משבר לקראת גיל ה40

dragon201

New member
משבר לקראת גיל ה40

אני עובד כיום כמתכנת בחברה גדולה, (מהנדס קראים לזה אצלנו) אולי הכי גדולה בארץ בתחום. גר בצפון ונזכר איך פעם הייתי נוסע למרכז בשביל לעבוד, כי בצפון השכר נמוך, בעיקר אם אתה בא מרקע הנדסי שונה. כבר 3 שנים שאני באותה חברה, הרבה במונחים שלי (החברה ה6 ב10 שנים) ולכאורה טוב לי: השכר\תנאים, איזון עבודה\בית הרמה של האנשים סבירה.

כשהייתי צריך להחליט לאיזה כיוון לפתח את הקריירה, בחרתי בצורה טבעית בתחום הטכני. זה תמיד הלך איתי ושיחק לטובתי במעברים מחברה לחברה, זה הדבר היחיד שניתן להציל. בנוסף לא מצאתי עניין רב בצד העסקי של רוב המשרות שעבדתי בהן. ניהול, לא בשבילי, אני רואה איך מנהלים מתזזים וקורעים תתחת, מולטי טאסקינג ופוליטיקה ארגונית ברמות שאני לא מסוגל להיות לעולם.

אבל יש משהו שמציק לי - בראיון לתפקיד לפני שנתיים וחצי (מעבר פנימי בתוך החברה) אמרו לי שמחפשים מוביל טכני בתוך הצוות, שמחתי וסירבתי להצעות אחרות שהיו על השולחן. לאט לאט זה הפך ל"תראה.. יש פה ארכיטקט שחזר מחו"ל, הוא יוביל את הצוות מבחוץ ואתה מבפנים". ואח"כ ראש הצוות שלי אומרת "כדי לא לעורר אנטגוניזם - כולכם שווים, אתה צריך להראות יכולת כדי להיות מוביל טכני". התעמתתי עם המנהל המגייס שהוא המנהל שלה, והוא לקח את הצד שלה.
משם זה המשיך ל"יש פה את X, הוא כבר 10 שנים במחלקה, כולכם עוברים דרכו לקוד רוויו". אמרתי לעצמי טוב, אין ברירה אחרת, אני לא אעזוב שוב ואוסיף עוד משרה לקו"ח הארוכים. גם התאים לי עם התינוקות לשמור על שקט יחסי. מה רע במספר 2?
נוכחתי לגלות שרוב הצוות שלי עובר בחברה מהיותם סטודנטים, הם לא מכירים איך השוק עובד, לא חוקרים טכנולוגיות חדשות ונשענים על חדשנות של גורמים מחוץ לצוות. "כשנגיע למשהו שצריך - נלמד אותו". אמרתי לעצמי, רוצים שאוכיח את עצמי - יאללה, זאת ההזדמנות: חקרתי טכנולוגיה וובית חדשה בבית. כתבתי קומפוננטה של "בק אופיס" למוצר בטכנולוגיה הזו בבית. וואלה התלהבו!
עברה חצי שנה הגיעו לנקודה שצריך לעמוד בדד ליין ואין מצב לדלוור ממשק משתמש ווינדוסי בזמן. קרעתי תתחת והעמדתי להם ממשק ב3 ימים!
עכשיו כבר החליטו שמעתה והלאה על קומפוננטת ממשק חדשה תהיה בווב! (כשאני היחיד שמכיר ווב במחלקה)

אז למה אני מבואס?
גם השנה (השלישית ברצף) קיבלתי ציון (העלאה+מניות) ממוצע שלא תואם להשקעה ולהשגים.
אני לא מועמד (והמדיניות בחברה היא גם לא להבטיח) להעלאת דרגה.
על מוביל הטכני שהובטח לי אין על מה לדבר כל עוד X נמצא בצוות.

לX שתופס את המוביל הטכני מתווסף Y שמורעל על הביזנס (אצלנו חלק מהתפקיד לדאבוני) וZ שחסרת כל יכולת עצמאית והמומחיות שלה זה לקרוא לעזרה ולא לשחרר - אבל משום מה המנהלים רואים בה פוטנציאל בגלל הפוליטיקה הארגונית הטובה שלה. היא ממש מעצבנת אותי כי היא תמיד מנסה להוביל דברים אבל יוצא שהיא משתמשת בי או בX אוY, תמיד בחיוך כמובן.

