משבר אמונה

משבר אמונה../images/Emo7.gif

שוב היה לי אותו וויכוח עם אחי בנוגע לקיום הכישוף. אני אומרת לו שיש דברים שלא מוכחים על ידי המדע והוא אומר את המשפט הנכון שזה לא תירוץ למאגים לבוא ולומר שהם יודעים את ההסבר. אין הוכחה לכישוף מעבר לאמונה שלנו. אז אנחנו בדיוק כמו הדוסים, לא? הולכים בצורה עיוורת אחרי דברים שאמרו לנו, שמועות רחוקות ושגיונות קדומים, וחושבים שאנחנו צודקים ושכל מי שקורא לנו מטורפים הוא בור אידיוט. אין לי הוכחה שכישוף עובד והעובדה שאני אומרת שזו האמונה שלי ואני לא צריכה להוכיח אותה לאף אחד גורמת לי להרגיש עוד יותר מטופשת. אולי זה סתם תירוץ לכך שאין לי משהו יותר טוב להגיד. הכל יכול להחשב כצירוף מקרים- אם ילדה אחת הטילה כישוף אהבה ויום למחרת אותו מושא כישוף התאהב בה, זה לא סימן לכלום. כישופי רפואה? במה הם עוזרים? תוכלת החיים של אדם העוסק בכישוף לא שונה מזו של אדם רגיל. תוכלת החיים בתקופות הפאגאניות הייתה בערך 35, עם כישופי רפואה ובלעדיהם. שליחת חלומות? מה הסיכוי שמכל החלומות שאנו חולמים בלילה דווקא את החלום שמישהו שלח לי אני אזכור? ואם כן, זה לא כישוף. זה צירוף מקרים שלא ניתן להוכיח. וכל הסמלים הקדומים שנכתבו על ידי אנשים שלא ישנו שבועות או שתלו את עצמם הפוכים על עץ. מאיפה באו השטויות האלו? מי אמר שהסמלים האלו באמת אומרים משהו? אני יושבת עכשיו מול המזבח שלי ומרגישה כמו ילדה קטנה שהולכת בצורה עיוורת אחרי משהו שהיא חשבה שאמיתי. אין לי הוכחה ואין לי מה לומר לאח שלי ואני מרגישה ש-sandchiken בסך הכל צודק. אני סתם זבת חוטם שנסחפה אחרי רעיונות רומנטיים ופנטזיות על מרלין המכשף. אני ילדה טיפשה שחושבת שהיא יודעת את סודות היקום ושיש לה את הכח להטיל כשפים שעובדים, אבל מעולם לא הצלחתי לעשות משהו ששבר את תחום צירוף המקרים. אני בנאדם סקפטי שדורש הוכחות ואין לי. אני סתם צבועה. אני סתם, סתם, סתם.

marishia

New member
ליה...

שום דבר לא יכול להיות אמיתי במאת האחוזים, הריי יש סיכויי שגם האמציאות ה"אמיתית" היא סתם אשליה שכל אחד רואה אותה דרך עיניו... מה שאני רוצה להגיד שאם את מאמינה במשהו אז אין סיבה שהוא לא יהיה נכון... מרישיה

תודה, אבל...

זו בדיוק הפואנטה. אני יכולה להאמין שהעציץ פרחים בסלון הוא האל האחד הכל יכול. בגלל זה זה נשמע לי שטויות, מבינה?

marishia

New member
אני לא מוצאת שום סיבה שזה יהיה

שטויות... אם את מאמינה בזה שהוא אלוהים, אני לא מוצאת שום סיבה שהוא לא יהיה אלוהים כי רק את מבינה למה את חושבת כך, ומסיבה זאת רק את יכולה לסתור את עצמך כי רק את מבינה למה את בעצם חושבת ככה מרישיה

marishia

New member
העולם מלא במשוגעים

פשוט השיגעון שלהם בא בהתאמה אחד עם השני. כך שאלה שהם משוגעים בעליי שגעון שונה... נחשבים למשוגעים.

