משבר טיול

sivibibi

New member
תקראו קצת בויקיפדיה על הפרעות אישיות:)

אדם שלא נהנה בחברת אנשים, אולי נמצא בחברת אנשים שלא מתאימים לו.. חוסר ביטחון דרמטיות ונטיה להגזמה במצבים רגישים הם לא תופעות פסיכופטיות.
מה לעשות שלא כולנו רובוטים מחושבים ולעיתים במצבים לא ברורים ולא נעימים התגובות שלנו לא מתונות.

אני בספק שכולם כל היום חיים את חייהם בכיף ובנעימים ונחמדים כלפי כולם.. אם כל אחד שהיה עובר תקופה חרא היה נחשב לבעל הפרעת אישיות אז היה ביקוש מטורף לפסיכולוגים:)(אולי יש?)
בכל מקרה מעריכה את הרצון לעזור, הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי ואני לא פסיכית יותר משאר האוכולוסיהD: אז אכן קיימת כאן הגזמה מסויימת והתמקדות בטפל לדעתי.

בכל אופן תודה על הכוונה והעזרה מעריכה את זה ועזרתם:}

נבהלת?

את לא הראשונה שנכנסת לפורום, מעלה את הבעיה שלך בכתב מעומק הלב ובצורה הכי אותנטית שיש,
ואז מגיעות התגובות... חלקן נוגעות לך בפינות חשוכות.. לא נעים.. ומי זה חבורת האנונימיים הבוטים האלה שהחליטו להתנפל עליי לאור יום? ואז מתחילה ההתגוננות, ה"לא התכוונתי לזה, זה לא כזה נורא כמו שתיארתי בהודעה המקורית"...

תשמעי לי, גם אני נבהלתי בהתחלה, אבל יש פה בפורום אנשים מאוד חכמים עם ניסיון חיים וניסיון זוגי עשיר, את בשנות העשרים לחייך, הדרך עוד ארוכה. מבטיחה לך שהתשובות שקיבלת פה יהדהדו בראשך עכשיו או מאוחר יותר.

ועוד משהו- להיות פסיכית זה לא כזה נורא, ההיפך- זה מעשיר את החיים וכשלומדים לרכב על הסוס אז זה אפילו מאוד כיף. והפרעת אישיות גבולית היא לא מצב פסיכוטי אלא הפרעת אישיות.ותבדקי סטטיסטיקות של הפרעות אישיות ותגלי שהן מאוד נפוצות.

מאחלת לך הצלחה בהמשך הדרך, נשמע לי שאת חמודה ומעניינת, פשוט עוד בוסר וזה בסדר לחלוטין.

קארניו

New member
אני מציעה שבפעם הבאה כשאת מתארת את האישיות

שלך בפני אנשים זרים , תקפידי על בחירת המילים שאת משתמשת בהן ותסנני את אלו שלא מחמיאות לך
כדי שלא תחשבי בעיניהם כבחורה בעלת בעיות נפשיות.
ולצערי,למרות נסיונותייך לטשטש את הרושם שיצרת ולהאשים אותנו בהתעסקות בטפל או בחוסר הבנה את עדיין נשמעת כמו טיפוס שלוקה בכמה הפרעות כולל הפרעה הסטוריונית (תקראי עליה בויקיפדיה).
ואגב, זה לא ממעיט מערכך ולא עומד בסתירה לעובדה שאת בחורה נבונה ואינטיליגנטית אפילו מעל הממוצע.

noa917

New member
עם כל הכבוד לויקיפדיה

לא בסמכותך לאבחן אותה כבעלת הפרעת אישיות.
ויותר מזה - אף בעל מקצוע טיפולי שמכבד את עצמו לא היה מאבחן מישהו על סמך מספר מלים באינטרנט. לכל היותר אפשר להתרשם ולהמליץ על טיפול שם אבחון נעשה בצורה מעמיקה ואחראית.
כוונתך אולי טובה אבל את מנכסת לעצמך סמכות שאין לך.

קארניו

New member
תודה על ההערה המקטרגת שלך

רק שאם היית קורא את כל התגובות שכתבתי כולל זו הראשונה שבה שלחתי אותה לאבחון אצל מטפל מוסמך זה היה חוסך ממך את דברי הביקורת .
ככה זה כשקוראים חצאי דברים וממהרים להגיב מבלי לחשוב .

noa917

New member
קראתי כל מה שכתבת

מספר פעמים לפני שהגבתי.
מאחר שאת אוהבת דיוקים, אני אדייק - בפעם הבאה תסתפקי בהפניה (כמו שאכן עשית) - ואל תוסיפי אבחון משלך - את גורמת נזק מיותר.
כדאי גם לך לא למהר להגיב...