אני יושב בקיוביק ועושה את העבודה השוטפת, כשהחדר דיונים השכן יושבים השלישיה שהזכרתי יחד עם ארכיטקט וראש הצוות שלי ומתכננים איך לכתוב את המוצר מאפס. מסרבים לגלות לי פרטים.
שאר הצוות שלי גולש באינטרנט מחפש שופינג ודילים לחו"ל ןאני מתחרפן...
מה עשיתי לא נכון?

choo

Active member
מה שעשית לא נכון, כנראה, הוא שלא קראת את המפה

&nbsp
א. מוביל טכני זה לא תפקיד שניתן לקבוע על ידי מינוי - זה משהו שאדם הופך להיות מבלי שמיהו מינה אותו, בגלל שילוב של מטען ידע רלוונטי ורחב מספיק, יכולות מעל לממוצע שחסרות לעובדים אחרים, ו/או יחסי אנוש שגורמים לאנשים להגיע להתייעץ איתו. לא מבקשים מינוי למוביל טכני - הופכים להיות מוביל טכני, ושאר הדברים (דרגות, משכורת, התייעצות איתך) מגיעים בעקבות זה גם באופן פורמלי וגם באופן לא פורמלי.
&nbsp
ב. באירגון גדול יש פוליטיקה אירגונית. באירגון קטן? גם כן יש פוליטיקה אירגונית. להתעלם מזה לגמרי או לאמר "אני לא טוב בזה, אין מה לעשות" פוגע בך, כפי שמשתמע מדברייך. גם כישורים פוליטיים, כמו כישורים הנדסיים, הם משהו שניתן להתאמן עליו, ללמוד עליו ולהשתפר בו. אל תשווה את עצמך לאחרים ותאמר "אין לי סיכוי". במקום זה, השווה את עצמך לעצמך ונסה להשתפר ביחס לעצמך גם בנושאים הללו. זה כולל לדעת כיצד לדאוג שהישגייך יראו על ידי אחרים (אבל לא בצורה ש"תוקעת אצבע בעין"), לדעת כיצד לשכנע אנשים בצדקתך, לדעת לבחור את המלחמות ולהשתמש בזה לצורך ניהול משא ומתן עם אנשים (לפעמים זה מאוד מפתיע עד כמה הפעולה של לוותר למישהו בויכוח שמאוד חשוב לו, עשוי להוביל אותו לתמוך בך בויכוח שחשוב לך), וכדומה.
&nbsp
ג. השקעה גדולה שמטרתה "להרויח רווח פוליטי" היא פעולה מסוכנת למצב הרוח - אם לא יגיע הרווח הפוליטי, תחוש מפח נפש. מה האלטרנטיבות? א - השקעה סבירה שלא תגרום לך לחוש מפח אם היא תיכשל. ב - השקעה כי זה מעניין אותך וחשוב לך, ולא כדי להרויח רווח פוליטי. כשיהיה לך באמת אכפת ממה שאתה עושה ברמה האישית (ולא על מנת לקבל קידום או הכרה חיצונית), הרבה פחות יטריד אותך אם ההכרה החיצונית מגיעה או לא. זה יאפשר לך להתמקד בדברים שבאמת חשובים לך, ובאמת חשובים לאירגון, על בסיס קבוע, ולא באופן ספורדי. לדעתי האישית בטווח הארוך זה מוביל גם להכרה - בניגוד למאמצים טכניים שנועדו בעיקר להשיג את ההכרה הזו.
&nbsp
ד. אתה צריך לזכור שבכל אירגון רצוי שמי שעושה עבודה כלשהי יהיה האיש שהכי כדאי לאירגון שיבצע את העבודה הזו. אתה לא המטרה של האירגון - ההצלחה העסקית (וההצלחה הטכנולוגית שמביאה להצלחה עסקית בפועל) היא המטרה של האירגון. לפיכך, רצוי שכל אד יבצע את הדברים שהוא טוב בהם. אם יש מישהו שלדעת האירגון יותר טוב ממך במשהו, אל תצפה שהאירגון ייתן לך לעשות את אותו דבר במקומו.

dragon201

New member
תודה

א. זה בדיוק מה שהמנהלים שלי אומרים. אבל אין לי יותר מדי זמן "לחכות ולראות" . עוד מעט אני מעבר לשיאי והרבה מעבר לממוצע הגילאים בצוות (ואז אנחנו יודעים לאן זה מוביל כאשר אין לי שום יתרון רשמית) אני בקבוצה שבה אני עושה את העבודה מעל הממוצע, תורם ידע טכנולוגי, מפתח אחרים בקבוצה ורוצה להכות על הברזל כשהוא חם. קל היה לי לעבור צוות לצוות השכן ולהיות זנב לאריות - אבל אז איפה האופק שלי?