מכשפופה

New member
את יכולה, אבל את לא!

למה את לא מאמינה בזה שהעציץ הוא האל האחד והכל יכול? (תעני על השאלה הזאת לעצמך, אני מקווה שהתשובה תהיה דומה למשפט הבא שלי...) בגלל התחושות הפנימיות שלך, בגלל שבתוכך את לא מתחברת לקונספט הזה, לעומת זאת לקונספט של הכשפים ולפי ההודעות הקודמות שלך לוויקה את כן מאמינה. אז לפי דעתי את לא "הולכת בצורה עיוורת" האינסטינקטים (מקווה שהצלחתי לרשום את זה נכון....) שלך הם העיניים שלך, ואת לא הולכת ומקשיבה לכל דבר שאומרים לך כמו פתיה, הרי יש דברים שאת כן מקבלת ויש דברים שלא, בגלל זה את לא מאמינה שהעציץ הוא האל הכל יכול, בגלל זה יש דברים שאת מפנימה ויש דברים שלא. אז את חושבת שתוכלי לסמוך על עצמך? אה ובקטע של אנני סתם סתם סתם= הלווווווווווווווווווווווו?????!!!!! אני מציעה לךלשבת ולקרוא את כל ההודעות שלך בפורום (כן כן את כולם אני יודעת שיש בטונות) ולראות כמה שסתם לא מתקרב לתיאור של ברדיוס של קילומטרים! לאח שלך בטח יש חתיכת השפעה כי הרגע הביטחון שלך קפץ קפיצת באנג´י בלי חבל באנג´י!!!!!!!!! מה קרה לך פתאום?! ואני הסתכלתי עלייך מלמטה...... תקחי את הבטחון שלך ותרימי אותו!!! מהר !!!! ועכשיו אני צועקת (נקמה על כולם!!!) מקווה שעזרתי איכשהוא.....

