משבר לקראת גיל ה40

N i X

New member
לגבי ״אלא רק כי אין אלטרנטיבה ראויה״

שקלת לעבוד remote? מזהיר מראש, זה לא מתאים לכל אחד.
&nbsp
הנה רשימה של resources שיתנו לך כיוון אם נראה שזה מה שמתאים לך:
https://github.com/yanirs/established-remote

choo

Active member
נ.ב. למה זה רלוונטי שזו "אולי החברה הכי גדולה בארץ בתחום"?

&nbsp
מה זה אומר, ואיך זה רלוונטי לעניין? זה נשמע כמו משפט "שופוני" טיפוסי - משהו שכדאי להתרחק ממנו, אם אתה לא אדם שבנה את הקריירה שלו על יחסי ציבור.

dragon201

New member
לא רלוונטי

פשוט שונה כי זה הארגון הכי מפלצתי שעבדתי בו

selalerer

New member
תרגע, תהנה ממה שאתה עושה ואל תתעסק בשטויות

נשמע שאתה אוהב את התחום ונהנה ממנו. אם אתה מרוצה ממה שאתה עושה ואתה עושה עבודה טובה, פשוט תמשיך. כל השאר זה סתם רעש. תתעלם

dragon201

New member
דוגמה טריה

לפני חודשיים הייתי מסופח חלק מהשבוע לצוות אחר (של ארכיטקטים). במסגרת העבודה שם, חקרתי תשתיות לוגים ויישמתי פיילוט של טכנולוגיה מסויימת.
זה הצליח והפך להיות חלק מהמוצר שלהם. המנהלת שלי סידרה לZ פגישה עם אחד הארכיקטים שאיתם עבדתי - שיעור פרטי פעם בשבוע וכך היא שמעתה על הנושא. היא ניצלה זמן של האקאתון צוותי לפני חודש, שאמור לשמש אותנו לגיבוש וכיף, כדי ללמוד גם. היא כנראה לא הגיעה לתוצאות כי לא שמעתי על כך ברמת הצוות.

אתמול היא הוציאה מייל: "יש האקאתון ברמת הקבוצה (400 איש), הרעיון שלנו זה לכתוב תשתית לוגים ברמת הקבוצה (נחשו באיזו טכנולוגיה). כבר חקרתי ואני יודעת מה אני עושה מי רוצה להצטרף אלי??"

אם אני מסכים - היא גוזרת קופון ואני אהיה זה שעובד קשה, היא פשוט תתפוס אותי ותשאלי 1000 שאלות שאני אאכיל אותה בכפית. אף אחד לא ידע שכך המצב. היא תתאר את זה לאחרים כ"היה קל". זאת לא הפעם הראשונה שהיא לא מפרגנת.

אם אני לא מסכים - אני יוצא שמוק שדואג לג'וב סקיוריטי ולא טים פלייר.

אז אל תסכים.

ההאקתון הוא חובה?

אתה יכול להגיד שאתה לא יכול להשתתף הפעם, כי אתה מאד עסוק.

אתה יכול להצטרף לקבוצה אחרת.

אתה יכול להצטרף ולא לענות לה על 1000 שאלות ולא לעשות כל מה שהיא אומרת.

שרעבי100

New member
אין קל מזה

תרשם כבר היום לקבוצה אחרת או שתיזום רעיון משל עצמך.
אף אדם סביר לא יאשים אותך בכלום.

שרעבי100

New member
פירוט נוסף

קל מאוד לתרץ הירשמות לקבוצה אחרת:
- רוצה להכיר טכנולוגיות חדשות.
- רוצה להחשף לאנשים נוספים מחוץ לקבוצה לצורך הפריה הדדית.
(אצלי בעבודה זה כמעט חובה ליצור שילובים מכמה צוותים בהאקתונים).
לא חסרות סיבות טובות שלא יגרמו לזה להראות כאילו יש לך משהו נגדה.
בכל מקרה הייתי נמנע מלעשות איתה את ההאקתון כי נשמע שזה יגרום לך להרגיש מאוד רע.