ב. ניסיתי להתפתח בתחום הזה אבל הם אוכלים אותי בלי מלח. אין אף אחד שאני סומך עליו שאפשר להתיעץ איתו בסוד. הראש צוות שלי עוזרת לחזקים בפוליטיקה להיות חזקים יותר ופותחת להם אפשרויות לנטוורקינג. היא שולחת אותם לקורסים של פיתוח עצמי ונסיעות לחו"ל. אני יכול רק לחלום. כשהתעמתתי איתה היא אומרת שנראה לי שאני לא לויאלי למוצר. יש בזה משהו אבל כנראה שזה עניין של הביצה והתרנגולת - אם היה לי מרגיש שסומכים עלי הייתי יותר מורעל על הביזנס. החברה האלה גם לויאליים אחד לשני ולהנהלה, אי אפשר לקטר על כלום לידם.

ג. חשבתי להוריד הילוך ולעשות משהו סולידי, אבל: א. קשה לי אישית להיות בינוני ולא להשקיע. ב. אני כל הזמן קולט את Z מנסה להתבסס בתחום הטכני ולא רוצה לתת לה יתרון.

ד. אתה צודק! אבל לא הגיוני שהם לאורך זמן מצ'פרים את אותם אנשים שוב ושוב. כרגע אין לי סיבה להשאר - אלא רק כי אין אלטרנטיבה ראויה.

user32

Well-known member
מנהל
לא מסכים לגבי ה"מעבר לשיא"

השיא שלך צריך להיות בגיל הפנסיה ואולי אחריו אם תחליט להמשיך כיועץ או יזם. אין שום חוק שאומר שגיל מסויים הוא השיא כשמדובר בעולם התכנות ועבדתי בחברות ענק וככל שמרכז הפיתוח הישראלי וותיק מספיק אתה תמצא בדרך איזון טוב מכל הגילאים ואף אחד לא מרגיש שם חריג בשל גילו.

אני מסכים עם מה שצ'ו כתב לך. בארגון גדול הפוליטיקה היא חלק מהעבודה ואין מנוס מזה. קידום מכל סוג כולל מוביל טכנולוגי הוא 50% יכולת, 50% איך שתופסים ממך בסביבה וזה בעיקר היחסי ציבור שאתה יודע לעשות או לא לעשות לעצמך. מצער שזה כך אבל אלה החיים. בחברות קטנות יש פחות מהדברים האלה ובחברות של 4-6 עובדים אין את זה כמעט בכלל כי כולם כל כך צמודים אחד לשני שקשה לזייף.

dragon201

New member
לגבי הגיל

זה נכון שאסור להספיד אף אחד, אבל גם אצלנו שזו יחסית חממה ולא סטארט אפ, הגילאים הם בין 25 סטונט 30 מישהו עם ניסיון 35 מישהו עם הרבה ניסיון 40 כמעט ואין(לא כולל מנהלים וארכיטקטים). בכל מקום אחר שעבדתי זה כך. בין אם אני רוצה ובין אם לא - 45 זה שלהי הקריירה עבור 90% מהאנשים בתחום שלא עברו מכתיבת קוד למשהו אחר.

choo

Active member
אי אפשר לבצע קיצורי דרך כי "אין לך זמן"