Pixy led

New member
ליה,

הייתי מחזקת לך את האמונה בהטפות נרגשות, אבל למעשה אני בערך באותו המצב שלך, לא בטוחה, לא יודעת מה באמת נכון - אבל כשחושבים על זה - מי בעצם יודע מה באמת נכון? כשאנחנו אומרים שכל מי שקורא לנו מטורפים הוא בור אדיוט, אנחנו לא אומרים את זה כי הוא לא מאמין שכישוף פועל, או כי הוא לא הגיע לאיזושהי הארה פאגאנית, אלא מפני שהוא ממהר לפסול דבר-מה מבלי שתהיה לו בו הבנה בסיסית, ואם לא בגלל הסיבה הזו, אז מפני שהוא קורא לאנשים שפויים לחלוטין "מטורפים", וזהו מעשה שנובע מ...בורות אדיוטית. בחזרה למשבר האמונה שלך: גם אני אף-פעם לא בטוחה לחלוטין במה שאני עושה - אני אמנם לא עוסקת במיוחד בכישוף, אבל לא פעם כשניסיתי להרגיש אנרגיות, לבהות בהילות ולתקשר עם ישויות שונות תהיתי מה מכל זה הוא אמת ומה הוא רק תעתועי דמיון שלנו. עד שהגעתי לאמת האחת והיחידה - או לפחות אחת מן האמיתות האלה: אנחנו לעולם לא נדע. עצוב, אבל נכון. מתסכל, ועם זאת מציאותי. לעולם לא נדע אם המוח האנושי והמתוחכם שלנו מתעתע בנו, ומה שראינו הוא צירוף מקרים, או אם כוח כזה או אחר פועל על-פי הגחמות שלנו. אבל את יודעת מה? עוד הרבה אנשים אחרים לא יודעים. ועם כל מה שאנחנו יודעים, מדעית, על היקום, גם את כל הסודות שלו אנחנו עוד רחוקים מלפצח. חלק מהרעיונות ה"מיסטיים" אפילו לא סותרים את התורות המדעיות - למשל, אנרגיות - יש גם סברות מדעיות האומרות שהכל עשוי מריכוזי אנרגיה ברמות שונות, למיטב הבנתי הצנועה... ובחזרה אל משבר האמונה... יש לי נטייה לסטות לתת-נושאים. מאחר ולעולם לא נדע, אין טעם להעסיק את עצמנו בשאלות "מה אם". כמובן שאנחנו יכולים לבדוק, לחפש מה מתאים לנו יותר, מה מדבר אלינו - אבל לעולם לא נוכל להוכיח לחלוטין שהאמונה שלנו היא האמונה האמיתית והצודקת. את יכולה לראות בדרך החיים שלך הרבה דברים... את יכולה לראות בה קובץ של צירופי-מקרים אפרוריים פחות או יותר, או שאת יכולה לראות אותה כזרימה של האירועים על-פי הדרך שבה את בחרת. מאחר ולא את ולא אני יודעות את סודות היקום, לא נוכל לדעת לבטח אם זה נכון או לא - ואין צורך להתגונן כשאנחנו מדברות על האמונות שלנו במשפטים כמו "זו האמונה שלי ואני לא צריכה להסביר אותה." בפעם הבאה ששואלים אותך: "איך את יודעת שזה נכון?" את יכולה פשוט לענות: "אני לא יודעת. אני מאמינה במה שאני מאמינה בו כי אני נהנית להאמין בכך, וכי עדיף לי לחיות בתחושת תכלית מסוימת מאשר בחוסר זיקה מוחלט לכל דבר שהוא מעט מעל ההכרזה שאיני יודעת." אנחנו חיות בעולם הזה בין כה וכה, ובין אם יש לו משמעות, אלים, כישוף או כל דבר אחר או לא - אנחנו נקבע את המשמעות שיש לכל אחד מהדברים הללו בחיינו. גם אם אין באמת תכלית, הכישוף לא קיים וכל מה שעליו מדובר בפורום הזה ובקהילת המכשפים בעולם כולו הוא שטויות עלובות, כשאת תסתכלי מגיל שמונים על כל החיים שלך, תדעי שחיית על-פי איזשהו רעיון, על-פי שיטה שהיטיבה עמך ושגם אם אינה אמת - וכמובן שייתכן שהיא כן אמיתית - תרמה לחיים שלך בדרך שלה, מאגית או לא, ולו רק בכך שהעניקה לך תעסוקה, אמונה עצמית ותחושה טובה. אני מקווה שבכל מה שכתבתי כאן גם עזרתי לך, בין כל החזרות על עצמי והמילים המעורבבות... עזרתי קצת לעצמי.

i am rael

New member
לליה.....

אני עוסק במיסטיקה כבר הרבכ זמן (לא בהחרך כישוף!) וגם לי היה את אותו משבר שאת עוברת!!! הייתי קורא לאנשים בכף היד, מפרש חלומות, עוסק בנומרולוגי, גרפולוגיה, אסטרולוגיה, ותמיד היו לי ויכוחים עם המשפחה שלי על למה אני מאמין ב"שטויות" (לפי דעתם!), ולרוב זה היה מצליח לערער לי את הביטחון והאמונה במה שאני עושה! עד שיום אחד פשוט אמרתי למישהי משהוא מאוד חשוב על חייה ( שמישהו מהמשפחה שלה עוצד להיכנס להריון) ושבוע אחרי זה יהא באה וחיבקה אותי ואמרה לי שצדקתי מאותו הרגע לא הקשבתי לאף אחד ( זה אפילו הצליח להשתיק את במשפחה שלי ) ותמיד האמנתי במה שאני עושה! מה שאני בא להגיד שאת צריכה שאותו רגע שבו מישהוא יגיד לך שזה נכון, שאת צודקת, שאת באמת הצלחת, זה יחזיר לך את האמונה בעצמך ובמה שאת עושה! עד אז את פשוט צריכה להמשיך ולקוות שהיום היה קרוב! בהצלחה ( ואל תאבדי את האמונה !!!)

