משבר טיול

sivibibi

New member
משבר טיול

לא יודעת אם זה המקום הנכון כי אנחנו לא נשואים אבל אנסה:)
אני וחבר שלי יחד 8 חודשים, מכירים שנתיים ,בני 23+
בכל אופן יש בינינו קשר מדהים של נתינה, אהבה, תמיכה,תחומי עניין משותפים שאין לנו עם אף אחד, תקשורת מדהימה, באמת הכל הכל טוב:) העניין הוא.. שהוא תמיד רצה לטוס לפני שהוא מתחיל את החיים הבוגרים, מהרגע שהכרתי אותו באופן ידידותי בלבד מכל מני סיבות זה נדחה כל הזמן ועם הזמן הקשר העמיק למרות חוסר ההיגיון שבזה ויצא מצב טס עכשיו ל3 וחצי חודשים לפני שנהיינו למאד צמודים הוא תכנן ליותר זמן אך החליט לקצר. אני כמובן לא רציתי לעמוד בינו לבין הרצון הזה ולאחר לבטים רבים החלטנו להשאר ביחד ושזה כן אפשרי כי בהחלט רואים עתיד ביחד ואפשר לעשות מאמץ(מבחינתי לעשות הפסקה בה הוא יעשה עניינים ואני אשב ואתבכיין לא באה בחשבון, הרעיון ההגיוני כביכול), בכל אופן היה לו מאד קשה לעזוב בכי של שבוע ממש דרמה ורצה לבטל אך לא נתתי לזה לקרות.. הוא מאד דואג כי אני קצת דפוקה חברתית והוא עזר לי ורואה בי גוזל עזוב .. עבר כמעט חודש והוא משתדל הכי הרבה שאפשר- מתקשר כמה פעמים ביום, סמסים , סרטונים בכל מקום שהוא הולך אליו.. פשוט מקסים ומדהים , תמיד מתעניין ודואג ומדבר על העתיד המשותף, אני לעומת זאת, מאד אוהבת ותומכת ברעיון ונהנת לראות שנהנה אך לא מצליחה להתאפס על עצמי .. שקועה ברחמים עצמיים ושנאה כלפי רוב האנשים(אני לא בדיוק בנאדם חובב אנשים:) כל התוכניות שהיו לי לקראת הזמן לבד שלי הפכו לדברים שאין בי רצון ועניין בהם.. עצוב לי להודות אך די ברור שהפכתי לתלותית באופן מגעיל. הבעיה העיקרית היא ששנינו מעוניינים בהמשכיות , הוא מבחינתו רוצה את להמשיך את הטיול אך אם מדובר בי או בזה אז הוא חוזר.. אני רוצה שימשיך אבל מתנהגת כמו פסיכופטית.. פעמיים בשבוע משתגעת עליו , מרוחקת רגשית, חסרת ביטחון, יוצרת דרמות לחינם, באה בטענות חסרות בסיס , בקיצור הורסת הכל .
הוא סופג את זה בינתיים אבל העובדהה שאני דופקת הכל ולא מצליחה להשתלט על זה די ברורה..
השאלה היא מה עושים? האם לנתק את הקשר לפני שנגיע למקומות שפלים? אנחנו אוהבים ומכבדים ואין בי רצון להגיע ללכלוך ולשנאה או תחושת מיצוי.. אולי בכל זאת עלי לשחרר אותו לחופשי ? יש למישהו טיפ איך להפוך לפחות פסיכית?D::
תודה וגם אם אין תשובות זה אחלה פורקן!

sivibibi

New member
שכחתי לסמן לא לראשי:'(

אם אי אפשר לעשות משהו בנידון מעדיפה שמנהלים ימחקו
סורי

סטנגה Joe

New member
אני חושב

שאם אכן יש בך הבנה את חייבת לו ניתוק של הקשר לזמן הטיול.
פשוט תיזמי את זה.
כמו שזה עכשיו את הורסת לו וגם לעצמך.