&nbsp
מי שאין לו זמן להפוך למוביל טכני - לא יהפוך לכזה בעזרת שום קיצור דרך.
&nbsp
מעבר לזה, אתה מצייר תמונה של תחרותיות לא סבירה מצידך - אתה "לא רוצה לתת ל-Z יתרון"? איזו גישה משונה זו? מוביל טכני טוב רוצה שהאנשים סביבו יהיו טובים יותר - זה חלק מהמהות של להיות מוביל טכני. זה לא "לאמר לאנשים אחרים מה לעשות ואיך לעשות ושישתקו". מוביל טכני רציני יהפוך את האנשים סביבו לטובים יותר, כי הוא יעזור להם לשפר את כישוריהם וללמוד מיומנויות שחסרות להם.
&nbsp
אני חייב להודות שממה שאתה כותב, משתמע שההערכה העצמית שלך גבוהה משמעותית יותר מההערכה של הסביבה אלייך, וייתכן שהסביבה צודקת ולא אתה. כמובן, אני לא מכיר אותך ולא אותם, אבל אם אתה במצב שבו כולם חושבים שהם יותר טובים ממך, אזי או שהם צודקים, או שאתה צריך ללמוד ליחצן את עצמך, או שכדאי שתעבור למקום אחר.
&nbsp
כשאני אומר שאתה צריך ללמוד את זה - מה זה קשור לראש הצוות או למישהו להתייעץ איתו? יש די והותר חומר קריאה על נושאים כאלו באינטרנט ובספרות - התחל לעבוד על זה בעצמך, ואל תבקש מראש הצוות (שאיתו בעצם יש לך בעיה) עזרה בזה. ברור שהוא ישקיע את זמנו באנשים שהוא חושב שיתרמו יותר לאירגון, ולכן אתה צריך ללמוד לבד. בדיוק כמו שלא למדת את המקצוע מראש הצוות - אתה לא זקוק לו כדי ללמוד soft skills.

dragon201

New member
לא רוצה קיצורי דרך

אני מוכן לעבוד קשה עוד 3-4 שנים כדי לראות תוצר למאמץ שלי, אבל ממש מוריד לי את המוטיבציה לראות אנשים עם יכולת כמוני ופחות שמקבלים פידבק טוב מהמערכת. גורם לי להאמין שזה כמו בקריקטורה שמחזיקים לי גזר עם חוט מול העיניים בזמן שרוכבים עלי... הם צריכים את התרומה שלי אבל לא מוכנים לתת כלום פרט למשכורת ממוצעת.

לגבי התחרות, העניין הוא שאנחנו עובדים בסקרם והמנהלת מתעקשת שכל אחד עושה אותו הדבר ואסור שמישהו ידע יותר מכולם בתחום מסוים. למשל הטכנולוגיה שהבאתי - אסור לי לקחת יוזר סטוריז בה - אני אמור לוותר ולתת לאחרים לנסות. מצד שני, אותה המנהלת נותנת לאנשים מסויימים עבודת מחקר וקשרי לקוחות מתחת לשולחן, מה שיוצר להם יתרון, כשהם מציגים את העבודה שלהם מול ההנהלה ונראה שהם חשובים. בסוף השנה מחליטים את מי לצ'פר ואני לא בלופ, כי מבחינת יחסי חוץ וביזנס לא עשיתי שום דבר חשוב.

ראש הצוות שלי מפתחת אנשים בשיחות 1:1 ועוזרת להם ליצור קשרים, היא שולחת אותם לקורסים של סופט סקילז ומראה להם שהיא סומכת עליהם. אותה Z שהזכרתי, הן כל הזמן ביחד מדברות על עניינים שמחוץ לעבודה והולכות יחד לקורסים של "העצמה נשית" מטעם החברה כדי לשפר נטוורקינג. Z תחרותית ברמות אני לא יכול להסתכל עליה משאירה לי אבק (בעניין של מציאת חן בעיני ההנהלה) ולא להרגיש פספוס.

ניסיתי ללמוד סופט סקילז לבד, זה מעניין בהתחלה אבל כשזה בא מספר או מצגת בלי קישור ישיר לחיים שלי זה תפל ואני לא מפנים הרבה ומאבד עניין. אני צריך מנהל שידחף לי אתגרים ויעזור לי כשאני מתפתל. המנהלת שלי היא גם מנהלת מוצר, מבחינתה דחוף שהעניין יסגר ולא שאני אלמד.