מכשפופה

New member
תראי כמה הודעות!

נארה לך שהיו כותבים כל כך הרבה למישהי שהיא "סתם סתם סתם"? WRONG!!!!! אוקי נסחפתי ביי

תודה חברה´...

אין לכם מושג כמה עזרתם לי כרגע... אני יודעת שזה לא פורום תמיכה, אבל אני מניחה שאנו התמהונים (
) בכל זאת צריכים לתמוך אחד בשני ברגעים בו העולם נגד האמונה שלנו... תודה, תודה ושוב תודה.

L e s t a t

New member
ליה

"אמונה בלי מדע היא טיפשית, מדע בלי אמונה הוא חסר תועלת" - אלברט איינשטיין. ליה מתוקה, בעודי מחכה לשינוי בפורום (ברור שהוא לא יהפוך למקום שכולו טוב אבל למקום יותר טוב - כן) ראיתי את ההודעה שלך, החלטתי שאת ראויה לתגובה. "שוב היה לי אותו וויכוח עם אחי בנוגע לקיום הכישוף. אני אומרת לו שיש דברים שלא מוכחים על ידי המדע והוא אומר את המשפט הנכון שזה לא תירוץ למאגים לבוא ולומר שהם יודעים את ההסבר. אין הוכחה לכישוף מעבר לאמונה שלנו." יש לי הוכחות לקיום המאגיה, לצערו הרב של אחיך הן סובייקטיביות. את יכולה לראות כל מני סימנים קטנים לדברים מאגיים ממש ביומיום. למשל, כשמישהו אומר לך שאם תאמיני בעצמך הכל יהיה בסדר או שאם תרצי משהו מספיק זה יקרה או שאם תחשבי חיובי הכל יהיה בסדר.. בלה בלה בלה.. המדע קיים רק כ300 שנה, יש דברים שמתייחסים אליהם כאל עובדות למרות שהם דברים שכשאתה חושב עליהם - שטויות במיץ, כמו תיאוריית המפץ הגדול (כן, כן, זו רק תיאוריה שמתייחסים אליה כאל עובדה מדעית). לומר לך את האמת? אני מאמין גדול במדע, זו דת נוחה מאוד.. "אז אנחנו בדיוק כמו הדוסים, לא? הולכים בצורה עיוורת אחרי דברים שאמרו לנו, שמועות רחוקות ושגיונות קדומים, וחושבים שאנחנו צודקים ושכל מי שקורא לנו מטורפים הוא בור אידיוט." לא, אם יש לי הוכחות - זו לא אמונה עיוורת. "הכל יכול להחשב כצירוף מקרים- אם ילדה אחת הטילה כישוף אהבה ויום למחרת אותו מושא כישוף התאהב בה, זה לא סימן לכלום." "הספקן תמיד יפתור דברים כ´צירוף מקרים´" - ספר בליעל. זה לא הגיוני. קודם כל, אם אותה ילדה הייתה חייבת משהו כמו כישוף כדי לגרום לאותו אדם להתאהב בה זה כבר אומר הרבה על מה ש"מושא הכישוף" חושב. אם בין לילה אדם משנה את דעתו זה סימן להרבה. מה אם הנערה הזו מכוערת משהו פחד ומושא הכישוף יפיוף לא-נורמלי ואדם פופולארי שדעתם של אחרים חשובה לו? אז זה גם "צירוף מקרים"? "כישופי רפואה? במה הם עוזרים? תוכלת החיים של אדם העוסק בכישוף לא שונה מזו של אדם רגיל. תוכלת החיים בתקופות הפאגאניות הייתה בערך 35, עם כישופי רפואה ובלעדיהם." וכשאנחנו חולים אנחנו בכל זאת הולכים לרופאים, אבל את צודקת אם במילא הכל יגמר בסוף למה לעשות את זה? מאותה בחינה למה שיהיה לנו אכפת ממשהו? במילא עוד איזה 80 שנה אני אמות.. "שליחת חלומות? מה הסיכוי שמכל החלומות שאנו חולמים בלילה דווקא את החלום שמישהו שלח לי אני אזכור? ואם כן, זה לא כישוף. " חלק מהכישוף הוא שאת תזכרי את החלום. "וכל הסמלים הקדומים שנכתבו על ידי אנשים שלא ישנו שבועות או שתלו את עצמם הפוכים על עץ. מאיפה באו השטויות האלו? מי אמר שהסמלים האלו באמת אומרים משהו? אני יושבת עכשיו מול המזבח שלי ומרגישה כמו ילדה קטנה שהולכת בצורה עיוורת אחרי משהו שהיא חשבה שאמיתי. אין לי הוכחה ואין לי מה לומר לאח שלי ואני מרגישה ש-sandchiken בסך הכל צודק. אני סתם זבת חוטם שנסחפה אחרי רעיונות רומנטיים ופנטזיות על מרלין המכשף. אני ילדה טיפשה שחושבת שהיא יודעת את סודות היקום ושיש לה את הכח להטיל כשפים שעובדים, אבל מעולם לא הצלחתי לעשות משהו ששבר את תחום צירוף המקרים. אני בנאדם סקפטי שדורש הוכחות ואין לי. אני סתם צבועה. אני סתם, סתם, סתם." בו-הו. מה אני אגיד לך? המשך יבוא..