adam33

New member
חס וחלילה לא אהבה

השתגעת?
איך נתת לזה לקרות?
שמישהו יאהב אותך?
את הרי ההפך הגמור.
מתבודדת, לא חברותית וגם לא מעניקה חום ואהבה ללא גבולות.
יקירתי, תאחזי בקשר הזה בכל מאודך.
דומני כי זוהי ההצלה שלך מעצמך.

nirity1

New member
כואב לי עלייך

כי הבחירה היא בידיים שלך. את מאמללת את עצמך ואת בוחרת ברחמים העצמיים. ואת תבריחי את הבחור שלך אם לא תשני את התנהגות שלך.
תראי את הבחירה ל"התחיל לחיות " כמו שריר לא מאומן. תתחילי בקטן תעשי משהו קטן בשביל עצמך ( ללכת לספא , מכון כושר מה שאת אוהבת ) בהתחלה כמו בכל אימון של שריר מנוון זה אולי יכאב לך וירגיש לא טיבעי. ברגע שתתרגלי לזה את תגלי כמה זה כיף.
אם את בכל זאת מרגישה שאת לא מצליחה להרים את עצמך כדי שתחפשי פסיכולוג טוב לשבת ולדבר איתו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זאת דווקא מתנה משמיים

כל הבעיות שמתגלות עכשיו במלוא העוצמה היו קיימות גם קודם ויהיו קיימות גם אח"כ. המצב הנוכחי רק מדגיש אותן.

אני ממש לא מציע לקצר את הטיוןל שלו.
אני ממש לא מציע לחתוך את הקשר.
אני כן מציע לקבוע איתו נוהל של שיחה אחת ביום ולא יותר. חשוב מאוד!!!
וכמובן: ללכת עוד היום לטיפול. זאת ההזדמנות שלך. לפי הערכתי, בחודש-חודשיים הקרובים קרוב לוודאי שתצטרכי ללכת פעמיים בשבוע לפחות, כי את במצב אקוטי. בהמשך זה בוודאי ירגע ותוכלי להיכנס למצב של עבודה מתמשכת שתיקח אותך קדימה בחייך. גיל 23 הוא גיל מצוין להתעורר לאחריות שיש לך על עצמך, והתחיל להניע את חייך לכיוון חדש.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הבהרה בקשר לבעיות שמתגלות עכשיו

כוונית כמובן לא לבעיות בקשר, אלא לבעיות אישיות שלך.
גם חברתית- אבל בעיקר עם עצמך. בעיות חברתיות (וזוגיות) תמיד מתחילות מהנושאים הלא פתורים שלנו עם עצמנו.

כל מילה. זה קשר של 'טיפול' שהפונה זקוקה לו באופן מקצועי.