BravoMan

Active member
ככל שאני קורא יותר תגובות שלך בשרשור הזה, כך אני מקבל את

הרושם שהבעיה היא בך:
אתה יותר מידי מתרכז במה האחרים עושים, מה הם מקבלים, ומה שבאמת כואב לך זה לא היחס כלפיך, אלא היחס כלפי אחרים.
&nbsp
גישה מגעילה, שלא מובילה לשום מקום.
&nbsp
בכנות, אני אדם עם softskills כמעת לא קיימים. מאז ומעולם הסתדרתי הרבה יותר טוב עם מחשבים מאשר אנשים, ועדיין אני מוצא את עצמי במצב של מוביל טכנולוגי.
&nbsp
לא לפי תואר, לא לפי סעיף בשכר, אלא מעצם העובדה שאנשים באים אלי להתייעץ, ולשאול.
&nbsp
עד היום אני מקבל מדי פעם שיחות התייעצות מחברים ממקום עבודה קודם, למרות שכבר כמה שנים אני לא שם.
&nbsp
אני מרגיש שמעריכים אותי, ואני חושב שזה בגלל שמעולם לא טרחתי להסתכל מסביב איך מתייחסים לעובדים האחרים, אלא במקום זה התעסקתי בקידום הידע המקצועי שלי, בלי להמתין או לדרוש שמישהו יישלח אותי לקורסים או ידחוף אותי לזה.
&nbsp
וכשצצה הזדמנות לחלוק את הידע הזה ולהפגין את המקצועיות שלי או לקדם עבודה שנעשית בחברה, אני לא עוצר לחשוב מה יצא מזה לאדם שאני מייעץ לו, אלא פשוט מספק לו את כל המידע הרלוונטי שאני יכול.
לפעמים אפילו יותר מידי, עד להאשמות בחפירה

&nbsp
הדוגמה שהכי צורמת לי בכל השרשור הזה היא שכתבת שלא מעניין אותך הביזנס של המקום בו אתה ועובד, ואחרי זה בכית שאומרים לך שאתה לא מספיק לוילי למוצר.
&nbsp
למה ציפית בדיוק?
&nbsp
אם אתה לא מתעניין בפרויקט שאתה מפתח, וגם לא רוצה להתעניין, ואם יש לך היסטוריה של דילוג בין חברות בקצב מטורף, למה שמישהו מהמנהלים שלך יסמוך עליך וישקיע בך?
&nbsp
למה שיחשבו בכלל שאתה עושה או רוצה לעשות מעבר למינימום הנדרש, ושמחר לא תדלג למקום אחר ויצטרכו להכשיר מישהו במקומך?
&nbsp
אם ישימו אחד כמוך בתפקיד עתיר ידע שקשה להחליף בו אנשים, הם מכניסים את עצמם בצרות.
&nbsp
לפני שתתחיל לספר לי שזה לא באמת אתה, תבין דבר אחד - ככה אתה מצטייר ממה שסיפרת בפורום.
אולי זה לא באמת אתה, ואז אתה צריך לעבוד על הרושם שאתה יוצר, אם אתה רוצה שיתייחסו אליך שונה במקום עבודתך.
&nbsp
תפסיק לדאוג מה עושה Z ולאן היא הולכת.
לפי כל מה שסיפרת, היא מנסה לקדם את עצמה, לא לחבל בך. כדאי מאוד שתלמד ממנה במקום לבכות בגללה!

dragon201

New member
זכית שאתה עובד במקום שמדגיש את היתרון התחרותי שלך

אני עובד בצוות עם עוד 6 מפתחים שכולנו עושים אותו הדבר ומצפים מאיתנו להתעסק בביזנס וסופורט חצי מהזמן. לא אמרתי שבעבודה הזאת לא אכפת לי מהביזנס אלא בעבודות קודמות. אני מבין שזה תנאי במשרה הזו.
אני מוכן להגיע לרמה סבירה של ביזנס שתאפשר לי לרכז את כל שאר האנרגיה במה שאני אוהב וטוב בו. (בינינו אני לא מאמין שגם האנשים שהזכרתי, למעט אחד, הביזנס זורם להם בדם - זו חברת חומרה)

אני לא מתעניין בקריירה של Z, אלא באיום שלה על הקריירה שלי. X ןY הרוויחו ביושר את המקום שלהם בתור לקידום ומהערכת המנהלים. הם גם פוליטיקאים אבל טובים במה שהם עושים. כשאני מאחוריה בתור זה מוריד לי את המוטיבציה.

BravoMan

Active member
עד כה הזכיה הזו התבטאה בכל המקומות שעבדתי בהם...