(ולפי התגובות שלך - כדאי אולי גם לך ללכת לאבחון/טיפול ולא רק להמליץ לאחרים)

קארניו

New member
שמע , אם וכאשר אזדקק ליעוץ בפורום

בענייני הפרטיים אבקש ממך את חוות דעתך. ומאחר שלא פניתי עדיין , הצעתך נדחית ושיחתנו הסתיימה.

noa917

New member
אם וכאשר אזדקק לאישורך להגיב אלייך

אודיע לך. עד אז - את לא תכתיבי לי ולאחרים מה לעשות, למי ומתי.
מעניין להיווכח איך את בורחת כשמפנים את ה"אבחון" כלפייך. אולי תחשבי פעמיים לפני שאת מאבחנת כאן על ימין ועל שמאל.

nirity1

New member
ללכת ליעוץ

לא אומר שאת " פסיכית ". זה אומר שיש בעצמך דברים שאת לא אוהבת וצריכה עזרה לשנות אותם או לקבל אותם.
זה הכל

אם את חושבת שטיפול מיועד רק לפסיכים

אז או שאת באמת פסיכית
או אשת מערות
או טיפשה במיוחד.
אף אחד מהאפשרויות הנ"ל לא מעמידה אותך באור נעים במיוחד. אני לא מכירה אותך ואין לי מושג איזו מהן היא הנכונה.

האם תוכלי בבקשה להסביר לי מה האינטרס שלך להתווכח איתנו ולהצטדק כאן? האם את לא מעוניינת בעזרה? אם לא, אז מדוע פנית מלכתחילה? אני אשמח להבהרה בעניין. שאלת שאלה, קיבלת תשובה, וקלירלי את לא מתכוונת ליישם אותה- אז למה שאלת מלכתחילה? איך זה מקדם אותך?

sivibibi

New member
איפה אמרתי שטיפול מיועד לפסיכים?

האינטרס שלי הוא הוצאת עצבים על כך שקיבלתי תשובות לא ענייניות, מקטלגות וחסרות סובלנות ולכן יש בי רצון עז כפי שלך יש להגיב לי להבהיר זאת
פניתי כי לקבל עזרה בנוגע למערכת היחסים שלי, לא לקבל אבחון לגבי האישיות שלי וניתוח לקוי ומוגזם חסר כל התייחסות לנושא אלא רק להיותי משוגעת (ע"פ תיאור צורת התנהגות שמתארת בחורה שיש לה בעיה אחרת לא הייתי פונה לכאן, אבל לאו דווקא מטורללת)
לא קיבלתי כמעט שום תשובה חוץ מלכי לטיפול, אם אלך או לא זה ענייני וזה בגלל לא הנושא כאן.
לכן, אתם מתנהגים בחוסר סובלנות, התנשאות, ומילא הייתם אומרים "יש לך הפרעה אבל לגבי הנושא ששאלת.." אבל זה היה "יש לך הפרעה, לכי לטיפול."
בקיצור אני בטוחה בעצמי ומודעת היטב לחסרונות שלי, שוב, בטוחה שכל אחד מאיתנו עבר משבר , התבודדות, עצב ברמה כזו או אחרת .. אחרי הכל מי שפונה לכאן הוא במצוקה כלשהי ואם נענה לכל אחד ככה אז הפורום הזה יהפוך ליעוץ פסיכולוגי, ואגב חרא יעוץ כי מה שאתם עושים לא נקרא עזרה או עצה אלא ראיה שטחית ולקויה שדורכת על אנשים שזקוקה לדיבור או עצה
בכל מקרה שיהיה לכם אחלה חיים, בטוחה שאתם מאושרים ושפויים לחלוטין!! הרי אם אי פעם צעקתם על בן זוגכם לא בכוונה כנראה שיש לכם הפרעת אישיות גבולית, או אם קנאתם ללא בסיס אמיתי כנראה שאתם הוזים וסכיזופרנים. שיהיה לכם בהצלחה עם כל הכדורים הפסיכיאטרים לכם ולמשפחותיכם:)

חבל שלא הבנת שום דבר.