ככה באמצע האהבה

שהיא טובה, מספקת וממלאת, מגיע הטיול הזה. ברור שזה קשה לך נורא, כי את מאוהבת מעל הראש, מתגעגעת בטירוף לקשר שבשלב הזה שלו מלא בכל טוב. והנה הנסיעה הזו, שהעיתוי שלה מבחינת הזוגיות עושה את זה רגיש נורא, מכניסה לתוך הקשר אתגר ראשון וקשה, שההתמודדות שלך איתו תהייה בעלת משמעות גדולה להמשך הקשר שלכם. בחיים של זוג, ככל שמערכת היחסים נמשכת נתקלים שוב ושוב באתגרים והתמודדויות מכל מיני סוגים. קשר טוב ובריא הוא קשר שבו מצליחים לעבור את האתגרים האלה בצורה שלא משאירה משקעים, בצורה שמחזקת את הזוגיות ומקרבת בין בני הזוג.
לא נשמע לי שהחבר שלך מחפש להתרחק ממך, כי הוא כל הזמן בקשר ומנסה להכניס אותך כמה שאפשר לחוויה שלו. מה שיכול להרחיק אותו ממך, אלה תגובות שלך שמקלקלות לו את החוויה. אני לא מתכוונת לגעגועים. זה רגש עוצמתי שיכול להחוות ככואב, אבל יש בו גם מסר מאוד חיובי. הבעייה היא ההתנהגות שנוצרת בעקבות סערת הרגשות שלך והיא שצריכה להתמתן.
השאלה היא עם מה הכי קשה לך? איך למדת במהלך החיים להתמודד עם קושי בכלל? עם געגועים? מה מידת התלות שלך בו? ממה את מפחדת? איך את מתמודדת עם פחד? הגעגועים הם טובים, הבעייה היא התלות. אם תוכלי לעשות הפרדה בין החלקים השונים של הרגשות שלך (אולי בעזרת איש/ת טיפול), אז תוכלי לבחור אילו חלקים את יכולה להביע בפניו בעוצמה, כגון אהבה, געגועים, אילו חלקים את צריכה למתן מולו כמו בדידות ואילו חלקים את פחות משתפת ועושה עליהם עבודה עם עצמך כגון התלות, החרדה שלא יחזור אליך ועוד.
תחשבי אם יש דרכים נוספות שאת אוהבת ומחוברת אליהן כדי להביע את הרגשות שלך לא רק מולו, כגון כתיבה, ציור, ריקוד.... תנסי לשחרר במקומות אחרים ככה שבשיחות איתו העוצמות יתמתנו. תנסי למצוא כל דרך שהיא כדי להשיג יותר מודעות ויותר שליטה ברגשות שלך. האופי של הגעגועים, מן הסתם, הוא שהם רק מתעצמים ככל שהזמן עובר, כך שאם תמשיכי בדרך שהתחלת זה לא נראה טוב...
בהצלחה!

קארניו

New member
כדי להפוך לפחות פסיכית

את צריכה לעבור אבחון ולקבל טיפול אצל פסיכולוג . יאמר לזכותך שיחסית לגילך הצעיר את מודעת לעצמך וגם לוקחת אחריות על ההתנהגות שלך אבל כמובן שזה לא מספיק ולכן את צריכה להעזר באיש מקצוע.
ויש לך מזל גדול שמצאת בחור רגיש ואוהב.

nirity1

New member
אני לעיתים הולכת לעולם המשתמש

וקוראת קצת מה האדם כתב גם בפורומים אחרים.
במקרה שלך אני בהחלט ממליצה לך לגשת לפסיכולוג ולדבר על דברים שמפריעים לך. אני חושבת שברגע שתפתרי את ההתלבטויות שלך או לפחות תיהי יותר כנה עם עצמך את תוכלי לגדול ולהיות קצת פחות פסיכית

פסיכית זה טוב

למה? כי בסופו של דבר כולנו פסיכיים בדרכים שונות.
האנשים שיש להם בעיה אמיתית הם אלא שלא כנים עם עצמם ועם הצדדים הפסיכיים שלהם.
כך שהעובדה שאת יודעת שאת "פסיכית" ואת יודעת להצביע על מה הבעיה שלך ואיפה קשה לך זה מצוין.
עם איש מקצוע, או בלי- עם עבודה עצמית בלתי מתפשרת ודרך שתעברי עם עצמך דרך הקשרים שלך עם האנשים סביבך- את תהפכי להיות אדם חזק ויצירתי יותר ויותר. תתכונני לזה שכנות עצמית ועבודה עצמית זה משהו שאף פעם לא נגמר.

ולענייננו, "נפלת" על אדם מצוין לעשות איתו עבודה על המידות שלך, על הרגשות שלך, על עצמך.
למה שתוותרי? כי קשה לך? זו בדיוק הסיבה להישאר ולבנות את עצמך מתוך זה, יש לך פרטנר מעולה שנותן לך יד והוא מלא סבלנות כלפיך ואהבה..
מה אני עשיתי בזמנו במצבים כמו שלך? כתבתי וכתבתי את כל שעל ליבי. לא במחשב אלא בכתב יד. וכל כמה זמן חזרתי אחורה וקראתי ועשיתי מעין סיכום דרך. זו הייתה התראפיה שלי, תמצאי את שלך ובהצלחה!...

איזה כיף!