L e s t a t

New member
המשך

(אני רק שמח שהמשפחה שלי מקבלת אותי כמו שאני ולא צריכה שאני אוכיח לה שהאמונות שלי הן אמיתיות ונכונות) ליוש, שבי שוב מול המזבח שלך. את וויקאנית, את מאמינה באל ובאלה - מאגיה באה מהם. אם כישוף לא הצליח לך זה בגלל שידם בדבר, אם כישוף הצליח לך זה בגלל שידם בדבר. בהתחלה כשפים יכולים לא להצליח. אבל כמה זמן את מטילה כשפים? וכמה כשפים הטלת? את צריכה נסיון ואת צריכה למצוא שיטה שמתאימה לך. אני מקווה שתרגישי יותר טוב..

לא אמרתי שהכשפים לא מצליחים

פשוט אין לי דרך להוכיח שהם מתרחשים בגללי.

SaberTooth

New member
ליה, ליה, ליה...

ליה, אל תתני לאחיך או למי שזה לא יהיה להשפיע עלייך ולגרום לך לסטות מאמונותייך. גם אז זה לא נכון, גם אם הכישוף לא קיים ואני ואת סתם משלים את עצמנו באמונות חסרות שחר, כל עוד זה עושה לנו טוב להאמין בכישוף אני לפחות לא צריך שום הוכחות מדעיות למיניהן ואני לא אתן לאף אחד להסיט אותו מאמונותי. את צריכה לחשוב בצורה דומה, אם את מרגישה שלמה אם אמונותייך את לא צריכה הוכחות כי בתוך תוככך את יודעת שאפילו אם הכישוף לא קיים הוא עושה לך טוב וזה כל מה שחשוב, אפילו יותר ממה שהאנשים "הנורמלים" אומרים. אז השורה התחתונה אומרת שכל עוד אמונה בכישוף עושה לך טוב את לא צריכה להקשיב לאנשים "הנורמלים" כי את יודעת שלא משנה מה יגידו או באיזה מצב גרוע שתיהי תמיד יהיה לך את האמונה בכישוף (או אל העציץ בסלון) לפנות אליה בכדי שתגרום לך להרגיש טוב יותר. מקווה שעזרתי באיזו שהיא צורה...

אני ממליצה לך לקרוא את הספר

"כוחו של תת המודע" מאת ג´וזף מרפי, אם עדיין לא קראת אותו. זה ספר חובה לכולם, אבל במיוחד לכל מי שמתעסק במאגיה. הסםר הזה מסביר את המהות של הכישוף, וממחיש בעצם למה כישופים עובדים.

למעלה