זו הבעיה שלך - שאתה מחפש איומים על קריירה שלך אצל אנשים אחרים, אבל יש רק דבר אחד שבאמת יכול לאיים על קריירה של מפתח תוכנה:
&nbsp
הוא עצמו.
&nbsp
אם אתה באמת טוב כמו שאתה חושב, אף אחד לא יאיים על הקריירה שלך.
גם אם נניח שנחתת במקום שלא מעריך אותך בכלל, עם סט קישורים מתאים תמיד תמצא מקום אחר שידע להעריך אותך.
&nbsp
אבל כאמור נראה שאתה מתרכז יותר באנשים אחרים מאשר בעבודה שלך, וזה בהחלט איום על קריירה.
&nbsp
גם אני לא אוהב להתעסק ב-"support" אבל זה חלק בלתי נפרד מהקריירה:
אם אתה רוצה יחס של מומחה ומחזיק בידע חשוב, אתה צריך להרוויח אותו, וזה אומר שכשלקוח כזה או אחר נתקל בבעיה שמערך התמיכה הרגיל לא יודע לפתור, פונים אליך בתור זה שיש לו את הידע ויכולת לחקור לעומק.
&nbsp
למרות שהייתי מעדיף רק לכתוב קוד, אני מבין שאנשים שרק כותבים קוד הם לרוב אלה שמחזיקים במשרות של code monkey.
&nbsp
בתור מפתח, אני צריך התעסקות רחבה יותר - בין אם זה עבודה ישירה מול מחלקות אחרות כדי לתאם בין תוכנה לחומרה (בתפקיד שלי כרגע אני עובד מול חומרה ייעודית), ובין אם זה לפתור תקלות בשטח שאף אחד לא ציפה (מתקינים מערכת ופתאום קורה משהו שלא אמור לקרות בשום מצב).
&nbsp
זה המחיר של עבודה על פרויקטים מעניינים באמת - כאלה שמערבים לא רק תוכנה, וכאלה שיש בהם שימוש אמתי ורחב.
&nbsp
אני בטוח שבחברה שאני עובד בה, שמעסיקה מספר 4 ספרתי של עובדים וכוללת מספר מחלקות פיתוח של חומרה ותוכנה יש הרבה X Y Z.
&nbsp
אני פשוט לא מחפש אותם.
בניתי לי את המקום שלי ע"י כך שאני עושה את מה שאני טוב בו ומה שאני אוהב, לצד מה שאני לא אוהב, אבל נדרש מתוקף התפקיד כדי לתמוך במוצר שאני מפתח.
&nbsp
כשמישהו בא להתייעץ איתי בעניין טכני, אני עונה לו, למיטב יכולתי, במקום לעשות חישובים האם הוא מנסה לטפס למעלה על הגב שלי.
ונחש מה? זה מייצר מוניטין. מוניטין יקר ערך שמקדם קריירה.
&nbsp
ואם על הדרך מישהו אחר הצליח להתקדם בזכות העזרה שלי - שיהיה לו לבריאות.
הוא לא מאיים עלי.

ipv6

Member
במישור המקצועי : ההצלחה שלך תלויה בעיקר בך

אם תוכיח את עצמך ותתן תפוקה שעולה משמעותית על מה שZ נותנת אתה תהיה לפניה ב"תור" (לפחות לקידום מקצועי), לרש"צית ולמנהלים שמעליה (שככל הנראה אין להם שום דבר נגדך אישית) לא תהיה ברירה.

תיארת אותה כ- ".. שחסרת כל יכולת עצמאית והמומחיות שלה זה לקרוא לעזרה ולא לשחרר " ושהיא נתפסת כטובה יותר רק בגלל קשרים טובים עם הרש"צית, אבל השאלה הגדולה כמה התפוקה שלך, אובייקטיבית יותר גבוהה \ טובה משלה.

לגבי שיתוף הידע, גם אם תעזוב לרגע דברים ברומו של עולם כמו אינטרסים של ארגון \ שיפור הצוות שלך אני חושב שיש לך אינטרס לשתף איתה ידע כי ממספר סיבות:
1. יכול להיות שזה יוביל ל"סולחה" שקטה בינכם ותרגיש טוב יותר חברתית בצוות, סביר שתרצה לגמול לך ביחס אוהד יותר אחרי שעזרת לה.
2. היא יכולה לצאת מגוחכת ולצעוק שהיא עשתה הכל לבד, אבל היא לא יכולה לקחת לך את היכולת ללמוד דברים לעומק בצורה יותר טובה ממנה. רב הסיכוייים שתקבל את הקרדיט הראוי גם מבן אדם שלא מת עליך כך שהזמן שלך לא יושקע לחינם (ואני מדבר מניסיון בדיוק באזורים האלה).

