" ולחלוב ממנו כמה שיותר כסף, ופחות ב"איך לעשות את העבודה נכון".

כשתכיר מספיק אנשים ששייכים למגזר הזה תגלה שרבים מהם חיים בסבב אין סופי של מעבר בין עסקי "אייר-דאקט > מנעולנות > ניקוי שטיחים > עגלות > מובינג > שיפוצים\צבע" וחוזר חלילה.

אני חושב שיש כאן תמימות דעים בין המגיבים בשירשור הזה - שהאדם שעליו אתה מדבר אינו אומר לך את כל האמת לגבי "תהליך ההגירה שלו".

בהנתן שכך - מדוע אתה מניח שהוא אומר את כל האמת לגבי העיסוק שלו?

JimmyGee

New member
אין מצב לש"בח לקבל Green Card דרך עסק, בטח לא של מנעולים

הדרך היחידה שיש להם זה נישואים פיקטיביים. שמעתי כבר על זוגות שאחד מבני הזוג מיתחתן פיקטיבית עם בן זוג אמריקאי ומיסתדר ו eventually מסדר גם את בן הזוג השני.
זו הדרך היחידה שאני מכיר עבורם. אם זה מה שהם עושים, אז מובן למה הוא לא מספר לכולם. יותר קל לימרוח אותך אם סיפור של להיסתדר דרך העסק.

doronf65

New member
מנהל
נישואים פיקטיביים זו לא דרך. זה פשע.

לפחות לא בתפיסה של אדם נורמטיבי בפורום הזה, זה לא מוגדר כ"דרך", כמו שאתה לא יכול להגדיר את הדרך להתעשר כ"לשדוד בנק".

וכמו שאמרתי, יש דרכים כמו לחכות שהילדים יכשירו אותך בהגיעם ל- 21.

JimmyGee

New member
גם לעשן weed זה פשע (federal crime) וברוב המדינות

אבל כמו שאני מכיר עשרות teenagers שמעשנים weed ושותים אלכוהול (עוד פשע). כך שמעתי גם על נישואים פיקטיביים לצורכי הגירה.
I don't condone either one.

vinney

Well-known member
nit: בדרך כלל העבירה של שימוש עצמי זה עוון, לא פשע

misdemeanor בלעז.
&nbsp
נישואים פיקטיביים זה דווקא כן פשע (felony).

JimmyGee

New member
דיברתי גם וגם

ולמי איכפת?
לכול מי שנתפס עם weed. חוץ מבמעברי גבול ודילרים כבדים זה תמיד ה state שאוכף weed possession

doronf65

New member
מנהל
דוגמה קלאסית לויכוחים שאנשים שלא מבינים נכנסים אליהם

התחלנו מהגירה ונישואים פיקטיביים וסיימנו באחזקת weed. וזה כי אנשים מערבים מין שבאינו מינו.

JimmyGee

New member
אני מבין שנישׁואים פיקטיביים זה לא חוקי ולא מומלץ

רק לא הבנתי למה אי אפשר אפילו לומר את הדבר הזה פה (ובאותו זמן גם לציין שזה לא חוקי ולא מומלץ).
אם אני אספר שראיתי מישהו בורח מבנק אם שׁק מלא דולרים והמישטרה אחריו, אז כניראה הוא שדד את הבנק.
אז ביגלל שאמרתי "שדד את הבנק" יתכן שאנשים יחשבו שממליצים פה לישדוד בנקים ולכן אסור להזכיר פה שדידת בנקים?

doronf65

New member
מנהל
כי אמרת שזו "דרך"

ובל ההתבחשות על סמים אחר-כך היתה חפירה מיותרת.

JimmyGee

New member
מה הקשר? גם לישדוד בנק זה "דרך" לעשות כסף

זה לא אומר שזו "דרך" חוקית או מומלצת.
בסיפור שהובא פה אין שום דרך סבירה וחוקית להלבין את השב"ח.

doronf65

New member
מנהל
אני לא מתכוון להמשיך את הויכוח לשם ויכוח

אני לא הולך איתך על סמנטיקות אלא על העברת מסר ועיקרון שעל פיו מתנהל הפורום. לא מתאים לך - חבל.
&nbsp
השארתי את הענף הזה ולא מחקתי, כי חשבתי שיש לזה ערך מוסף חינוכי. אבל נראה שהמטרה שלך שונה. נא לעצור את זה כאן ועכשו.

vinney

Well-known member
שניכם חפרנים...

דורון, נישואים פיקטיביים זאת לא המצאה חדשה או ייחודית של הישראלים ולמחוק כל זכר לקיומה מהפורום לא ישנה הרבה. כן כדאי להצביע על כך שמדובר בעבירה פלילית שיכולה לסבך מאוד את המהגר, ולהכניס לכלא את האזרח. מי שעבורו זאת לא הרתעה מספקת - ההצטדקויות שלך לא יעזרו לו.
&nbsp
ג'ימי, אתה סתם חופר.

למעלה