שרעבי100

New member
דעתי

ראשית, סביבת העבודה שלך נשמעת לא סבירה מבחינת כמות הפוליטיקה והתככים.
אבל, בהנתן העובדה שהחלפת שישה מקומות עבודה בשבע שנים (אם הבנתי נכון), ייתכן שהבעיה טמונה בך.
אני לא מכיר אותך בכלל והכל זה ספקולציות אבל שווה לעשות קצת בחינה עצמית ולהבין מה החלק שלך בהשתלשלות העניינים והאם תוכל לשנות זאת בעתיד.
אני חושב שהנושא הזה חשוב לא פחות מההובלה הטכנולוגית להתפתחות הקריירה שלך בגיל מבוגר.

נ.ב
אם אתה מאמין שאין לך חלק בזה ושזו הסביבה האובייקטיבית אז אני במקומך הייתי עובר צוות אם הדבר אפשרי.

Lhuna1

New member
בול מה שחשבתי.

Lhuna1

New member
אתה עובד במקום שמשחק משחק מסויים

משחק שבו מעבר לשלב הבא דורש פוליטיקה,
הצהרת מראש (לדעתי בצדק ומתוך הכרה עצמית נבונה) שאתה לא מעוניין להשתתף במשחק הזה ולא טוב בו.
ואז אתה מתפלא למה אתה מפסיד בו.
&nbsp
אם לא היה הסיפור שהחלפת 6 מקומות עבודה ב-7 שנים הראשונות,
הייתי מייעצת לך לעבור, ורצוי לחברה קטנה יותר. תמיד יש פוליטיקה ארגונית ברמה כלשהי, אבל ברוב החברות שהכרתי היא לא ברמה כזאת קשה, וכן ניתן לזכות בהערכה והעלאות במשכורת על בסיס עבודה טכנית טובה והמנעות מוחלטת מהצד המלוכלך. כל מה שצריך זה ר"צ טוב.
אבל כפי שהעירו מעלי, הסיפור שלך מעורר חשש שיש אצלך בעיה שאתה לא מודע אליה.
&nbsp

dragon201

New member
קצת לפזר את הערפל

1. לגבי העבר: עבדתי בשני סטארטאפים שנסגרו אחרי שנה. עברתי לחברה גדולה במרכז כי התנאים בצפון למישהו עם תואר לא רלונטי הם בושה (לעומת המרכז) אחרי חתי שנה היה גל פיטורים של מאות אנשים, עברתי את הכביש למשרה באותו הרחוב במרכז וכשנולד הילד השני נשברתי מהנסיעות.
פרט ל4 המשרות האלה עבדתי 3 שנים בחברה שממש נהנתי בה ואילולא השכר עדיין הייתי שם.ו3 שנים בחברה שהיום ובאמת לאור הקו"ח מנסה להשאר בה יותר על אף הקשיים. באובר אול זה המקום הכי טוב שעבדתי בו.

2. לגבי דברים שאנשים העלו : "אולי אתה לא טוב כמו שאתה חושב" - "אולי האחרים רואים את המצב יותר אובייקטיבי ממך" הנה כמה דברים אובייקטיבים:
א. בתקופת הזמן שאני עובד שם, לא הוכנסה טכנולוגיה אחת למוצר. האיכות ברצפה ופיצ'ר רודף פיצ'ר. מפמפמים לנו דד ליינים פעם ברבעון ותמיד יש קרייסיס.
ב. הצלחתי להביא צוות שכל מה שהוא מכיר זה דוטנט (במחלקה כנ"ל) למצב שהם מאמינים שממשק משתמש בווב עדיף. אפילו העברתי להם סדנה של 3 ימים לכל הצוות ולארכיטקט אחד.
ג. לא פעם יש הזמנות לימי עיון של מייקרוסופט סלע ואחרים. בצוות השני נלחמים על מקום ואצלנו אני היחיד שהולך.
ד. אני מוביל פורום דו שבועי שמטרתו איכות הקוד
ה. יש 3 אנשים בצוות שלי שמקבלים שיעור פרטי מארכיטקט פעם בשבוע, כי הם מרגישים חסומים טכנית (ולא מסוגלים לקרוא באינטרנט בעצמם)
אולי אני לא גאון טכנולוגי אבל בקבוצה הזאת אני לא הזנב לאריות..