ושקוף שמדובר על אינטל ...

choo

Active member
יש לאנשים הללו יכולת השתלבות במערכת, שלך אין כרגע

&nbsp
זה שאתה מזלזל ביכולת הזו, לא רלוונטי לעובדה שזו יכולת חשובה שאתה לוקה בה.
&nbsp
הסתכל עליהם, למד מהם, ואל תתנשא עליהם.
&nbsp
בעבודה המודרנית, התרומה של צוות חזקה בהרבה מהתרומה של עובד עצמאי. למד כיצד להשתלב בצוות, להשתפר בעזרתו ולשפר אותו. אם כל מה שאתה מסוגל לתרום זה בעבודה לבד - זה בהגדרה יגביל אותך.
&nbsp
לגבי דוגמת הלוגים שהבאת - למה לא הצעת לעשות את זה בצוות שלכם אחרי שראית שזה מצליח שם? למה לא דאגת לכך שידעו שעשית את זה שם מראש? כשאינך מספר בתפוצה מספיק רחבה ובעיתוי מספיק מוקדם על דברים שעשית, אתה משאיר מקום ל"גנבי קרדיט".
אם כולם היו יודעים על מה שעשית - היא לא היתה יכולה להתהדר בנוצות הללו.
&nbsp
אגב, אחת הדרכים להשיג את הקרדיט ובמקביל גם לקדם אנשים אחרים בחברה היא על ידי העברת הרצאות. פיתחת כלי תשתיתי שלא היה קיים אצלכם קודם? דאג להעביר עליו מצגת באחת מישיבות הצוות לאחר מכן, ואם זו תשתית מספיק רחבה - הוצא את זה גם לאנשים בצוותים אחרים (בין אם באירגון הרצאה לקבוצה רחבה יותר, או בשליחת מייל לתפוצת הקבוצה הגדולה יותר עם קישור למצגת ואם אפשר גם לוידיאו של המיני-הרצאה שהעברת בישיבת הצוות. בצורה כזו אתה גם מקבל קרדיט, וגם תורם בפועל לשיפור אנשי הצוות האחרים.
&nbsp
ואם אין לך כישורי העברת הרצאות טובים? התאמן על זה. זה משהו שלומדים עם הזמן (אישית הגעתי מתחתית החבית בתחום הזה - ברמה של פחד קהל שגרם לי לגמגם ולמלמל ברמה שלא הבינו כלום ממה שאמרתי - ובמקום לאמר "אני לא יכול" - עבדתי על זה במשך הרבה שנים - עד ש"נעשיתי" יכול).
&nbsp
ואם אתה זקוק לקורסים ולא שולחים אותך מהעבודה - לך באופן פרטי לקורסים. זו הוצאה זניחה יחסית (כמה אלפי שקלים לשבוע מרוכז או לפעם בשבוע במשך כמה חודשים) למשכורות של מפתחי תוכנה, ויכול להיות החזר מאוד גבוה על השקעה כזו. בתור אדם שלא מאמין בקורסים - עשיתי את זה פעם אחת בתחום שהאמנתי שמספרים אתקשה ללמוד. לא ביקשתי מאף אחד בעבודה לממן לי את זה, כי מי שאחראי על השיפור שלי הוא אני, ולא אף אחד אחר.

ipv6

Member
בכל מה שקשור ל"הובלה טכנולוגית"

הרש"צ לא יכולה למנות אותך ולא יכולה לקחת את זה ממך, זה משהו שאתה מגיע אליו על ידי הפגת ידע מעמיק.
לא צריך להיות פוליטיקאי גדול או אסטורג מתוחכם, מהניסיון האניקדטולי שלי, אנשים שחזקים טכנית בד"כ גרועים בפולטיקה ארגונית ועדיין זה לא מונע מהם להיות Tech Leads פורמלית ולא פורמלית.

לרש"צית שלך יש אינטרס גדול שאתה תתפתח ותתרום כי היא נמדדת בסופו של דבר על סמך ההישגים של הצוות שלה והיא צריכה לשנוא אותך לרמה של לירות לעצמה ברגל כדי "להפריע" למשהו שהוא אובייקטיבית טוב.

מה שככל הנראה קורה, הוא שהיא לא מסכימה איתך לגבי כל הסופרלטיבים והכתרים ששמת לעצמך ורואה בך עובד ממוצע עם גישה שלילית ולא מקדמת אותך לאזורים שאתה רוצה. סביר להניח שהראייה שלה על התפוקה שלך יותר אובייקטיבית משלך.