אולי בעוד כמה חודשים תחזרי לקרוא את זה ותהיי במצב שיאפשר לך הבנת נקרא בסיסית.
עד אז בהצלחה לך.

sivibibi

New member
ואת התגובות הציניות שאתם כ"כ זקוקים להם

כדי להרגיש בוגרים על חשבון אנשים שזקוקים למקום להוציא, כל מני אמירות זלזול כאלה ואחרות .. ממש כמו להיות המורדים השנונים בתיכון, פתטי יותר ממה שאתם חושבים שאני:)

Aski7

New member
אני מנסה

אני מנסה כבר יממה לכתוב את התגובה הזו ולא יצא לי לסיים עד עכשיו, אז :):
אני רואה בך את התכונה הזו ״ללכלך״ על עצמך לפני שילכלכו עליך.. שזו תכונת הגנה שהרבה אנשים נוקטים..
ככה נראה לפחות מהפוסט הפותח..
והכוונה שיש בך מודעות עצמית, אבל זה לא רק המודעות העצמית אלא בעיקר הפחד ממה שאת עלולה לשמוע עליך מאחרים.
ולכן את מכסה את כל האופציות ויורדת על עצמך.
ולכן ההתקפלות בהמשך.

דעתי היא שעצם הסיטואציה היא מאוד קשה ותהיה קשה לכל אחד שנקשר לאדם אחר..
מה שנראה לי שאצלך ההקצנה מגיע מ״תחושת נטישה״ שכבר שם מאיפשהו בילדות.
אני לא יודעת אם זה נכון (אולי מריוס יעזור) אבל איך שאני רואה את זה:
כשאנחנו ילדים ואנחנו חווים חוויות טראומטיות (נטישת הורה, הזנחה, ואפילו דבר כביכול שטותי שפגע בנו עמוקות)
אין לנו עדין את היכולת לבטא את הרגשות וגם לא להבין מה בדיוק אנחנו מרגישים..
אצלי למשל (וסליחה שאני מכניסה את עצמי): זיהיתי תחושת פניקה וחרדה שלא הצלחתי להבין איך ומאיפה התפתחה ונזכרתי ברגע הכי מוזר בחיים שהרגשתי ככה בעבר ...
נזכרתי גם מתי ולמה..ומה חשבתי וכמה קשה היה לי לסחוב את זה אז הדחקתי.
רק שהיום אני יודעת מה זה מאיפה זה נובע ועם המודעות יש לי גם יותר כלים להתמודד.
מה שנוצר אצלך לטעמי זה ש:הקושי והכאב התמים שנוצר מהפרידה הפיזית ממישהו שאת אוהבת,
המגבלות שאת חשה שאת שמה עליו.. והנזק שאת יודעת שאת יוצרת בקשר שלכם:
היוו טריגר לאותן תחושות שהתת מודע עדין זוכר מהעבר.. את מחיה אותם וחווה עם תחושות העבר את ההווה שממילא קשה בפני עצמו.
ולכן את מאבדת שליטה.
לזה תוסיפי את הדרמה שדי נפוצה בגיל שלך, את הניתוק מהאנשים והבדידות..

עכשיו לתכלס מה עושים:
1. כמו שאני תמיד ממליצה: למיין רגשות ולתת להם שם.
2. לנסות להיות ״מתצפתת״ חיצונית על חייך שאין לה נגיעה ריגשית בדבר.
3. ללמוד לספור עד עשר לפני שאת מגיבה!!!! ממש להגיד לעצמך: אני מרגישה עכשיו ככה וככה.. אני אחשוב על זה רגע ואז אגיב..
4. להפסיק לרחם על עצמך.
5. לצרף אנשים חדשים למעגל החברים: אי אפשר לשים הכל על החבר שלך.
6. לעשות דברים שאת אוהבת.. שלא קשורים אליו.
7. הייתי פעם בדיכאון ו״טיפלתי״ בעצמי באמצעות מופע סטנדאפ (צריך להתחיל לצחוק..בכל דרך אפשרות, זה כבר יבוא ביותר קלות)
8. להבין שאת בת 22 וכל זה בסדר גמור.. מותר לך.. כל עוד את לומדת וגדלה ולא תקועה באותו מקום, וזה אומר להתחיל לפתח מודעות עצמית ולהכיר את עצמך.
את אינך חייבת לפעול כמו אישה בת 50 בסיטואציה הזו.. אין לך הרבה מהתובנות שמגיעות עם הגיל והניסיון.. ולכן את לא פחות טובה מאף אחד פה (את לא שמעת סיפורים שלהם כשהיו בגילך ואת רף הדרמות שלהם..)
9. מתקשר ל8.. תסלחי לעצמך.. שינוי לא מגיע ביום.. ובמקום לזלזל בעצמך תתחילי להעריך.
10. יש עוד הרבה אבל הכי אני ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע לדבר איתו זה יעזור לך להסתכל עליך מהצד וללמוד להתמודד עם הרגשות האלה כשאת מאבדת שליטה.. אחרת הם ימשיכו לחזור במצבים שונים בחיים וישלטו בך ולא ההיפך.
ותנסי לקבל את האהבה של הבחור המקסים הזה שלך,
ממש להרגיש איך הוא אוהב אותך. (במקום לדחוק אותה ממך).