אני רוצה לתת לזה צ'אנס, אבל מתי שהוא עובר הגבול, יצרתי רושם ראשוני גרוע ואני תוהה מתי לוותר על הנסיון לשחק במשחק שלהם ולהתחיל איפשהוא מחדש

user32

Well-known member
מנהל
זה מסביר כמה דברים

נראה שאתה עובד במקום חלש מאוד. כלומר האנשים חלשים. אם עובדים צריכים שיעור פרטי מארכיטקט פעם בשבוע כי הם "חסומים" או צריכים אותך שתלמד ותשכנע אותם לעבור מדוט נט לווב, אז כנראה לא מדובר בצוות הכי מובחר בארץ.
מוסיף על כך שלדבריך האיכות ברצפה מה שמסביר למה יש דד ליינים צפופים וקרייסיס מתמיד.

אנשים בינוניים נוטים לחפות על כך בהרבה פוליטיקה וקשקשת. מטבע הדברים חלקם נוטים לגנוב קרדיטים, לדרוס אחרים וכו' מה שדי מהר יכול להביא אותם להיות מנהלים בארגון הבינוני שם הם ימשיכו את מסורת הבינוניות של הארגון.

BravoMan

Active member
אני לא חושב שזו הבעיה כאן:

כבר בהודעה השנייה שלו הוא כתב:
"קל היה לי לעבור צוות לצוות השכן ולהיות זנב לאריות - אבל אז איפה האופק שלי?"
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/308/183152135
&nbsp
אז יש שם אנשים חזקים, שגם יש מה ללמוד מהם.
ומי שרוצה אופק קידום, צריך להיות ברור לו ש-"זנב לאריות" זו נקודת הזינוק אם רוצים להגיע להיות אריה, או אפילו ראש לאריות.
&nbsp
אני חושב שהביעה כאן היא שהשואל הנכבד רוצה פרסטיז' והכרה בכישורים שלו, אבל לא מוכן לעבוד בשביל זה.
כלומר, לא ברמה הטכנולוגית, אלא ברמה הבין אישית.
&nbsp
הרי אם אתה רוצה יחס של מומחה או מוביל טכנולוגי, לא מספיק שתדע את החומר.
צריך גם אשכרה להוביל ולהראות את הידע.
&nbsp
למשל ההקאטון - למה הוא לא יזם את פרויקט הלוגים למחלקה שלו לפני Z?
אם הוא זה שהכניס את הטכנולוגיה לחברה, זו היית הזדמנות פז להראות לכולם הובלה טכנולוגית.
&nbsp
אבל יש לי תחושה שמישהו היה עצלן מידי, או עסוק מידי להסתכל מה אחרים עושים.

Lhuna1

New member
אז במקומך כן הייתי מתחילה לחפש

המקום שאתה נמצא בו לא נשמע מדהים משום בחינה מקצועית ואישית עבורך.
משכורת טובה יש בהרבה מקומות בהיי טק, וגם "איזון" אפשר למצוא.
ובאיזה מקום חדש שלא תמצא את עצמך: ללמוד מהטעויות (אבל באמת) ולהתחיל בצורה טובה יותר.
&nbsp

bat2323

New member
הבעיה אצלך לדעתי

היא שאתה מצד אחד לא עושה את הדברים מתוך ממש אהבה למה שאתה עושה אלא מתוך רצון להכרה של אחרים במעשיך.
מצד שני אתה לא ברמה שלא אכפת לך לדעתי אם אתה לא ממש אוהב את העבודה עצמה ולא עושה את זה מתוך כיף נטו אז מה זה צ,מה מה אחרים חושבים. תאמין לי שעוד עשר שנים אף אחד לא יזכור מי הוביל מה ורוב המוצרים יהיו שייכים להסטוריה. אין שום חשיבות למה שאחרים חושבים. תתמקד בלעשות כסף ולפתח תחביבים