יש לי קוראת ראשונה לספר שמתישהו אני אוציא...
מבטיחה שכשמשהו יפורסם, את תהיי בין הראשונים לדעת (באמת...)

chenby

New member
הוא לא הבעיה ולכן הוא גם לא הפתרון

אני הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול - אימון אישי אפילו, ולטפל בכל הבעיות שלך החוסר חברתיות שלך, האמונה שאת גוזל עזוב - את לא מישהי שצריכה שיטפלו בה, אולי זה נוח, וזה נעים וכיף, אבל לא מוביל אותך לשום מקום חוץ מלהיות תלויה באנשים אחרים. לפתח שנאה כלפי אנשים אחרים, אני לא בן אדם שחובב אנשים - את יכולה לטפל בזה ולשנות את זה.
כי אם היו לך חיים מלאים, הוא היה טס ל3 וחצי חודשים שהיו עפים לך כל כך מהר, כי הוא לא הקצפת ולא הדובדבן שעל הקצפת, אלא את הקצפת והוא עוד דובדבן בין מלא דובדבנים (כמו חברים, עבודה, לימודים, תחביבים, משפחה וכו'..) הוא לא אשם שאת לא חברותית. את יכולה לשנות את זה והייתי ממליצה לך לברר על טיפול בשבילך.
זה מה שאני הייתי עושה במקומך. כי אם האושר שלי תלוי במישהו אחר, אז יש פה בעיה. ואם יש לי בעיה, תמיד יש לי גם פתרון. רק אני צריכה לחפש ולמצוא אותו.
בהצלחה.

Amazona

New member
אלוההההההההההייייייםםםםםםםםםםםםםםם...

תחוס על הילדה ותשלח לי בהול איזה Chinese finger trap

sivibibi

New member
תודה על התגובות אבל..

הפסיכית לא היה כי אני באמת פסיכית, אני לא בוכה כל היום והפסקתי את חיי, עשיתי פסיכומוטרי לפני יומיים למדתי נון סטופ בהצלחה , כן רואה אנשים.. אני פשוט לא מרוצה באמת מרוצה וכאשר אני מדברת איתו עולים בי המון ספקות וקשיים נניח על מה מדברים? הרי אני לא באמת עושה משהו מעניין.. ודאגות כאלה ואחרות .
כולכם הגבתם לפסיכיות שלי כנראה שהדגשתי אותה בהודעה הקודמת , אז מסבירה את עצמי.. אני לא פסיכית באופן כללי, אני מתנהגת כמו נקבה רגישה וממוחזרת (P: פסיכית?!) כלפיו.. ודופקת לו, לא שזה פחות גרוע אבל זה לא כ"כ גרוע.
התלויות היא לאו דווקא פיזית , כלומר זה לא שחיי פסקו ואני שרויה בחוסר מעש מאז שהוא טס.. היא יותר רגשית, כיוון שאיתו הייתי מרוצה ושמחה ודברים שהציקו לי התגמדו כי היה לי כיף באופן כללי ועכשיו לא כיף לי.:\

קארניו

New member
תודה על ההבהרה אבל

בתיאור הקודם שלך לא נשמעת כמו נקבה רגישה וממוחזרת אלא יותר כאחת שסובלת מהפרעת אישיות :

".. אני רוצה שימשיך אבל מתנהגת כמו פסיכופטית.. פעמיים בשבוע משתגעת עליו , מרוחקת רגשית, חסרת ביטחון, יוצרת דרמות לחינם, באה בטענות חסרות בסיס , בקיצור הורסת הכל .
הוא סופג את זה בינתיים אבל העובדהה שאני דופקת הכל ולא מצליחה להשתלט על זה די ברורה.."

"אך לא מצליחה להתאפס על עצמי .. שקועה ברחמים עצמיים ושנאה כלפי רוב האנשים(אני לא בדיוק בנאדם חובב אנשים:) כל התוכניות שהיו לי לקראת הזמן לבד שלי הפכו לדברים שאין בי רצון ועניין בהם.. עצוב לי להודות אך די ברור שהפכתי לתלותית באופן מגעיל. "

למעלה