הפתרון למצב שלך הוא להפסיק להסתכל אם K עשה קורס מנהיגות או עוזרים לU עם נטוורקינג אלא לעשות עבודה טובה לתקתק משימות ההכרה הכסף והכבוד יבואו מעצמם (או עם הרבה פחות מאמץ).

Astroo

New member
תנסה להחליף צוות או חברה

במצב השוק היום, אין טעם להישאר במקום שבו לא מעריכים אותך. מה גם שיותר מ-3 שנים באותו פרוייקט לא תורם כלום לניסיון.

choo

Active member
האמירה שלך מהווה הכללה חסרת בסיס:

&nbsp
אין "פרק זמן" שלאחריו שהייה באותו פרוייקט לא תורמת כלום לנסיון. פרק הזמן הזה משתנה מפרוייקט לפרוייקט, מאדם לאדם, ומשלב בקריירה לשלב בקריירה. אדם יכול לעבוד על חלקים שונים של אותו פרוייקט לאורך הרבה שנים. אותו הפרוייקט יכול להשתנות משמעותית במשך שנים. ולבסוף ככל שאדם מנוסה יותר, קצב הלימוד שלו יורד משום שהרבה דברים הם "אותה הגברת בשינוי אדרת". מצד שני, יש דברים שלא תלמד במהלך שהות קצרה מדי בפרוייקט - גם בגלל שלא היית שם מספיק זמן כדי ללמוד אותם, וגם משום שהפרוייקט זקוק לזמן כדי להדיע לשלבים מתקדמים יותר ותפוצה רחבה יותר - שמביאים איתם סוגי בעיות אחרים מחד, וצורך בתכונות שונות למדי ממה שהיה בתחילת הפרוייקט מאידך.

Astroo

New member
הכללה - כן, אבל לא חסרת בסיס

אלא מבוססת על ניסיון של כמעט 20 שנה בתעשיה. הכוונה היתה לשהייה באותו תפקיד ובאותו פרוייקט מעל 3 שנים. זה בד"כ נתפס על ידי מעסיקים פוטנציאליים בתור סימן לבינוניות ופחד משינויים או קשיי הסתגלות.

choo

Active member
במשך 22 שנים בתעשיה, לא נתקלתי בתופעות כאלו

בן100

New member
3 שנים לא

אבל מי שנשאר באותו תפקיד\פרוייקט 6 שנים זה בהחלט מוביל להרמת גבה.
&nbsp

BravoMan

Active member
אתמול ראיתי סרט תעודה באורך שעה על Horizon: Zero Dawn

לקח לסטודיו 7 שנים להפיק את המשחק הזה, מרגע ש-Sony אישרה את המצגת הראשונית.
&nbsp
מישהו פה מאמין שמי מצוות התכנות שפרש באמצע לא הפסיד כמה מהאתגרים הטכניים של חייו?

choo

Active member
לא עבור מי שמחפשים מומחה בעל ידע רחב בתחום

&nbsp
יש תחומים (אולי ליתר דיוק - יש חברות ופרוייקטים) שבהם אדם מגיע למיצוי יכולותיו די מהר, כי הפרוייקט/מוצר יחסית רדוד, או קטן, או פשוט. יש תחומים שבהם לעומק יש הרבה מאוד משמעות, ולקחים שאדם למד במקומות הללו יכולים לחסוך למעסיק הבא שלו הרבה מאוד זמן וכסף. כמה בדיוק? משתנה מתחום לתחום, ומאדם לאדם.
&nbsp
סתם אנקדוטה - במקרה קלטו אצלנו בחברה מישהי שעבדה במקום עבודה אחד קרוב ל-15 שנה, על אותו קו מוצרים (ובתחום שונה לגמרי מהתחום שבו אנחנו עובדים). בהתחלה היה זמן הסתגלות לא קצר, אבל כעבור כמה חודשים ראו שהעומק שאליו היא מגיעה הוא משמעותית יותר מהרבה מפתחים אחרים. במילים אחרות, העובדה שהיא נשארה באותו מקום ובאותו קו מוצרים (ובאותו מקצוע - פיתוח תוכנה) לא העידה על ידע מוגבל או על הקטנת ראש או על משהו דומה.

למעלה