6517qwerty

New member
עצה מעכבר קורפורייט ותיק

ככל הנראה אנחנו עובדים באותו מקום.
אני יכול להעיד שאחרי כמה שנים אתה אמור להבין כבר את הדינמיקה ולדעת לשחק את המשחק. אני יכול לתת לך כמה טיפים בתור אחד שפעם בשנתיים מקבל ציון גבוה מהציון הממוצע בהערכות עובדים השנתיות (בטוח שיש כאלה שמקבלים רצופים, תלוי בהמון גורמים, לוו דווקא חיוביים, ראה 1).
&nbsp
* (ההנחה הבסיסית היא שאתה חזק טכנית, בלי זה זה לא רלוונטי)
&nbsp
1. בדר"כ אתה יכול לבחור, האם להצטרף לצוות חלש, לקבל הכרה ותשבוחות ולהתקדם מהר יותר בדרגות, או לחילופין, להצטרף לצוות חזק ולהתפתח מקצועית. רק אתה יכול לדעת מה מתאים לך עכשיו, כסף או מקצועיות, שניהם לגיטימיים לגמרי.
2. אף אחד לא זוכר מה היה בתחילת השנה, מאיזור יוני-יולי צריך להתחיל להגביר קצב, כשהשיא הוא בדצמבר-ינואר.
3. בצוותים עם הרבה חזקים יש תור, כדאי להכיר אותו כי אם השנה קיבלת ציון טוב, שנה הבאה חבר שלך אמור לקבל, מאוד קשה לקבל שנתיים רצוף במצב כזה וזה טוב ורע, טוב כי אתה יכול לצלול שנה, רע כי אתה כבר יודע שלא תקבל ציון גבוה אלא אם כן תעשה משהו מאוד חריג. (רלוונטי רק לצוותים עם אנשים באותה רמה).
4. אם אתה רוצה ציון\דרגה, אתה צריך להכין את הבוס/ית שלך לזה, בדר"כ זה לתאם איתו/ה, מה הדבר שאתה צריך לעשות, לפעמים יש למנהל שלך תחום אחד כואב, אם תעשה לו שקט בתחום זה, זה יתן לך נקודות מאוד חזקות בהמשך.
5. כדי לקבל ציון חריג מהממוצע (דרגה), המנהל שלך צריך להצדיק את זה מול מנהלים אחרים, אתה חייב לתת לו את הכלים לעשות, אם מנהלים אחרים לא שמעו על משהו שעשית השנה, יהיה לו קשה להצדיק את זה, לכן, כדאי לתפוס משימה רוחבית אחת לפחות שתתן לך ויזאביליתי, כדאי שזה יהיה משהו שמעניין גם את המנהל של המנהל שלך.
6. תמצא משהו שאף אחד לא מבין בו בצוות וכולם משתמשים בו ביום יום, ותחרוש עליו כמו עתודאי בקורס הראשון שלו בטכניון. בפעם הבאה שמישהו יציע הצעה מפגרת בתחום תשלוף את הידע החריג, כדאי לעשות את זה בפורום רחב.
7. לפעמים, קח משימה צעד אחד מעבר, ז"א תעשה את החלק שלך וקצת מעבר. נגיד אתה עושה אינטגרציה עם מישהו אחר, ודברים לא עובדים, לך ותחפור בקוד שלו כדי להבין למה זה לא עובד. הצעד וחצי הזה לפעמים חריג בנוף שלנו.
8. לפעמים, יש משימות שאתה מבין בהם הרבה, אבל לא קיבלת לעשות אותם בגלל כל מיני שקרים של "כולם צריכים לדעת הכל" או שיש מישהו בכיר יותר שקיבל את זה, במקום לעשות אחד על אחד עם מי שבפועל הולך לעשות את זה, אם יש עוד אנשים רלווטים תעשה שיעור קצר, כמה קלאס דיאגרם קטנים, גם הם ילמדו משהו חדש וגם אתה תקבל כמה נקודות.
9. לפעמים, כשאחרים יוצאים לכל מיני קורסים וזיו** מוח, הולכים לישיבות מיותרות בשביל פוליטיקה, זה בדיוק הזמן לסגור את כל המשימות שלך, ולקחת אקסטרה אם אפשר, סוף הספרינט אתה תבלוט לחיוב. מצריך קצת מיומנות של לסגור משימות בזמן קצר לפעמים קצת על חשבון איכות (בלי טסטים נגיד - לא להרוג אותי).
&nbsp
בהצלחה :)

למעלה