המון המון בהצלחה.

sivibibi

New member
תודה על התגובות והיחס :) שוב:

אני מבינה בעניין ההפרעות אישיות וכדומה, לא כי אני כזו, אלא כי זה מעניין אותי.. מודעת להכל, וכמעט כל תכונת אופי אפשר לייחס להפרעת אישיות.
התקפי קנאה מוגזמים כי חבר שלך בחול עם כוסיות - טענות חסרות בסיס, סתם דוגמא.
אני כנראה תארתי את זה באופן דרמטי ומוגזם ,ומשום מה אתם מסרבים להאמין לכך שאני שפויה :)
אין בעיה ביעוץ! אני הלכתי ואמשיך ללכת חושבת שכולנו צריכים מקום לפרוק אבל גם הם אומרים שאני שפויה ולכן ההתייחסות הזו של "את פסיכית תעשי מה עם עצמך" במקום לדבר ממקום מזדהה או לפחות מנסה ולהתייחס לבעיה היא הקטע המעצבן ולכן אני מנסה לסגת מדבריי.
משום מה אני בטוחה שכל אחד שנזרק/ננטש/עבר תקופה לא משהו בזוגיות זה השפיע על חייו, מי מאיתנו לא האשים סתם את החבר, או היה טרוד מעצם סיטואציה ולאו דווקא מתוך האשמה.
לכן הביקורתיות הזו ועם זאת החוסר יחס והמענה מתוך תבנית של פסיכית צריכה תגובה של פסיכית, זה מעצבן:) ולא נעים.
בכל אופן פעם אחרונה שאפנה למקום הזה.. בחור שבוגד לא מקטלגים אותו כסוציופת, למרות שהוא פגע באישה שהוא אוהב, הוא נהנה מכך והוא שיקר תוך כדי התעלמות וכפיה של אמת אחרת על בת זוגתו.. אויש , כנראה שכולנו מטורפים:)
בכל אופן שיהיה, תודה.

את בסדר את

יש לך עתיד

קארניו

New member
מילה אחרונה

אף אחד לא אמר או התכוון שאינך שפוייה ואיזכור המילה פסיכית היה בגללך כי את השתמשת בה .
כמובן שאת לא חולת נפש במובן הפסיכי המקובל אבל מתגובה לתגובה את מוכיחה לי שאת לא יציבה במיוחד .
אני באמת מאחלת לך כל טוב והצלחה .

sivibibi

New member
לכי לטיפול יש לך הפרעת אישיות גבולית

האמ האמ.
בקיצור מבינה שאת נסוגה מדעתך אבל חייבת להכניס משהו לסוף כדי לצאת צודקת:) שיהיה, מקבלת את ההתנצלות.
אם זה שאני לא מקבלת את ההתנשאות המגעילה שקיימת כאן מעיד על חוסר יציבות, בכיף:)
בהצלחה גם לך!
אגב, הכל השתפר.. כפי שאמרתי קורה שנקלעים למשברים וקשה להתרגל למצבים חדשים.. משוגעת שכמוניD:
ותודה לתגובות הכן נחמדות :)

קארניו

New member
את טועה חביבתי

ממש לא נסוגתי מדעתי עלייך וגם לא מתנצלת בפנייך .
ואני שמחה בשבילך שחייך השתפרו בין רגע . ללא ספק את הוכחה לכך שיש לנו נס חנוכה .

למעלה